«آکسفام» فاش کرد
کارگران آمریکایی مجبورند «پوشک» بپوشند
🔸خبرگزاری فرانسه به نقل از منابعی در آمریکا گزارش کرد که کارکنان صنف صنایع غذایی در خلال کار در خط تولید از رفتن به سرویس بهداشتی محروم هستند و مجبورند پوشک بپوشند.
🔸خبرگزاری فارس: خبرگزاری فرانسه به نقل از گزارشی از آکسفام (یک کارتل بزرگ بین المللی در زمینه کار و مبارزه با فقر) فاش کرد که کارگران چندین شرکت فعال در بخش صنایع غذایی در آمریکا، در طول کار پوشک میپوشند چرا که اجازه ندارند در زمانی که در خط تولید مشغول کار هستند به سرویس بهداشتی مراجعه کنند.
🔸کسفام در گزارش خود آورده است که بیش از ۲۵۰ هزار کارگر این صنف اگر تقاضای رفتن به سرویس بهداشتی کنند مورد تمسخر قرار گرفته، به درخواست آنها بیتوجهی شده و یا تهدید به اخراج از کارخانه میشوند.
🔸این گزارش که این هفته منتشر شده است میگوید که کارگران برای غلبه بر این مشکل که از نیازهای اساسی انسان محسوب میشود، هنگام کار در خط تولید از پوشک بچه استفاده میکنند.
🔸این گزارش افزود: «کارگران این صنف به دلیل مصرف کم مایعات و تحمل درد و مشکلات ناشی از آن در معرض خطرناک جسمی و سلامتی قرار دارند.»
🔸حدود ۱۰۰ هزار نفر از کارگران شرکتهای مواد غذایی «تایسان»، «پرودو»، «پیلگیریم پرایز» و شرکت «ساندرسون» که ۶۰ درصد کل کارکنان این صنف را تشکیل میدهند با این معضل درگیر هستند.
🔸اگر چه بعضی از شرکتهای آمریکایی چنین موضوعی را تکذیب کردند، اما آکسفام بر اساس یک تحقیق از ۲۶۶ کارگر این بخش از صنایع در آمریکا تاکید میکند که بیش از ۸۰ درصد از کارگران گفتهاند که به آنها اجازه داده نمیشود در طول کار به دستشویی بروند.
🔸یک نظرسنجی که اخیر در «مینه سوتا» انجام شده است نیز نشان میدهد که ۸۶ درصد از کارگران گفتهاند در طول یک هفته کمتر از ۲ بار به آنها اجازه داده شده به دستشویی بروند.
🔸درحالیکه شرکتهای صنایع غذایی در آمریکا امروزه سود سرشاری از تولیدات خود میبرند اما واقعیت درون این بخش کاملا تیره و تار و خطرناک است.
🔸کارگران حقوق کمی میگیرند، از بیماری و جراحات ناشی از کار رنج میبرند و ضمن اینکه در شرایط دشواری به سر میبرند صدای آنها نیز کوتاه است.
🔸آکسفام به این شرکتها توصیه کرده که کارگران شناور در طول خط تولید مستقر کنند تا کارگران بتوانند در صورت لزوم خط تولید را موقتا ترک کنند.
🇮🇷 برگرفته از سایت جامعه اسلامی حامیان کشاورزی ایران
⬅️ سایت:
🌐 hamiyanekeshavarzi.ir
⬅️ سروش:
🆔 splus.ir/hamiyanekeshavarzi
⬅️ اینستاگرام:
📸 instagram.com/hamiyanekeshavarzi
⬅️ تلگرام:
☑️ https://t.me/hamiyanekeshavarzi
⬅️ ایتا :
✴️ http://eitaa.com/hamiyanekeshavarzi
#راه_پیشرفت_انقلاب_سلامت
#جامعه_سالم_جامعه_پیشرفته #پوشک #کارگران
امروز، روز کار است (درمکتب امام)
برادرها! امروز روز كار است. هركس در هر جا هست بايد كار بكند. ما مىخواهيم خودكفا باشيم؛ خودكفايى را با تبليغات نمىشود كرد، با كار مىشود كرد.
صحيفه امام؛ ج17؛ ص 240 | جماران؛ 26 دی 1361
🇮🇷 برگرفته از سایت جامعه اسلامی حامیان کشاورزی ایران
⬅️ سایت:
🌐 hamiyanekeshavarzi.ir
⬅️ سروش:
🆔 splus.ir/hamiyanekeshavarzi
⬅️ اینستاگرام:
📸 instagram.com/hamiyanekeshavarzi
⬅️ تلگرام:
☑️ https://t.me/hamiyanekeshavarzi
⬅️ ایتا :
✴️ http://eitaa.com/hamiyanekeshavarzi
#راه_پیشرفت_انقلاب_سلامت
#جامعه_سالم_جامعه_پیشرفته #کار
خطر ترامپ برای متحدین آمریکا
🔸گاردین: ترامپ آمد اما دنیا آمادگی او را ندارد
روزنامه انگلیسی گاردین در گزارشی همزمان با مراسم تحلیف ترامپ و بازگشت دوباره وی به قدرت نوشته است «ترامپ بازگشته است اما جهان برای وضعیت
🔸آشفتهای که او احتمالاً رقم خواهد زد آماده نیست.»
