هدایت شده از مصباحیه ...
💯 صد مرتبه سورهٔ قدر
🌿 هزار نسیم رحمت در عصر جمعه
▪️امام کاظم علیهالسلام:
إِنَّ لِلَّهِ يَوْمَ الْجُمُعَةِ أَلْفَ نَفْخَةٍ مِنْ رَحْمَتِهِ يُعْطِي كُلَّ عَبْدٍ مِنْهَا مَا يَشَاءُ فَمَنْ قَرَأَ إِنَّا أَنْزَلْناهُ فِي لَيْلَةِ الْقَدْرِ بَعْدَ الْعَصْرِ يَوْمَ الْجُمُعَةِ مِائَةَ مَرَّةٍ وَهَبَ اللَّهُ لَهُ تِلْكَ الْأَلْفَ وَ مِثْلَهَا.
خداوند متعال در روز جمعه هزار نفحه و نسیم رحمت دارد كه به هر بندهای هر مقدار از آن را بخواهد میدهد. هر كه در عصر روز جمعه، 100 مرتبه *سورهٔ قدر* را بخواند خداوند آن هزار نفحهٔ رحمت و مانند آن را به او بخشد.
📚 الأمالی الصدوق، ص۶۰۶
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
مرحوم آيةاللـه حاج ميرزا جواد آقا ملكى تبريزى قدّسسرّهالعزيز دربارهٔ اين ذكر شريف در كتاب أسرارالصّلوة مطلب ارزشمندى را از استاد خود عارف بىبديل مرحوم حاج ملّاحسينقلى همدانى قدّساللـهنفسه نقل مىفرمايند:
«من از برخى از مشايخ بزرگوارم كه حكيمى عارف و معلّمى حاذق و طبيبى كامل مانند او نديدهام، پرسيدم: كداميک از أعمال جوارحى را تجربه نمودهايد كه در قلب انسان تأثير بگذارد؟ فرمود: سجدهاى طولانى در هر روز كه آن را يکساعت يا سهربعساعت ادامه دهد و در آن اين ذكر را بگويد: لا إلَـٰهَ إلّا أَنتَ سُبْحَـٰنَكَ إِنِّى كُنتُ مِنَ الظَّالِمِينَ، درحاليكه نفس خود را در زندان طبيعت گرفتار و به قيود و زنجيرهاى أخلاق رذيله بسته ببيند، و خداوند متعال را تنزيه نموده و عرض كند كه اين بدیها و نواقص را تو بر من وارد نساختى و به من ظلمى ننمودى بلكه من بر خودم ظلم كردم و نفسم را در اين مهلكهٔ عظيم افكندم. و ديگر صدمرتبه خواندن سورهٔ قدر در شب جمعه، و ديگر صدمرتبه خواندن اين سورهٔ مباركه در عصر روز جمعه. شيخ ما قدّسسرّه فرمود: هيچ عملى از أعمال مستحبّه را نيافتم كه به ميزان اين سه عمل تأثير داشته باشد.»
📍اطلاعات بیشتر:👇
eitaa.com/allame_tehrani/925
https://rahtousheh.ir/3315-2/
eitaa.com/salehy/2837
allame_tehrani
خاطرات هاشمی رفسنجانی😑
آیت الله حاج آقا رحیم ارباب: مرحوم آسید جمال گلپایگانی درنامه ای بمن نوشتندوسفارش کردند : هرعمل مستح
ترجیحا ثوابش را هدیه به وجود مبارک ولیعصر کنید...
🌸🌸🌸🌸🌸
🔅خطبه شعبانیه رسول خدا (ص):
«ای مردم! هر کس از شما خُلق خود را در این ماه نیکو سازد، از صراط در روزی که قدمها بر آن میلغزد عبور خواهد کرد».
