⭕️ دولت با ورودش، فشارهای اقتصادی ناشی از کرونا را مدیریت کند
🔹عباس آرگون، عضو اتاق بازرگانی: مصرف بسیاری از کالاها به دلیل شیوع کرونا کاهش یافته و به دنبال آن تولید آنها نیز محدود یا حتی ممنوع شده است. در چنین فضایی تولید کننده که تعداد زیادی کارمند یا کارگر دارد تحت فشار شدید قرار میگیرد و اگر در کوتاه مدت نتواند بر مشکلات غلبه کند در آینده تهدیدهای زیادی برای کسب و کارش وجود خواهد داشت.
🔹در کنار بازار داخلی، با توجه به شیوع جهانی ویروس، بازار صادرات نیز تحت تاثیر قرار گرفته و به نظر میرسد در هفتههای آینده نیز این روال ادامه داشته باشد. از این رو در شرایط فعلی ورود دولت و فعال کردن طرحهای حمایتی تنها گزینه عملی به شمار میرود تا بتوان با عبور از موج نخست فشارها برای اقتصاد پس از کرونا برنامه ریزی کرد.
#کرونا_اقتصاد_ایران
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
امام خمینی رحمتاللهعلیه
امروز ما گرفتار دو جریان هستیم: یکی آن جریانی است که همین که به نفع مستضعفین و محرومین سخن گفته شود واز کاخ نشینها وغاصبین حقوق مردم صحبتی بشود میگویند این همان کمونیسم است .. وجریان دیگر این که وقتی گفته شود خودسرانه اقدام به تقسیم زمین یا گرفتن اموال ننمایید، میگویند طرفداری از سرمایه داران وفئودالها شده است.
در حالی که همانطور که میدانید اسلام نه با سرمایه داری موافق است نه با کمونیسم. اسلام راه ورسم دیگری غیر از اینها دارد. من متأسفم که در بین گروه اول گاهی کسانی هستند که بعضی اوقات به احادیثی متوسل میشوند، مثلاً مستند خود را آن فرمان حضرت امیر - علیه السلام - قرار میدهند که ایشان به مالک اشتر فرمودند (1)؛ اولاً این فرمایش حضرت یک حکم حکومتی است ونمیشود به آن فتوا داد، ثانیاً در مورد زکات است، در حالی که حکومت اسلامی به وسیله خمس اداره میشود. احتمال است حضرت یا به لحاظ وضع خاص منطقه چنین حکمی کرده باشند یا این که علم داشتهاند که مردم آن منطقه افرادی راستگو وصادق هستند.
(((اما ما حدیث داریم که میشود با آن فتوا داد و عمل کرد و آن این است که «باشد به این که فقرا در مال اغنیا شریک هستند» (2). مگر نه این است که مال مورد شرکت مشاع است))))
ببینید این ثروتهای بزرگ چطور انباشته شده است. من احتمال این را که اینها حقوق شرعی خود را پرداخته باشند حتی در مورد یک نفرشان هم نمیدهم، در مواردی ((اگر تمام اموالشان هم گرفته شود باز بابت حقوق شرعی بدهکارند.))
وقتی در پاریس بودم عدهای از سرمایه دارها که حس کرده بودند دیگر رژیم سابق رفتنی است ولذا برای این که در حکومت بعدی هم آنها به همان گونه باشند وزندگی کنند، پیش من آمدند که میخواهیم وجوه شرعی خود را پرداخت کنیم. من مقصود آنها را فهمیدم وگفتم شما بروید ((اساس کارتان را درست کنید)) من پولی از شما نمیگیرم. الآن هم عدهای هستند که میروند مثلاً صد هزار تومان به یکی از آقایان میدهند که این حقوقی است که شرعاً به عهده من است وآنها هم میگویند بله فلانی وجوه شرعی خود را پرداخته است، در حالی که این شخص (( 50 میلیون تومان)) از این بابت بدهکار بوده
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی☘
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
📌صندوق اوپک ۵۰۰ هزار دلار به ایران میدهد
🔹با پیگیریهای بعمل آمده از سوی وزارت اقتصاد، کمک ۵۰۰ هزار دلاری صندوق اوپک برای توسعه جهانی (OFID) به ایران برای خرید و توزیع تجهیزات بسیار ضروری بیمارستانی مورد نیاز جهت مقابله با ویروس کرونا از سوی این صندوق تصویب شد.
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
۵۰۰ هزار دلار!!!!👆👆👆👆
این هم وزن اوپک برای ما!