مراسم تحلیف ترامپ به عنوان چهل و هفتمین رئیسجمهور آمریکا دیروز در کنگره آمریکا برگزار شد و ترامپ از امروز رسماً کار خود را در کاخ سفید آغاز میکند. بر اساس گزارشها برای برگزاری مراسم تحلیف وی 250 میلیون دلار هزینه شد و این در حالی است که ساکنان لسآنجلس آمریکا با هزینههای بازسازی خانههای آتشگرفته خود دست و پنجه نرم میکنند.
🔸امنیتیترین مراسم تاریخ آمریکا
طبق گزارش رسانههای محلی آمریکا، برگزاری مراسم تحلیف «دونالد ترامپ» تحت شدیدترین تدابیر امنیتی در ساختمان کنگره در واشنگتن برگزار شد که شامل ۴۸ کیلومتر حصارکشی، اعزام بیش از ۲۵ هزار نیروی پلیس و استفاده از فناوریهای ردیابی، از جمله پهپادها بود. ترور نافرجام ترامپ که طی آن گوش او با گلوله خراش برداشت، نگرانیها در این کشور را دو چندان کرده است. خبرگزاری روسی «راپتلی» درباره تدابیر شدید امنیتی در این مراسم نوشت: «گارد ملی آمریکا ۵ هزار سرباز را از ۴۰ ایالت برای تامین امنیت این مراسم بسیج کرده است. رسانههای آمریکایی این مراسم را امنیتیترین مراسم تحلیف ریاستجمهوری در تاریخ آمریکا عنوان کردهاند.»
🔸دومین مراسم تحلیف ترامپ از حمایت غولهای فناوری برخوردار بود که علناً بازگشت ترامپ را جشن گرفتهاند. ایلان ماسک ثروتمندترین فرد جهان،.ادامه مطلب 👇👇
🔸مارک زاکربرگ مدیرعامل متا، جف بزوس بنیانگذار آمازون و «شو زی چو»، مدیرعامل اجرائی تیکتاک در این مراسم حضور داشتند. تیک تاک به لطف همین نزدیکی به ترامپ بود که روز یکشنبه 12 ساعت پس از ممنوعیت فعالیت در آمریکا با فرمان ترامپ برای 170 میلیون کاربر آمریکایی دوباره باز شد. متا، آمازون، اپل، گوگل، ماکروسافت، اوبر و شرکت هوش مصنوعی «اُپناِیآی» هرکدام حداقل یک میلیون دلار به صندوق کمیته ویژه مراسم تحلیف ترامپ کمک کردند. بزرگان رمزارز نیز مبالغ قابل توجهی را برای این مراسم اختصاص داده بودند.
او بازگشته است
🔸در حالی که در ایران بسیاری از اصلاحطلبان به دنبال مذاکره با ترامپ هستند در خود آمریکا و حتی در بین متحدان سنتی این کشور بسیاری به شدت نسبت به روی کار آمدن وی نگران هستند. او به یک طبقه راست افراطی در آمریکا تعلق دارد که قرار است ایدههای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی آنها را پیاده کند. او گفته است میلیونها مهاجر غیر قانونی را از آمریکا اخراج میکند کاری که پاپ آن را «شرمآور» خوانده است. ترامپ خواستار الحاق کانادا، گرینلند و کانال پاناما به آمریکا شده است. مکزیک، چین، اروپا، بریکس و کانادا را به وضع تعرفههای سنگین تهدید کرده است، ترامپ حتی اعضای همپیمان به خود آمریکای ناتو را تهدید کرده است که باید هزینههای دفاعی خود را افزایش بدهند. ترامپ همچنین تهدید کرده است که از برخی از معاهدات بینالمللی خارج خواهد شد. دیروز بسیاری از رسانهها در گزارشهای خود نوشته بودند «او بازگشته است» وهمه درباره بازگشت وی ابراز نگرانی میکردند. نشریه «تایم» در جدیدترین شماره خود تصویری از ترامپ پشت میز کار خود در کاخ سفید را منتشر کرد که در آن نشان میدهد دونالد ترامپ به سرعت پس از مراسم تحلیف در حال پرتاب کردن لوازم رئیسجمهور بایدن و عینک آفتابی معروف او از روی میز است. روی جلد تایم هم جمله کوتاهی با این مضمون نوشته شده بود که «او بازگشته است»
🔸گاردین هم در گزارش خود با هشدار درباره خطرات بازگشت ترامپ به قدرت نوشته است:«متحدان غربی آمریکا که برای بازگشت دونالد ترامپ آماده میشوند، هنوز به بهترینها امیدوارند، اما عمدتاً برای آنچه که ممکن است بدترین وضعیت آشفته و بحرانی جهان باشد، آمادگی ندارند.» این رسانه انگلیسی در گزارش خود نوشته است: پیش از مراسم تحلیف، ترامپ سیگنالهایی ارسال کرد، حجم تعرفهها را علیه کانادا، چین و مکزیک افزایش داد و قول داد گرینلند و کانال پاناما را بخرد- و اگر نه، بهگرینلند و کانال پاناما حمله کند و بر بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل برای پذیرش آتشبس غزه که از ماه می(اردیبهشت) در برابر آن مقاومت کرده بود، فشار آورد.»
