☆پیک شماره ۱۰۲۲
🚦چه کسانی بیشتر به شبکه های اجتماعی پناه می آوردند?!
🔸کسانی که #اعتماد_به_نفس پایینی دارند و احساس میکنند اگر در دنیای واقعی بخواهند ارتباط برقرار کنند احتمالاً مورد قبول قرار نخواهند گرفت و این باعث میشود به دنیای مجازی رو بیاورند.
🔸افرادی که به شدت احساس #تنهایی می کنند و افرادی که دلایلی برای #شاد_زیستن در دنیای حقیقی ندارند. شماری از آنها با استفاده مکرر از سیستم دنیای مجازی اصطلاحاً دچار اعتیاد به اینترنت میشوند بهطوری که واژه ای تحت عنوان «#سایبر_فوبیا» برای آنها در نظر میگیریم که نشانههایی شبیه نشانههای #اعتیاد و نشانههای ترک آن مانند سندروم خماری، سندروم نرسیدن مواد مخدر که فرد را بیقرار میکند و التهاب و اضطراب را به همراه دارد.
#حوزه۳۵۱امام محمد باقرع
☆پیک شماره ۱۰۲۴
👫👫👫
#مهارتهای_فرزند_پروری
🔰نقش ارتباطات والدین با یکدیگر در
بروز مشکلات رفتاری کودکان
کودکان به نوع ارتباط والدین دقت می کنند.اگر شما به یکدیگر احترام بگذارید،به صحبت های یکدیگربا دقت گوش کنید و عجولانه قضاوت نکنید،فرزندان شما هم از رفتار شما الگو برداری می کنند.
اما اگر روابط شما پرتنش وجو اختلاف در خانه حاکم باشد و مشاجره،قهرهای طولانی درخانه وجود داشته باشد،کودکان دچار اضطراب،افسردگی و پرخاشگری می شوند و بدرفتاری درآنها افزایش می یابد و این موضوع در صورتی آثار منفی بیشتری خواهد گذاشت که کودک شما از لحاظ ژنتیکی ،استعداد بیشتری برای بروز اختلالات رفتاری داشته باشد.
#حوزه۳۵۱امام محمدباقرع
☆پیک شماره ۱۰۲۵
💠 گاهی ما کمبودهای خود را در کودکانمان میبینیم و انها را با محبت بی جا خفه میکنیم.
کودک، تمام روز نیاز اصلی و حقیقی اش محبت، نوازش، و توجه پدر و مادر است.
💠 مادر تمام روز این فرصت را دارد که به فرزندش محبت کند، اما گاهی احساس تنهایی ما در کودکی موجب میشود، کودک را با محبت بی جا خفه کنیم، غذا در دهانش بگذاریم، در انتخاب و پوشیدن لباسش دخالت کنیم، بر خلاف میلش در حمام کنارش باشیم و او را در رختخواب کنار خود بخوابانیم.
کودک با این روشها اشباع نخواهد شد، خفه خواهد شد.
#حوزه۳۵۱امام محمدباقر ع
☆پیک شماره ۱۰۲۷
پیامدهای منفی شبکههای مجازی:
🔹 شایعه پراکنی و ترویج سریع اکاذیب؛
به علت عدم امکان شناسایی هویت واقعی اعضا و نیز عدم امکان کنترل محتوای تولیدشده توسط کاربران شبکههای اجتماعی، یکی از مهمترین پیامدهای منفی این شبکهها، شکل گیری و ترویج سریع شایعات و اخبار کذبی است که با اهداف خاص و غالباً سیاسی منتشر میشود. همچنین یکی از شگردهای خبرگزاریها در نشر شایعات و اکاذیب، نشر آنها در شبکههای اجتماعی است.
🔸مشکلات امنیتی؛
تاکنون کرمهای زیادی موسوم به کرم شبکههای اجتماعی برای نفوذ در این شبکهها با هدف سرقت هویت کاربران، ارسال هرزنامهها و... ایجاد شدهاند. با توجه به این درصد کاربران بالای شبکههای اجتماعی، این نوع کرمها، به سرعت میتوانند در سیستمها نفوذ کرده و امنیت کاربران را به مخاطره بیندازد.
