🔰 درگذشت حجت الاسلام #سیدعبدالعزیز_حکیم روحانی سیاستمدار و از مبارزان علیه حزب بعث عراق(۱۳۸۸ش)
🔹سید عبدالعزیز حکیم (۱۳۲۸-۱۳۸۸ش)، روحانی شیعه، سیاستمدار عراقی و فرزند آیتالله سید محسن حکیم و از مبارزان علیه بعث عراق و رئیس مجلس اعلای انقلاب اسلامی عراق بود.
🔸او در سال ۱۳۲۸ش در نجف متولد شد و در شروع دهه سوم عمرش به تحصیل علوم دینی پرداخت و دروس دینی خود رانزد برخی از علما از جمله سید محمود هاشمی شاهرودی؛ سید عبدالصاحب حکیم برادر خود و آیت الله شهید سید محمدباقر حکیم گذراند.
🌀ایشان بعد از پایان درس سطح در فقه و اصول؛ بحث خارج را ازاستادانی چون شهید سیدمحمدباقر صدر و آیت الله خویی فراگرفت و به نوشتن تقریرات درسی شهید صدر اقدام کرد.
⚡️وی پس از صدور فتوای مبارزه مسلحانه اربعین علیه صدام، توسط سیدمحمدباقر صدر، جنبش مبارزان عراقی را تشکیل داد که بعدها پایه تشکیل سپاه بدر شد.
☄او در سال ۱۳۶۱ش نقش مؤثری در تشکیل مجلس اعلای انقلاب اسلامی عراق داشت و در شهریور ۱۳۸۲ش بعد از شهادت سیدمحمدباقر حکیم، به ریاست این مجلس رسید.
💢ایشان پس از کسب ریاست مجلس اعلا، ریاست شورای حکومتی عراق و سپس ریاست ائتلاف یکپارچه عراق را عهدهدار شد و در تدوین قانون اساسی عراق، تشکیل دولت ملی مشارکت کرد.
◾️او در جریان سفر به اردن توسط پادشاه این کشور مسموم شد و به بیماری سرطان مبتلا شد و پس از ماه ها تحمل رنج و طول درمان، سرانجام در ۴ شهریور ۱۳۸۸ش (۵ رمضان ۱۴۳۰ق) در تهران مرحوم شد و در جوار برادر شهیدش در نجف اشرف مدفون شد.
#زندگی_نامه
🔺ضایعهای بزرگ و فقدانی دردناک!
▪️فرازی از پیام رهبر انقلاب به مناسبت ارتحال حجت الاسلام و المسلمین #سیدعبدالعزیز_حکیم:
🔹برای ملت و دولت عراق این، ضایعهای بزرگ و برای جمهوری اسلامی ایران، فقدانی دردناک است. ایشان آخرین بازمانده از فرزندان برومند مرجع بزرگ شیعه مرحوم آیتاللهالعظمی سید محسن حکیم بود که همگی در راه مبارزه با رژیم سفاک بعث عراق و عوامل استکبار شربت شهادت نوشیده یا آزمونهای دشوار این جهاد عظیم را تحمل کرده بودند.
🔸خدمات این روحانی مجاهد در راه تشکیل حکومت ملی عراق چه در دوران اقامت در ایران و چه پس از سقوط حکومت صدام و انتقال به کشور خود، کمنظیر و فراموشنشدنی است.
#کلام_رهبر
▪️در زیارت اینگونه باش ...
□ حضرت امام صادق علیهالسلام به كرّام بن عمرو فرمودند:
«إِذَا أَرَدْتَ أَنْتَ قَبْرَ الْحُسَيْنِ (عليه السلام) فَزُرْهُ وَ أَنْتَ كَئِيبٌ حَزِينٌ شَعِثٌ مُغْبَرٌّ فَإِنَّ الْحُسَيْنَ (عليه السلام) قُتِلَ وَ هُوَ كَئِيبٌ حَزِينٌ شَعِثٌ مُغْبَرٌّ جَائِعٌ عَطْشَانُ
اى كرّام! هر گاه خواستی قبر حضرت امام حسين (عليه السّلام) را زيارت كنى پس آن حضرت را با حالى غمگين و حزين و هيئتى ژوليده و گرفته زيارت نما، زيرا حضرتش كشته شد در حالى كه محزون و غمگين و ژوليده و گرفته و گرسنه و تشنه بودند.