🔸به گزارش ایسنا به نقل از گاردین غیرقابل پیشبینی بودن، شیوه عمل ترامپ است، او به وال استریت ژورنال چندی پیش گفته بود از اینکه « شی جین پینگ، رئیسجمهور چین به من احترام میگذارد، خوشحالم، زیرا میداند که من دیوانه هستم». متأسفانه، ترس از دیوانه کاهش مییابد، اگر او گهگاه کاری واقعاً آشفته و بحرانزا انجام ندهد. او نمیتواند امیدوار باشد که جنگ اوکراین را در ۲۴ ساعت پایان دهد، اخراجهای دسته جمعی را آغاز کند یا تعرفههای ۲۵ درصدی را در سراسر جهان وضع کند، اما انتظار میرود که نشان دهد که کدام کشورهای خارجی در نظر او هستند؛ از کانادا، چین و مکزیک شروع میشود.
🔸به گزارش ایسنا به نقل از گاردین دیپلماتهای کانادایی که از قرار گرفتن در خط مقدم در کنار چین حیرتزده هستند بیشتر هفته گذشته را در واشنگتن گذراندند و سعی کردند گوش سناتورهای جمهوریخواه را پر کنند. علیرغم اختلافات داخلی، کانادا مدعی است که اگر ترامپ جنگ تجاری خود را آغاز کند، سه مرحله تلافیجویانه برای واردات ۱۵۰ میلیارد دلاری از آمریکا در نظر گرفته است. رئیسجمهور مکزیک هم که روز جمعه با وزرای خارجه آمریکای لاتین برای طراحی استراتژی مشترک در مقابل ترامپ گفتوگو کرد، میگوید که در صورت آغاز اخراج دستهجمعی، این کشور برنامههای کنسولی دارد. چین هم یک سال است که برنامههای تلافیجویانه خود را آماده میکند و به دنبال متحد است..ادامه مطلب 👇👇
🔸تقابل با کنگره
رسانه آمریکایی«بیزینس اینسایدر» هم در بحبوحه تهدیدات ترامپ برای خارج کردن این کشور از سازمان ناتو خاطرنشان کرد که چنین اقدامی به یک تقابل قانونی با کنگره منجر خواهد شد. بر اساس این گزارش «دونالد ترامپ» در سال ۲۰۱۸ در اولین دوره ریاست جمهوری خود به طور خصوصی هشدار داد که ممکن است آمریکا را از ناتو خارج کند. او شکایت میکرد که سایر اعضای ائتلاف سهم منصفانهای از مخارج نظامی را هزینه نمیکنند و همین امر باعث شده تا مالیاتدهندگان آمریکایی این کار را انجام دهند. اما کنگره طور دیگری فکر میکرد و یک ماده ویژه را در قانون مجوز دفاع ملی ۲۰۲۰ اضافه کرد که بودجه ارتش آمریکا را تعیین میکند. این ماده تصریح میکند که رئیسجمهور نمیتواند بدون اینکه کنگره موافقت کند، یا دو سوم سنا موافق باشند، بهطور یکجانبه آمریکا را از ناتو خارج کند. به گزارش بیزنس اینسایدر، اگر ترامپ در دوره دوم ریاستجمهوری خود به تهدیدش عمل کند، خروج از ناتو به یک تقابل حقوقی تبدیل خواهد شد که احتمالا در دادگاه حل و فصل میشود و ممکن است به نفع کنگره باشد. مشکل این است که اگرچه قانون اساسی تصریح میکند که رئیسجمهور قدرت مذاکره درباره معاهدات را دارد، اما مشخص نمیکند که آیا او قدرت شکستن آنها را دارد یا خیر. طبق گزارش «کارن سوکول»، وکیل سرویس تحقیقات کنگره که مسائل مربوط به کنگره را تجزیه و تحلیل میکند، اگرچه کنگره در گذشته تا حدودی خروج رئیسجمهور از یک معاهده را محدود کرده، ماده ۱۲۵۰ اولین قانونی است که در آن کنگره خروج یکجانبه رئیسجمهور از یک معاهده را ممنوع کرده است. این پایگاه خبری- تحلیلی آمریکایی در بخش پایانی گزارش خود تصریح میکند اساساً ممکن است ترامپ برای آسیب رساندن به ناتو نیازی به خروج رسمی از ناتو نداشته باشد. بهعنوان مثال، یک ارزیابی نظامی که سال گذشته توسط کارشناسان انگلیسی انجام شد، نشان داد که ترامپ میتواند صرفاً با اقدامی کمتر از این در ائتلاف خرابکاری کند. این میتواند شامل به حداقل رساندن مشارکت ایالات متحده در مانورهای ناتو یا محدود کردن افسران آمریکایی که بهعنوان فرماندهان ناتو خدمت میکنند، باشد.
