آیت الله خامنه ای :نیمه شب نصف فاصله بین غروب آفتاب تا هنگام
فجر صادق است.
آیت الله خامنه ای :اگر پيش از خواندن نماز مغرب، سهوا مشغول نماز عشا شود و در بین نماز بفهمد كه اشتباه كرده،چنانچه به ركوع ركعت چهارم نرفته است، بايد نيت را به نماز مغرب برگرداند و نماز را تمام كند و بعد نماز عشا را بخواند. و اگر به ركوع ركعت چهارم رفته بنابراحتیاط بايد نماز را تمام كند، بعد نماز مغرب و عشاء را بخواند.
آیت الله خامنه ای :اگر ذکرهای رکوع و سجده را به جای یکدیگر بگویددر صورتی که سهوا باشد اشکال ندارد، همچنین اگر عمدا به قصد مطلق ذکر خداوند( عزوجل ) بگوید، نماز صحیح است.ولی ذکر مخصوص آن را نیز باید بگوید
📚 عمل نکردن به استخاره یا تکرار استخاره
💠 سؤال: درباره موضوعی #استخاره کرده ام جواب آن زیاد موافق نظر بنده نبود، خلاف استخاره عمل کردن یا #استخاره_مجدد جایز است؟
✅ جواب: شایسته است انسان در اموری که می خواهد دربارۀ آنها تصمیم بگیرد، ابتدا تأمل و دقت کند یا با افراد با تجربه و مورد اطمینان #مشورت کند و در صورتی که تردیدش برطرف نشد، استخاره کند.
در هر صورت در عمل به استخاره، #الزام_شرعی وجود ندارد ولی اگر برای انجام کاری استخاره کردید، بهتر است بر خلاف آن عمل نشود و تا زمانی که موضوع و شرایط آن تغییر نکرده است، دلیلی برای استخاره مجدد وجود ندارد.
#احكام_استخاره #تكرار_استخاره
🆔 @leader_ahkam
آیت الله خامنه ای :صداهای که بر اثر سرفه و عطسه و صاف کردن حنجره از انسان صادر میشود، حتی اگر حرف از آن تولید شود ، نماز را باطل نمی کند
آیت الله خامنه ای : اگر به خيال اينكه امام در ركعت اوّل يا دوم است حمد و سوره نخواند، و بعد از ركوع بفهمد كه درركعت سوم يا چهارم بوده، نمازش صحيح است؛ ولی اگر پيش از ركوع بفهمد بايد حمد و سوره را بخواند،و اگر وقت ندارد بايد فقط حمد را بخواند و در ركوع خود را به امام برساند.
آیت الله خامنه ای : براى سجده ى سهو، بايد بعد از سلام نماز، فورا به نيّت سجده ى سهو، پيشانی را بر چیزی كه سجده بر آن صحيح است بگذارد و بنابراحتیاط بگويد«بِسْمِ اللّهِ وَ بِاللّهِ اَلسَّلامُ عَلَيْکَ اَيُّهَا النَّبِىُّ وَ رَحْمَةُ اللّهِ وَ بَرَکاتُهُ» سپس سر از سجده بردارد و دوباره به سجده رود و ذكر سجده ى سهو را تكرار كند. آن گاه سر از سجده بردارد و تشهد بخواند و سلام دهد
آیت الله خامنه ای : فاصله ى امام جماعت و مأموم و فاصله ى صفوف جماعت نبايد زياد باشد و احتياط واجب آن است كه فاصله ى محل سجده ى مأموم و محل ايستادن امام، و همچنین محل ايستادن صف جلو با محل سجده ى صف بعد بيشتر از يك گام بلند (حدود یک متر ) نباشد.
آیت الله خامنه ای : اگر واسطه ی اتصال در جماعت، کودک نابالغ باشد
، چنانچه بدانند نماز او صحیح است، مى توانند اقتدا كنند و به جماعت نماز بخوانند.