📚 استفاده از اموال کسی که خمس نمی دهد
💠 سوال: پدرم اهل پرداخت #خمس نیست، استفاده از اموال ایشان برای ما اشکال دارد؟ آیا فرزندان ایشان، ضامن خمسِ اموال استفاده شده هستند؟
✅ جواب: استفاده از اموال ایشان اشکال ندارد و نسبت به خمس آن وظیفه ای ندارید، ولی در صورتی که یقین دارید خمس نمی دهد، وظیفۀ شما ـ با وجود شرایط ـ تذکر به مسئلۀ خمس و امر به معروف است.
#احکام_خمس
🆔 @leader_ahkam
🌙گزارش استهلال ماه جمادی الاولی ۱۴۴۳ ه . ق
♦️الف- مشخصات نجومی هلال در شامگاه یکشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۰ (۲۹ ربیع الثانی۱۴۴۳)
زمان مقارنه ماه و خورشید: ساعت ۱۱ و ۱۳ دقیقه روز شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۰
زمان غروب خورشید: ساعت ۱۶:۵۰
زمان غروب ماه: ساعت ۱۷:۵۰
ارتفاع ماه: ۸.۴ درجه
مدت مکث ماه بعد از غروب خورشید: ۶۰ دقیقه
سن ماه: ۲۹ ساعت و ۳۸ دقیقه
فاصله زاویه ای ماه و خورشید: ۱۷.۱ درجه
♦️ب ـ پیشبینی تقاویم و نظر کارشناسان رؤیت هلال
تقویم رسمی کشور مستخرج مرکز تقویم وابسته به مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، و کارشناسان رؤیت هلال، پیشبینی کردهاند هلال ماه #جمادی_الاولی در غروب روز یکشنبه در کشور قابل رؤیت است. بنابراین ماه ربیع الثانی ۲۹ روزه بوده و غرّة ماه جمادی الاولی ۱۴۴۳ روز دوشنبه ۱۵ آذر ماه خواهد بود.
♦️ج ـ گزارشهای رسیده
در همین راستا ستادهای #استهلال و گروههای رصدی در سراسرکشور به همراه تجهیزات رصدی درغروب روز یکشنبه اقدام به استهلال نمودند که نتیجه آن به قرار ذیل است. لازم بذکر است بعلت پراکندگی غبار در اغلب استانها (به دلیل خشکسالی) تعداد زیادی از گروهها موفق به رویت هلال ماه جمادی الاولی نشدند.
۱. مناطقی که هلال با چشم عادی رؤیت شد:
استان خراسان شمالی : بجنورد
استان خراسان رضوی: مشهد، طلاب رصدگر، قوچان، نیشابور، تایباد، خواف، طرقبه، تربت حیدریه، گناباد، بجستان
استان خراسان جنوبی: بیرجند، فردوس، طبس، بشرویه، خضری، سه قلعه
استان سیستان و بلوچستان: چابهار، زابل
استان مرکزی: اراک، کمیجان، ساوه
استان فارس: شیراز
استان قم: قم، پردیسان
استان بوشهر: گناوه
۲. مناطقی که هلال با چشم مسلح رؤیت شد:
استان سمنان: دامغان
استان یزد: اردکان
۳.مناطقی که هوا غبارآلود و یا ابری بود و هلال رؤیت نشد:
استان تهران: مرکز نجوم ری، برج میلاد، بوستان چیتگر
استان خراسان رضوی:درگز
استان اصفهان: شهرضا
استان مرکزی: تفرش، خمین، محلات
استان ایلام : ایلام، دهلران، ایوانغرب، آبدانان
استان خراسان شمالی : جاجرم
استان یزد: یزد، میبد
استان گلستان: گرگان
استان گیلان: رشت
استان زنجان: زنجان
استان بوشهر: بوشهر
استان هرمزگان: بندرلنگه
🔥 @Moohem
بسم الله الرحمن الرحیم
پاسخ ارسال شده -در رابطه با سؤال از نشان دادن آلات موسیقی در صدا و سیما- مربوط به خرید و فروش و استفاده از آلات مشترک بوده و در جواب، متعرض به نشان دادن آلات موسیقی در تلویزیون نشده است.