🔸استعفای دسته جمعی دیپلماتها
خبر دیگر این که گزارش واشنگتن پست حاکی است روز دوشنبه و ساعاتی قبل از شروع مراسم تحلیف ترامپ دهها دیپلمات ارشد وزارت خارجه این کشور از جمله «جان باس»، معاون امور سیاسی و «جف پیات»، دستیار ارشد وزیر خارجه استعفای خود را اعلام کردند. به نوشته این روزنامه آمریکایی، این موج قابل توجه استعفای دیپلماتهای وزارت خارجه حاکی از تغییر سیاست شدید این وزارتخانه خواهد بود چون ترامپ پس از چهار سال ریاست جمهوری جو بایدن به دنبال تخریب صفحه شطرنج دیپلماتیک جهانی است. ترامپ در مبارزات انتخاباتی خود وعده داده بود که مقامات دولتی فاقد وفاداری به سیاست کاریاش را برکنار کند.
🇮🇷 برگرفته از سایت جامعه اسلامی حامیان کشاورزی ایران
⬅️ سایت:
🌐 hamiyanekeshavarzi.ir
⬅️ سروش:
🆔 splus.ir/hamiyanekeshavarzi
⬅️ اینستاگرام:
📸 instagram.com/hamiyanekeshavarzi
⬅️ تلگرام:
☑️ https://t.me/hamiyanekeshavarzi
⬅️ ایتا :
✴️ http://eitaa.com/hamiyanekeshavarzi
#راه_پیشرفت_انقلاب_سلامت
#جامعه_سالم_جامعه_پیشرفته
بررسی معاهده 20 ساله ایران و روسیه (بخش انرژی)
ایران مرکز ترانزیت گاز در منطقه میشود
💠بند 22 معاهده 20 ساله ایران و روسیه به همکاریها در بخش نفت و گاز مربوط است که در صورت اجرا، ایران به مرکز ترانزیت و هاب گازی منطقه تبدیل میشود.
💠به گزارش کیهان، بند ۲۲ معاهده 20 ساله ایران و روسیه که روز جمعه به امضای رؤسای جمهور دو کشور رسید، به همکاری در حوزه انرژی اختصاص دارد؛ بر این اساس طرفهای متعاهد همکاری در حوزه نفت و گاز را بر اساس اصول برابری و سودمندی متقابل گسترش خواهند داد و اقداماتی را برای افزایش امنیت انرژی طرفهای متعاهد از طریق استفاده بهینه از منابع سوخت و انرژی اتخاذ خواهند کرد.
💠همکاری علمی و فنی، تبادل تجربیات و بهکارگیری فناوریهای روز و پیشرفته در استخراج، فرآوری و حملونقل نفت و گاز؛ مساعدت به شرکتها و سازمانهای ایرانی و روسی در بخش سوخت و انرژی جهت گسترش همکاریها از جمله عرضه انرژی و عملیات سوآپ؛ تشویق سرمایهگذاری در چارچوب همکاری دوجانبه در پروژههای توسعه میادین نفتی و گازی در قلمرو طرفهای متعاهد از جمله موارد همکاریها بر اساس بند 22 معاهده است.
💠همچنین تشویق پروژههای زیربنایی حائز اهمیت برای تأمین امنیت انرژی جهانی و منطقهای؛ تأمین دسترسی بدون تبعیض به بازارهای بینالمللی انرژی و افزایش رقابتپذیری آنها؛ همکاری و اجرای یک سیاست هماهنگ در چارچوب مجامع بینالمللی انرژی مانند مجمع کشورهای صادرکننده گاز و اوپک پلاس از دیگر موارد همکاریها بر اساس بند 22 معاهده است..ادامه مطلب 👇👇
💠علاوهبر این، طرفهای متعاهد سطح همکاری، تبادل نظر و تجربیات در زمینه منابع تجدیدپذیر انرژی را ارتقا خواهند داد.
ضمن اینکه بر اساس ماده ۲۳ این معاهده، طرفهای متعاهد به توسعه و گسترش روابط بلندمدت و متقابلاً سودمند بهمنظور اجرای پروژههای مشترک در زمینه استفاده صلحآمیز از انرژی اتمی از جمله احداث تأسیسات انرژی هستهای مبادرت خواهند نمود.
💠جزئیات توافق گازی با روسیه
روز جمعه جزئیاتی از توافق گازی بین ایران و روسیه اعلام شد که طبق آن قرار است 55 میلیارد مترمکعب گاز روسیه از مسیر آذربایجان به ایران ترانزیت شود. ولادیمیر پوتین در این باره گفت: «اجرای کامل این پروژه، سالانه ۵۵ میلیارد متر مکعب گاز روسیه را به ایران انتقال میدهد، اما فاز اولیه با مقادیر کم و بیش از دو میلیارد متر مکعب آغاز خواهد شد.»
💠گفته میشود که هزینه ایجاد زیرساختهای لازم، از جمله احتمال ساخت خط لوله گاز از شمال به جنوب ایران، برعهده روسیه خواهد بود. برآوردها نشان میدهد که این پروژه میتواند سالانه 10 تا 12 میلیارد دلار گردش مالی داشته باشد.
