🔰2️⃣ باید بر اساس احکام الهی مدیریت کنیم، نه میل و نظر شخصی خودمان
🔰 چرا فکر می کنیم خداوند قادر نیست زندگی ما را مدیریت کند؟!
🔻حجت الاسلام احمد پناهیان
📆 جلسه پنجم ماه رمضان ٧ فروردین ١۴٠٢
🔸الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ وَجَعَلَ الظُّلُمَاتِ وَالنُّورَ ثُمَّ الَّذِينَ كَفَرُوا بِرَبِّهِمْ يَعْدِلُونَ(انعام ١). در آیات مکرر قرآن این تعبیر بیان شده که زمین و آسمان را منِ خدا آفریده ام، و خودم هم باید این عالم را مدیریت کنم. هُوَ الَّذِي خَلَقَكُمْ مِنْ طِينٍ ثُمَّ قَضَى أَجَلًا وَأَجَلٌ مُسَمًّى عِنْدَهُ ثُمَّ أَنْتُمْ تَمْتَرُونَ(انعام ٢) خدا شما را از خاک آفرید، و دوباره به این خاک برمیگردید. تمام زندگی شما دست من خداست. چرا ما فکر می کنیم خدا قادر نیست زندگی ما را مدیریت کند؟!
🔸خیلی ها باورشان این است که اگر مسئولیتی پیدا کرده اند، خودشان باید طبق نظر و تشخیص خودشان مدیریت کنند، نه طبق مدیریت خدا. «رئیس» اشتباه است، «مسئول» درست است. کسیکه به موقعیتی می رسد، باید بر اساس امر خدا عمل کند، و باید در این زمینه پاسخگو باشد.
🔸رهبرانقلاب به مسئولین مجمع جهادگران گفتند کار جهادی باید مردمی باشد. یعنی سازمانی نباشد. سازمانی یعنی خط کشی. باید مردم پای کار جهادی بیایند، نه یک طیف خاص و محدود. بعد رهبرانقلاب گفتند من بنا ندارم الان به شما بگویم چطور می شود این کار را انجام داد؛ خودتان فکر کنید و راهکار ورود مردم به این میدان را پیدا کنید. این حرف سنگینی است. یعنی گروههای جهادی ما نتوانسته اند این دستور رهبرانقلاب را بعد از چند سال محقق کنند. مسئولین این مجمع برنگشتند از رهبرانقلاب بپرسند راهکار شما برای تحقق این امر چیست؟ فَاسْأَلُوا أَهْلَ الذِّكْرِ إِنْ كُنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ(نحل ۴٣). ما گمان می کنیم خودمان دانای کل هستیم، و طبق نظر خودمان می توانیم کارها را به انجام رسانیم.
❇️ 1⃣ موضوع حاکمیت اسلامی در صدر مسائل است
❇️ جرم ائمه، دنبال کردن حکمرانی الهی بود
🔻حجت الاسلام احمد پناهیان
📆 جلسه ششم ماه رمضان ٨ فروردین ١۴٠٢
🔹اللَّهُمَّ إِنَّا نَرْغَبُ إِلَيْكَ فِي دَوْلَةٍ كَرِيمَةٍ. این رغبت به حکومت جهانی بقیه الله الاعظم ارواحنا فداه باید میان مردم جامعه ایجاد شود. تشکیل دولت اسلامی، نیاز به عزم ملی دارد. أَوَمَنْ كَانَ مَيْتًا فَأَحْيَيْنَاهُ وَجَعَلْنَا لَهُ نُورًا يَمْشِي بِهِ فِي النَّاسِ كَمَنْ مَثَلُهُ فِي الظُّلُمَاتِ لَيْسَ بِخَارِجٍ مِنْهَا. می فرماید گمان می کنید کسیکه مرده است و ما او را بواسطه نور ولایت احیا می کنیم، و او بواسطه نور امام می تواند میان مردم زندگی کند، چنین فردی مانند کسی است که در تاریکی محض است و هیچگاه از این تاریکی بیرون نمی آید؟ كَذَلِكَ زُيِّنَ لِلْكَافِرِينَ مَا كَانُوا يَعْمَلُونَ(انعام ١٢٢). داستان کافرین چنین داستانی است. در تاریکی محض به سر می برند، اما این ظلمات برایشان زیبا جلوه داده می شود.
🔹رهبرانقلاب در دیدار با اعضای مجمع جهادگران گفتند حرکت جهادی باید مردمی شود. باید از یک ناحیه ای هدایت شوید به این امر. این کار، صرفا یک کار منطقی و عقلی نیست. نیاز به هدایت الهی دارد. أَوْحَيْنا إِلَيْهِمْ فِعْلَ الْخَيْراتِ(انبیاء ٧٣). مومن حقیقی که می خواهد وجودش در جامعه موثر باشد، ظرف وجودی اش انقدر باید وسیع باشد، که توسط هدایت الهی به مسیر خدمت هدایت شود.
🔹ائمه ما جرمشان این بود که به دنبال حکمرانی الهی در جامعه بودند. حکومت غیرخدا را نفی می کردند. وَكَذَلِكَ جَعَلْنَا فِي كُلِّ قَرْيَةٍ أَكَابِرَ مُجْرِمِيهَا لِيَمْكُرُوا فِيهَا وَمَا يَمْكُرُونَ إِلَّا بِأَنْفُسِهِمْ وَمَا يَشْعُرُونَ(انعام ١٢٣). در هر جامعه ای عده ای گردن کلفت مکر و فتنه می کنند. دانمارک دوباره در ماه رمضان، بهار قرآن، به قرآن کریم توهین کرد. برای اینکه اعتراضات داخلی اسرائیل به فراموشی سپرده شود. متزلزل شدن حکمرانی یهود مورد توجه مردم دنیا قرار نگیرد. برای دشمن، حکمرانی اش انقدر مهم است؛ چرا برای ما حکمرانی اسلامی باندازه برخی احکام اسلامی مثل حجاب مهم نیست؟ اللَّهُمَّ إِنَّا نَرْغَبُ إِلَيْكَ فِي دَوْلَةٍ كَرِيمَةٍ. ما وقتی می توانیم این دعا و درخواست را داشته باشیم، که تمام همّ و غمّمان تشکیل حکومت الهی بدست امام زمان ارواحنا فداه باشد.
