هدایت شده از جامعه بانوان استراتژیست
🔰 مسألهی حجاب ؛ پازلی که قطعاتش گم شده است
شاید همهی ما به این سؤال فکر کردهایم که بالاخره وضعیت حجاب چه خواهد شد؟ آیا جمهوری اسلامی تسلیم روند موجود شده است؟ قرار نیست اتفاق ویژهای رخ دهد؟ برنامهریزی برای بهبود اوضاع صورت گیرد؟
و در آخر به این پاسخ رسیدیم که این از علائم آخرالزمان است و کاری از ما نمیآید، باید صبر کنیم تا حضرت ظهور کنند و اوضاع را درست کنند! این پاسخ نه تنها رویکرد منفعلانه در برابر مفهوم ظهور و انتظار است، بلکه به مثابهی پاک کردن صورت مسأله برای راحت کردن خودمان و فرار از مسئولیت است. اما واقعیت اینجاست که فقدان راه حل، محصول فقدان فهم مسأله است. مسئله این است که ما به موضوع حجاب از منظر علت نگریستهایم نه معلول. در صورتی که حجاب آخرین حلقه از بروز و ظهور تربیت، جهانبینی و شالودهی معرفتی یک زن است. به بیان سادهتر، حجاب معلول است نه علت. معلولی که تا قطعات پیشینی و زمینهای آن حل نشود، نمیتوان انتظار حضور حیامند یک زن در جامعه را داشت.
💠 این که یک زن چه فهمی از نسبت خود با بدنش دارد، چه نگاهی از خود و تصویر رسانهای و استاندارد زیبایی موجود از زن دارد، رویکردش نسبت به پوشش از حیث مالکیت بر بدن است یا صرفا راحتی، پوشش را ابزار میداند برای ابراز هویت یا نماد ایدئولوژی، رویکردش به دین و احکام آن چیست، پوشش را محصول تحمیل و سلطهی نگاه مذکر میداند یا بخشی از پازل عبودیت در نسبت میان خودش و خدا، همه مؤلفههایی است که خروجی این دستگاه فکری، میشود نوع لباسی که یک زن برای حضور در جامعه انتخاب میکند. پوششی که میتواند ظاهر کنندهی وجه جنسی او باشد، یا بالعکس، مستور کنندهی آن.
💠 همچنین اگر در سطح گفتمان، حکمت حجاب را به جای تبیین چیستی و چگونگی آن و جایگاهی که زن در نظام آفرینش از جهت حریم و نقشی که برای حیاتبخشی و ادامهی زندگی دارد، صرفا منحصر کردیم در یکی از کارکردهای آن که حفظ مرد از گناه است و حجاب تبدیل شد به محدودیت برای زن و راحتی جنس مذکر، نه تنها در زمانهی ما پاسخگوی نیاز زن نیست، بلکه فروکاست مفهوم حجاب نیز هست، چون مفهوم حجاب بیش و فراتر از این است و منحصر در یک کارکرد نیست.
💠 حالا فرض کنیم بدون توجه به این عوامل و بسترها و تغییر جهان معرفتی یک زن، صرفا بخواهیم او را از بیرون ملزم به حجاب کنیم، امری که ممکن نیست. اگر هم ممکن باشد در سطح دیسیپلین (نظم بیرونی) است نه اوردر (نظم درونی) و بدون توازن و تناسب این دو سطح از نظمبخشی به نظام اجتماعی، نمیتوان انتظار کارامدی بالا از این راهکارها را داشت.