💠«سرگئی سیویلف»؛ وزیر انرژی روسیه هم پس از پایان مذاکرات اعلام کرد که «پروژه خط لوله گاز روسیه- ایران امضا شده و حجم صادرات قبلاً مشخص شده است. در مرحله اول، حجم کمی گاز، حدود دو میلیارد مترمکعب در سال منتقل خواهد شد اما توافق اولیه بر سر این است که ما این حجم را به 55 میلیارد مترمکعب افزایش دهیم.»
ایران در صورت اجرای بند 22 معاهده 20 ساله با روسیه، در گامهای اول به مرکز ترانزیت و هاب گازی غرب و جنوب آسیا تبدیل میشود و امکان گسترش آن به کل سه قاره آسیا، آفریقا و اروپا وجود دارد.
💠 سابقه توافق گازی با روسیه
فرشاد جامع؛ کارشناس انرژی در رابطه با توافق گازی ایران و روسیه در گفتوگو با تسنیم گفت: «مهمترین قرارداد گازی تاریخ ایران در زمان شهید رئیسی و در ابتدای سال 1403 به امضا رسید که تا سقف 300 میلیون مترمکعب در روز امکان همکاری گازی بین ایران و روسیه را فراهم کرده است. بنابراین، اولین گام واردات گاز از روسیه با توافق شهید رئیسی و پوتین انجام گرفت و براین اساس درباره واردات سالانه 55 میلیارد متر مکعب به توافق رسیدند.»
گفتنی است در ژوئن 2024 (تیرماه سال جاری) «گازپروم» و شرکت ملی گاز ایران یک تفاهمنامه راهبردی برای صادرات گاز طبیعی روسیه به ایران امضا کردند.
💠هاب گازی منطقه
این کارشناس انرژی در رابطه با اهمیت نقش راهبردی ایران در زمینه تعاملات گازی منطقه گفت: «هاب گازی ایران به عنوان یکی از مهمترین نقاط ترانزیت کالا و انرژی در منطقه شناخته میشود. در این بین یکی از مهمترین زیرساختهای کشور، خطوط لوله سراسری کشور است که موجب شده هر نقطه مرزی کشور دارای ارتباط گازی بین ایران و کشورهای همسایه دارد.»
💠او افزود: «مهمترین پازل برای تکمیل توافق و همکاری گسترده گازی ایران و روسیه، اتصال مستقیم گازی ایران به روسیه و سپس اتصال مستقیم ایران به هند با خط لوله است تا ایران نقطه اصلی انتقال گاز روسیه به هند باشد.»
💠در این زمینه محمد خطیبی؛ کارشناس ارشد حوزه انرژی درخصوص معاهده امضا شده بین ایران و روسیه و تاثیر آن به ایسنا گفت: «همسایگان ما تقاضای بیشتری برای گاز دارند که در صورت تحقق این مسئله میتوانیم اتفاقات مثبتی را رقم بزنیم. اگر بتوانیم بازارهایی را ایجاد کنیم که تاکنون راه آن باز نبوده، میتوانیم در افزایش امنیت انرژی گام برداریم.»
💠او افزود: «تاکنون روسیه صادرات گاز به ایران نداشته است اما با تحقق این مسئله، ایران میتواند به یک هاب انرژی تبدیل شود. این موضوع میتواند در بخشهای دیگر همچون نفت و فرآوردههای نفتی نیز اجرائی شود.»
💠 چالش مسیرهای انتقال گاز
توافق بر سر انتقال گاز روسیه به ایران در حالی صورت گرفته که مسیر این انتقال، بحثبرانگیز شده است. «سرگئی سیویلف»؛ وزیر انرژی روسیه پس از پایان مذاکرات اعلام کرد که «پروژه خط لوله گاز روسیه- ایران امضا شده و از طریق جمهوری آذربایجان عبور خواهد کرد. مسیر به طور کامل مشخص شده است. در حال حاضر در مرحله نهائی مذاکرات، یعنی تعیین قیمت هستیم. حجم صادرات قبلاً مشخص شده است. در مرحله اول، حجم کمی گاز، حدود دو میلیارد مترمکعب در سال منتقل خواهد شد اما توافق اولیه بر سر این است که ما این حجم را به 55 میلیارد مترمکعب افزایش دهیم.»
💠با اینحال منابع آگاه روسیه گفتند که امکان انتقال گاز از مسیرهای دیگر همچون آسیای میانه هم وجود دارد. انتقال گاز روسیه به ایران از سه مسیر خشکی قزاقستان- ازبکستان- ترکمنستان یا آذربایجان یا گرجستان- ارمنستان، گاز روسیه و یک راه آبی؛ یعنی بستر دریای خزر امکانپذیر است..ادامه مطلب 👇👇
💠کارشناسان معتقدند با وجود رویکرد خصمانه علیاف در جمهوری آذربایجان علیه ایران، بهتر بود که دو کشور ابتدا ترانزیت گاز از مسیر ارمنستان را پیگیری میکردند؛ زیرا این کشور برخلاف جمهوری آذربایجان، رویای تبدیل شدن به هاب گازی را ندارد و رویکرد همیشگیاش نسبت به ایران، همکاری بوده است.
