📢🚨امشبو از دست ندید عزیزان😍
۵ دقیقه وقت بذارید ان شاء الله بهره مند خواهید شد
حقائق و اعمال شب پانزدهم ذى القعده به نقل از کتاب شریف المراقبات
از کارهاى مهم این ماه عمل شب نیمه آن است : سرور ما (سید ابن طاووس قدس سره ) در« اقبال الاعمال» از «احمد بن جعفر بن شاذان» روایت کرده است که گفت : از پیامبر اکرم صلى الله علیه و آله و سلم روایت شده است که : « شب پانزدهم ذى القعده شب مبارکى است. پاداش کسى که در آن با عمل از خداوند فرمانبردارى کند، مانند پاداش صد روزه دار ملازم مسجد که به اندازه یک چشم برهم زدن نیز نافرمانى خدا را ننموده اند، مى باشد» بنابراین انسان باید در نیمه شب مشغول به طاعت خداوند شده و به دعا و نماز بپردازد. زیرا روایت شده است:«کسی در این شب چیزى از خدا نمى خواهد مگر این که به او عنایت مى فرماید.
اگر انسان به کسى چنین وعده هایى بدهد، بى تفاوت از کنار این وعده ها نخواهد گذشت . بخصوص اگر بداند که او مى تواند به وعده هاى خود عمل نماید. و همین که احتمال توانایى بر انجام وعده هاى او را بدهد براى عمل کردن به دستورات او کافى است . زیرا پاداش خیلى بزرگ است ؛ پاداشى چون پاداش صد ملازم مسجد که در عمر خود حتى در یک چشم بهم زدن نیز نافرمانى خدا را ننموده اید. این پاداش قابل مقایسه با هیچیک از سعادتها، داراییها و شادیهاى دنیا نیست .
و وقتى که سود زیاد باشد، گر چه احتمال آن ضعیف هم باشد عقل حکم به انجام آن عمل براى رسیدن به آن سود مى کند. که در اینجا احتمال سود ضعیف هم نیست . زیرا «اخبار تسامح» در دلیل اعمال مستحبى سند این روایت را معتبر گردانیده و احتمال آن قوى مى شود. به رغبت و اشتیاق خود براى بدست آوردن کالاهاى این دنیاى پستى که بقائى نداشته، با تلخی هاى فراوان همراه و مانع رسیدن نور است بنگر و ببین براى رسیدن به آن و اندوختن آن با احتمال ضعیفى وطن، آسایش و خانواده را ترک و به مسافرت مى روى .
بیابانهاى وسیع را در نوردیده، دریاها را زیر پا گذاشته و از جنگلها عبور مى کنى و نهایت آرزوى تو این است که مثلا از این سفرها به هزار دینار برسى . در حالى که احتمال مى دهى به آرزوى خود نرسیده و حتى مال، جان و آبرویت بخطر افتاده و یا با مرگ دست و پنجه نرم کنى ولى باز هم حاضر نیستى از هدف خود دست برداشته و با این عذرها از جدیت و تلاش دست بردارى.
پس با توجه به این که نعمتهاى آخرت پایدار و بدون هیچ رنجى است و با این گونه اعمال بطور یقین مى توان به آن رسید، چرا عمل نمى کنى . و اگر نقص در خود انسان باشد نیز مى توان آن را رفع کرده و سپس به انجام عمل پرداخت . آیا در این صورت بى تفاوتى در مقابل این پاداشها علتى جز ضعف ایمان یا بیمارى قلب که ناشى از حب دنیاست، خواهد داشت.
#ما_انسانیم
https://eitaa.com/harkatbejolo
✍ العبد محمدتقی بهجت:
ما برای این وقت تلفکردنها آفریده نشدهایم.
📚نکتههای ناب، ص١٣٣
#ما_انسانیم
https://eitaa.com/harkatbejolo
#حق_الناس_ما_را_بدبخت_میکند❗️
🔸 شخصی از حضرت آیت الله العظمی بهجت درخواست دستوری فرمودند. آقا که همیشه مشغول ذکر بودند، سر بلند کردند و فرمودند :«تا میتوانید گناه نکنید» سپس سر به زیر انداختند و مجدّداً مشغول ذکر شدند.
