♦️بورس نیویورک بهترین روز سال در ۸۷ سال اخیر را تجربه کرد
🔹روزنامه وال استریت ژورنال گزارش داده که رشد ۱۱ درصدی شاخص داوجونز در بورس نیویورک در ۸۷ سال اخیر سابقه نداشته است. رشدی که پس از اعلام بسته حمایتی و تاریخی ۲ تریلیون دلاری سنای امریکا برای پیشگیری و جبران خسارات کرونا رقم خورده و علاوه بر امریکا دیگر بازارهای جهانی را هم تحت تاثیر مثبت خود قرار داده است.
🔹بر اساس این بسته حمایتی به بیشتر بزرگسالان امریکایی ۱۲۰۰ دلار پرداخت میشود و علاوه بر کمک به تحقیقات درباره واکسن کرونا و خرید تجهیزات بیمارستانی، به مدارس و دانشگاه ها هم بودجه هایی پرداخت میشود و از همه مهمتر به صاحبان مشاغل و شرکت های بزرگ هم برای پرداخت حقوق کارمندانشان کمک میشود.
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
آمریکا بازی اقتصادی خودش رو شروع کرد. فعلا ۲ تریلیون دلار. از هفته ها پیش در این باره نوشته بودم. 👆👆👆👆
🔴گاهی 48 با 48 خیلی فرق می کند!
🔹 به اندازه اعماق دره هولناک غرب پرستی!
🔹اگر فرستادگان #چشم_آبی و #غیر_پزشک #پزشکان_بدون_مرز(در چی؟)، 48 تخت ارسال کنند؛ یک هدیه انسانی شایسته سجود است!
🔸 ولی اگر فرزندان ملت در 48 ساعت؛ مجموعه 2000 تخت بیمارستانی تحویل دهند برای عده ای اهمیتی ندارد!
@Gami_no
@schoolofEconomics
🛢گاردین: احتمال کاهش قیمت نفت به 10 دلار در هر بشکه
🔹طبق گزارش گاردین ذخایر نفتی جهان در حال پر شدن است بعد از اینکه عربستان سعودی تولید نفت خود را افزایش داد با وجود اینکه شیوع ویروس کرونا موجب کاهش تقاضا شده بود.
🔹با شرایط موجود و پر شدن ذخایر نفت بیش از حد معمول و توافق احتمالی بین اوپک و روسیه، قیمت نفت دوباره افزایش می یابد اما اگر این توافق به سرانجام نرسد، قیمت نفت همچنان کاهش و احتمالأ به 10 دلار در هر بشکه خواهد رسید.
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
◀️ زنگ تفریح:
⏪ آقای میرسلیم، نماینده دور آینده مجلس نامهای زده است به رئیس جمهور که در این نامه گفته است:
«چرا با وجود تأکید و التماس مسئولان و پزشکان بیمارستانهای پذیرای مبتلایان و پرستاران از جان گذشته بر ضرورت در خانه ماندن و شکستن زنجیرۀ سرایت کرونا ، اجازه دادید درحدود 40% سال گذشته عده ای بی خیال دست به سفرهای بین شهری بزنند؟»
⏪ مطابق با آماری که وزارت راه و شهرسازی اعلام کرده است، میزان ترددها، امسال ۶۰ درصد کمتر شده است. نتیجهای که آقای میرسلیم گرفته است این است که ۴۰ درصدی که از سال گذشته کمتر نشده است، افرادی هستند که «بیخیال» به مسافرت رفته اند.
⏪ آقای میرسلیم از کجا دریافتهاند که این ۴۰ درصد، بی خیال بودهاند؟ ترددهای شغلی در مشاغلی که تعطیل نشده (دولتی و آزاد)، ترددهای گروههای نظامی و انتظامی برای خدمات روزانه، ترددهای حمل و نقل عمومی، ترددهای حمل و نقل کالا، ترددهای نیروهای جهادی برای کمک به مردم سیلزده و ... جزئی از همین ۴۰ درصد هستند. ترددهای ضروری مردم عادی اعم از ترددهای درمانی و ... نیز از همین ۴۰ درصد هستند.