💠ضمن اینکه مسیر گرجستان و ارمنستان به عنوان گزینهای امنتر و کمهزینهتر نسبت به مسیر آذربایجان مطرح میشود. بنابراین، ایران باید با دیپلماسی فعال، زمینه صادرات گاز روسیه از مسیری غیر از جمهوری آذربایجان را دنبال کند.
💠بخشی از گاز صادراتی روسیه به ایران برای مصرف داخلی کشورمان و بخش دیگر برای صادرات به همسایگان صورت میگیرد. این در حالی است در سال 2023، ایران تنها 14 میلیارد مترمکعب گاز به ترکیه و عراق و همچنین حدود 400 میلیون مترمکعب گاز به ارمنستان صادر کرده است.
💠 افزایش امنیت انرژی
معاهده جامع ایران و روسیه فصل جدیدی در افزایش امنیت انرژی گشوده است. محمد خطیبی؛ کارشناس ارشد حوزه انرژی درخصوص معاهده امضا شده
بین ایران و روسیه و تاثیر آن در تحقق امنیت انرژی گفت: «با اجرائی شدن بندهای معاهده اخیر میتوانیم شاهد افزایش امنیت انرژی باشیم. ضمن اینکه اجرای این موضوع یک بازی دو سر برد برای ایران و روسیه است.»
💠وی افزود: «یکی از بندهای این معاهده واردات گاز از روسیه و صادرات مجدد آن است؛ این موضوع میتواند کمبودها را برطرف کند و صادرات نیز میتواند ارزآوری برای کشور داشته باشد.»
گفتنی است، ایران با برخورداری از دومین ذخایر گازی متعارف جهان و رتبه سوم در تولید گاز، یکی از قدرتهای بزرگ در این حوزه محسوب میشود. با این حال، سهم ایران در تجارت جهانی گاز کمتر از دو درصد است.
بر اساس سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی و برنامه هفتم توسعه کشور، هدفگذاری شده است که سهم ایران از صادرات گاز از ۱۸ میلیارد متر مکعب کنونی به ۴۰ میلیارد متر مکعب در سال برسد.
💠سرمایهگذاری روسیه در میادین نفت و گاز ایران
انتقال فناوری و سرمایهگذاری در میادین نفتی و گازی از دیگر موارد تصریح شده در بند 22 معاهده ایران و روسیه است.
در همین زمینه محسن پاکنژاد؛ وزیر نفت گفت: «شرکتهای روسی هفت میلیارد و 500 میلیون دلار در میدانهای نفت و گاز ایران سرمایهگذاری کردند و در حال اجرای پروژه هستند و این پروژهها پیشرفتهای قابل توجهی داشته است.»
این اظهارات نشان میدهد با پیگیریهای شخص شهید رئیسی و دولت سیزدهم، حتی قبل از امضای معاهده جامع بین دو کشور و بدون بهانههایی مانند FATF، سرمایهگذاری خارجی قابل قبولی در صنعت نفت کشور جذب شده و زمینه امضای قرارداد بلندمدت فراهم شده است.
شایسته است دولت چهاردهم نیز با تکیه بر توان داخل و همکاری با همسایگان و کشورهای همسو در منطقه، از ظرفیتهای بزرگی که اطراف ما قرار دارد بهرهبرداری کند.
🇮🇷 برگرفته از سایت جامعه اسلامی حامیان کشاورزی ایران
⬅️ سایت:
🌐 hamiyanekeshavarzi.ir
⬅️ سروش:
🆔 splus.ir/hamiyanekeshavarzi
⬅️ اینستاگرام:
📸 instagram.com/hamiyanekeshavarzi
⬅️ تلگرام:
☑️ https://t.me/hamiyanekeshavarzi
⬅️ ایتا :
✴️ http://eitaa.com/hamiyanekeshavarzi
#راه_پیشرفت_انقلاب_سلامت
#جامعه_سالم_جامعه_پیشرفته
اروپا یا باید در برابر ترامپ بایستد یا درهم شکسته شود
🔹نخست وزیر فرانسه گفت فرانسه و اتحادیه اروپا یا باید در برابر دونالد ترامپ و سیاستهای او ایستادگی کنند و یا با درهم شکستن روبهرو شوند.
🔹فرانسوا بایرو درحالی که برای سخنرانی سالنو در شهر پائو حاضر شده بود، در جمع خبرنگاران گفت که «ایالات متحده تصمیم گرفته تا از طریق دلار، از طریق سیاست صنعتی خود، از طریق این واقعیت که میتواند سرمایهگذاریهای جهان و تحقیقات جهان را به دست آورد، یک شکل بسیار سلطهگرانه از سیاست را آغاز کند.»
🔹به گزارش رادیو فرانسه، او در مورد احتمال عدم واکنش اروپا گفت: «اگر ما کاری انجام ندهیم، سرنوشت روشن است؛ ما تحت سلطه خواهیم بود، ما خُرد خواهیم شد، ما به حاشیه رانده خواهیم شد.
