بازدید دانشجویان و اساتید محترم دانشگاه قم به همراه روایتگری توحیدی از عالم زر تا ظهورر @haramqom_museum
بازدید دانشجویان دانشگاه قم از موزه با روایتگری توحیدی از زر تا ظهور@haramqom_museum
بازدید دانش آموزان مقطع اول دبیرستان شهید قندی تهران از موزه حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها با روایتگری توحیدی از عالم زر تا ظهور @haramqom_museum
از کاپیتولاسیون قاجاری تا کاپیتولاسیون پهلوی
کاپیتولاسیون به چه معناست؟
کاپیتولاسیون به این معناست که اگر تبعه کشوری در کشور دیگر مرتکب جرم یا جنایتی می شد آن کشور حق دستگیری و مجازات وی را نداشت و باید به کشور خود فرستاده می شد تا طبق قوانین آن محاکمه و مجازات شود.
مفهوم عام حقوقی کاپیتولاسیون عبارت از نظام قضاوت کنسولی و برخی تضمینات و امتیازات و مصونیتهای قضایی است که به موجب تصمیمات یکجانبه یا اسناد قضایی دیگر به دول مسیحی در سرزمین های غیر مسیحی داده می شد.
#کاپیتولاسیون فراگیر در دوره قاجاریه
حق کاپیتولاسیون در ایران، اولین بار در معاهده ترکمنچای در سال 1203 ه ش در زمان فتحعلی شاه قاجار به روسیه داده شد و بعد از مدتی این امتیاز به کشورهای اسپانیا، فرانسه، آمریکا، آلمان، ایتالیا و دولت عثمانی داده شد و قضاوت کنسولی این کشورها بر ایران تحمیل شد . در سال 1297 ه ش یعنی دو سال قبل از کودتای رضاخان در دولت صمصام السلطنه لایحه ای به تصویب رسید که به موجب آن حق کاپیتولاسیون روسها در ایران لغو شد. پس از لغو قرارداد کاپیتولاسیون بین ایران و روسیه، قرارداد کاپیتولاسیون تعدادی از کشورهای دیگر نیز لغو شد. اما کشورهای غربی همچنان به این امتیاز پایبند بودند.
#کاپیتولاسیون آمریکایی در دوره پهلوی
بعد از اقدامات انجام یافته در پایان دوره قاجاریه، مجلس شورای ملی در سال 1306 ه ش الغاء کاپیتولاسیون را اعلام کرد و به همه دولی که از این حق استفاده می کردند یک سال وقت داد که در قراردادهای خود تجدیدنظر و این امتیاز را لغو کنند؛ لیکن از جانب کشورهای غربی اقدامی صورت نگرفت بلکه لایحه مصونیت مستشاران و تبعه آمریکا در ایران در 13 مهرماه 1342 در مجلس عالیه به تصویب رسید و در 21 مهرماه 1343 مجددا مورد تصویب نمایندگان دو مجلس سنا و شورای ملی قرار گرفت.
آسیب های این قانون
1- تمایل یافتن رجال سیاسی و قوه قضائیه به سوی بیگانگان 2- تزلزل اصل استقلال و حاکمیت ایران 3- اعتبار بخشی به قوانین برون مرزی 4- واردات و صادرات بی مرز و نشان توسط اتباع بیگانه
# موضع گیری امام در برابرتصویب سند بردگی ملت ایران( کاپیتولاسیون آمریکایی ):
، امام خمینی (ره) در روز 4 آبان 1343با ایراد سخنرانی مهیج و کوبنده، از این سند بردگی پرده برداشت وبا چاپ وسیع آن، ملت ایران را نسبت به خطرات و ذلت پذیری آن، بیدار نمود .امام خمینی(ره) فرمودند: « آیا ملت ایران می داند که مجلس به پیشنهاد دولت سند بردگی ملت ایران را امضا کرد؟.... سند وحشی بودن ملت مسلمان را به آمریکا داد.... قلم سیاه کشید بر جمع مفاخر اسلامی و ملی ما... اهانت به ارتش محترم ایران و صاحب منصبان و درجه داران نمود... حیثیت دادگاههای ایران را پایمال کرد... اکنون مستشاران نظامی و غیر نظامی آمریکا با جمیع خانواده و مستخدمین آنها آزادند هر جنایتی بکنند. هر خیانتی بکنند، پلیس حق بازداشت آنها را ندارد... بر پیشوایان دول اسلامی است که فریاد ما را به دنیا برسانند... هدف مراجع عظام و روحانیون در هر جا باشند یکی است و آن پشتیبانی از دیانت مقدسه اسلام و قرآن مجید و طرفداری از مسلمین است....»