⏪ آقای میرسلیم نیز ظاهرا کیسه سواد خود را آویزان کردهاند و همانند صدا و سیما کیسه توهین برداشتهاند تا به مردمی که تا این حد خود را محدود کردهاند توهین کنند و آنها را بیخیال بنامند.
⏪اما از آن جالبتر، تیتری است که فارس نیوز برای این نامه انتخاب کردهاست:
«میرسلیم خطاب به روحانی: چرا دولت در پایان اسفند اجازه مسافرت ۴۰ درصد مردم را داد؟»😳😳😳
⏪ یعنی به بیان فارس نیوز، بیش از ۳۵ میلیون نفر از ایرانیان به مسافرت رفتهاند! البته از فارس نیوز که در ماجرای کرونا، رفتار عجیب و غریبی دارد و از رسانههای جدی در سناریوی وحشتآفرینی بهشمار میرود، انتخاب این تیتر بعید نیست.
⏪ اما این افراد و رسانهها بهتر است بدانند که مردم وضعیت سوادشان نسبت به دوران طاغوت بسیار تفاوت دارد. پس بهتر است در نوشتارهای خود دقت بیشتری به خرج دهند.
لینک خبر فارس نیوز:
https://b2n.ir/585908◀️
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی☘
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
📌تزریق بیش از ۳۸۳۳ میلیارد تومان دیگر توسط دولت به نظام سلامت کشور برای مقابله با کرونا
🔷 محمدباقر نوبخت معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با صدور ۳ تخصیص جداگانه به خزانهداری کل کشور، دستور پرداخت بیش از ۳۸ هزار میلیارد و ۳۳۱ میلیون ریال دیگر به نظام سلامت کشور در راستای تقویت سامتنه مقابله با کرونا را صادر کرد.
🔹 این تخصیصها براساس قانون بودجه ۱۳۹۹ کل کشور صادر شده و مبلغ ۵ هزار میلیارد ریال به وزارت بهداشت برای پایدار کردن و ادامه خدمات بیمارستان با توجه به بیماری کرونا و مبلغ ۱۰ هزار و ۶۲۱ میلیارد ریال دیگر نیز به وزارت بهداشت با توجه به عدم تخصیص کامل بودجه ۹۸ آن پرداخت میشود.
🔹همچنین در تخصیص دیگری مبلغ ۲۲ هزار میلیارد و ۷۱۰ میلیون ریال نیز به سازمان بیمه سلامت پرداخت میشود./ایسنا
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
سطح تحلیل اعضای اتاق بازرگانی ایران:
▪️رامین پولادرگ عضو اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق: علیرغم وجود اختلافات زیاد بین دو کشور عربستان و روسیه میتوان گفت تنها نقطه مشترک آنها ضربه زدن به بازیگران نفت شیل است.
واقعا متاسفم برای این افراد که کنش اقتصادی عربستان سعودی را مستقل و بلکه علیه آمریکا تصور میکنند. پیش از این توضیح داده بودم که این تحلیل که کاهش قیمت نفت به ضرر آمریکاست چون تولید شیل را تعطیل میکند، خود تحلیلی آمریکایی و البته مضحک است!
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی☘
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
الحمدلله مسائل اقتصادی کرونا داره برای دولت جدی میشه.
امیدوارم راهحلها بیش از راهحلهای جبرانی، به راهحلهای اقتصاد سیاسی نزدیک بشه.
و به جای راهحلهای سیاست پولی، به سیاست تولیدی سوق پیدا کنه!
البته اعطای وامهای کمبهره، همواره با رانتهای گسترده همراه بوده است. از آنجایی که ۷۵ درصد از این مبلغ به این وامها اختصاص دارد، امیدوارم، دولت با همکاری قوه قضائیه در این زمینه تدبیر ویژه داشته باشد.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی☘
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
بحران جهش آفرین
💡گاهی اوقات باید بحرانی باشد تا جوششی و جهشی اتفاق بیفتد.