🇮🇷 برگرفته از سایت جامعه اسلامی حامیان کشاورزی ایران
⬅️ سایت:
🌐 hamiyanekeshavarzi.ir
⬅️ سروش:
🆔 splus.ir/hamiyanekeshavarzi
⬅️ اینستاگرام:
📸 instagram.com/hamiyanekeshavarzi
⬅️ تلگرام:
☑️ https://t.me/hamiyanekeshavarzi
⬅️ ایتا :
✴️ http://eitaa.com/hamiyanekeshavarzi
#راه_پیشرفت_انقلاب_سلامت
#جامعه_سالم_جامعه_پیشرفته
فساد هنگفت کرسنت و هزینه گزاف حمایت از متهمان
🔸تعلل دستگاه قضائی در نهائی کردن پرونده متهمان فساد کرسنت و خسارت هنگفت حاصل از آن، موجب فرار به جلو آنها و حامیان سیاسیشان در طیف مدعی اعتدال و اصلاحات شده است.
🔸هرچند که برخی تصور میکنند این رویکرد صرفاً صبغه سیاسی دارد اما به نظر میرسد با توجه به رشوههای سنگین رد و بدل شده در این قرارداد و برخی قراردادهای ناسالم نفتی دیگر در دولت مدعی اصلاحات، احتمالاً باید رد دلارهای نفتی حاصل از
زد و بند را هم پیگیری کرد.
🔸خبرگزاریها اخیراً گزارش دادند که پس از توقیف ساختمان شرکت ملی نفت ایران در لندن، ساختمان این شرکت در روتردام هلند نیز به دلیل پرونده کرسنت مصادره شد. این ساختمان بهعلت بدهی (جریمه) بیش از ۲.۶ میلیارد دلاری شرکت ملی نفت (NIOC) به شرکت کرسنت توقیف و در تاریخ ۲۰آوریل ۲۰۲۳، به شرکت Heuvel واگذار شد. حکم توقیف موقت این ساختمان در ۲۰ مه ۲۰۲۲ به درخواست کرسنت صادر و دادگاه هلند هشت ماه بعد آن را تأیید کرد. این مبلغ بخشی از غرامت ۱۸ میلیارد دلاری ادعا شده از سوی شرکت اماراتی کرسنت است.
🔸یادآور میشود این قرارداد خسارتبار در دولت خاتمی و وزارت بیژن زنگنه منعقد شد اما طیف آلوده و متهم در پرونده و حامیان آن مدتی است که ادعا میکنند پرونده در حال رتق و فتق بود اما سعید جلیلی در دبیری شورای عالی امنیت ملی مانع از حل و فصل ماجرا شد و بنابراین خسارت حاصله، متوجه اقدام اوست!
🔸در این زمینه یک وکیل آلوده زنجیرهای ضمن متهم کردن جلیلی نوشت: چرا پروندهای مسکوت مانده و رسیدگی نمیشود ادامه مطلب 👇👇
🔸که وزیر محترم نفت سابق آقای مهندس زنگنه وی را به کارشکنی و جلوگیری از اجرای قرارداد مهم و حیاتی کرسنت متهم نموده که اجرای آن میتوانست صدها میلیارد دلار برای کشور درآمد ایجاد کند و عدم اجرای آن تاکنون باعث محکومیت کشور به پرداخت دهها میلیارد دلار جریمه در دادگاههای بینالمللی گردیده است.
🔸روزنامه ایران هم در تیتری تحت عنوان «خسارت کارشکنی» نوشت: سیاسی کاری «سایه نشینان» یک بار دیگر به ایران خسارت زد؛ این بار این ساختمان شرکت ملی نفت در «روتردام» هلند بود که در ازای بخشی از غرامت 18 میلیارد دلاری ادعا شده از سوی شرکت اماراتی کرسنت (الهلال) به توقیف درآمد. 9 ماه پیش هم دادگاهی در انگلیس حکم توقیف ساختمانی متعلق به شرکت ملی نفت ایران به 125 میلیون دلار را در ازای بخشی از خسارتی که کرسنت با حکم دادگاه بینالمللی مطالبه میکند، صادر کرد. بر اساس اظهارات زنگنه، دستیابی به تفاهم با کرسنت در زمان قائممقامی علی کردان در وزارت نفت با «تشر روزنامه کیهان» و ارسال نامه جلیلی به رئیسجمهوری وقت و ابراز این نظر که «شایسته نیست این قرارداد فسادآلود در دولت شما انجام شود» و «ضرری که از محل لغو قرارداد میکنیم به یک میلیارد هم نمیرسد» به سرانجام نمیرسد.
🔸فرار به جلوی متهمان پرونده فساد کرسنت و حامیان سیاسی و رسانهای آنها در حالی است که آقای روحانی آذرماه سال 1381 و از جایگاه دبیر شورای عالی امنیت ملی، با ارسال نامهای خطاب به رئیس دولت وقت (خاتمی)، به عملکرد بیژن زنگنه وزیر نفت به شدت اعتراض کرده و اقدام او در انعقاد قرارداد با شرکت اماراتی «کرسنت» را بیرون از چارچوب قانون و از طریق «واسطه» و دارای آثار منفی فراوان برای کشور دانسته بود.