🔹وَمَا يَمْكُرُونَ إِلَّا بِأَنْفُسِهِمْ وَمَا يَشْعُرُونَ. مکر اینها به خودشان برمیگردند، و خودشان را نابود می کنند. امروز می بینیم اسرائیل چگونه از درون در حال نابودی و فروپاشی است. وَإِذَا جَاءَتْهُمْ آيَةٌ قَالُوا لَنْ نُؤْمِنَ حَتَّى نُؤْتَى مِثْلَ مَا أُوتِيَ رُسُلُ اللَّهِ. اینها می گویند ما از پیغمبر اطاعت نمی کنیم، مگر اینکه آنچه به رسول الله(صلی الله علیه و آله) نازل می شود به ما هم نازل شود. اللَّهُ أَعْلَمُ حَيْثُ يَجْعَلُ رِسَالَتَهُ. خداوند بهتر می داند رسالت و حکمرانی اش را در کجا قرار دهد. انتخاب امام کار مردم نیست.
هدایت شده از ابوالفضل نبوی نجمآبادی
🌀همۀ تخم مرغ های روزی را در سبد سعی و تلاش نگذار
🔻در مباحث اقتصادی یک قاعدۀ را ذکر می کنند و آن این هست:«شما تمام تخم مرغ های خودت را در یک سبد قرار نده» حالا منظور چیست؟ یعنی یک جا سرمایه گذاری نکن. دلیل منطقی آن چیست؟ همیشه چند جا سرمایه گذاری کن که اگر یک بخش از سرمایه ات ضرر کرد، همۀ سرمایۀ خودت را از دست ندهی.
🔻حالا در رزق و روزی هم همین قاعده جریان دارد. اگر ما رزق و روزی را شبیه یک سبد فرض کنیم؛ ما نباید همۀ دغدغۀ خودمان را برای افزایش رزق و روزی و سرمایه گذاری خودمان را برای افزایش رزق و روزی بگذاریم روی تلاش، تلاش تنها یک بخش کوچکی از ماجرای رزق و روزی ما هست. واقعاً یک بخش کوچک هست؛ اگر شما فکر کنی سبد افزایش رزق و روزی فقط با تلاش شماست، شما آن وقت تمام تلاشت را می گذاری روی اینکه با تلاش خودت، این بخش کوچک موثر در رزق و روزی خودت را افزایش بدهی بعد کم می آوری.
🔻در حالی که بخش زیادی از سبد رزق و روزی، جای دیگر هست. رفتارهای دیگر شماست که این سبد رزق و روزی را پر می کند. بله یک رفتار، تلاش اقتصادی شماست اما این تنها بخش کوچکی از ماجرای رزق و روزی ماست.
🔻رفتارهای شما، اثر مستقیم در رزق و روزی شما دارد، خدا به ملائکۀ اش می فرماید یک بخشی از یک رزق را به بنده ام بدهید، بعد منتظر باشید اگر شکرگزار بود، بقیه این رزق را به او بدهید، اما اگر شاکر نبود؛ یعنی کافر بود، خدایا چه کنیم؟ همان رزقی را که به او دادیم از او بگیرید. فرمود:« النِّعمَةُ مَوصولَةٌ بِالشُّكرِ، وَالشُّكرُ مَوصولٌ بِالمَزيدِ، و هُما مَقرونانِ في قَرنٍ، فَلَن يَنقَطِعَ المَزيدُ مِنَ اللّهِ سُبحانَهُ حَتّى يَنقَطِعَ الشُّكرُ مِنَ الشّاكِر؛ رزق شما وصل به شکر، شکر وصل به افزایش رزق و روزی شما؛ اینها شبیه یک طناب به هم پیچیده هست. تا وقتی شکر قطع نشده، رزق شما افزایش پیدا می کند.»
#ماه_رمضان
#جهاد_تبیین
#رزقی_نو
✍ گزیدهای از محتوای منبر دهه اول ماه مبارک رمضان، ارائه شده توسط حاج شیخ ابوالفضل نبوی
هدایت شده از ابوالفضل نبوی نجمآبادی
🌀مهم تر از اقتصاد
🔻مهم تر از اقتصاد، آثار روانی اقتصاد است. چقدر جو روانی، بر اقتصاد حاکم هست؟ بسیاری از خریدها، بالا و پایین شدن های قیمت ها، در اثر جو روانی هست. چطور این جو روانی را می خواهید مدیریت کنید؟
🔻اصلا لامصب ها! هنری دارند با عملیات روانی، اقتصاد یک جامعه را بهم بزنند. مثل آب خوردن با یک شایعه، با یک جنگ روانی، پول ها را از اینجا به آنجایی که دلشان می خواهد جا به جا می کنند.
🔻شاید بعضی ها بگویند آقا! مشکلات اقتصادی را سیاست های غلط دولت درست می کند، ما در جواب می گوییم باشد قبول اما اگر ما بهترین سیاست اقتصادی جهان را در ایران اجرا کنیم مسئله جو روانی حل می شود؟
🔻جو روانی اقتصاد را فقط با رازقیت خدا می توان حل کرد وگرنه خدا را در رزق و روزی خودش حذف کرده، خودش می نشیند جای خدا برای اینکه تمام مشکلات اقتصادی اش را حل کند بعد چقدر آسیب روحی و روانی می خورد؟ انسان موجودی است پناه جو، با اینکار پشت و پناه خودت را از دست دادی. افسرده می شوی. یا حسادت می کنی یا حسرت می خوری به رزق های دیگرانی که تو نتوانستی با تلاش خودت به دست بیاوری.
