⚛ غسل جبیره
💠 سؤال: قسمتی از پای من به علت #شکستگی در #گچ است و نمی شود آن را باز کرد، در مورد #غسل چه وظیفه ای دارم؟
✅ جواب: باید #غسل_جبیره ای انجام دهید، به این صورت که بعد از شستن سر و گردن و شستن مقداری از بدن ــ حتی انگشتان پا ــ که در گچ نیست، به نیت غسل #دست_تر روی گچ بکشید و اگر به دلیلی ــ مانند نجس بودن گچ ــ ممکن نیست روی گچ دست تر بکشید، روی آن پارچه یا پلاستیک قرار دهید - به نحوی که جزئی از این #جبیره محسوب شود - و روی آن دست تر بکشید و در صورتی که گچ بیشتر از حد معمول محل شکستگی را گرفته و برداشتن آن ممکن نیست، بنا بر احتیاط واجب #تیمم هم بنمایيد.
#احکام_غسل #احکام_غسل_جبیره
🆔 @leader_ahkam
📚تأخیر در محاسبه و پرداخت خمس
💠 سؤال: آیا محاسبه و #پرداخت_خمس با چند روز تأخیر از سر #سال_خمسی، جایز است؟
🔰جواب: تأخیر تا چند روز به مقداری که عرفاً مصرف اموال جزو هزینه های همان سال خمس محسوب شود، اشکال ندارد.
#احکام_خمس #تأخیر_در_پرداخت_خمس
🆔 @leader_ahkam
✅ #نماز_آیات و احکام آن طبق فتوای آیت الله #سیستانی وآیت الله خامنه ای
✳️ نماز آیات دو رکعت است و در هر رکعت پنج رکوع دارد، و دستور آن این است که؛
1- انسان بعد از نیت، تکبیر بگوید و یک حمد و یک سوره تمام بخواند و به رکوع رود و سر از رکوع بردارد، دوباره یک حمد و یک سوره بخواند، باز به رکوع رود تا پنج مرتبه، رکعت دوم را نیز به همین شکل بجاآورد.
2- ممکن است انسان بعد از نیت و تکبیر و خواندن حمد، آیههای یک سوره را پنج قسمت کند، و یک آیه یا بیشتر از آن را بخواند بلکه کمتر از یک آیه را نیز میتواند بخواند ولی بایدبنا بر احتیاط جمله تامّه باشد، و از اوّل سوره شروع کند و به گفتن «بسم الله» اکتفا نکند، و سپس به رکوع رود و سر بردارد، و بدون اینکه حمد بخواند، قسمت دوّم از همان سوره را بخواند و به رکوع رود، و همینطور تا پیش از رکوع پنجم سوره را تمام نماید، رکعت دوم هم همینطور.
3- جایز است آیات را به کمتر از پنج قسمت تقسیم نماید، لکن هر وقت سوره را تمام کرد لازم است حمد را قبل از رکوع بعدی بخواند.
🔻 اگر در یک رکعت از نماز آیات پنج مرتبه حمد و سوره بخواند، و در رکعت دیگر یک حمد بخواند و سوره را پنج قسمت کند مانعی ندارد.
🔻چیزهایی که در نمازهای یومیه واجب و مستحب است، در نماز آیات هم واجب و مستحب میباشد، ولی در نماز آیات در صورتی که با جماعت باشد میتواند رجاءً بجای اذان و اقامه سه مرتبه بگویند «الصلاة» و در غیر جماعت چیزی نیست، ولی مشروعیت جماعت در نماز آیات در غیر گرفتن ماه و خورشید ثابت نیست.
🍃 مستحب است پیش از رکوع و بعد از آن تکبیر بگوید، و بعد از رکوع پنجم و دهم تکبیر مستحب نیست. بلکه مستحب است بگوید: «سَمعَ الله لِمَنْ حَمِدَهُ».
و مستحب است پیش از رکوع دوّم و چهارم و ششم و هشتم و دهم قنوت بخواند، و اگر فقط قنوت پیش از رکوع دهم بخواند کافی است.
🍃 اگر در نماز آیات شک کند که چند رکعت خوانده و فکرش بهجایی نرسد، نماز باطل است
🔻 اگر زن در حال حیض یا نفاس باشد و خورشید یا ماه گرفتگی شود، یا زلزله اتفاق بیفتد، نماز آیات بر او واجب نیست و قضا هم ندارد
🔻اگر گرفتن خورشید یا ماه را نداند، و بعد از باز شدن بفهمد که تمام آن گرفته بوده، باید قضای نماز آیات را بخواند، ولی اگر بفهمد مقداری از آن گرفته بوده، قضا بر او واجب نیست.
اگر خواندن نماز آیات را به قدری تأخیر بیندازد که خورشید یا ماه شروع به باز شدن کند، نیت ادا مانعی ندارد، ولی بعد از باز شدن تمام آن، نماز قضا میشود
🔹منبع : https://b2n.ir/864523
❤️ @ahkamerouz احکام روز
#گم_شدن_مهر_در_بین_نماز
⁉️اگر دربین #نماز، #مهر گم شود وچیزی که سجده بر آن صحیح باشد نداشته باشیم(مثلا بچه ای مهر را بردارد)چه باید کرد؟
✍️ امام خمینی و خامنه ای 👈چنانچه وقت وسعت دارد، بايد نماز را بشكند،
و اگر وقت تنگ است، بايد به لباسش اگر از پنبه يا كتان است #سجده كند و اگر از چيز ديگري است بر همان چيز و اگر آن هم ممكن نيست بر پشت دست، و اگر آن هم نمي شود، به چيز معدني مانند انگشتر عقيق سجده نمايد.