وزارت اقتصاد خجالت نمی کشد از این مبلغ سخن میگوید؟
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی☘
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
🔻اقتصاد مقاومتی اینبار از سرزمین یمانی
🔶 یمنی ها جنبش #ناکل_مما_نزرع را برای #خودکفایی اقتصادی خود راه انداختند
⚜قرارگاه یاوران اقتصاد مقاومتی⚜
🔹🔹قیام🔸🔸
@Qiam_ir
یکی از ایده های کارآمد برای جهش تولید ، کارگاههای کوچک مردمی و زودبازده است!
لازمه اینکار تشویق مهندسان برای طراحی دستگاههای خانگی تولید است به نحوی که هر خانواده ای اعم از کشاورز و ... بتواند با ۵ تا ۱۵ میلیون تومان صاحب چنین کارگاه کوچکی شود و از ارزش افزوده تولیدات بهره مند شود
این ایده ای ست که یکمعلم گیلانی در مورد چای، میوه خشک و... به کار گرفت و هم کشاورزان و کارخانه داران چای راضی بودند (چرا که قیمت محصولات کارخانه ها در برابر محصولات خانگی برای خریدار به صرفه تر می شد)، و هم مصرف کنندگان تنوع قیمت و کیفیت مختلفی از چای را میتوانستند انتخاب کنند و هم مهندسان درامد خوبی کسب کرده بودند
اگر بتوان این ایده ها را در حوزه های مختلف تولید و حتی به صورت مسجد محور به کارگرفت میتواند موثر باشد.
در حوزه گندمکاری دستگاه خانگی کوچک با ظرفیت کم برای آردکردن گندم،
در زمینه میوه،دستگاه فراوری میوه ها یا آبگیری صنعتی آنها یا خشککردن آنها
حتی شاید بتوان در حوزه صنعت هم از این کارگاههای کوچک استفاده کرد.
مرتضی صالحی، طلبه و دانشجوی دکتری اقتصاد
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی☘
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 دو مهندس در غزه، نمونه اولیهای از یک دستگاه تنفس مصنوعی را ساختهاند که میتواند به بیماران کرونایی کمک کند.
♦️به گفته مهندسان ساخت این دستگاه تنها ۲۰۰ دلار هزینه داشته است.
♦️نوار غزه به دلیل محاصره ظالمانه رژیم صهیونیستی شرایط سختی را در بحران کرونا پشت سر میگذارد.
🌍 eitaa.com/ebratha_ir ایتا
🌍 sapp.ir/ebratha.org سروش
#با_مدد_الهی_کرونا_را_شکست_میدهیم
🔴 پیش بینی وخامت اوضاع اقتصادی آمریکا و احتمال رسیدن بیکاران به ۲۰میلیون نفر
▫️دفتر بودجه کنگره آمریکا که مسئولیت ارائه اطلاعات در مورد بودجه و اقتصاد به کنگره را دارد، پیش بینی کرد تولید ناخالص داخلی آمریکا در سه ماهه دوم بیش از 7 درصد کاهش یابد.
براساس گزارش کنگره همچنین انتظار میرود که تأثیر بیکاری و تعطیلی مشاغل مدتها احساس شود و نرخ بیکاری اساسی در برآورد هزینه، 9 درصد در پایان سال 2021 خواهد بود.
▫️وزارت کار آمریکا روز پنج شنبه اعلام کرد هفته پیش از آن نیز بیش از سه میلیون نفر تقاضای بیمه بیکاری داده بودند. به این ترتیب، رقم بیکارشدگان به حدود ۱۰ میلیون تن رسیده که از تمامی آمارها برای بازه زمانی مشابه در طول تاریخ این کشور بالاتر است.
▫️پیش بینی می شود که رقم بیکاری در امریکا تا پایان ماه آوریل به 20 میلیون نفر برسد؛ یعنی دو برابر رقم بیکاری در دوران رکود اقتصادی شدید در دهه 1930 که حداکثر به حدود 8 میلیون تن رسید./نور
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سفر رهبری به کره شمالی در سال ۱۳۶۹
تصاویر این سفر نشان میدهد که کره شمالی کشور پیشرفته ای است یا آنگونه که لیبرال ها به دنبال مخابره آن هستند، یک کشور عقب مانده است!