🔻از طرف دیگر به شدت به دارایی هایت وابسته می شوی. وقتی تو وابستگی شدید به دارایی هایت پیدا کردی، برای هر از دست دادن دارایی ها و روزی هایت غصه می خوری، به خودت آسیب می زنی. بی چاره می شوی. حالا خدا به تو یک ماشین داده حالا این را از تو بگیرد، دیگر قاطی می کنی هم با خدا هم خودت قاطی می کنی. اما اگر مدیریت مستقیم خدا را در مدیریت روزی بپذیری خیالت راحت می شود. راحت زندگی می کنی. هر چی از دست دادی می دانی که خدا برایت بهترش و بیشترش را کنار گذاشته است.
#ماه_رمضان
#جهاد_تبیین
#رزقی_نو
✍ گزیدهای از محتوای منبر دهه اول ماه مبارک رمضان، ارائه شده توسط حاج شیخ ابوالفضل نبوی
هدایت شده از ابوالفضل نبوی نجمآبادی
🌀بوی شرک مذهبی ها به مشام می رسد
🔻خداوند متعال می فرماید:«اکثر مومنین مشرک هستند؛ مَا يُؤْمِنُ أَكْثَرُهُمْ بِاللَّهِ إِلاَّ وَ هُمْ مُشْرِكُونَ» شاید در اولین مواجه با این آیه، خیلی از مومنین انکار کنند و به آنها بر بخورد، بگویند من که مشرک نیستم، اما خدا که راست می گوید و خدا هم در قرآنش فرمود: «وَ مَنْ أَصْدَقُ مِنَ اللَّهِ قيلاً؛ چه کسی راستگو تر از خدا هست؟» پس من باید بررسی کنم آیا من جز مومنینی هستم که مشرک هستم یا خیر؟
🔻حالا سوال این جاست که شرک مومنین از چه جنسی هست؟ حتما این مومن نماز می خواند. روزه می گیرد پس چه شرکی دارد؟ علی القاعده این شرک قدری پنهان هست. یعنی با تفکر و تعقل آدم مومن متوجه این جنس از شرک در وجود خودش می شود.
🔻به نظر می رسد خیلی از مومنین و مسجدی ها در مسئله رزق و روزی مشرک هستند. یعنی برای خدا شریک قائلند در رزق و روزی فکر می کنند رزق و روزی آنها دست این و آن است. با زبان بی زبانی می گوید: «نمی توانم در رزق و روزی روی خدا حساب باز کنم، نمی توانم رزق و روزی را به خدا بسپرد.»
🔻به خدا می گوییم خدا بی زحمت آن کنار بایست من خودم حلش می کنم. نمی توانم رزق و روزی را به خدا بسپرم. خودم می خواهم حل کنم، بعد که خراب کردم، تازه دست به دامن خدا می شوم. خودت یا دیگری را جای من گذاشتی، خب تو را به خودت یا دیگری واگذار می کنم. برو حالا خودت حل کن. برو ببینم دیگری می تواند رزق و روزی ات را حل کند؟ خدا هم می دانید که اصلا شریک بردار نیست. اینجاست که بوی شرک ما مذهبی ها به مشام می رسد.
🔻خانم مذهبی فکر می کند رازق او، آقای او است. به جای خدا، آقای خودش را رازق می داند. بعد بچۀ خودش را هم مشرک تربیت می کند. نگران هست که خدا نتواند روزی را بدهد، البته احترام خدا را رعایت می کند در خلوت خودش، می گوید خدایا! شما درست هست که روزی دهنده هستی اما بگذار من خودم به تنهایی مشکل رزق و روزیم را حل کنم.
🔻رزق و روزی جای هست که نشان می دهد آدم ها با خدا زندگی می کنند، یا بی خدا. گاهی ما سر موضوع رزق و روزی خدا را می گذاریم کنار و خودمان جای خدا می نشنیم و می خواهیم مشکل رزق و روزی خودمان را خودمان حل کنیم بعد کلی دچار تنش می شویم. حقیقت زهد یعنی واگذاری کارها به رازق و روزی دهنده.
#ماه_رمضان
#جهاد_تبیین
#رزقی_نو
✍ گزیدهای از محتوای منبر دهه اول ماه مبارک رمضان، ارائه شده توسط حاج شیخ ابوالفضل نبوی
هدایت شده از ابوالفضل نبوی نجمآبادی
🌀از خدای دلار تا خدای ما
🔻خیلی از مومنین و مسجدی ها در مسئله رزق و روزی مشرک هستند. یعنی برای خدا شریک قائلند در رزق و روزی فکر می کنند رزق و روزی آنها دست این و آن است. با زبان بی زبانی می گوید: «نمی توانم در رزق و روزی روی خدا حساب باز کنم، نمی توانم رزق و روزی را به خدا بسپرم.»
🔻چرا ما در رزق و روزی، برای خدا شریک قائلیم و گاهی اصلا بالاتر جای خدا، خودمان را می گذاریم؟ ریشۀ این مسئله بر می گردد به نوع نگاه که در سبک زندگی اقتصادی که الان در جهان حاکم هست. بعد همین نگاه در بین برخی از سیاست مداران و اقتصاددان های مذهبی و غیر مذهبی ما نفوذ کرده است.