#حدیث_زندگی ۲۲۸
🌸🌸🌸🌸🌸
إلهی،
از شیطانِ جنّ، بریدن دشوار نیست،
با شیطانِ إنس چه باید کرد؟
#الهی_نامه ۷۰
#عارف_کبیر_علامه_حسن_زاده_آملی
🌸🌸🌸🌸🌸
﷽
#تقویم_علما
📅 امروز جمعه
☀️ 3 #فروردین ماه 1403 شمسی
🌙 11 #رمضان 1445 قمری
☀️#شمسی
➕ تأسیس حوزه علمیه قم توسط عبدالکریم حائری یزدی از مراجع تقلید شیعه (۱۳۰۱ش)
➕ ولادت شهید سید محمد صدر،
از مراجع تقلید مبارز با حکومت صدام و نویسنده کتاب موسوعة الامام المهدی و پدر سیدمقتدی صدر (۱۳۲۲ش)
➕ درگذشت سید جلالالدین آشتیانی،
از اساتید فلسفه و عرفان اسلامی در حوزه علمیه مشهد (۱۳۸۴ش)
🌙#قمری
➕ درگذشت علیاکبر غفاری، نسخه شناس و حدیثشناس بزرگ شیعه (۱۴۲۵ق)
➕ درگذشت محمد محمدی گیلانی،
حاکم شرع و رئیس دادگاههای انقلاب اسلامی در ایران (۱۴۳۵ق)
#تقویم_علماء
🌸🌸🌸🌸🌸
🔰درگذشت آیت الله #محمد_محمدی_گیلانی حاکم شرع و رئیس دادگاههای انقلاب اسلامی در ایران (۱۴۳۵ق)
🔷محمد محمدی دَعویسرایی، معروف به محمدی گیلانی (۱۳۰۷-۱۳۹۳ش)، فقیه شیعه، حاکم شرع، رئیس دادگاههای انقلاب اسلامی، فقیه شورای نگهبان، نماینده مجلس خبرگان رهبری، رئیس دیوان عالی کشور و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بود.
🔹او در سال ۱۳۰۷ش در روستای دعویسرا در رودسر گیلان متولد شد و از سال ۱۳۲۳ش تحصیلات حوزوی را در رودسر آغاز کرد و پس از دو سال، در ۱۸ سالگی عازم قم شد و پس از تکمیل دوره مقدمات و سطح در دروس فقه، اصول و فلسفه از محضر آیات عظام آیتالله بروجردی، امام خمینی و علامه طباطبایی استفاده کرد و در حین تحصیل، به تدریس در مدرسه حقانی قم به تدریس پرداخت.
🔸وی پس از انقلاب در مناصب مختلف قضایی از جمله حاکم شرع و رییس دادگاههای انقلاب اسلامی، ریاست دیوان عالی کشور، سه دوره نمایندگی مجلس خبرگان و مشاور عالی رئیس قوه قضائیه به نطام اسلامی خدمت کرد و در سال ۱۳۸۸ نشان عدالت را از رئیس جمهور وقت دریافت کرد.
📚از ایشان بیش از ۱۸ کتاب و ۸۰ مقاله بر جای مانده که برخی از آنها عبارتند از الامامة و الخلافة فی الکتاب و السنّه، المعاد فی الکتاب و السنّه، حقوق کیفری در اسلام و شرح مناجات شعبانیه و زیارت اربعین.
☄در اوایل انقلاب، دو تن از فرزندان ایشان به ضد انقلاب ملحق شدند اما اعدام آنها توسط ایشان شایعه ای بیش نیست.
◾️ایشان سرانجام در ۱۸ تیر سال ۱۳۹۳ش (۱۱ رمضان ۱۴۳۵ق) درگذشت و در حرم حضرت معصومه(س) در قم دفن شد.