از سوی دیگر زن نیاز به دیده شدن دارد، نیاز مشروعی که میتواند پاسخ صادق یا کاذب داشته باشد. اگر این نیاز به درستی در فضای حلال و بدون آسیب خانواده پاسخ داده شد، خودنمایی جنسی او در جامعه به حداقل خواهد رسید و اگر بالعکس نه تنها به نیاز او در بستر حلال خانواده توجه نشود، بلکه پاسخ کاذب برای این نیاز مهیا باشد، زن در جامعه میل به جلوهنمایی پیدا میکند. همینگونه است در مورد هر نیاز مشروعی که در بستر خود پاسخ داده نشود مثل تفریح حلال، که معماری سنتی ما در گذشته پاسخگوی آن بود و یک زن در حیاط خانه نیازش به آب و گیاه و نور بدون پوشش از نامحرم، تأمین میشد. فضایی که معماری مدرن که حیا و حریمزدایی جزء ویژگیهای آن است، آن را از زن گرفت و روز به روز حریم امن او را برای حضور آزاد بدون حجاب، تنگ کرده است.
💠 همهی اینها حلقههای مفقوده و قطعات پازلی است که ما از مسئلهی حجاب نفهمیدهایم و و برای حل مسأله صرفا به دم دستیترین راهکارها روی آوردهایم. اگر میخواهیم مسئلهی حجاب حل شود، باید با نگاه کلان و همهجانبهنگر، علتها و بسترهای حیازدا را بشناسیم و از ریشه مسأله را حل کنیم. ریشههایی که زن بخشی از آن است نه تمام آن و او جزئی از سیستمی است که داشتن حجاب را برای او سخت کرده و حتی از وادی «حجاب اجباری» که عبارت مرسوم فضای مجازی است به تنگنای «بیحجابی اجباری» افتاده است و برای حفظ حجاب در همه جا باید هزینه بدهد. در این فضا و بستر، زنی که بخواهد حجاب را حفظ کند در سختی میافتد، از تفریح حلالی که نیست و بستر آن از جامعه حذف شده، تا پاسخ به نیاز مشروع برای دیده شدن در خانواده که رو به کاستی است و تجردی که روزافزون است و دختران محجوب و باحیایی که در رقابت با نمایشگاه عمومی خودنمایی جا میمانند، تا جهان معرفتی که حجاب را نه در نسبت با خدا و حق الله، بلکه صرفا محصور در یک کارکرد محدود کننده میبیند و خود را برخلاف نگاه الهی که انسان را مالک درجه دو میداند و جسم را امانتی که نیاز به حفظ دارد، مالک تن خود دانسته و تصرف بر اساس امیال نفسانی بر جسم خود را به عنوان حق انسانی تصور میکند.
✍مهدیه منافی
#حجاب
✅ کانال رسمی جامعه بانوان استراتژیست
🌐 @strategistladies
یک واژهٔ یونانی در وندیداد.pdf
907.8K
🔰 یک واژهٔ یونانی در وندیداد:
از اسْخَرَ و اسْکَرَ تا عسکر و لشکر
✍ فتحالله مجتبائی
@Hasanabbasi_students
🔰 پرسپولیس: ۱۳ میلیارد از حسابمان برداشت شده است!
💬 معاون حقوقی باشگاه پرسپولیس:
🔹 یک فرد که خود را نماینده البسه یکی از پوشاکهای ورزشی معرفی کرده بود توانست با شکایت از باشگاه ما را محکوم کند و ۱۳ میلیارد از حسابمان برداشت کند.
🔹 این فرد با رای قطعی که علیه باشگاه پرسپولیس گرفته است باشگاه را دچار دردسر کرده است و در تلاش هستیم تا با مستندهایی که ارائه می دهیم این مشکل حل شود.
@Hasanabbasi_students
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 قیمت «سهام مدیریتی» استقلال و پرسپولیس
💬 رئیس سازمان خصوصیسازی:
🔹 اگر بخواهم حدودی بگویم، قیمت بلوک ۱۷ درصدی استقلال ۵۵۰ و پرسپولیس ۶۵۰ میلیارد تومان میشود.
🔹 دلیل تفاوت ۱۰۰ میلیاردی مربوط به همان ارزشگذاری اولیه است.