🔻کارشناس اقتصادی مذهبی داریم، نماز خوان، ولی از بس نشسته پای این نگاه اقتصادی غربی، نگاهش آن طوری شده است. حضرت هم فرمود: « مَنْ أَصْغَى إِلَى نَاطِقٍ فَقَدْ عَبَدَه؛ به هرکسی که گوشت را بدهی او را عبادت کردی.» دیگر هرچه حرف علمی دیگر جلوی او می گذاری نمی تواند قبول کند. آقای اقتصاد دان مذهبی با دستگاه فکری علمی نمای غربی، این را کجای دلمان بگذاریم؟ این اقتصاد دانی نیست؛ این عین اقتصادنادانی نیست.
🔻حالا در آن سبک زندگی اقتصادی غربی آمریکایی، چه چیزی خدایی می کند؟ پول، پول خدایی می کند. جالب هست می دانید روی دلار چه جملۀ را به عنوان شعار نوشته اند؟ حدس بزنید، روی دلار نوشته اند: «ما به خدا ایمان داریم» شعار «ما به خدا ایمان داریم» در سال 1965 از سوی کنگره آمریکا به عنوان شعار ملی انتخاب شد و بر روی اسکناسهای دلار آمریکا درج میشود. بعد جالب هست که 2 بار هم شکایت کرده اند که این جمله را حذف کنند، هر 2 بار دادگاه آمریکا این درخواست را رد کرده است.
🔻 حالا کدام خدا؟ به قول معروف: «میان ماه من تا ماه گردون تفاوت از زمین تا آسمان است» یا درست تر بگویم: « از خدای دلار تا خدای ما تفاوت از زمین تا آسمان است» اتفاقا مشرکین صدر اسلام هم وقتی از آنها سوال می کردی خالق زمین و آسمان چه کسی است؟ قرآن می فرماید آنها پاسخ قطعی می دادند؟ «لَيَقُولُنَّ اللَّهُ؛ حتما حتما می گویند خدا» آنها خدا را باور داشتند. تقریبا در قرآن چیزی به نام بی خدایی نداریم. همۀ دعوا سر کدام خدا هست یا شریک قرار دادن برای خداست.
🔻 حالا شما وقتی نگاه می کنید در رفتارهای اقتصادی غربی و آمریکایی، همه چیز را یک خدا رقم می زند، خدای پول. البته که ما قائل به ارزش پول هستیم اما پول ابزار ماست یا اصل هدف ماست. یا پول خدای ماست. مهم ترین عامل رزق و روزی ما، پول هست یا رفتارهای ماست که اقتصاد ما را شکل می دهد؟
#ماه_رمضان
#جهاد_تبیین
#رزقی_نو
✍ گزیدهای از محتوای منبر دهه اول ماه مبارک رمضان، ارائه شده توسط حاج شیخ ابوالفضل نبوی
هدایت شده از ابوالفضل نبوی نجمآبادی
🌀 مهم ترین راه رسیدن به آرامش در رزق و روزی
🔻اصلی ترین نگرانی انسان در زندگی چیست؟ تامین نیازها و دغدغۀ رزق و روزی؛ خب چگونه این نگرانی برطرف می شود؟ چطوری آدم به آرامش در رزق و روزی می رسد؟ توجه به اینکه رازق چه کسی است؟ تو به آرامش در رزق و روزی نمی رسی مگر اینکه صاحب رزق و روزی تکیه کنی. ابان بن حمران مىگويد: روزى كسى خدمت امام صادق (ع) رسيد و گفت: موعظهاى به من بياموز. امام (ع) به وى فرمود: «إن كانَ اللَّهُ تَبارَك وتَعالى قَد تَكفَّلَ بِالرِّزقِ فَاهتِمامُك لِماذا؟؛ اگر خداوند تبارك و تعالى متكفّل روزى شده، پس اندوه تو براى چيست؟!»
🔻یکی از عوامل عدم آرامش در رزق و روزی این هست که ما نگران رزق و روزی فردای نیامده هستیم، امیرالمومنین به یکی از فرزندانش فرمود: «يَا بُنَيَّ الرِّزْقُ رِزْقَانِ رِزْقٌ تَطْلُبُهُ وَ رِزْقٌ يَطْلُبُكَ فَإِنْ لَمْ تَأْتِهِ أَتَاكَ فَلَا تَحْمِلْ هَمَّ سَنَتِكَ عَلَى هَمِّ يَوْمِكَ وَ كَفَاكَ كُلَّ يَوْمٍ مَا هُوَ فِيهِ فَإِنْ تَكُنِ السَّنَةُ مِنْ عُمُرِكَ فَإِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ سَيَأْتِيكَ فِي كُلِّ غَدٍ بِجَدِيدِ مَا قَسَمَ لَكَ وَ إِنْ لَمْ تَكُنِ السَّنَةُ مِنْ عُمُرِكَ فَمَا تَصْنَعُ بِغَمِّ وَ هَمِّ مَا لَيْسَ لَك؛ پسر عزيزم! روزى دو گونه است: يك نوع روزی که تو به دنبال آن می روی ؛ و روزی که او به دنبال تو است؛ پس اگر به دنبالش نروى، او به دنبال تو خواهد آمد. از اين رو، يك روز را به قدر يك سال نگران نباش؛ كه هر روز را روزىِ همان روز كفايتت كند. اگر يك سال از عمرت مانده باشد، خداوند از پس هر روز، روزى تازهات را خواهد داد؛ و اگر يك سال از عمرت نمانده باشد، پس چرا اندوه و غمِ زمانى را مىخورى كه از آنِ تو نيست؟»
🔻چقدر قشنگ هست این ضرب المثل تمام معنای این روایت گفت: «روز از نو، روزی از نو» ما هر روز، روزی نو و جدیدی دریافت می کنیم. پس بی خیال روزی های فردا، همین روز را بچسب. همین روز را دریاب. چرا برای خودت غم اضافه می خری؟ بعضی ها عادت کرده اند به غم و غصه، اصلا نمی توانند بدون غم زندگی کنند. بی خیالی! شاید بعضی جاها خوب نباشد اما اینجا جای بی خیالی طی کردن است. بی خیال همه عالم، که همه عالم از اوست.