📚کامل الزیارات؛ ص۱۳۲
#واحسیناه... 😭😭😭😭😭😭🥺🌹🌹
#حدیث_زندگی ۳۶۴
984.3K حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 تصویری از قایق جنگی اسرائیلیها که توسط حزبالله مورد هدف راکت قرار گرفت و یک نظامی اشغالگر در آن به درک واصل شد
🔴برایمان سوال بود برچسبهای پلاک خودرو با پرچم ترکیه (با حذف پرچم ایران) توسط پانترکها از کجا تهیه میشود؟
‼️دوستی خبر داد دیجی کالا این کالای ضدملی را به فروش می رساند! زنجیره اقتصادی-فرهنگی خائنان پانترک بی سروصدا مشغول فعالیت است!
اینکه پلیس چرا این خودروها رو جریمه و توقیف نمیکنه هم خودش یه سواله!
گفتیم، بعد اینکه همراه اول عمده سهام دیجیکالا را خریده، لابد اوضاعش خوب میشه ولی انگار اشتباه فکر میکردیم!
22.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
خاطره حاج علی انسانی از دستگیر شدن همراه با امیرحسین مدرس در کربلا
ما بدون پاسپورت رفته بودیم و نشانی خانههایمان را گرفتند تا اگر شهید شدیم به خانوادههایمان خبر بدهم
چندین معجزه آن شب اتفاق افتاد...
#اربعین
📍 رسایی دلیل رأی آوری همه کابینه پزشکیان را گفت| نه فشار قاليباف نه کسی دیگر؛ سخنان پزشکیان در صحن دلیل اصلی اعتماد نمایندگان به وزرا
حمید رسایی در کانال خود نوشت:
چرا همه کابینه آقای پزشکیان رای آورد؟! عدم رأیآوری دو تا سه وزیر تقریبا قطعی بود. اما وقتی رییس جمهور در سخنرانی خود، به صراحت تمام، بسیاری از وزرا را تعیین شده از سوی رهبری انقلاب معرفی میکند، توقع دارید چه اتفاقی بیفتد؟ تصور شما از اکثریت مجلس چیست، جمعی از کارشناسان سیاسی با قدرت سریع تحلیل وقایع؟ اصلا اینطور نیست. بسیاری از همکارانی که به راحتی رایشان تغییر کرد، پس از مدتی از این تغییر رأی اظهار پشیمانی خواهند کرد.
@ghalibaffan
📍 تحلیلی بر یک رأی اعتماد پرابهام!
🔹️ مدتی بود می خواستم درباره شکل گیری کابینه جدید نکاتی بنویسم
اما بهتر دیدم اندکی صبر کنم تا مجلس نظرش را در خصوص وزرای پیشنهادی اعلام کند و بعد بنده نکاتی را بنویسم.
🔹️ مؤکداً توصیه میکنم محور های ذیل را در ذهنتان کنارهم بگذارید و خوب به آنها فکر کنید تا تحلیل درستی از اتفاقات امروز مجلس داشته باشیم:
۱_ پزشکیان در مرحله اول معرفی وزرا نشست هایی را با دستگاه های نظارتی کشور داشت و تا آنجا که بنده میدانم و البته اطلاعات دقیقی هم دارم همه افرادی را که دستگاه های نظارتی در خصوص آنها نظر منفی داشتند کنار گذاشت و انصافا همکاری بسیار خوب و قابل تقدیری در گام اول با این دستگاه ها انجام داد.
اگر افراد لیست اول به مجلس معرفی شده بودند و رأی میآورند کشور دچار چالش بسیار بزرگی می شد. گزینه های اولیه برای وزارت_کشور، اطلاعات و دفاع و برخی وزارت خانه های مهم دیگر، بعد از نظر منفی دستگاه های نظارتی، با روی گشاده توسط پزشکیان کنار گذاشته شد. الا یکی از وزرا که به دلیل دوستی و ارتباط شخصی پزشکیان او درخواست داشت تا با یک ارشاد و توجیه و تعهد، دستگاه های نظارتی صلاحیتش را تایید کنند و به قول معروف، به او ببخشند!