بنابر این استفاده حکم نشان دادن آلات موسیقی در صدا و سیما از این پاسخ صحیح نیست و نظر مبارک مقام معظم رهبری در این باره تغییری نکرده است و نظر معظم له همان است که در درس خارج (جلسه 320 ) در مبحث غنا و کتاب غنا و موسیقی انتشارات انقلاب اسلامی صفحه 489 ذکر شده است.
نظر مقام معظم رهبری درباره نشان دادن آلات موسیقی در صدا و سیما
....لذا یک سؤال دیگری از ما پرسیدند، که این سؤال را هنرمندها هم زمانی که اینجا با من ملاقات داشتند پرسیدند که: چرا شما اجازه نمیدهید که در تلویزیون ابزارهای موسیقی نشان داده بشود؟ آنجا یک نفر بالاخره سنتور دارد میزند مثلاً، ویالون دارد میزند، صدایش به گوش میآید، امّا شما نمایش ابزارش را اجازه نمی دهید، این را ما از سالها پیش ممنوع کردیم. چرا؟ علتش همین است. این تهتّک است. نفس نشان دادن این آلات در سیمای عمومی کشور که همه میبینند، خود این، نزدیک کردن مردم به این فضای رواج و غلبۀ این اشیاء در جامعه است. این را ما از مذاق شرع به کلّی دور میبینیم. لذاست که آن را اجازه ندادیم.
....هر آن چیزی که ترویج کند موسیقی را در کشور، لااقل در شرایط کنونی اشکال دارد. حال اگر یک روزی به یک جایی رسیدیم که مطلقاً موسیقی حرام در جامعه وجود نداشت؛ یعنی موسیقیدانهای مسلمان متعبّد متدیّنی پرورش پیدا کردند که آنچه پخش میکنند، موسیقی غیر حرام است، موسیقی غیر لهوی است، بلکه مقرّب الی الله است، اگر به آنجا رسیدیم، آن وقت بگوییم: آموزشگاه هم تشکیل بدهند، نمایشگاه هم تشکیل بدهند. امروز آنطورها نیست، امروز وضع موسیقی در کشور، وضع مطلوبی نیست. همچنان موسیقی لهوی مضلّ بر موسیقی غیر لهوی غلبه دارد. بنابراین، در این شرایط هر چیزی که ترویج کند این موسیقی را، به نظر ما جایز نیست. (کتاب غنا و موسیقی انتشارات انقلاب اسلامی صفحه 489)
س: چه روزهایی به عنوان ایام فاطمیه (سلام الله علیها) رعایت شود؟
ج) مناسب است روز شهادت (۱۳ جمادی الاول و ۳ جمادی الثانی) و یکی دو روز قبل و بعد از آن را به عنوان ایام حزن و عزای صدیقه کبری (سلام الله علیها) مراعات کنند.
📚 برگرداندن نیت نماز قضا به نماز ادا
💠 سؤال: اگر قبل از نماز ظهر به نیت قضای صبح، نماز را شروع کند و بعد از تشهد رکعت دوم سهواً برخیزد و ذکر رکعت سوم را بگوید و قبل از رکوع به یاد بیاورد که نماز صبح را نیت کرده بود؛ آیا می تواند نیت را به نماز ظهر برگرداند؟
✅ جواب: برگرداندن نیت از نماز قضا به نماز ادا صحيح نیست و در فرض مذکور باید بنشیند و سلام نماز را بگوید و بنابر احتیاط مستحب، پس از سلام، دو سجدۀ سهو انجام دهد.