#ماه_رمضان
#جهاد_تبیین
#رزقی_نو
✍ گزیدهای از محتوای منبر دهه اول ماه مبارک رمضان، ارائه شده توسط حاج شیخ ابوالفضل نبوی
هدایت شده از ابوالفضل نبوی نجمآبادی
🌀ماجرای کوچه خورشتی های قم
🔻گاهی اوقات در همین ایران ما، بعضی از رفتارهای اقتصادی تاجرانه و عاقلانه افزایندۀ رزق و روزی را می بینیم، در قم یک جای هست، مشهور به کوچۀ خورشتی ها، اکثر مغازها در این کوچه خورشت می فروشند.
🔻می گویند یکی از این خورشت های فروش خیلی بالایی داشت، مردم برای گرفتن خورشت صف می بستند و خورشتی های دیگر فروشی نداشتند تا این خورشتی فروش را تمام می کند.
🔻 اما صاحب این خورشتی یک ویژگی داشت، با اینکه اگر تا شب هم خورشت پخش می کرد مشتری داشت اما همیشه سقف محدودی از خورشت را آماده می کرد برای فروش و از آن بیشتر آماده نمی کرد.
🔻 بعد از او می پرسند که چرا اینکار را می کنی؟ تو که می توانی هر چقدر بخواهی بفروشی. صاحب این خورشتی می گفت: «من ملاحظۀ مغازه های خورشتی دیگر را می کنم. بالاخره آنها هم باید رزق و روزی ببرند.»
🔻 ببینید این یک رفتار اقتصادی تاجرانه و عاقلانه هست. بعد خدا این طوری در رزق و روزی را به روی باز کرده بود.
#ماه_رمضان
#جهاد_تبیین
#رزقی_نو
✍ گزیدهای از محتوای منبر دهه اول ماه مبارک رمضان، ارائه شده توسط حاج شیخ ابوالفضل نبوی
هدایت شده از ابوالفضل نبوی نجمآبادی
🌀بیماری واگیردار ناشکری
🔻ناشكري معمولا گناه نامحسوسي است يعني آدم حس نمي كند كجا دارد ناشكري مي كند دروغ را مي فهمد، غيبت را خيلي اوقات مي فهمده برایش استغفار مي كند حتی به دیگران هم ممکن هست که تذکر بدهد، آقا غیبت نکن ولي ناشكري از گناهانی هست که معمولا آدم حسش نمي كند الان ناشكري كرد اين حرف را زد تاریک شد، زشت شد، لذا خیلی اوقات برایش از خدا هم طلب بخشش نمي كند بلکه بالاتر به خودش حق مي دهد شكايت كند يعني ناشكري كند.
🔻بدتر ازاین که ناشكري يک بيماري واگيردار هست. با آدم ناشكر نشست و برخاست نكنيد شما را هم بيمار مي كند ذهن و دلتان را مسموم مي كند. خدا نکند یک جامعه مبتلای به ناشکری و کفر شود. بعد محیط آلوده همراه آلوده می کند.
🔻آنقدر برای خدا ناشکری حیاتی هست که در دنیا با کفر و ناسپاسی برخورد می کند، همین جا یک مقداری تسویه حساب می کند که حساب دستت بیاید.فرمود: «هَلْ نُجازي إِلاَّ الْكَفُورَ؛ آيا جز كفران كننده را كيفر مىدهيم؟!» بعد جو جامعه ، می تواند چقدر آدم هاي را ناشكر بار بیاورد؛ اصلاً يكي از معيارهاي سلامت جامعه، وفور شكر هست. خدا مجازات می کند جامعۀ که از جامعه بوی تعفن به مشام برسد.
🔻چقدر خدا سخت با مسئله ناشکری برخورد می کند، نشان می دهد خیلی موضوع مهم است. و جامعۀ ما و جان ما باید فاصله نجومی با این مسئله بگیرد. فرمود:«قُتِلَ الْإِنْسانُ ما أَكْفَرَهُ ؛ مرگ بر انسان، چقدر كافر و ناسپاس است!»
🔻حالا خداوند متعال یک رزقی به ما داده است که قبلا به هیچ کدام از امتهای و شیعیان گذاشته نداده است. آن رزق چیست؟ انقلاب اسلامی ایران. اگر شاکر این نعمت باشیم که مفت و مجانی آن را به دست نیاوردیم خدا بخواهد این نعمت را افزایش دهد، به نظر شما چه می کند؟ آیا اینطوری نیست که اتمام نعمت و ازدیاد نعمت انقلاب اسلامی، جز ظهور بقیه الله(عج) چیز دیگری می تواند باشد؟
🔻تا حالا فکر کردیم اگر انقلاب مردم، که در واقع اراده خدا بود در آخرالزمان وگرنه مردم همان مردم بودند. اما چه کسی دل های شما مردم را قوی کرد جز خدا؟ حالا اگر این انقلاب نبود الان ما کجا بودیم؟ اگر انقلاب نبود ما احتمالا یک جایی بودم از یک جهاتی شبیه کره جنوبی یا ژاپن. در کره جنوبی، آمریکا پایگاه دارد و رسما دختران کره و ژاپن را می برند برای عیاشی خودشان. اگر انقلاب اسلامی نبود چه مسیری را می رفتیم؟
🔻اگر امروز انقلاب اسلامی نبود، آیا وضعیت اقتصادی ما چطور بود؟ بهتر بود یا بدتر؟ بعضی ها یک طوری با جسارت و پر رویی از دوران پهلوی حرف می زنند، انگاری آن دوره، برای مردم شاهانه بود. طوری حرف می زنند که انگاری نان مردم در روغن بود. بابا! مردم نان گیرشان نمی آمد بخورند.