🔸استادی داریم که می فرمودند اگر می خواهید ببینید چه ظرفیتی در دویدن دارید ببینید کسی که گرگ به دنبالش انداخته چطور می دود؟! شاید ده برابر سرعت معمول!
🔸دکتر سبحانی (اقتصاد دان) چند سال قبل 14 اقتصاد برتر دنیا را بررسی کرده بود. نتیجه جالبی به دست آمد؛ جهش اقتصادی این کشورها همگی بعد از مواجه با یک بحران بزرگ رقم خورده بود. پیروزی و حتی شکست در یک جنگ( مثل آلمان و ژاپن بعد از شکست در جنگ جهانی دوم) می تواند یک جهش را رقم بزند.
✅پس نباید از بحرانها غفلت کرد که در قاموس مدیریت راهبردی جهادی ، تهدیدی وجود ندارد بلکه تهدید، همان فرصت بزرگتر است.
✅با این نگاه نه جنگ و نه تحریم و نه کرونا هیچکدام تهدید نیستند. چون فرصتهای بزرگتر در گرو پیشآمد همین بحرانهاست.
🌟در بحرانها، جوان گریزان هم مجبور می شوند به ظرفیت و انرژی جوانان اعتماد کنند.
🌟در بحرانها، افراد توانمند، شجاع و مدیر و مدبر از مدیران خسته و بی رمق شناخته می شوند (شیپور جنگ که نواخته می شود مرد از نامرد شناخته می شود؛ شهید مصطفی چمران)
🌟در بحرانها، ساختارهای فشل و ناکارآمد خودشان را نشان می دهند و بر خوش باوران هم اثبات می شود که این ساختار باید بازمهندسی شود.
🌟در بحرانها، نارسایی های دانشی خودشان را نشان می دهند و انقلابهای علمی (توماس کوهن) شکل می گیرند.
در بحرانها...
در چنین شرایطی باید گفت که بحرانم آرزوست!
البته بحران آفرینی نباید کرد ولی در بحرانها نه منفعل، نه فعال، بلکه فوق فعال عمل می کنیم؛
که انسان منفعل در برابر بحرانها سکوت می کند و اگر حرفی هم بزند جز گلایه نیست؛
و انسان فعال در برابر بحرانها اقدام می کند و آن را حل می کند؛
ولی انسان فوق فعال از خود بحران برای جهش استفاده می کند. از آب کره می گیرد. خود و جامعه اش را باور می کند، ظرفیت ها را در نظمی جدید به کار می بندد و رشد می دهد و فکری نو، راهی نو و تمدنی نو در می اندازد.
✳️انسان فوق فعال، شاید در میدان فعلی خوب بازی داده نشود؛ غمی نیست!
✳️او می تواند قاعده بازی را عوض کند و اگر نیاز باشد بازی نویی عرضه می کند.
#جهش_تولید
#مدیریت_جهادی
#اقتصاد_مقاومتی
@meisamlatifi
بسم الله
🗝به عقب برنمیگردیم! [بخش پنجم]
دکتر #علی_سعیدی
🔅هم تمدن اسلامی از #انقلاب_کشاورزی قرن سوم و چهارم شروع شد و هم تمدن اروپایی مدرن با انقلاب کشاورزی و تحول در شیوههای آیشبندی و تولید مازاد کشاورزی آغاز شد. برای نخستین بار مسلمانان بودند که #کشاورزی_تجاری را مرسوم کردند و محصولات زراعی را علاوه بر احتیاجات خود، به منظور کالایی برای فروش، تولید کردند. کشاورزی پایۀ تمدن و تضمینکنندۀ قوام جامعه است.
🔸کشور ما با اینکه تنها بیست و هفت درصد زمین زیر کشت دارد و از این نظر رتبه ۱۲۷ دنیاست، با همۀ کمآبی و مشکلات بخش کشاورزی و نفوذ در این بخش و تحولات اقلیمی و...، براساس آمار بانک جهانی به لحاظ ارزش افزودۀ بخش کشاورزی در جایگاه یازدهم جهانی قرار دارد. تازه این مربوط به زمان خشکسالی است و بدون احتساب بارشهای سال گذشته است.