🔸 بعد از چند لحظه سر بلند کردند و فرمودند: «اگر احیاناً گاهی مرتکب شدید سعی کنید گناهی که در آن حقّالناس است نباشد». باز سر به زیر انداخته و مشغول ذکر شدند.
🔸 و بعد از چند لحظه باز سر بلند کردند و برای سومین بار فرمودند: «اگر گناه مرتکب شدید که در آن حقّالناس است سعی کنید در همین دنیا آن را تسویه کنید و برای آخرت نگذارید که آن جا مشکل است.»
📚 برگرفته از کتاب فریادگر توحید، ص ٢١٨
#ما_انسانیم
https://eitaa.com/harkatbejolo
شارژ جمعه!🤔
🔹 آیت الله #حائری_شیرازی 🔹
🔸چگونه در طول هفته از جهت معنوی شارژ باشیم؟🔸
یک جوری برنامه ریزی کنید که از جمعهها بهرهبرداری شود. جمعه اگر از لحاظ عبادت، خوب اداره شود، بقیۀ هفته هم خوب اداره میشود! مثل این است که مثلاً شما در ابتدای روز، صبحانه خوردهاید؛ این باعث میشود که دیگر تا ظهر ضعف نکنید!
اگر در جمعه از لحاظ عبادت، کار خوب و حسابی و دهان گیری کردید، تا آخر هفته ضعف نمیکنید، تا آخر هفته شارژ هستید. اگر در جمعه، باطری خودتان را خوب تقویت کنید، تا عصر پنجشنبه کم نمیآورید.
به عبادت و زیارت امامزادهها بپردازید. به زیارت قبور بروید. بعد از نماز جمعه در عصر، دعای سمات بخوانید.
پ ن :جمعه هامون چطور میگذره؟
#ما_انسانیم
https://eitaa.com/harkatbejolo
🔸فرمول اضداد در نظام معرفت دینی!
هر کس که با معارف دین ارتباط برقرار کرده باشد به روشنی می یابد که دین با اضداد سر و سری دارد! خدایای مکتب وحی خدایی است که:
▪️مال را به جویندگان اعطاء در راه خدا اعطا می کند
▪️حیات را به جویندگان قتل فی سبیل الله اعطا می کند
▪️نامداری را به جویندگان گمنامی اعطا میکند
▪️بزرگی را به جویندگان کوچکی اعطا میکند
▪️هیبت و امنیت را به جویندگان ترس از خدا اعطا میکند
▪️فرح را به جویندگان حزن در راه خدا اعطا میکند
▪️غنا را به جویندگان زهد در راه خدا اعطا میکند
اسرار دین را باید در اضداد جست. سهم عمده ای از مقوله «ایمان به غیب» در تامل در این اضداد نهفته است جایی که اهل ظاهر با آن همراه نمی شوند و از دین فاصله می گیرند.
باید در این باب جستجو و تامل کرد و این اضداد را شناسایی کرد.
با خود می اندیشیدم که چه عاملی باعث میشود که عده ای از معنویت خیلی برخوردارند؟ خوشا به حال اولیاء خدا، شهدا و مقربان درگاه الهی!
❓چه امتیازی باعث این حد از بهره مندی و ثروت معنوی شده است؟
برای پاسخ به این پرسش از فرمول "اضداد در نظام معرفت دینی" استفاده کردم و فکر می کنم پاسخی در خور توجه به این پرسش می دهد.
اولیاء خدا که در نگاه ما داراترین انسانها از منظر بهره مندی معنوی هستند در دنیای خودشان و از زاویه دوربین سلفی خودشان نادارترین انسانها و فقیر ترین هستند و همین احساس فقر است که عامل حرکت، سرعت و سبقت آنها می شود.
تبلور مفاهیمی مانند السابقون السابقون، سارعوا الی مغفرة من ربکم، فاستبقوا الخیرات و مفاهیمی از این دست را باید در این احساس شدید ناداری جستجو کرد.