🔻اگر آن دوره پهلوی مردم شاهانه زندگی می کردند، پس چرا قیام کردند؟ مگر مغز حمار خورده بودند؟ حتماً ظلم ها و بدبختی های فاحشی در آن دوره بوده است. از مادران خودتان بپرسید در چه وضعیتی زندگی می کردند؟ شنیدی خوشی زده زیر شکمش، بعضی ها خوشی انقلاب اسلامی زده زیر شکمشان، دیگر کفر را رگباری می بندند. چشم خودشان را به بدی های پهلوی بستند، چشم خودشان را به خوبی های انقلاب اسلامی بسته اند، دیگر کفر می گویند.
🔻همیشه هم لازم نیست جوابش را بدهی، گاهی باید از او فاصله بگیری، این بیماری ناشکر و ناسپاسی بدتر از کرونا هست، از بیماردلان فاصله بگیرید تا دلتان بیمار نشود.
#ماه_رمضان
#جهاد_تبیین
#رزقی_نو
✍ گزیدهای از محتوای منبر دهه اول ماه مبارک رمضان، ارائه شده توسط حاج شیخ ابوالفضل نبوی
هدایت شده از شیرین بیان
«ویژهبرنامهماهمبارکرمضان»
📌باموضوع: همسرانه و مادرانه حضرت خدیجه (س)
🔸مجـری: مرتضی پرنیان
🔹کارشناس: حجت الاسلام ابوالفضل نبوی
📆شنبه ۱۲ فروردین/ساعت ۱۷:۵۵
📺پخشازشبکهالبرز
📩نظرات خود را به 10002161 ارسال کنید
https://eitaa.com/shirinbayan_tv
هدایت شده از ابوالفضل نبوی نجمآبادی
رای "آری" ملّت، به جمهوری اسلامی
پاسخ بلند "نه" به نیرنگ استعمار جهانی بود.
🌹 روز جمهوری اسلامی جزء مهمترین و پربرکتترین و تعیینکنندهترین روزهای تاریخ ما است.🌹
هدایت شده از ابوالفضل نبوی نجمآبادی
🌹۱۲ فروردین، روز جمهوری اسلامی ایران، روز ثمر دادن خون شهیدان، روز بعثت انقلاب، و روز استمرار حکومت مستضعفان، گرامی باد🌹
#دوازدهفروردین
#رای_به_جمهوری_اسلامی
هدایت شده از سبک زندگی منتظرانه
ابوالفضل نبوی نجمآبادی
اگر آدمی بنبست هایش را بشناسد وبفهمد که چگونه از آنها بیرون آید،راههای بزرگ او هم شاهراه می شود
#جهاد_تبیین علمی-تربیتی-اجتماعی-سیاسی-فرهنگی
@ann950
https://eitaa.com/nabavi_chanel
هدایت شده از مصلی کرج
4.88M
🕋بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ🕋
سخنرانی استاد حسین امیدیان پیش از خطبه نماز جمعه کرج _۱۴۰۲/۰۱/۱۱
#روز_جمهوری_اسلامی_ایران
•┈┈•❀🕊🍃🌺🍃🕊❀•┈┈•
✍️ خاکریز بصیرت🇮🇷🇮🇷🇮🇷
eitaa.com/Omidiaan_hossein
🕊الّلهُـمَّ احفظ قائدنا🕊
💐الّلهُـمَّ ؏جـِّل لِوَلیِّـڪَ الفــَرَج💐
╭━═━🍃❀🌸❀🍃━═━╮
@mosallakaraj1
╰━═━🍃❀🌸❀🍃━═━╯
May 11
هدایت شده از شیرین بیان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
[🎞کـلیپتصویریشماره۲۲]
🔴 مباهات خداوند بر فرشتگان به خاطر وجود حضرت خدیجه سلام الله علیها
🔹کارشناس: حجت الاسلام نبوی
#شیرینبیان
https://eitaa.com/shirinbayan_tv
هدایت شده از شیرین بیان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
[🎞کـلیپتصویریشماره۲۳]
🔴 جهاد حضرت خدیجه سلام علیها تا کجا بود؟
🔹کارشناس: حجت الاسلام نبوی
#شیرینبیان
https://eitaa.com/shirinbayan_tv
هدایت شده از ابوالفضل نبوی نجمآبادی
🌺هرکس که بیشتر برای خدا کار کرد، بیشتر باید فحش بشنود ما باید برای فحش شنیدن ساخته بشویم، برای تحمّل تهمت و افترا و دروغ، چون ما اگر تحمّل نکنیم باید میدان را خالی کنیم.
🌱 #شهید_ابراهیم_همت
هدایت شده از ابوالفضل نبوی نجمآبادی
✅ هدر رفت ۴۰۰۰ تُن گندم در سیزدهبدر 🆘
بر اساس سنت اگر هر ایرانی برای ایام عید نوروز ۲۰۰ گرم گندم بکارد در سال حدوداً ۴۰۰۰ هزار تُن گندم سبز میشود که عاقبتی ندارد.
↶【به ما بپیوندید 】↷
┄┄┅┅┅❅🌼❅┅┅┅┄┄
@nabavi_chanel
هدایت شده از شبکه امامت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 | کسی که با شر غالب شود، در حقیقت مغلوب است!