🔸این را هم اضافه کنم که در جریان تحریمهای هشتسالۀ اخیر، بخش کشاورزی بسیار کمتر از بخشهای دیگر آسیب دیده است و این امر بیانگر مقاومت و درونزایی این بخش است که تا حدی به خاطر بافت مردمی و غیرانباشتی آن است.
🔸در سفر دو سال پیش به کرمانشاه، از نزدیک شاهد بودم که قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا زمینهای بسیاری را در این منطقه تسطیح و آمادۀ کشت کرده است. آبهای سطحی زیادی که بیحسابوکتاب از کشور خارج میشد چندسالی است که به طور هوشمندانهای جمعآوری و به سمت زمینهای زراعی جهتدهی میشوند. زمینهای هفتتپه شوش هم که مستشاران آمریکایی و اسرائیلی به نام کالیفرنیای ایران نامگذاری کرده بودند، ظرفیت بینظیری در منطقه است. اضافه کنید که دشت مغان و جلگۀ خوزستان هر کدام به تنهایی میتواند تمام نیاز کشاورزی منطقه را تأمین کند.
🔸سهم ارزش افزوده بخش کشاورزی در اقتصاد ایران نزدیک به دوبرابر میانگین جهانی است. هفده درصد از اشتغال کشور مربوط به بخش کشاورزی است و این یعنی شاغلان بخش کشاورزی از کل شاغلان بخش دولتی بیشتر است. همچنین کشاورزی ایران ظرفیت بسیار زیادی برای ورود به بازار روبهرشد محصولات #ارگانیک دارد که متأسفانه با سیاستهای غلط جهادکشاورزی در زمینۀ بذرهای وارداتی و ترویج انواع کود و سم شیمیایی، به حاشیه رانده شده است.
🔸زیرساختهای بخش کشاورزی و توان تولیدی در این بخش نشان میدهد که افزایش تولید با مانع فنی خاصی روبهرو نیست و هر چه است از قامت ناساز بیاندام «اقتصاد» ماست!
🔸بازار جهانی هم به محصولات کشاورزی ما نیاز دارد. کشورهای شمالی و بهویژه روسیه تمایل زیادی به تجارت کشاورزی با ما دارند. پیوستن ایران به پیمان اوراسیا زمینۀ بسیار مساعدی برای این امر فراهم کرده است. همچنین کشورهای عراق و افغانستان و سوریه و تمامی کشورهای حاشیۀ خلیج فارس متقاضی محصولات کشاورزی ایران هستند. حتی اروپا هم میتواند مقصد محصولات کشاورزی ما باشد و زمینههای زیادی برای ورود به بازار آنها وجود دارد.
🔹مشکل بخش کشاورزی این است که تولیدکننده در زنجیرۀ ارزش محصول، سهم بسیار کمی دارد. مشکل دیگر، بیثباتی در سیاستگذاری صادرات و واردات در این بخش است. بسیار شده است که به دلیل تنظیم بازار داخل، جلوی صادرات محصولات کشاورزی به یکباره گرفته شده است یا جلوی واردات با بیبرنامگی باز شده است. این سیاستهای هردمبیلی هم انگیزۀ کشاورز را تضعیف میکند و هم اعتماد شرکای خارجی را از بین میبرد.
🔸#دانش_بنیان_کردن کشاورزی و تکیه بر صادرات، هم میتواند توزیع درآمد را در کشور بهبود بخشد و هم میتواند باعث مهاجرت معکوس به روستاها شود؛ روستاییانی که از سر ناچاری زمینهای خود را رها کردهاند و به شهرها و مشاغل خدماتی روی آوردهاند، بهشدت مستعد بازگشت به روستاها هستند.