آیت الله سيستاني 👈خواه وقت تنگ باشد يا آن كه وسعت داشته باشد می تواند بر لباسش يا هر چيز ديگر كه در حال اختيار سجده بر او جايز نيست، سجده نمايد.
آیت الله مكارم👈چنانچه وقت نماز باقي است، نماز را تمام كرده و بنا بر احتياط دوباره ميخواند و اگر #وقت_تنگ است قضا ندارد؛ در هر دو صورت به ترتیب زیر نماز را بخواند👇
اگر لباسش از پنبه وکتان است بر آن سجده کندو اگر از چيز ديگر است (مثلًا از پشم است) بر همان يا بر فرش سجده نمايد و اگر آن هم ممكن نيست بر فلزّات و اشياء معدني سجده كند و اگر مطلقاً چيزي پيدا نمي كند كه بتوان بر آن سجده كرد، بر پشت دست خود که آخرین مرحله است سجده ميكند.
🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆
توضیح المسائل مراجع، م۱۰۸۷
پایگاه اطلاع رسانی آیت الله خامنه ای
https://b2n.ir/321138
❤️ @mahzareahkam |درمحضر احکام
╰━═━⊰❀❀⊱━═━.
✍آیتالله بهجت (ره):
هرجا گرفتاری و بلایی و عذابی بر سر ما آمد، بدانیم جلوتر از آن، زمینه گره و گرفتاری و ابتلا را خود فراهم کردهایم؛ یا با ترک واجب، و یا با ارتکاب کار حرام، و یا ترک مستحبِ خیلی شدید و مؤکد، و یا با انجام شبهات. اگر ما الآن بهحسب ظاهر همین که بدانیم تارک واجب یا فاعل حرام نیستیم، جا دارد کلاهمان را از شادمانی به هوا بیندازیم.
📚در محضر بهجت، ج۱، ص ۳۵۸
💠: 🌷
🔵ضرورت اطاعت از رهبری
#نهج_البلاغه
💠ای مردم! مهار بار سنگین گناهان را رها کنید ، و امام خود را تنها مگذارید ، که در آینده خود را سرزنش می کنید . خود را در آتش فتنه ای که پیشاپیش افروخته اید نیفکنید ، راه خود گیرید ، و از راهی که به سوی فتنه ها کشانده می شود دوری کنید . به جانم سوگند که مومن در شعله آن فتنه ها نابود شود ، اما مدعیان دروغین اسلام در امان خواهند بود.
📚 #خطبه ۱۸۷
📚تاخير انداختن نماز ظهر جمعه
💠 سؤال: اگر هنگام #نماز_جمعه، شخصی بخواهد در منزلش #نماز_ظهر و عصر را بخواند، آیا لازم است نماز ظهر را به تأخير بياندازد؟
✅ جواب: #تأخیر_انداختن نماز ظهر لازم نیست.
#احکام_نماز #عقب_انداختن_نماز_ظهر
🆔 @leader_ahkam
✅ حکم گرفتن #وام_مسکن سود دار طبق فتوای #رهبر معظم انقلاب.
✳️ سوال : بانک مسکن جمهوری اسلامی #وامهایی را برای خرید یا ساخت و یا تعمیر خانه به مردم میدهد و بعد از پایان خرید یا ساخت یا #تعمیر_خانه، وام را بهصورت اقساط پس میگیرد، ولی مجموع قسطهای دریافتی بیشتر از مبلغی است که به وام گیرنده داده شده است، آیا این مبلغ اضافی وجه شرعی دارد یا خیر؟
✳️ پاسخ : پولهايی که بانک مسکن به منظور خريد يا ساخت خانه، میدهد، عنوان قرض ندارد بلکه آن را طبق يکی از عقود صحيح شرعی مانند #شرکت يا #جعاله يا #اجاره و امثال آن پرداخت میکنند که اگر شرايط شرعی آن عقود را رعايت نمايند، اشکالی در صحّت آن نيست.
🔹منبع : https://b2n.ir/452096
❤️ @ahkamerouz احکام روز
📚خواندن مطالب مستهجن
💠 سؤال: آیا #دیدن_عکس، #فیلم و خواندن #داستان_های_مستهجن و تحریک آمیز در فضای مجازی، حرام است؟
✅ جواب: از این گونه امور که #مفسده دارد، باید اجتناب شود.
#دیدن_فیلم_مستهجن #مشاهده_عکس_مستهجن
🆔 @leader_ahkam
#رو_به_قبله_کردن_محتضر
🔒آیا شخصی که در حال جان دادن است واجب است او را رو به #قبله کنیم؟
🔓مسلماني را كه محتضر است يعني در حال #جان_دادن ميباشد مرد باشد يا زن، بزرگ باشد يا كوچك، بايد به پشت بخوابانند به طوري كه كف پاهايش به طرف قبله باشد و اگر خواباندن او كاملًا به اين طور ممكن نيست بنا بر احتياط واجب تا اندازه اي كه ممكن است بايد به اين دستور عمل كنند.[۱]
آیت الله مکارم و سیستانی:بنابراحتیاط واجب رو به قبله کنند.
ایت الله زنجانی:بنابراحتیاط مستحب
نکته👇
احتياط واجب آن است كه تا وقتي او را از محل #احتضار حركت نداده اند رو به قبله باشد و بعد از حركت دادن، اين احتياط واجب نيست.[۲]
🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆
[1].توضیح المسائل مراجع، م۵۳۳
[2].توضیح المسائل مراجع،م۵۳۴
📿کانال در محضر احکام👇
http://eitaa.com/joinchat/2547318806C4d6adefc2e