🔹 همچنین ارزش بلوک ۵۱ درصدی استقلال ۲ هزار و سیصد میلیارد تومان و برای پرسپولیس هم ۲ هزار و هفتصد میلیارد تومان خواهد بود.
@Hasanabbasi_students
6.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 افشای تخلفات مالی «آجرلو» در استقلال
💬 رئیس سازمان خصوصیسازی:
🔹 آنچه که خود آجرلو امضا کرده اتفاق نیفتاده؛ طوریکه برای تیم بستن و برای پرداخت بدهیها از پول حاصل از پذیرهنویسی هزینه کرده که اینها از نظر من قابل پذیرش نیست.
🔹 استقلال در زمان مدیرعاملی آجرلو ۲۴۰ میلیارد تومان خارج از چارچوب و اضافه خرج کرده است.
🔹 باشگاه استقلال با احتساب خرج مازادی که در زمان مدیرعاملی آجرلو داشت، پُرهزینهترین تیم در فصل جاری است؛ درحالی که طی فصول قبل این عنوان در اختیار تیمهای صنعتی بود.
@Hasanabbasi_students
🔰 دستگیری مهاجم پیشین پرسپولیس در ایرلند
🔹 رسانههای بریتانیایی خبر دادهاند که آنتونی استوکس به دلیل رانندگی خطرناک در شهر دوبلین تحت تعقیب قرار گرفت. او و مرد ۳۰سالهای که همراهش بود، پس از هشدار پلیس، از ماشین خارج شدند و پیاده فرار کردند اما پلیس آنها را بازداشت کرد.
🔹 پس از بازرسی از خودرو مشخص شد که این بازیکن پیشین تیم ملی ایرلند، ماده مخدر کوکائین به ارزش حدود چهار هزار و پانصد پوند همراه دارد. استوکس و همراهش با قید وثیقه آزاد شدهاند و پرونده آنها به دادگاه ارجاع شده است.
@Hasanabbasi_students
🔰 ۷۵۰ پایگاه «جنگ دوستترین کشور جهان» در ۸۰ کشور
🔹 آمریکا با ۷۵۰ پایگاه نظامی در بیش از ۸۰ کشور جهان به جنگدوستترین کشور جهان تبدیل شده؛ کشوری که ۲۳۰ سال از عمر ۲۴۶ ساله خود یا به عبارتی ۹۳.۵ درصد از تاریخ خود را در جنگهای مستقیم و نیابتی خارج از خانه سپری کردهاست.
▫️ irna.ir/xjLhrd
@Hasanabbasi_students
🔰 شهید احمد کاظمی: برای خوشایند هیچ کس جهنم نروید.
🌹 ۱۹ دی، سالروز آسمانی شدن شهید احمد کاظمی
@Hasanabbasi_students
🔰 زن، بردگی، اسارت
✍ سمانه سالارطایفه
🔹 در دیدار رهبر انقلاب با اقشار مختلف بانوان در تاریخ ۱۴ دی ماه، یکی از مسائلی که ایشان در خلال بیاناتشان از خانمها مطالبه کردند افشای نگاه فاجعهآمیز غرب به مسئلهی زنان بود. ایشان در این خصوص گفتند: «یکی از کارهای مهمّ شما همین است که فاجعهآمیزیِ نگاهِ فرهنگِ غربی به مسئلهی جنسیّت و مسئلهی زن را افشا کنید، به همه بگویید؛ بعضیها نمیدانند. در داخل کشور خودمان هم بعضیها نمیدانند، در بیرون هم خیلیها نمیدانند؛ در کشورهای اسلامی خیلیها نمیدانند. کشورهای اسلامی تشنهی فهمیدن این جور چیزها هستند.»
🔹 همزمان با وقوع انقلاب صنعتی در جهان و شکلگیری بوژوازی در غرب، با توجه به اینکه صنعتی شدن ملزومات خودش را داشت و برای جذب سرمایه لازم بود تا ابزارهای لازم را فراهم کنند، این فرآیند نگاه غرب به زن به نگاه ابزاری برای جذب سرمایه تبدیل شد.