🆔 @QasdWay
☑️استاندار قم:نگفتیم مساجد بسته شود بلکه نماز جماعت نباید داشته باشند
🔸سرمست در جلسه ستاد پیشگیری هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان گفت: مساجد نباید تعطیل شوند و آنچه که از تعطیلی مساجد منظور است عدم اقامه نماز جماعت است چرا که موجب تجمع و سبب انتقال احتمالی بیماری خواهد شد اما مساجد برای نماز فرادا می توانند باز باشد و رئیس سازمان تبلیغات اسلامی این موضوع را باید به مساجد ابلاغ کند.
☑️بزرگترین کانال خبری استان قم👇
http://eitaa.com/joinchat/1031798786C1a8f8517c9
مساجد نباید تعطیل شوند...
این جمله، قلب کلام امام است که مساجد سنگرند...
👆👆👆👆
آقای ظریف ظاهرا بنا دارن تا ۱۴۰۰ سینه خیز برن!
آخه مرد حسابی دستت رو بذار به کمرت بلند شو!
همش خوابیده توییت میزنه که آمریکا تو رو خدا تحریم رو بردار!
راهکاری برای #جهش_تولید:
امروز روز خرید نفت است. وقت زیادی نداریم.باید از این فرصت استفاده کنیم برای صادرات کالاهایمان و تقویت اقتصادمان. یادمان باشد، بحرانهای سقوط قیمت انرژی، گذرا هستند. هر کس که از این بحرانها استفاده کند برنده است.
کالاهایمان را در ازای ارز نمیتوانیم صادر کنیم اما در ازای نفت میتوانیم.
کالا صادر کنیم، نفت بگیریم و به صادرکننده بدهیم. صادرکننده خود میداند با نفت چه کند:
یا به پالایشگاهها میفروشد
یا در بورس انرژی عرضه میکند
یا پالایشگاه کوچک احداث میکند.
یا ...
به شرط آنکه شرکت ملی نفت، موظف شود نفت کمتری از میادین غیرمشترک استخراج کند.
فراوردههای نفت مثل بنزین و ... را کسی نمیتواند تحریم کند. در اینجا دوباره سیکل را ادامه میدهیم. فراورده نفتی صادر میکنیم و تکنولوژی وارد میکنیم.
این تهاتر، تهاتری به نفع ماست که دلار را از مناسبات حذف میکند.
کافی است ۶ ماه این فرایند را ادامه دهیم تا اقتصاد را از شر دلار و خام فروشی نجات دهیم.
اما:
آیا کسی خبر دارد که زنگنه کجاست؟
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی☘
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
🔴دستور آمریکا به کارکنان خود برای ترک فوری بغداد و اربیل
🔹 سفارت ایالات متحده آمریکا در بغداد بیانیهای منتشر و تأکید کرد که کارکنان سفارت این کشور در بغداد و در اربیل، از عراق خارج شوند.
✍️بیداری ملت
@bidariymelat
این آمار میگوید مشکل از سیستم درمانی کشور است نه از اپیدمی...
آلمان ۴۷ هزار مبتلی و ۲۸۱ فوت
ایران، ۳۲ هزار مبتلی و ۲۳۷۸ فوت.
وزارت بهداشت پاسخگو باشد. یا سیستم ایمنی بدن ایرانی ها ضعیف است که وزارت بهداشت باید پاسخ دهد، یا درمان ضعیف است که وزارت بهداشت باید پاسخ دهد.
فروض جنگ بیولوژیک هم البته میتواند معنادار باشد، اگر لابراتوارهای وزارت بهداشت تلاش کنند آن را اثبات یا رد کنند.
یا ایرانیهای مبتلا دهها برابر این آمار هستند و فرایند تشخیص ضعیف است که باز هم وزارت بهداشت باید پاسخ دهد.