سخنان رهبری درباره این سفر نیز می تواند به این ابهام پاسخ دهد.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی☘
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 پیشنهاد بیشرمانه و جنایتکارانه دکتر #فرانسوی برای تست واکسن کرونا روی مردم #آفریقا
🔸هر واکسنی که برای #کرونا ساخته میشود، بدلیل عدم دسترسی مردم آفریقا به ماسک، بیمارستان و امکانات درمانی، ابتدا روی آنها آزمایش شود! / جامنیوز
#تمدن_قلابی_غرب #بحراه_عریانگر #کرونا #تمدن_بیشرم #آفریقای_مظلوم #استفراغ_غربزدگی
@SchoolofEconomics
✅ اقتصاد کرونا: تاثیرات داخلی کرونا بر اقتصاد ایران
🌀 کرونا به مراتب بیش از بخش رسمی و به ویژه بنگاه های بزرگ و اقشار مرفه تاثیرات مخرب خود را بر روی اشتغال غیررسمی، کسب و کارهای خرد و غیر رسمی و بنگاه های کوچک و متوسط بر جای خواهد گذاشت. به عبارتی بیش از بخش های شبه دولتی (خصولتی) و وابستگان ائتلاف غالب، بخش خصوصی و مردم و به ویژه بخش های غیر رسمی و حاشیه ای و دهک های پایینی درآمدی و حاشیه نشینان صدمه خواهند دید. دامنه تاثیرات منفی کرونا بر اقتصاد ایران در بهار و تا حدی تابستان و حتی کل سال ۱۳۹۹ گسترده خواهد شد که پاره ای از آنها شامل موارد زیر است.
🔸(۱) توقف فعالیت های خدماتی تجاری داخلی (به استثنای مواد غذایی، دارو و انرژی) و گردشگری داخلی در شب عید (فصل اصلی) و کاهش آن در بهار و تابستان
🔸(۲) کاهش جدی فعالیت بخش های خدماتی حمل و نقل و تا حدی ساختمان
🔸(۳) توقف یا کندی جریان مالی و فروش در زنجیره های عرضه کشاورزی و صنعتی به ویژه صنایع پایین دستی نساجی، پوشاک و چرم، محصولات فلزی و پلاستیکی، لوازم خانگی و سایر کالاهای مصرفی (به استثنای غذایی و دارویی)
🔸(۴) تنگنای مالی شدید تولیدکنندگان بخش خصوصی پایین دستی و به ویژه صنایع کوچک و متوسط و اشتغالزا و در نتیجه توقف یا کاهش جدی سطح فعالیت آنها و اخراج گسترده نیروی کار
🔸(۵) فشار شدید مالی بر دولت به واسطه عدم تحقق بخش قابل ملاحظه ای از درآمدهای مالیاتی و فروش کالاها و خدمات دولتی و همچنین پرداخت بیمه بیکاری (در کنار هزینه های پیشگیری و درمانی و حمایتی مقابله با کرونا)
🔸(۶) افزایش جمعیت بیکاران (مشاغل رسمی و غیررسمی) و مستمندان
🔸(۷) احتمال بالای استمرار شیوع کرونا با توجه به جمعیت بالای حاشیه نشین و فقیر (بدون حمایت های لازم و کافی)
🔸(۸) بروز بحران های اقتصادی-اجتماعی
#کروناویروس
🎋کانال ابعاد اقتصادی و اجتماعی کرونا👇
🆔 @eghtasad_korona
📌کویت هم دست به کار افزایش تولید نفت شد
🔹مدیرعامل شرکت نفت کویت روز جمعه اعلام کرد که کشورش در ماه مارس روزانه ٢.٩میلیون بشکه نفت تولید کرده است.
🔹وی همچنین خبر از تلاش کویت برای افزایش تولید نفت تا رقم ٣.١۵ میلیون بشکه در روز برای ماه آوریل را داد.
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
🔴 بهجاي درخواست وام، براي آزاد شدن پولهاي بلوكهشده تلاش كنيد.
🔹 «فرهيختگان» نوشت: ما چند يا چندين برابر اين رقمي كه هماكنون از صندوق بينالمللي وام درخواست شده، پولهاي مسدود در كشورها داريم؛ يعني فروش نفت، فروش ميعانات و فرآورده داشتيم و دارايي ما مسدود است.
🔹 گفته ميشود رقمي حدود ۷۰ ميليارد دلار در كرهجنوبي مسدودي داريم؛ كشوري همانند ايران كه در كشوري همانند كرهجنوبي ۷۰ ميليارد دلار مسدودي دارد، نبايد خود را به آب و آتش بزند تا ۵ ميليارد دلار از صندوق بينالمللي پول وام بگيرد.
🔹 همين ديپلماسي كه انجام ميدهيم تا وام بگيريم را اگر تلاش كنيم وجوه را آزاد كنيم، سريعتر به نتيجه ميرسيديم.