🔹گسترش محتواهای غیراخلاقی؛
در زمانهای نه چندان دور، حتی در فضای وب نیز اندک حرمتی وجود داشت و کسانی که قصد داشتند به کارهای بیهوده و انتشار محتوای غیراخلاقی بپردازند، پنهانی عمل میکردند. اما این روزها همه جا محتوای غیر اخلاقی به چشم میخورد و فایلهای هرزه نگاری هر لحظه به روزرسانی میشوند و به آسانی در دسترس است.
🔸اضطراب اطلاعاتی؛
حس سرخوردگی حاصل از احساس گناه به واسطه باخبر نبودن یا دیر باخبر شدن از اخبار شبکههای اجتماعی، نوعی اضطراب اطلاعاتی است.
✏️کتاب "سوادرسانه ای: شبکههای اجتماعی"
#حوزه۳۵۱امام محمدباقرع
☆پیک شماره ۱۰۲۶
«یتیمِ اینترنتی»
کودکانی هستند که والدینشان در فضای مجازی غرق شده وفرصت تعامل با آنها را ندارند
این کودکان به شدت احساس تنهایی میکنند.
روزی چند ساعت برای کودکان خود وقت بگذارید
موبایل شما رو به آدمهایی که
ازتون دور هستند نزدیک میکنه
اما، شما رو از آدمهایی که نزدیک تان هستند دور میکنه
لحظات باهم بودن را بیشتر قدر بدانیم
روزهای رفته هرگز باز نمیگردند.
#حوزه۳۵۱امام محمدباقرع
☆پیک شماره ۱۰۲۸
✅ هنجارهای اجتماعی در شبکه های اجتماعی مجازی را جدی بگیریم!
== ✍️ - دکتر فردین علیخواه =======
— استاد جامعه شناسی ————
🔸اگر در دنیای واقعی با کسی روابط رسمی دارید در تلگرام هم با او رسمی باشید.
اگر در دنیای واقعی او را "خانم" یا "آقای" خطاب می کنید نمی شود بدون هیچ زمینه یا اتفاق خاصی، در تلگرام او را عزیزم، جون، فدات و غیره خطاب کنید.
🔸گاهی اوقات نوشتن بهتر از بکار بردن نشانه ها(استیکرها) است. مثلا این پیام که" الان من خیلی خوشحالم" در مقایسه با " 😄" اثر گذار تر است. اینطور نیست؟
🔸گاهی اوقات در گروهها، دو نفر در مورد موضوعی صحبت می کنند که صرفا به خود آنها مربوط است. دلیلی ندارد که سایر اعضای گروه هم شاهد این گفتگو باشند.
🔸همین که از خبر یا مطلبی خوشتان آمد فورا آن را برای دیگران ارسال نکنید. قبل از ارسال از خودتان سوال کنید آیا این خبر حقیقت دارد؟ بدانید هر پیام مانند یک قطره باران است و با ارسال هر کاربر، در نهایت می تواند سیل شود.
🔸مبنای ما آن نباشد که روابط واقعی مان با افراد را به روابط مجازی و تلگرامی کاهش دهیم. این کار در بلند مدت روابط اجتماعی را نابود می کند. مبنای مان این باشد که روابط مجازی را به روابط واقعی تبدیل کنیم.
🔸باور کنید اعتیاد به شبکه های اجتماعی مسأله ای جدّی است. اگر تاکنون عضو خانواده تان به شما درباره اعتیادتان چیزی نگفته؛ یا خودش هم مثل شما معتاد شده (: یا با خودش می گوید صبر کنم شاید التهاب و تب کار با گوشی هوشمند از سرش بپرد.
🔸در ایران شبکه های اجتماعی موبایلی عمدتا برای به اشتراک گذاشتن پیام های عمومی و غیر شخصی نظیر جملات حکیمانه، اخطارها، پیشنهادها، جوک ها، طنزهای سیاسی و اموری درباره سبک زندگی بکار می روند. پس پیام شخصی مهمی برای شما نرسیده است. لزومی ندارد که هر دقیقه گوشی را بردارید و پیام ها را چک کنید.
🔸 لطفا گوشی تان را با خودتان به تختخواب و حمام نبرید. بگذارید حمام و تختخواب تنها جاهایی باشند که هنوز به اشغال گوشی هایمان درنیامده اند.