اما متاسفانه امروز جای پرسشگر و پاسخگو عوض شده است.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی☘
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
⭕️ واحدهای تولیدی تعطیل نمیشوند/ حمل و نقل مایحتاج مردم ادامه دارد
🔅حسین مدرس خیابانی قائم مقام وزیر صنعت: کار و تولید تعطیلپذیر نیست و بر این اساس، موضع رسمی وزارت صنعت، معدن و تجارت بر ادامه فعالیت واحدهای تولیدی از جمله خودروسازان، تولیدکنندگان فولاد، صنایع معدنی و واحدهای تولیدکننده موادغذایی و اقلام شوینده و بهداشتی مورد نیاز مردم است.
🔅در حوزه تولید اقلام پرمصرف از جمله مواد شوینده و بهداشتی، تجهیزات پزشکی و صنایع غذایی، مقرر گردیده تا تولیدکنندگان با ایجاد شیفت کاری مضاعف، تامین نیازهای مردم را به سرعت انجام دهند؛ ضمن اینکه در حوزه حمل و نقل اقلام غذایی و شوینده و نیز تامین مایحتاج مردم، هیچ گونه تعطیلی یا وقفهای در کار نیست و هماهنگیهای لازم برای ادامه فعالیت این گروه به عمل آمده است.
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
🔶 تحقق جهش تولید در بخش کشاورزی ضریب امنیت غذایی کشور را بین ۲ تا ۵ درصد افزایش میدهد
🔺علی قلی ایمانی نایب رئیس بنیاد ملی گندمکاران: با تحقق #جهش_تولید و افزایش سرمایهگذاری در بخش کشاورزی میتوان ضریب امنیت غذایی کشور را ۲ تا ۵ درصد در سال جاری افزایش داد.
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
♦️ قیمت نفت دوباره صعودی شد
🔹پس از آنکه رهبران کشورهای عضو گروه ۲۰ متعهد شدند برای مقابله با تاثیرات منفی ویروس کرونا رقم قابل توجهی را به اقتصاد جهان تزریق کنند، قیمت نفت به رغم نگرانی از افت شدید تقاضا امروز افزایش یافت.
🔹قیمت نفت برنت پس از کاهش شدید ۴ هفتهای، امروز با ۵۰ سنت معادل ۲ درصد افزایش به ۲۶دلار و ۸۴ سنت رسید.
🔹قیمت هر بشکه نفت خام آمریکا نیز امروز با ۶۰ سنت معادل ۲.۷ درصد افزایش به ۲۳ دلار و ۲۰ سنت رسید.
🔹قیمت هر دو شاخص نفتی از ابتدای سال میلادی تاکنون حدود ۶۰ درصد کاهش داشته است.
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
moammaye chin.pdf
7.28M
اختصاصی کانال مبلغه های بین الملل
کتاب معمای چین
رقابت ژئوپلتیک در قرن 21
و تغییر موازنه قدرت در شرق آسیا
مطالعه این کتاب به مبلغین بین الملل توصیه می گردد.
ما سال هاست از لزوم کار در شرق سخن می گوییم.درست است که ما وظیفه داریم پیام اسلام ناب را به گوش جهانیان برسانیم اما در کنار مجاهدت های علمی و عملی اگر از ظرفیت های آینده پژوهی و علوم نوین نیز بهره مند شویم مسلما بهره وری ما و فعالیت های تبلیغی مان بیشتر خواهد شد.
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
✳️مبلغه های بین الملل ، جبهه واحد طلاب خواهر زبان دان
🆔 @islam_4_all
🔴 نگاهی آینده پژوهانه به دنیای پسا کرونا
🖌 #دکتر_حسین_ظفری (دکترای آینده پژوهی از دانشگاه تهران)
🔻 از زمانی که این ویروس تاجدار رخ نموده است، این پرسش در اذهان می چرخد که دنیای پسا #کرونا چگونه خواهد بود؟ آیا دنیای جدیدی شکل خواهد گرفت؟ اگر پاسخ مثبت است، چه تغییراتی در جهان آینده نمایان خواهد شد؟
🔹بسیاری از متفکران معتقدند همانگونه که این بیماری زندگی ها را از بین برده است، تعاملات اقتصادی را مختل کرده و عملکرد ابرقدرتهای جهانی را (بر خلاف تصویر به ظاهر زیبای شان) در معرض دید جهانی قرار داده است؛ منجر به تغییر و تحولات دائمی در قدرت سیاسی و اقتصادی و حتی تعاملات فرهنگی در سطوح مختلف جهانی خواهد شد که علایم آن از هم اکنون در حال نمایان شدن است در این راستا مهمترین تغییرات جهان جدید علی الخصوص در حوزه اقتصادی به قرار زیر است:
🔹 تا کنون روندها به سمت ضعیف شدن هرچه بیشتر دولتها گرایش داشت اما این پاندمیک باعث شد که مردم و به ویژه بیماران بیش از گذشته به دولت ها نیاز پیدا کنند و احتمالاً تقویت نقش دولت ها و قدرتمند شدن نهادهای حاکمیت از اثرات کروناویروس خواهد بود.