#احکام_نماز #نیت_نماز
🆔 @leader_ahkam
🔴 پاسخ حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه به گرگیج
🔻 حجت الاسلام والمسلمین خسرو پناه:
🔹 درباره بیبی شهربانو یا شاه زنان بحثهای مختلفی در تاریخ وجود دارد و وحدت نظر دراینباره وجود ندارد، در اینکه آیا شهربانو همسر امام حسین و مادر امام سجاد(ع) بوده است یا خیر اختلاف است، همچنان درباره اینکه دختر یزدگرد سوم، آخرین پادشاه ساسانی بوده است یا خیر هم اختلاف است و نظرات فراوانی وجود دارد.
🔹 حتی این اختلاف وجود دارد که آیا حضرت شهربانو در زمان حکومت عمربن خطاب به ازدواج امام حسین درآمد، یا در زمان حکومت عثمان یا در زمان حکومت امیرالمؤمنین(ع)؟
🔹 برای مثال مرحوم کلینی، یعقوبی و مسعودی در کتاب اثبات الوصیه میگویند که ازدواج حضرت شهربانو با امام حسین در زمان حکومت عمربن خطاب بوده است اما شیخ صدوق در کتاب عیون اخبارالرضا معتقد است که این ازدواج در زمان عثمان بوده است.
🔹 در نقطه مقابل، شیخ مفید و مرحوم طبرسی معتقدند که این اتفاق در زمان امیرالمؤمنین به وقوع پیوسته است. مرحوم سیدجعفر شهیدی در کتاب خود میگوید "اصلاً چنین اتفاقی صورت نگرفته است". او برای این ادعای خود شاهدی را از منصور دوانیقی آورده است.
🔹 حال شبهه کجاست؟ گرگیج میگوید "چون شما شیعیان اعتقادی به مشروعیت خلافت عمربن خطاب ندارید، بنابراین جنگ با ایران نیز مشروع نبوده است، گرفتن اسرا نیز مشروع نیست و ازدواج با کنیزی که در این جنگ به اسارت در آمده است نیز مشروع نخواهد بود و...".
🔹 جواب این شبهه این است که براساس آموزههای شیعه، جنگ ابتدایی زمانی مشروعیت دارد که اذن امام را داشته باشد، در این شرایط، خلیفه دوم یا با اذن امام با ایران جنگیده است یا بدون اذن؛ اگر جنگ او همراه با اذن امام بوده باشد، جهادش مشروعیت دارد ولو اینکه خلافتش مشروعیت نداشته باشد
🔹 اما اگر این جهاد بدون اذن امام بوده باشد، براساس نصوص شیعه، تمام اموالی و یا اسرایی که بهغنیمت گرفته شده است، تحت مالکیت مقام امام است، بهعبارت دیگر، حتی اگر از نظر شیعیان جنگ خلیفه دوم با ایران مشروعیت نداشته باشد، تمام اموال و غنایمی که به دست آورده است، تحت مالکیت مقام امامت است، بنابراین اگر بیبیشهربانو بهعنوان کنیز در اختیار امام قرار گرفته باشد، مالکیتش با امام بوده است و شبهه برطرف میشود.
🔹 دقت داشته باشید در تاریخ نقل شده است که وقتی حضرت شهربانو را آوردند، حضرت امیرالمؤمنین فرمودند "این خانم از خاندان موجهی است و نباید او را بهعنوان کنیز به ازدواج درآورد و خودش باید همسر خودش را انتخاب کند" و خود او امام حسین را به همسری انتخاب کرد، بنابراین اصل شبهه از اساس منتفی شد.
🔹 علمای شیعه اهل منطق، گفتوگو و استدلال هستند، فلذا اگر شبهه و سؤالی دارند باید در جمع علمی مطرح کنند، نه در خطبه نماز جمعه که باعث شود رسانههای اجنبی و صهیونیستی استفاده سوء از آن بکنند.
🔥 @Moohem
نیت غسل در حالت قرار گرفتن زیر دوش آب
پرسش
آیا کسی که زیر دوش قرار گرفته، می تواند در همان حال نیت غسل کند یا باید از زیر دوش خارج شود و پس از نیت، مشغول غسل شود؟
پاسخ
می تواند در همان حال نیت غسل کند.
استفتا از محضر آیت الله شبیری👆👆