🔸روحانی در این نامه هشدار داده بود: «عقد قرارداد طولانی گاز با شرکتی غیرمعتبر که بنابر گزارشهای دریافتی از وزارت نفت طی سالهای گذشته عملکردی ضعیف و توأم با نادیده گرفتن حقوق ایران در ارتباط با میدان نفتی مبارک داشته، تکرار تجربه تلخی است که سالیان دراز گرفتار آن خواهیم بود... شرایط بازار موجب گردیده که قیمت و شرایط قراردادی مذاکره شده در مقایسه با منطقه بسیار پایین و غیرمطلوب باشد. قرارداد کرسنت احتمالاً آثارمنفی اقتصادی دراز مدت بر بازار گاز کشور خواهد داشت و هیچ منفعت سیاسی نیز در پی نخواهد داشت. از حدود یک سال پیش سؤالاتی از وزیر نفت درباره قرارداد کرسنت مطرح کردهام که با وجود دستور شما، پاسخی دریافت نشده است... قرارداد مذکور از طریق واسطهها و عدم ارتباط مستقیم دولتی با یک شرکت غیرمعتبر به امضا رسیده است».
🔸یادآور میشود قیمت گاز در قرارداد 25 ساله کرسنت، یک چهاردهم قیمت متعارف گاز در منطقه و جهان بود و دلالان و رشوه دهندگان در آن نقش اصلی را ایفا کرده بودند. تثبیت این قیمت میتوانست دیگر خریداران گاز ایران را هم طلبکار کند. آقای زنگنه سال 1392 پس از معرفی به عنوان وزیر نفت، وعده داد که دو هفتهای پرونده کرسنت را مختومه میکند! او آن زمان مدعی شده بود «اصلاً در هیچ جایی بحثی برای این که خسارتی پرداخت کنیم، وجود ندارد و کلاً این بحث یک جنگ روانی مضحک است و هیچ پایهای ندارد»! اما پس از انتشار خبر محکومیت کشورمان در این پرونده، اقدام به فرافکنی برای فرار از مواخذه قانونی و تحمل مجازات شد.
🔸این نکته هم گفتنی است که در قراردادهایی مانند کرسنت، توتال و استات اویل، اغلب پای رشوه در میان بوده است؛ به عنوان مثال شرکت توتال متهم است هنگام وزارت زنگنه در دولت اصلاحات، به تیمی که در رأس مدیریت آن مهدی هاشمی بوده، رشوه 30 میلیون دلاری داده است. توتال به همین دلیل در فرانسه به جریمه 500 هزار یورویی محکوم شد.
🔸با وجود این گذشته تاریک، مجدداً در دولت روحانی قرارداد دیگری با توتال امضا شد که صرفاً به ارائه اطلاعات سرّی مخزن پارس جنوبی به توتال و عهدشکنی بعدی توتال ختم شد و حال آنکه شرکت فرانسوی همزمان در بخش قطری این مخزن بزرگ در حال فعالیت گسترده است.
🔸از دیگر یادگاریهای تیم زنگنه، حذف کارت سوخت از سال 94 به مدت چهار سال بود که موجب تشدید مصرف (قاچاق) روزانه 20 میلیون لیتری بنزین شد و با احتساب روزانه 100 میلیارد تومان قاچاق، 144 هزار میلیارد تومان را از جیب مردم به حلقوم قاچاقچیان ریخت. پس از آن هم تصمیم ناگهانی در سه برابر کردن قیمت اتفاق افتاد که به موج سواری ضد انقلاب و حوادث تلخ آبان 98 ختم شد.
🔸گماشتن بیژن زنگنه به وزارت نفت در دولت روحانی، موجب شد شکایت ایران در محاکم بینالمللی مبنی بر وقوع فساد در پرونده کرسنت و باطل بودن قرارداد به خاطر وقوع فساد، پذیرفته نشود و حال آن که دادگاه تا قبل از این انتصاب، استدلال ایران را پذیرفته بود.
🇮🇷 برگرفته از سایت جامعه اسلامی حامیان کشاورزی ایران
⬅️ سایت:
🌐 hamiyanekeshavarzi.ir
اعتراف صهیونیستها به دروغگویی دربارۀ ترور فرمانده گردان «بیت حانون»
🔹ارتش رژیم صهیونیستی اذعان کرد که اطلاعیه چندی پیش دربارۀ کشتهشدن «حسین فیاض» فرمانده گردان بیت حانون، زیر مجموعه کتائب القسام در کرانۀ باختری، نادرست بود.
🇮🇷 برگرفته از سایت جامعه اسلامی حامیان کشاورزی ایران
⬅️ سایت:
🌐 hamiyanekeshavarzi.ir
⬅️ سروش:
🆔 splus.ir/hamiyanekeshavarzi
⬅️ اینستاگرام:
📸 instagram.com/hamiyanekeshavarzi
⬅️ تلگرام:
☑️ https://t.me/hamiyanekeshavarzi
⬅️ ایتا :
✴️ http://eitaa.com/hamiyanekeshavarzi
#راه_پیشرفت_انقلاب_سلامت
#جامعه_سالم_جامعه_پیشرفته