🔹اگر با همین روند پیش رویم به احتمال زیاد، گرایش جهان از آمریکا به سمت چین تمایل پیدا خواهد کرد و اساساً استراتژی نگاه به شرق پررنگ تر خواهد شد مگر آنکه تغییرات اساسی در «استراتژی های خودمحورِ» فعلیِ واشنگتن رخ دهد.
🔹 اگرچه #کرونا پیوستگی امنیتی و ایمنی بین کشورها را به نمایش گذاشت اما در حوزه اقتصادی و با قرنطینه شدن کشورها، ایده اقتصاد جهانی و تعاملات سودمند اقتصادی فی مابین کشورها، دچار ابهام اساسی شده است. #کوید19 سبب می شود تا دولت ها، شرکت ها و جوامع به سود کمتر و پایداری بیشتر فکر کنند و مجبور شوند که ظرفیت داخلی خود را برای مقابله با دوره های طولانی انزوای اقتصادی تقویت کنند. در این راستا «اقتصاد مقاوم» و نگاه به داخل و استقلال اقتصادی پررنگ تر از گذشته خواهد شد.
🔹 تعاملات مجازی به ویژه کسب و کارهای اینترنتی تقویت خواهد شد و شغل های جدیدی در درون دنیای مجازی شکل خواهد گرفت. کسب و کارهای اینترنت محور در کشورهای در حال توسعه شدت و سرعت بیشتری خواهد گرفت.
🔹 اگرچه کشورهای ضعیف از نظر اقتصادی و سیاسی، ضعیف تر می شوند اما کشورهای با اقتصاد بزرگتر، ضرر بسیار بیشتری خواهند دید و همین امر سبب می شود تا فاصله بین کشورهای در حال توسعه با کشورهای توسعه یافته کمتر شود. به نظر می رسد که در این بحران، اتحادیه اروپا بیشترین ضرر را ببیند.
🔻 دو نکته هم در مورد ایران:
🔷اولاً فارغ از نگاه جهانی، به نظر می رسد در که کشور خودمان (ایران)، فعالیت های عمومی دولت بصورت هدفمند به سمت مردمی تر شدن سوق پیدا می کند و عملاً نقش گروههای مردمی در کمک به دولت تقویت خواهد شد. همانگونه که در مهار کرونا، بخش زیادی از فعالیت های عمومی و خدماتی توسط گروههای مردمی، بسیج و گروههای جهادی به انجام رسید.
🔷ثانیاً اگرچه آینده نزدیک ایران نیز همچون سایر کشورها، طعم پیامدهای منفی کرونا را در اقتصاد خواهد چشید اما به دلیل اعمال سیاست های اقتصاد مقاومتی، زودتر از سایر کشورها به سمت الگوی نگاه به داخل و سیاست «اقتصادِ مقاوم و غیر وابسته» حرکت کرده است که به احتمال زیاد به نسبت سایر کشورها می تواند با سرعت بیشتری بازسازی اقتصادی را به انجام برساند و از بسیاری کشورها پیشی گیرد (البته به شرط همت مسئولان مربوطه).
🇮🇷 کانال اساتید انقلابی
http://Eitaa.com/asatid_enghelabi
http://Sapp.ir/asatid_enghelabi