🔹 یکی از صنعتهایی که در دنیای غرب در اواخر قرن ۱۹ و اوایل قرن ۲۰ میلادی گسترش چشمگیری پیدا کرد، صنعت مد و فشن بود. ترویج مد برای اولین بار از شهر پاریس شروع شد و در دهه ۱۹۱۰، اولین شوی لباس زنانه برگزار شد.
🔹 زنها به عنوان نیروی کار ارزان در کارگاهها و کارخانههای تولید پوشاک و تعدادی از آنها در صنعت مدلینگ و تبلیغات مشغول به کار شدند.
🔹 امام خامنهای در بخش دیگری از سخنانشان به این موضوع اشاره کردند: « در نظام سرمایهداری دو جور از زن سوء استفاده میشود: یکی در مورد خود کار؛ این یکی از این نکات مهم است. همین الان در بسیاری از کشورهای غربی، مزد زن برای کارِ مشابه با مرد، کمتر از مرد است، یعنی همان کار مرد را به زن محوّل میکنند، مزد کمتری میدهند؛ چون ضعیفتر است، چون زورپذیرتر است؛ این جور است. این یک جور سوء استفاده است. یک علّت اینکه در قرن نوزدهم و بعد، قرن بیستم ــ بیشتر قرن نوزدهم ــ مسئلهی آزادی زن مطرح شد، برای این بود که زنها را از خانه بیرون بکشند، ببرند کارخانه، با مزد کمتر از آنها استفاده کنند. بنابراین یکی اینجا بود که به زن ضربه زدند و او را وارد میدان کار کردند برای اینکه خرج کمتری بکنند، هزینهی کمتری به عهده بگیرند، پول کمتری بدهند؛ یکی هم چون مرد جنس برتر است، زن وسیلهی التذاذ مرد قرار بگیرد.»
🔹 طبق آمارهای موجود، اکثر مراکز پوشاک دنیا در آمریکا و کشورهای توسعه یافته قرار دارد اما بیش از ۶۰ درصد لباسهای دنیا در کشورهای در حال توسعه تولید میشوند.
🔹 برندهای مشهور و صاحب نفوذ در این صنعت برای رقابت با یکدیگر از هر گونه تکنیکی برای افزایش سود خود استفاده میکنند؛ از جمله روشهایی که کمپانیهای صنعت فشن به کار میبرند انتقال محل تولید محصولاتشان به کشورهای فقیر است. کمپانیها در این کشورها با دادن دستمزد ناچیز به کارگران که اغلب زنان هستند، قیمتهای خود را به طرز چشمگیری کاهش میدهند.
🔹 این کمپانیها با تحمیل قراردادهای استعماری به شرکتهای واقع در این کشورها، از مهیا کردن حداقل امکانات ایمنی برای تولید لباسها خودداری میکنند. به طور مثال، در سال ۲۰۱۲ میلادی کارخانهی تزرین فشنز (Tazreen Fashions) به دلیل آتشسوزی دچار آسیبهای فراوانی شد و در آنجا ۱۱۲ نفر کشته شدند. در این کارخانه سه هزار کارگر که عموم آنان از زنان جوان مستمند روستاهای اطراف بودند تنها برای گرفتن ۳۰ یورو در ماه قربانی شرکتهای نامداری چون دیزنی، والمارت و گروه فرانسوی تدی اسمیت شدند.
🔹 بدترین فاجعه در حومه داکا، پایتخت بنگلادش در سال ۲۰۱۳ میلادی رخ داد. در این سال کارخانهی نساجی رانا پلازا به دلیل فرسودگی و نداشتن حداقل الزامات ایمنی دچار حریق و تخریب شد که در نهایت، منتج به کشته شدن ۱۱۳۴ نفر و زخمی شدن بیش از ۲۵۰۰ نفر از کارگران که اکثریت آنان زن بودند گشت.
