استفتائات جديد مركز ملي پاسخگویی, [۲۰.۰۶.۲۱ ۱۰:۱۶]
آیت الله شبیری پرسش
جبران خسارت بیکاری علاوه بر دیه شرعی
2349 - شخصی حرفه نجاری دارد و در اثر ضربتی که به او وارد شده ، ده روز در بیمارستان بستری میشود، آیا وی علاوه بر دیه شرعی که طبق قانون به وی پرداخت شده، میتواند منافع یا أجرت ده روز را از ضارب بگیرد؟ چنانچه این فرد در مدت مذکور أجیر برای کاری نباشد، باز هم میتواند خسارت محرومیّت از کار خود را از ضارب بگیرد؟ مقدار ضمان چقدر است آیا باید اجرت المثل را بپردازد یا همان اجرت المسمی که به آن مبلغ اجیر شده بود؟
پاسخ
در هر دو صورت اجرت متعارف این فرد در صورتی که در فرض عدم آسیب کار می کرد بنا بر احتیاط پرداخت شود.
استفتائات جديد مركز ملي پاسخگویی, [۲۰.۰۶.۲۱ ۱۰:۱۷]
آیت الله شبیری پرسش
مستثنیات دین
2341 - من بدهکار هستم و توانایی پرداخت آن را ندارم. آیا طلبکار میتواند ابزار کارم مانند دستگاه تراشکاری و مانند آن را بهعنوان طلب خود بردارد؟
پاسخ
به طور کلی هر چیزی که اگر بدهکار بخواهد بدهی خود را از آن بپردازد، موجب مشقت شدید وی باشد از مستثنیات دِین است.
استفتائات جديد مركز ملي پاسخگویی, [۲۰.۰۶.۲۱ ۱۰:۱۷]
آیت الله شبیری پرسش
وقت نماز صبح و چگونگی امساک برای روزهدار
2306 - فارغ از نظر حضرتعالی درباره لزوم تأخیر نماز صبح در شبهای مهتابی تا روشن شدن افق، آیا در غیر شبهای مهتابی میتوانیم با شروع اذان رسانه نماز صبح بخوانیم؟ در مورد امساک برای روزه، چگونه باید عمل کنیم؟
پاسخ
معیار، اطمینان به طلوع فجر است و این اطمینان در مناطق ایران تقریباً با تأخیر هشت تا چهارده دقیقه (بر حسب مناطق و فصول مختلف سال) از اذان رسانه حاصل می گردد (در این مورد میتوانید بر اساس محاسبه تقویم مؤسسه لواء عمل کنید). تا پیش از حصول این اطمینان، امساک لازم نیست هرچند احتیاط خوب است؛ در شبهای مهتابی (12تا25 هر ماه قمری) نیز از همین زمان باید امساک کنید اگرچه نماز را باید حدوداً ده دقیقه بعد از این زمان بجا آورید.
استفتائات جديد مركز ملي پاسخگویی, [۲۱.۰۶.۲۱ ۱۱:۱۸]
طبق نظر فعلی آیت الله مکارم شیرازی، ثبت سند رسمی ( به شرط قصد جدی، نه صوری)، برای قبض هبه کفایت میکند و احتیاج به دادن کلید و تصرف فیزیکی در خانه و زمین نیست.
۳ تیر ۱۴۰۰
🔴ششم تیر او را ترور کردند که حذفش کنند
غافل از آنکه خدا میخواهد از ترور هفتم تیر حفظش کند
گر نگهدار من آن است که من میدانم
شیشه را در بغل سنگ نگه میدارد
✍️ جواد نیکی ملکی
✍️بیداری ملت
@bidariymelat
۶ تیر ۱۴۰۰
۷ تیر ۱۴۰۰
آیت الله مکارم : آیا می توان مخارج را قبل از محاسبه زکات کسر نمود؟
ابتدا مخارج را کسر کنند؛ اگر باقیمانده به اندازه نصاب بود زکات را محاسبه کنند.
طبق نظر فعلی آیت الله مکارم شیرازی، ثبت سند رسمی ( به شرط قصد جدی، نه صوری)، برای قبض هبه کفایت میکند و احتیاج به دادن کلید و تصرف فیزیکی در خانه و زمین نیست.
۸ تیر ۱۴۰۰
✍️روزهای قمر در عقرب سال۱۴۰۰ هجری شمسی
براساس برج عقرب
کانال #احکام_شرعی
🌺 @ahkaamcanonical
۸ تیر ۱۴۰۰
🛑📸 تکذیب سخن منتسب به آیت الله نوری همدانی در شبکه های اجتماعی
🔹دفتر آیت الله نوری همدانی با صدور اطلاعیهای سخن منتسب به این مرجع تقلید مبنی بر علت موج جدید بیماری کرونا در سیستان و بلوچستان را تکذیب کرد.