✅ @iransiasat_ir👈
💎💎 جشنواره تدریس مجازی💎💎
اقتصاد مقاومتی با محوریت جهش تولید در بحران کرونایی
⏱️ زمان ارسال فیلم تدریس: 15 تا 31 فروردین ماه ا1399
📲 فیلم های تدریس (2 تا 5 دقیقه) خـــــــود را از طریق شبکههای اجتماعی تلگرام، واتساپ،بله و ایتا به آی دی یا شماره زیر ارسال کنید:
@modaresanadmin
09300861401
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 روحانی: برخلاف بدخواهان و ضدانقلاب که مردم را به انتخاب میان سلامت و فعالیت اقتصادی فرا می خوانند، هم فعالیت اقتصادی و هم پروتکل های بهداشتی قابل اجرا است
. @TasnimNews
سی روز قبل گفتیم باید بهجای تعطیلی، بریم سراغ ایمنسازی کسب و کارها...
بعد از ۳۰ روز الحمدلله آقای روحانی همین رو میگه. اما هنوز بعضیها مطیع محض پزشکی هستند و پزشکهای امروزی هم حاضر نیستند فراتر از توصیههای سازمان بهداشت جهانی فکر کنند. فقط در خانه بمانیم؟
حالا جالب اینه که طبقات اقتصادی مختلف، ذره ذره که داره پساندازشون تموم میشه دارن به فکر می افتن! ای کاش قبل از تموم شدن پساندازها همراه میشدن.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی☘
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
به عنوان یک فعال اقتصادی و منتقد #روحانی و نه به عنوان یک ژورنالیست و توییتباز ( که از واقعیات اقتصادی جامعه به دور است ) از بازگشایی #ایمن مراکز اقتصادی حمایت میکنم !
کشور نباید صرفا توسط وزارت بهداشت اداره بشه 👌
اگر اقتصاد و امنیت ایران هم برایتان مهم است چنین پیامی را به جامعه تزریق کنید 👌
#حسین_زمانی_میقان
@hzamanim
🌱 به نظر میاد تاکید دوباره بر این جملهی حضرت آقا ضروریه:
🌾 البتّه مسائل اقتصادی کشور مسائل متعدّدی است -مسئلهی اصلاحات بانکی، اصلاحات گمرکی، اصلاحات مالیاتی، بهبود فضای کسب و کار و از این قبیل- لکن نقش تولید یک نقش یگانه و بیهمتایی است.
🌴 ولی هنوز در سطح کشور کارشناسان به جای تاکید بر خود مسالهی تولید بحث از بهبود فضای کسب و کار و مالیات و اصلاح ساختار و بانک و ... میکنند.
🌾 شاید بگن اینها برای تولیده دیگه. به نظرم دوباره باید جملهی آقا رو بخونن. آقا میدونه بهبود فضای کسب و کار به تولید ربط داره اما میگن مساله اینها نیست. خود مساله تولیده
اصلی ترین تفاوت رونق و جهش همینه. جهش در امتداد رونق نیست. مثل انقلاب که اصلاح نیست...
حسین عباسی فر
🌿 کانال تحلیل های افتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
وضعیت اقتصادی اروپا پس از ورود کرونا. کاهش شدید در تولیدات صنعتی در سال جاری ملاحظه میشود.
🆔 @QasdWay
📢 نقدی بر افسانه کارآمدی #دولت_حداقلی
میثم ظهوریان/ پژوهشگر اقتصادی
🔹یکی از گزارههای رایج در فضای اقتصادی کشور که بعضاً به عنوان تنها نسخه مؤثر برای اقتصاد ایران تجویز میشود، گزاره دولت حداقلی و ضرورت کوچکسازی دولت برای اصلاح نظام حکمرانی کشور است. این گزاره البته نه با دادههای آماری اقتصاد کشورهای جهان و نه با تجربه سیاستهای پیاده شده در کشورهای مختلف همخوانی ندارد.