🔹 در بخش دیگری از صنعت پوشاک و مد، زنان و دختران جوان به منظور تبلیغ و فروش محصولات استخدام میشوند و تعداد قابل توجهی از این افراد، متاسفانه از طریق قاچاق و تجارت انسان وارد این عرصه میشوند.
🔹 رهبر انقلاب در ادامه نیز به این نکته پرداختند: «امروز شما نگاه میکنید در محیط غرب، تجارت جنسی هست، بردهداری جنسی هست، شکستن همهی حد و مرزهای اخلاقی و انسانی هست.»
🔹 در گذشته قاچاق و تجارت انسان در کشورهای فقیر جهان رواج داشت، اما امروزه در اروپا و آمریکا نیز زن و دختر به دام قاچاقچیان و تاجران انسان افتاده و قربانی این جنایت میشوند. پس از قاچاق اسلحه و مواد مخدر، قاچاق انسان یکی از پرسودترین تجارتهای غیرقانونی جهان است.
🔹 آمارها نشان میدهد تجارت جنسی که در واقع هدف اصلی قاچاقچیان انسان است در بیست سال اخیر رشد بسیار بالایی داشته و گردش مالی این تجارت در سرتاسر جهان به بیش از ۲۵ میلیارد یورو میرسد.
🔖 @mahyas_wrote
@Hasanabbasi_students
🔰 پسرها کمتر از دخترها در کنکور شرکت کردند / ۷۴ درصد داوطلبان در رشته هنر دختر هستند
🔹 نوبت اول کنکور سراسری ۱۴۰۲ در روزهای ۲۹ و ۳۰ دی ماه برگزار میشود.
🔹 با نگاهی به آمار داوطلبان این آزمون متوجه میشویم که همچنان داوطلبان دختر از پسران پیشی گرفتند و از تعداد ۹۷۷۴۶۰ داوطلب کنکور سراسری ۵۸۸۵۰۲ نفر دختران و ۳۸۸۹۵۸ نفر پسران هستند.
🔹 در تمام گروههای آزمایشی نیز تعداد داوطلبان دختر بیشتر است اما در گروه ریاضی تعداد داوطلبان پسر بیشتر است. در گروه ریاضی ۴۱۷۳۷ نفر دختر و ۷۸۳۵۸ نفر پسر هستند.
@Hasanabbasi_students
هدایت شده از اخبار استراتژیک
💢 کار را به لحظه و به هنگام باید انجام داد / نباید غفلت کنیم از وظیفهای که عقل و شرع به عهدهی ما گذاشته است
💬 رهبر انقلاب صبح امروز در دیدار مردم قم:
🔻 کار را به لحظه باید انجام داد. توابین برای انتقام خون مطهّر امام حسین آمدند جنگیدند، کشته شدند، همهشان کشته شدند، اما در تاریخ اینها را مدح نمیکنند. چرا؟ چون دیرجنبیدند. شما که میخواستید خونتان را در راه امام حسین بدهید، چرا در اول محرّم، دوم محرّم نیامدید، یک کاری اقلاً صورت بدهید؟ آنجا میایستید تماشا میکنید، امام حسین به شهادت میرسد، بعد دلتان میسوزد، آن وقت میآیید در میدان. این کار را به هنگام انجام ندادن این جور است. کار را به هنگام باید انجام داد. نباید غفلت کنیم از وظیفهای که عقل و شرع به عهدهی ما گذاشته. باید بدون تأخیر وارد میدان بشویم. نباید تأخیر داشته باشیم. آن وقت به تناسب اهمیتی که آن کار دارد، خطرات را به جان بخریم. ۱۴۰۱/۱۰/۱۹
🔖 #دیدار_مردم_قم
@StrategicNews_ir
🔰 رهبر انقلاب: #جهاد_تبیین علاجِ پروپاگاندای دشمن علیه جمهوری اسلامی است. ۱۴۰۱/۱۰/۱۹
@Hasanabbasi_students