📱همه چیز اینجا ⬇️ مهم است
http://eitaa.com/joinchat/3298492416Cc8880c401c
🕌 اولین و بزرگترین کانال قمیها در ایتا
۱۲ تیر ۱۴۰۰
۱۲ تیر ۱۴۰۰
۱۲ تیر ۱۴۰۰
۱۳ تیر ۱۴۰۰
•●•🌺
💠 #یومالحسره
از امام صادق علیه السلام پرسیدند:
یوم الحسره، کدام روز است که خدا می فرماید:
بترسان ایشان را از روز حسرت.
حضرت جواب دادند:
آن روز قیامت است که حتی نیکوکاران هم حسرت می خوردند که چرا بیشتر نیکی نکردند.
پرسیدند: آیا کسی هست که در آن روز حسرت نداشته باشد؟
حضرت فرمودند:
آری، کسی که در این دنیا مدام بر رسول خدا صلوات فرستاده باشد.
🚩وسائل الشیعه/ج7/ص198
⚪️اللهم صل علی محمد وآل محمد و عجل فرجهم ⚪️
•●•🤲
۱۴ تیر ۱۴۰۰
فضیلت شب و روز دحوالارض و اعمال آن👇
شب بیست وپنجم: شب دحو الارض است، یعنی پهن شدن زمین از زیر کعبه به روی آب، و از شبهای بسیار شریف است که رحمت خدا در آن نازل میشود، و قیام به عبادت در آن اجر بسیار دارد، و از حسن بن علی وشّاء روایت شده که گفته: من کودک بودم که با پدرم در شب بیست وپنجم ماه ذو القعده، در خدمت حضرت رضا علیه السّلام شام خوردیم، حضرت فرمود امشب حضرت ابراهیم و حضرت عیسی علیهما السلام متولّد شده اند، و زمین از زیر کعبه پهن شده، پس هرکه روزش را روزه بدارد، چنان است که شصت ماه روزه داشته باشد، و در روایت دیگر است که فرمود: در این روز حضرت قائم عجل الله تعالی فرجه الشریف قیام خواهد کرد.
👇
روز بیست وپنجم: روز دحو الارض است، یکی از آن چهار روزی است، که در تمام سال به فضیلت روزه ممتاز است، و در روایتی آمده: که روزه این روز همانند روزه هفتاد سال است و در روایت دیگر آمده که کفاره هفتاد سال است، و هرکه این روز را روزه بدارد، و شب را به عبادت به سر آورد، برای او عبادت صد
سال نوشته شود و برای روزه دار این روز، که هرچه در میان زمین و آسمان است استغفار کند، و این روزی است که رحمت خدا در آن منتشر شده، و برای عبادت و اجتماع به ذکر خدا در این روز اجر بسیاری است، و باری این روز جز روزه و عبادت و ذکر خدا و غسل دو عمل دیگر وارد است:
👇
اوّل: نمازی که در کتابهای علمای شیعه از اهل قلم روایت شده و آن دو رکعت است در وقت چاشت [بالا آمدن آفتاب تا پیش از گذشتن از وقت ظهر] در هر رکعت پس از سوره «حمد» پنج مرتبه سوره «و الشّمس» خوانده شود، و پس از سلام بگوید،
لا حَوْلَ وَ لا قُوَّةَ إِلا بِاللَّهِ الْعَلِیِّ الْعَظِیمِ
آنگاه دعا کند و بخواند:
یَا مُقِیلَ الْعَثَرَاتِ أَقِلْنِی عَثْرَتِی یَا مُجِیبَ الدَّعَوَاتِ أَجِبْ دَعْوَتِی یَا سَامِعَ الْأَصْوَاتِ اسْمَعْ صَوْتِی وَ ارْحَمْنِی وَ تَجَاوَزْ عَنْ سَیِّئَاتِی وَ مَا عِنْدِی یَا ذَا الْجَلالِ وَ الْإِکْرَامِ.
👇
دوّم: خواندن دعایی که شیخ در کتاب «مصباح» فرموده: خواندن آن مستحبّ است:
اللَّهُمَّ دَاحِیَ الْکَعْبَةِ....(بقیه در مفاتیح)
التماس دعا
🌷🌷🌷🌷🌷
۱۴ تیر ۱۴۰۰