۲_کشور به لحاظ شرایط داخلی نیازمند وفاق، همگرایی، کاهش درگیری های سیاسی، رفع چالش های حوزه اجتماعی و آرام سازیِ گسل های اجتماعی است. بعد از فتنه۱۴۰۱ کشور به لحاظ سیاسی اجتماعی در وضعیت بسیار بدی قرار گرفت. شکل گیری دولت پزشکیان که تقریبا از عمده سلایق سیاسی کشور در درون آن حضور دارند میتواند تاحدی کاهش دهنده چالش های سیاسی و فرونشاننده گسل های اجتماعی باشد. وفاق بین مجلس و دولت در این راستا میتواند بسیار موثر باشد.
۳_ شرایط بین الملی و منطقه ای پیش روی کشور فوق العاده حساس است، حتی از دوران دفاع مقدس و حوادث چهل سال گذشته نیز این شرایط خطیر تر و پیچیده تر است.
کشور اکنون نیازمند یک وفاق داخلی و همگرایی سیاسیِ جریان های مختلف سیاسی و تشکیل دولت قوی و یک حاکمیت کاملا همدل و همسو است تا بتوان از این پیچ تاریخی حساس عبور کرد. در چنین شرایطی لازم بود مجلس در یک مصلحت اندیشی قابل درک و منطقی و تا حدودی تساهل در معیار ها، تشکیل یک دولت هماهنگ با مجلس را رقم بزند. بی شک اگر رأی اعتماد وزرای کابینه چالشی می شد و یک دعوای سیاسی کش دار در قالب رد وزرا و معرفی وزرای جدید شکل میگرفت، کشور دچار ضعف انسجام ملی در داخل می شد و برای نقش آفرینی منطقه ای دچار چالش و ضعف میگشت.
۴_ رهبرانقلاب و برخی مسئولین نظارتی، با توجیه رئیس جمهور نسبت به این شرایط خطیر و توصیه به کنار گذاشتن گزینه های پرمسأله، زمینه تسریع و تسهیل شکل گیری دولت را فراهم نمودند.
۵_واقعیت این است که پزشکیان ضعیفترین رئیس جمهور تاریخ پس از انقلاب است، کابینه هم خیلی قوی نیست. در این شرایط مجلس میتوانست برخی از وزرا را رد کند و یا در برخی موارد به بعضی از وزرا مثلا وزیر خارجه رأی پایینی بدهد. اما در این صورت چالش تشکیل کابینه ادامه مییافت و ممکن بود پزشکیان با روحیاتی که دارد به تقابل با مجلس بپردازد و زمینه یک نزاع سیاسی فراهم شود اما به نظر بنده مجلس امروز تقریبا هوشمندانه رفتار کرد و با درک راهبردی از شرایط موجود یک انعطاف تاکتیکی نشان داد و با این انعطاف هم پزشکیان را به اصطلاح نمک گیر خود کرد، هم نقد های خود را به وزرا پیشاپیش اعلام کرد و از آنها خواست تا در مسیر اجرایی کشور به این نقد ها توجه کنند.
۶_ما نیازمند عبور پیروزمندانه از شرایط کنونی هستیم. رویارویی ما با نظام سلطه صهیونیستی عالم در نقطه کانونی فلسطین اشغالی و در برابر رژیم کودک کش قطعیست. بنابراین یک آمادگی ملی و انسجام داخلی نیاز داریم که لازمه اش برخی انعطاف های تاکتیکیست. معنی این انعطاف پایین آمدن از اصول نیست.
۷_ دو اتفاق در جلسات رأی گیری اصلا خوب نبود، اول انتساب معرفی وزرا به رهبر انقلاب توسط پزشکیان که قرائت درستی از ماوقع رایزنی های رئیس جمهور با رهبری نبود و
دوم اینکه مجلس میتوانست در خصوص بعضی از وزرا با صراحت بیشتری نظر بدهد. به نظر یک رأی قاطع حمایتی به کلیت کابینه تعارضی با رأی منفی به دو یا سه گزینه پیشنهادی که واقعا حداقل شرایط لازم را ندارند، نداشت. رأی اعتماد_لیستی و یکدست شائبه ذهنی منفی در جامعه ایجاد می کند. بخشی از نتایج این رأی اعتماد قطعا توسط جامعه به زد و بندهای سیاسی تفسیر خواهد شد. کاش قالیباف و برخی بزرگان دیگر در مجلس حواسشان به این آسیب بود!
🆔@ghalibaffan