🔹بخشی از بیانات آیت الله سید حسن عاملی در برنامه سمت خدا
#شبکه_امامت | #نماز_جمعه
@shabake_emamat
◀️ حضرت آیت الله خامنهای:
خوارج عدهای صادقانه و از روی اشتباه، اما یقیناً عدهای از روی غرض میگفتند «لاحکم الا لله» یعنی ما در جامعه حکومت لازم نداریم. امیرالمؤمنین این کلمهی «لاحکم الا لله» را برایشان معنا میکند و اشتباه آنها را به آنها نشان میدهد. ... امیرالمؤمنین میگوید نه، در جامعه حکومت لازم است. «کلمة حقٍ یراد بها باطل» این یک سخن حقی است در قرآن هم هست، «ان الحکم الا لله» حکم و حکومت متعلق به خداست فقط، اما این به معنای این نیست که جامعه یک مدیر نمیخواهد. «نعم، انه لاحکم الا لله و لکن هؤلاء یقولون لا امرة الا لله» اینها میخواهند بگویند ادارهی جامعه را هم خدا خودش باید بیاید بکند و هیچکس غیر از خدا حق ندارد مدیر جامعه باشد، یعنی جامعه بلا مدیر بماند. «و انه لا بد للناس من امیرٍ برٍ او فاجرٍ» این یک ضرورت اجتماعی است، یک ضرورت طبیعی و انسانی است که جامعه احتیاج دارد به یک اداره کنندهای، به یک مدیری، یا مدیر خوب یا مدیر بد، مسألهی خوب و بد بودن مدیر مسألهی بعدی است، ضرورت زندگی انسان ایجاب میکند که یک مدیری وجود داشته باشد. «لاحکم الا لله»ای که اینها میگفتند در حقیقت میخواستند حکومت علی را که از آن ناراضی بودند نفی کنند، در حالی که «لاحکم الا لله» اندادالله را نفی میکرد، حاکمیت در عرض حاکمیت خدا و رقیب حاکمیت الله را نفی میکرد. حاکمیت علی حاکمیتی در عرض حاکمیت خدا نبود، محو در حاکمیت خدا بود، در طول حاکمیت خدا بود، سرچشمه گرفتهی از حاکمیت الله بود و امیرالمؤمنین این مسأله را روشن میکند.
(۱۳۶۰/۲/۲۹)
هدایت شده از کانال روشنگری انصار
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
من که ترکیدم 😂😂😂
پرنس چارلزم اینجوری ناراحت نشده!😂
🎙 شعرخوانی ابوالقاسم سیفی
╭━═━🍃❀🌸❀🍃━═━╮
🔻کانال روشنگری انصار به ما بپیوندید
@sajjadieh_1380
♻️ فتنههای آخرالزمان
🔰 امام رضا (علیهالسلام) فرمودند:
فتنه بعضی از کسانی که ادعای محبت ما را دارند بر شیعیان ما از فتنه دجال سخت تر است!
راوی پرسید: چرا یا بن رسولالله؟
حضرت فرمودند: چون با دشمنان ما دوستی و با دوستان ما دشمنی میکنند، این کار آنها باعث خلط حق و باطل شده و امر را بر مردم مشتبه میسازد، تا جایی که مؤمن از منافق تشخیص داده نمیشود.
📚 بحار الأنوار، ج ۷۲، ص ۳۹۱
🔹به جایی که ایستادهاید نگاه کنید؛ آیا این جایگاه دشمنی و تقابل با دوستان اهلبیت و جایگاه دوستی و همصدایی با دشمنان اهل بیت و دین خداست! اگر مصداق این حدیثاید، تغییر موقعیت دهید.
هدایت شده از ابوالفضل نبوی نجمآبادی
💥 ۸۰ درصد مردم ایران گرسنه و یا نیمه گرسنه اند
غذا برای همه نداریم!
📜 اطلاعات، ۲ تیر ۱۳۴۱.
🖋 عوضش ورزشگاه آزادی ساختن
🖋 عوضش توی کیش بساط خیلی کارها پهن بود
🖋 عوضش کبریت هویدا هیچوقت گرون نشد
هدایت شده از ابوالفضل نبوی نجمآبادی
🌀 جنگ روایت ها در صلح امام حسن(ع)
🔰 مناسبت: ولادت #امام_حسن (ع)
🔺 یکی از شیوه های رایج طواغیت عالم، از صدر اسلام تا کنون، تحریف واقعیت ها است.
تحریف واقعیت گاهی عامل درونی دارد، گاهی عامل بیرونی.
خیلی اوقات حتما برای شما هم پیش آمده است که دچار قضاوتهای عجولانه شده ایم، حرف را شنیده ایم اما وقتی این حرف در درون ما رفته، دچار سوء تفاهم شده ایم.
🔺 بسیاری از حالات روحی انسان خیلی موثر هستند در نوع برداشت ما از واقعیت ها، خیلی باید صاف شد تا درست قضاوت کرد، درست از واقعیت برداشت کرد.
🔺 گاهی عامل بیرونی است که یک فرد یا جامعه را از واقعیت ها دور می کند، به آدم ها و جوامع برداشت غلط و غیر واقعی از واقعیت می دهد.
🔺 پس تحریف واقعیت یک روش رایج هست اما چه کسانی از تحریف واقعیت اثر می پذیرند❓
اگر آدم مریض باشد، روی هوا، آن برداشت غلط را می زند و این خیلی عجیب است.
صد تا حرف دروغ را بدون دلیل قبول می کند اما یک حرف راست را با صد دلیل درست قبول نمی کند.
🔺 اما اگر آدم سلامت روحی داشته باشد، روی هوا، آن برداشت غلط از واقعیت را نمی پذیرد، می رود تحقیق می کند. می دانی دلش گواهی می دهد.
🔺 در ماجرای صلح امام حسن(ع)، جدای از جنگ شمشیرها، معاویۀ ملعون، جنگ روایت ها و تحریف واقعیت ها را به راه انداخته بود.