نتیجه موضع گیری امام خمینی(ره)
۱.عقب نشینی ظاهری
موضع گیری امام خمینی(ره) باعث شد یک عقب نششینی ظاهری انجام بگیرد؛ حسنعلی منصور نخست وزیر شاه در سخنرانی خود در مجلس سنا اعلام کرد که پس از مذاکرات، دولت آمریکا موافقت کرد، چنانچه دولت ایران تشخیص دهد در هر موردی که ضرورت داشته باشد، فرد مجرم از اتباع آن کشور در ایران محاکمه شود، نسبت به آن فرد سلب مصونیت سیاسی به عمل خواهد آمد؛ اما این فقط یک ترفند برای آرام نمودن جو سیاسی کشور بود، و این قانون تا پیروزی انقلاب ادامه داشت.
۲.دستگیری و تبعید امام خمینی (ره) به ترکیه درسیزده آبان
۳.کشته شدن حسنعلی منصور
حسنعلی منصور که تصویب کاپیتولاسیون و به دنبال آن تبعید امام خمینی را انجام داده بود در نخستین روز بهمن سال 1343 توسط یکی از اعضای "هیات موتلفه اسلامی" به نام محمد بخارایی کشته شد.
۴.پیروزی انقلاب اسلامی و لغو حق کاپیتولاسیون
با پیروزی انقلاب به پیشنهاد هیات وزیران و تصویب شورای انقلاب در تاریخ 23 اردیبهشت 1358، حق کاپیتولاسیون و امتیازات و ملحقات آن برای همیشه و به طور نهایی لغو شد.
@haramqom_museum
https://eitaa.com/pajoh55
🏴شنبه 5 آبان 1403 مصادف با 22 ربیع الثانی، سالروز رحلت حضرت موسی مبرقع علیه السلام فرزند بلافصل حضرت امام جواد علیه السلام و برادر تنی امام هادی علیه السلام می باشد،که در شهر مقدس قم و در خیابان طالقانی(آذر)مدفون می باشد.
🔰حضرت موسی مبرقع علیه السلام دو سال بعد از امام هادی علیه السلام در سال ۲۱۴ هجری قمری در مدینه به دنیا آمد، حضرت موسی مبرقع علیه السلام تا زمان شهادت امام جواد علیه السلام در مدینه اقامت داشت و بعد از آن به کوفه رفت و مدتی را در این شهر سپری کرد و در سال ۲۵۶ هجری قمری برای سکونت، قم را برگزید.
💠 از نسل این بزرگوار ميليونها سادات رضوي، رضائي، مرتضوي، تقوي، برقعي، مبرقع و يا ابن الرضا شهرت دارند كه منتسب به اين امامزاده عظيم الشأن مي باشند. از نسل پاك اين بزرگوار هزاران نفر عالم، دانشمند، مجتهد، مصنف، نقيب، حاكم و شخصيت هاي بر جسته ديني و دنيوي در جهان اسلام می باشد.
@haramqom_museum
@Hazratemoosa
بازدید اعضا و خانوادهای محترم کارکنان یگان ویژه نیروی انتظامی سراسر کشور، از موزه حضرت فاطمه معصومه علیها السلام @haramqom_museum
شهید محمدحسین فهمیده (۱۳۴۶-۱۳۵۹ ش) نوجوان ۱۳ ساله ای بود که در جنگ تحمیلی با شجاعت بسیار نارنجک به کمر بست و زیر تانک دشمن رفت و با گذشتن از جان خود، پیروزی و حماسه آفرید. این دانش آموز رزمنده بسیجی با ایمان و بینش عمیق خود در جنگ با دشمن پیش قدم شد و با نیل به شهادت، درس شجاعت، فداکاری و مقاومت را به همه بسیجیان و امت حزب الله آموخت. امام خمینی از این نوجوان ۱۳ ساله به عنوان رهبر یاد فرمود و بدین گونه نام و یاد او، منشا حماسههای بزرگ شد و تحول عظیمی در شیوههای دفاع مقدس و نبرد رزمندگان اسلام ایجاد کرد و راه پیروزی و سرافرازی را یکی پس از دیگری، هموار ساخت @haramqom_museum
رونمایی از اهدای مدال طلای «جشنواره انرژی و مواد مهندسی تکنولوژی » سر کار خانم الهام سادات طاوس شیرازی فرزند شهید سر فراز اسلام سید محمد طاوس شیرازی به موزه حضرت فاطمه معصومه (س) @haramqom_museum