🔹مهمترین شاخصی که نشاندهنده بزرگی #بخش_عمومی (به معنای کل حاکمیت و نه فقط قوه اجرایی) است نسبت #اشتغال_بخش_عمومی از کل #اشتغال کشور است. چین به عنوان کشوری که طولانیترین رشد مستمر اقتصادی را در جهان داشته است با نسبت ۵۰ درصد بزرگترین بخش عمومی را در جهان دارد. همچنین بسیاری از دولتهایی که به لحاظ رفاه اقتصادی در زمره دولتهای موفق محسوب شده و معروف به دولتهای رفاه هستند مانند نروژ (۳۷ درصد)، سنگاپور (۳۲ درصد) و دانمارک (۳۱ درصد) نیز از جمله کشورهای دارای دولتهای بزرگ در قیاس با بقیه کشورهای دنیا هستند. این در حالی است که ایران بر خلاف تصور رایج با برخورداری از نسبت ۱۸ درصد در این شاخص از لحاظ اندازه دولت در میانه کشورهای جهان قرار داشته و حتی از بعضی کشورهای دارای اقتصاد لیبرال مانند فرانسه (۲۸ درصد) و انگلستان (۲۱ درصد) نیز دولت کوچکتری دارد.
🔹در واقع تجربه #خصوصی_سازی، موفقیت بسیار کمی در دنیا داشته است و تجربیات برخی کشورها در خصوصیسازی مانند روسیه و آرژانتین با کاهش تولید ملی و ایجاد تورم قابل توجه کشور را تا آستانه ورشکستگی نیز پیش برده است و آنان را وادار به تجربه معکوس و ملی کردن مجدد بنگاههای بزرگ اقتصادی کرده است.
🔹از سوی دیگر منشأ بزرگترین بحرانهای تاریخ اقتصاد جهان یعنی بحران اقتصادی دهه ۱۹۳۰ و بحران سالهای ۲۰۰۷ و ۲۰۰۸ نیز در کشورهای پیادهکننده سیاست دولت کوچک و دارای نظام اقتصاد بازار آزاد بوده است.
🔹علاوه بر شواهد مختلف بر ناکارآمدی کوچکسازی دولت در ایجاد رشد اقتصادی، تجربیات پیادهسازی خصوصیسازی در کشورهایی مانند انگلستان، آمریکا، ژاپن و ایتالیا در دهه ۸۰ نشان داده است افزایش قابل توجه فاصله طبقاتی و توزیع نامتناسب درآمد نیز از دیگر پیامدهای تفکیکناپذیر کوچکسازی دولت بوده است.
🔹این در حالی است که تجربه موفق کشورهایی مانند چین و ویتنام در اصلاح نظام اقتصادی نشان داده است که اصلاح نظام راهبری بنگاههای دولتی از طریق از بین بردن قوانین دست و پا گیر در آن، ایجاد فضای رقابتی سالم بین بخش دولتی و خصوصی و رفع انحصار بخش دولتی نقش کلیدی در رقابتپذیر کردن اقتصاد ملی داشته است. در این اقتصادها بخش دولتی نه تنها مانع رشد بخش خصوصی نشده است که بسیاری از بنگاههای موفق خصوصی از دل بخش عمومی اقتصاد ایجاد شدهاند.
🔹در ایران نیز تجربه کنونی خصوصیسازی نشاندهنده ورشکستگی، تعطیلی یا تضعیف جدی اغلب بنگاههایی است که به سرمایهداران بخش خصوصی واگذار شده است و اتفاقاً اغلب تجربیات اقتصادی موفق خصوصیسازی در واگذاری بنگاههای دولتی به بخش معروف به خصولتیها و تعاونیهای سهام عدالت است (به عنوان مثال میانگین سوددهی بنگاههای واگذار شده از طریق سهام عدالت در پنج سال اول واگذاری بیشتر از میانگین سوددهی بورس بوده است).
🔹در واقع بر خلاف تصور رایج و تبلیغات رسانهها ضرورت کوچک کردن دولت از طریق خصوصیسازی نه تنها اصلی مسلم و نظریهای بلامنازع نیست و کارآمدی دولت نه تنها رابطه معناداری با کوچکترین بودن آن ندارد که در بسیاری از مواقع عکس این رابطه نیز صادق است و آنچه کارآمدی حضور دولت در حوزههای مختلف را تعیین میکند برخورداری از نظام راهبری صحیح و حضور در بخشهای لازم و مؤثر به جای تبدیل شدن به رقیب انحصارگر بخش خصوصی است. در واقع بخش عمومی برای تأثیرگذاری در ایجاد اقتصادی قوی و رقابتپذیر میبایست در دو نقش پوششدهنده نیازهای اساسی مردم (مانند سلامت و آموزش) و جبرانکننده نقصانهای بازار (از طریق حضور در بخشهایی که بخش خصوصی به دلیل عواملی مانند ریسک بالا یا نوظهور بودن و... انگیزه کافی برای حضور ندارد یا عملکرد کارآمدی ندارد) ایفای نقش کند.
منبع: https://b2n.ir/432286
🆔 @QasdWay