امام حسن (ع)، امام جهاد تبیین بود، یکی در مقابل تحریفاتی که معاویه به راه انداخته بود و یکی در مقابل خودی هایی، که دچار سوء تفاهم شده بودند و نمی توانستند واقعیت صلح امام حسن(ع) را درک کنند.
#ماه_رمضان
#جهاد_تبیین
هدایت شده از علیرضا پناهیان
📌رهبر انقلاب خطاب به علما و طلاب:
🔻اگر انبيا فقط احکام میگفتند، کسی با آنها دشمنی نمیکرد
#رهبر_انقلاب:
🔹انبيا كارشان مسئلهگويى فقط نبود. اگر انبيا فقط به اين اكتفا ميكردند كه حلال و حرامى را براى مردم بيان كنند، اينكه مشكلى وجود نداشت؛ كسى با اينها درنمىافتاد.
🔹در اين آيات شريفهاى كه اين قارى محترم با صوت خوش و با تجويد خوب در اينجا تلاوت كردند: « اَلَّذِينَ يُبَلِّغُونَ رِسٰالاٰتِ اللّٰهِ وَ يَخْشَوْنَهُ وَ لاٰ يَخْشَوْنَ أَحَداً إِلاَّ اللّٰهَ » ؛ اين چه تبليغى است كه خشيت از مردم در او مندرج است كه انسان بايد از مردم نترسد در حال اين تبليغ؟
🔹اگر فقط بيان چند حكم شرعى بود كه ترس موردى نداشت كه خداى متعال تمجيد كند كه از مردم نميترسند؛ از غير خدا نميترسند.
🔹اين تجربههاى دشوارى كه انبياى الهى در طول عمر مبارك خودشان متحمّل شدند، براى كى بود؟ چهكار ميكردند؟ « وَ كَأَيِّنْ مِنْ نَبِيٍّ قٰاتَلَ مَعَهُ رِبِّيُّونَ كَثِيرٌ فَمٰا وَهَنُوا لِمٰا أَصٰابَهُمْ فِي سَبِيلِ اللّٰهِ وَ مٰا ضَعُفُوا وَ مَا اسْتَكٰانُوا » ؛ چى بود اين رسالتى كه بايد برايش جنگيد؟ بايد جنود الله را براى او بسيج كرد، پيش برد؛ فقط گفتن چند جملهى حلال و حرام و گفتن چند مسئله است؟!
🔹انبيا براى اقامهى حق، براى اقامهى عدل، براى مبارزهى با ظلم، براى مبارزهى با فساد قيام كردند، براى شكستن طاغوتها قيام كردند. طاغوت آن بتى نيست كه به فلان ديوار يا در آن زمان به كعبه آويزان ميكردند؛ او كه چيزى نيست كه طغيان بخواهد بكند. طاغوت آن انسان طغيانگرى است كه به پشتوانهى آن بت، بت وجود خود را بر مردم تحميل ميكند.
🔹طاغوت، فرعون است؛ « إِنَّ فِرْعَوْنَ عَلاٰ فِي الْأَرْضِ وَ جَعَلَ أَهْلَهٰا شِيَعاً يَسْتَضْعِفُ طٰائِفَةً مِنْهُمْ » ؛ اين، طاغوت است. با اينها جنگيدند، با اينها مبارزه كردند، جان خودشان را كف دست گذاشتند، در مقابل ظلم ساكت ننشستند، در مقابل زورگويى ساكت ننشستند، در مقابل اضلال مردم سكوت نكردند. انبيا، اينند.
🚩 بیانات در ديدار روحانيّون و طلّاب، ۱۳۸۸/۰۲/۲۳
@Panahian_ir
هدایت شده از علیرضا پناهیان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌 این چه دینی است که خیلی از ما همین دین را داریم؟
⚠️ وضعیت خطرناکی است!
اصلاح #برداشتهای_ناروا از دین، در رسالت و کلمات امیرالمؤمنین در گفتگو با علیرضا پناهیان/ #شبکه_سه، برنامۀ ماه من، حوالی #ساعت ۴ به مدت ۲۰دقیقه
#تصویری
@Panahian_ir
هدایت شده از علیرضا پناهیان
🔸برخی سخنان اخلاقی و سیاسی در جامعۀ ما شبیه سخنان خوارج و معاویه است
📌علیرضا پناهیان در برنامۀ سحرگاهی #شبکه_سه سیما(۳):
🔘 فریب حرفهای درست را نخوریم؛ داخل هر سخن غلطی حرفهای درستی هست!
🔘 تحریف دین موجب میشود ابنملجمی که قبلاً احکامگوی مدینه بود، قاتل علی(ع) بشود!
🔘 انحرافهای در دین کاری خواهد کرد که برخی در مقابل امام زمان(ع) بایستند
🔘 جاهلیتی که امامزمان(ع) با آن مواجه میشود شدیدتر از جاهلیت زمان پیامبر(ص) است!
🔘 در جاهلیت با حرفهای اخلاقی، مقابل پیامبر(ص) ایستادند؛ مثلاً گفتند «او بین خانوادهها اختلاف میاندازد!»
👈 ادامۀ متن را در @panahian_text ببینید
📢 صوت(20دقیقه): @panahian_mp3
🚩 برنامۀ «ماه من» سحرهای ماه رمضان با حضور علیرضا پناهیان از شبکۀ سۀ سیما پخش میشود
@Panahian_ir
هدایت شده از علیرضا پناهیان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌تبلیغات دینی ما شبیه خوارج نباشد!
🔻خیلی از ما دینی شبیه خوارج داریم!
🔻این چه دینی است که نمی گذارد منطق دین را بفهمیم؟!
اصلاح #برداشتهای_ناروا از دین، شبکه۳، حوالی ۴صبح
#تصویری #رمضان
@Panahian_ir