🔸در ارتباطات، صدا در مقایسه با کلمه به واقعیت نزدیک تر است. برای احوالپرسی با دیگران، حتی الامکان صدایتان را ضبط کنید و برای دیگران بفرستید. این کار از ارسال پیام نوشتاری بهتر است. البته اگر به او زنگ بزنید خیلی بهتر است.
🔸درست است که مغز ما گنجایش بسیاری دارد. ولی گاهی اوقات بد نیست از خودمان سوال کنیم " این حجم از اطلاعات و اخبار دریافتی به چه کار من خواهد آمد؟" شما
در روز چند کیلومتر انگشت اشاره یا شصت شان را روی صفحه نمایش گوشی تان سُر می دهید؟ آیا واقعا شما در روز به چند کیلومتر اطلاعات نیاز دارید؟ گاهی از خودتان سوال کنید: مگر من فعال یا مفسر سیاسی هستم که اینقدر پیام های سیاسی می خوانم؟ مگر من شاعر؛ متخصص دکوراسیون؛ فوتبالیست، طراح مد و ...هستم که اینقدر در این خصوص می خوانم؟پس گاهی اوقات لازم است که انگشت تان را خیلی تند روی صفحه گوشی سر بدهید. خیلی تند و بدون اینکه مطالب را بخوانید.
🔸برایتان پیام مهم است یا فرستندۀ پیام؟ دوست من ؛ وقتی هنوز پیام را نخوانده اید صرفا با دیدن نام فرستندۀ آن علامت لایک👍 ارسال نکنید. وقتی هم پیام را می خوانید و با آن مخالف هستید مخالفت خود را ابراز کنید.
🔸زمانی کسی را به گروهی اد(اضافه) کنید که قبلا نظر مثبت او را دریافت کرده باشید. بدون رضایت کسی، او را به گروهی وارد نکنید.
🔸وقتی عضوی گروه را ترک می کند از دست او ناراحت نشوید. هر کس صاحب اختیار خودش است. دلیل خودش را داشته و رفته است.
🔸همه آدم ها به حضور فعال در شبکه های مجازی علاقه ندارند. بعضی ها فقط دوست دارند پیام ها را بخوانند. از دست آنها ناراحت نشوید.
🔸اگر دو یا سه نفر از اعضای گروه با شما دوست صمیمی هستند یا جزو فامیل هستند تصور نکنید که گذاشتن عکس های یادگاری مربوط به ده یا بیست سال پیش حتما آنها را ذوق زده می کند. ممکن است این کار باعث کدورت شود. حتما بعد از جلب رضایت آنها، عکس ها را در گروه به اشتراک بگذارید.
🔸شبکه های اجتماعی موبایلی خیلی جذاب اند. ولی باور کنید هنوز رسانه ای جای کتاب را نمی گیرد. هر کتاب یک مقدمه، یک متن اصلی و یک پایان دارد. حرف های حکیمانه ، جمله های عالمانه و موضوعات کوتاه و چند سطری شبکه های اجتماعی موبایلی فقط پایان یا نتیجه را به شما می گویند.
به همین دلیل این روزها ذهن ما پر شده از جمله های فیلسوفانه و عمیقی که ما درباره شان هیچ اطلاعات مقدماتی و جانبی نداریم. درباره همه چیز می توانیم تک¬جمله های قشنگی بگوییم. البته اگر خوب حفظ کرده باشیم!
#حوزه۳۵۱امام محمدباقرع
☆پیک شماره ۱۰۲۸
مهارت نه گفتن را به فرزندانمان بیاموزیم تا مانع ورود اعتیاد و سایر مشکلات اجتماعی در زندگی آنها شویم.
#حوزه۳۵۱امام محمدباقرع
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰حوزه بسیج ۳۵۱ امام محمدباقرع
یادبود شهدای عملیات مرصاد
مسجد حضرت
مسلم ابن عقیل (ع)
امشب ۱۴۰۰/۰۵/۰۵ بعد از نماز مغرب و عشا
☆پیک شماره ۱۰۳۰
#آموزش_والدین
🔺نوجوانان مانند همه دوست ندارند تحقیر شوند.
تحقیقات نشان می دهد نوجوانانی که مورد تحقیر و توهین والدین هستند در زندگی فردی و اجتماعی در مقایسه با دیگران موفقیت کمتری دارند.
#حوزه۳۵۱امام محمدباقر ع