در فیزیک خوانده ایم که هر چقدر اختلاف پتانسیل بیشتر باشد انرژی و سرعت بیشتری آزاد میشود. ریشه اختلاف ما با اولیاء خدا در اختلاف ما با آنها بیش از هر چیز در مقوله "احساس نداری" است نه عوامل دیگر!
اگر می بینیم که نسبت به معنویتها در فقریم ریشه اش در نداشتن عمیق احساس آن است! باید فکری به حال لایه های عمیق و ناپیدای احساس استغنا بکنیم و الا دیر می شود!
#ما_انسانیم
https://eitaa.com/harkatbejolo
این آخوندام بلدن زندگی کنند؟🤔
برنامه روزانه آیت الله بروجردی
حجت الاسلام علی دوانی نقل می کنند:
🌹آیت الله فقید همیشه دو ساعت پیش از اذان صبح از بستر برمی خاستند و وضو گرفته نماز می خواندند، سپس در آن دل شب مدتی مطالعه می کردند.
🌹اول وقت نماز صبح را خوانده و بعد از تعقیبات نماز و قرائت قرآن مجدداً مشغول مطالعه کتب مختلف می شدند. آنگاه نزدیک صبح صبحانه مختصری که از نان و پنیر تجاوز نمی کرد، صرف نموده و بعد از آن به کتابخانه تشریف می بردند و تا هنگام درس که اغلب از ساعت ده صبح شروع می شد، به مطالعه و تتبع در پیرامون درس آن روز می پرداختند، ودر این وقت هیچ کس را نمی پذیرفتند.
🌹در ساعت ده دُرشکه و اخیراً تاکسی در خانه می آمد و ایشان سوار شده، مسافت بین خانه و حرم حضرت معصومه علیها السلام را طی کرده و به مجلس درسی که اغلب در حرم و صحن حضرت معصومه علیها السلام و اخیراً در مسجد اعظم برگزار می شد، حضور می یافتند و در مجلسی که بالغ بر هزار نفر از دانشمندان بزرگ و فضلای مستعد نشسته و آماده استفاده از محضر پرفیض آن علامه بزرگ بودند، یک ساعت روی منبر نشسته و درس می گفتند، با دقت به اشکالات دانشمندان گوش می دادند، و جواب اشکال آنها را می دادند.
🌹بعد از درس که به خانه برمی گشتند، داخل اتاقی در اندرون، و گاهی در بیرونی اشخاصی را می پذیرفتند، و طبقات مختلف می توانستند به حضورشان رسیده حوائج خود را معروض دارند، یا آنها که به زیارت آمده و فقط می خواستند مرجع تقلید خود را ببینند و به دستبوسی ایشان نائل شوند، در این جلسات موضوعات گوناگونی مطرح می شد، و ایشان شخصاً به همه آنها رسیدگی نموده و دستورات لازم را صادر می فرمودند.
🌹مقارن ظهر اشخاصی رخصت طلبیده متفرق می شدند و اگر در بیرونی بودند برمی خاستند و می رفتند و مجلس عمومی نیز به پایان می رسید.
🌹در آن موقع به اندرون می رفتند و خود را مهیای وضوء برای نماز می کردند. وضوی ایشان مدتی طول می کشید. قبل و بعد از وضو در اثنای آن آیات قرآن تلاوت می نمودند، سپس نماز ظهر و عصر گزارده و پس از تعقیبات نماز ناهار میل می کردند.
🌹ناهار ایشان هم مانند صبحانه مختصر و بسیار ساده بود، بعد از صرف ناهار به نامه های وارده که به طور متوسط روزانه بین هفتاد تا هشتاد و الی صد نامه بود شخصاً رسیدگی می نمودند.
🌹این کار را در اواخر عمرشان ساعت دوازده شب به اتفاق همسرشان انجام می دادند. بعد از مطالعه نامه ها و تلگرافات واصله، روی پاکت آنها می نوشتند: مربوط به فلان موضوع است تا هنگام رسیدگی مجدد، کار به سهولت انجام گیرد.
🌹یک روز را اختصاص داده بودند به جواب نامه ها و یک روز هم برای پاسخ به استفتائات، جواب نامه ها را منشی مخصوص ایشان آقای حاج حسین احسن می نوشتند. ایشان آنها را مطالعه کرده و عبارات آن را اصلاح فرموده و گاهی خودشان املاء نموده و سپس ذیل آن را مهر و امضاء می کردند.
🌹به قدری در خصوص نامه ها و مطالب و پاسخ آنها دقت می فرمودند که گاهی مثلاً پنج روز یا ده روز قبل که نامه ای خوانده بودند، هنگامی که جواب آن را می خواستند مهر کنند، می گفتند این جواب فلان نامه نیست، به آن موضوع که در نامه نوشته بود مناسب و کافی نیست و دستور می دادند که آن را عوض کنند، و از نو بیاورند تا ایشان ببینند و آنگاه امضاء نمایند. این موضوع خود موجب اعجاب همگان بود و همه از حافظه قوی و هوش سرشار آن پیشوای شایسته اظهار تعجب می نمودند.
🌹بعد از رسیدگی به نامه ها و جواب آنها احیاناً اشخاصی را می پذیرفتند و چون وقت غروب می رسید وضو گرفته و نماز مغرب و عشاء می گذاردند.
نماز مغرب و عشاء را در صحن بزرگ حضرت معصومه علیها السلام به جماعت می گذاردند.
#آیت_الله_بروجردی
#ما_انسانیم
https://eitaa.com/harkatbejolo
چرا همه مردم صالح نشدن😔🤔😢
امام علی علیه السلام
لو لا خمسٍ خصال لصار النّاس کلّهم صالحین أوّلها القناعه بالجهل
و الحرص علی الدّنیا
و الشّحّ بالفضل
و الرّیاء فی العمل
و الاعجاب بالرّای
اگر پنج خصلت نبود، همه مردم جزو صالحان می شدند،
۱.قانع بودن به نادانی
۲. حرص به دنیا
۳.بخل ورزی به زیادی
۴.ریاکاری در عمل
۵.خود رأیی.
تحریر المواعظ العددیه/393
#ما_انسانیم
https://eitaa.com/harkatbejolo
❤️خوش به حالت امام رضا داری...❤️
اي كه چون من هزارها داري
آسماني پُر از دعا داري
دستهايم دخيلتان هستند
بسكه دستِ گره گشا داري
از گدا هم كريم مي سازي
بسكه اعجاز كيميا داري
من هواي تو را به سر دارم
تو هواي دلِ مرا داري
هرچه بيمار هم بيايد باز
تو برايِ همه دوا داري
دلشكسته كسي به من مي گفت:
خوش به حالت امام رضا داري
۲۳ ذی القعده به روایتی شهادت امام رضا علیه السلام و روزی که زیارت آن حضرت سفارش شده است.
نائب الزیاره همه شما خوبان هستم.
#ما_انسانیم
https://eitaa.com/harkatbejolo
چه روز با عظمتی😍
قدر بدونیم و بهره ببریم ان شاء الله
https://eitaa.com/harkatbejolo
خوشی های پوچ و غفلت های مهلک😱😔
🍃علامه حسن زاده آملی رحمت الله عليه:
هر نَفَسی از نَفَس های تو جوهری است که قیمت بردار نیست، زیرا که جایگزین ندارد
لذا وقتی این نَفَس رفت هرگز برنمی گردد، پس مثل احمقانی نباش که در هر روزی به زیادی اموالشان خوشحالند، با اینکه عمرشان به شدّت رو به نقصان است،
پس چه خیری در زیادی مال و در کمی عمر میتواند باشد، پس هرگز خوشحال مباش، مگر به زیادی علم که زیادی علم، تو را در قبر همراهی میکند و در حالیکه اهل و مال و فرزند و دوستانت تو را در قبر رها میکنند و همراهی نمی کنند.🍃
📚کتاب راه نجات،ص245، ترجمه استاد صمدی آملی
#ما_انسانیم
https://eitaa.com/harkatbejolo