#زندگی_نامه
🌹🌹🌹
7.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌀مروری کوتاه بر زندگی آیت الله #محمد_محمدی_گیلانی
🌹🌹🌹
🔺مصاحبه با آیت الله شبیری زنجانی درباره #عید_نوروز در ۲۸ اسفند ۱۳۹۵ :
▪️شما در نوروز، عیدی هم می دهید؟
▫️بله
▪️مرحوم والد هم اهل رسم و رسوماتی مانند عیدی دادن و یا عید دیدنی بودند؟
▫️نوروز که می شد فامیل و اعاظم قم، برای عیادت ایشان می آمدند. البته ایشان هم برای عیادت آقایان می رفتند اما عیدی نوروز چندان در خانه ما مرسوم نبود. بیشتر در عید سعید غدیر عیدی می دادند.
▪️گروهی از مذهبی ها بر این باورند که نباید با آیینی مثل نوروز همراهی کرد چرا که تصریحی در این باره در روایات وجود ندارد و بهتر است که به جای آن بیشتر به اعیاد اسلامی توجه شود. نظر شما چیست؟
▫️درباره نوروز هم روایاتی داریم.
▪️گفته می شود این روایات معتبر نیست؟
▫️می شود رجاءً به همین روایات هم عمل کرد. البته شریعت کلیاتی را فرموده که برخی از آیین های نوروز با این کلیات مطابق است. مثلا در شریعت بر انجام صله رحم خیلی تاکید شده، بر محبت و احترام ومهربانی و صله دادن تاکید شده، روایات زیادی برای اصلاح بین افراد داریم. اینها همه سنتهایی است که در نوروز به آن عمل می شود.
🔻ادامه 👇
🔺ادامه 👆
▪️اگر قرار باشد به شاگردانتان درباره نوروز توصیه ای داشته باشید به آنها می گویید با مردم همراه شوند یا اینکه از آنها می خواهید در پر رنگ شدن نوروز نقشی نداشته باشند؟
▫️طلبه ها هم با مردم همراه اند. طلبه باید هم در غم و هم در شادی کنار مردم باشد. آنها هم مثل بقیه نیاز به تفریح و مسافرت دارند. من از طلبه ها می خواهم مردم را به انجام صله رحم تشویق کنند و خودشان هم عامل به این فریضه الهی باشند.
▪️نمی شود به بهانه وجود افراد بدحجاب در خانواده های فامیل صله رحم را انجام نداد؟
▫️به دید و باز دید اقوام بروید اما سعی کنید به گناه نیفتید.
▪️ چه توصیه ای به مردم درباره نوروز دارید؟
▫️اگر قرار است مسافرت بروند الان فرصت مناسبی است اما توصیه می کنم که مکانهای زیارتی و معنوی را برای مسافرت انتخاب کنند. سعی شود به سفری که در معرض گناه قرار گرفتن در آن است نروند. از این فرصت برای اصلاح بین مومنان استفاده کنند و تلاش کنند که دلها به هم نزدیکتر شود. به شکرانه این شادی سهمی را هم برای فقرا در نظر بگیرند که رسیدگی به امور فقرا از عبادات تراز اول است.
https://www.jamaran.news/%D8%A8%D8%AE%D8%B4-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D9%86%D8%B4%D8%B1-59/595131-%DA%AF%D9%81%D8%AA-
✔️سید جلال آشتیانی قلندر بود🔻
✍️ غلامحسین ابراهیمی دینانی
حال من بد نیست در تنهاییام
با خودم در خلوتام، تنها نیام
🔸من اگر بخواهم درباره مرحوم آقا سید جلال آشتیانی، فیلسوف بزرگ عصر ما و دوست دیرینه بنده و بسیاری از حضاری که اینجا تشریف دارند، صحبت کنم باید همین بیتی را که برایتان خواندم تفسیر کنم. آقای آشتیانی جمع متناقضات بود. خیلی تنها بود. تنها زندگی کرد و تنها از دنیا رفت. ازدواج هم نکرد. با این حال اجتماعیترین مرد هم بود. آن وقت که ما در قم طلبه بودیم و ایشان هم در قم بود، یعنی در زمان ریاست حضرت آیتالله بروجردی اعلیالله مقامه، کمتر کسی میتوانست خدمت آقای بروجردی برود. ما طلبهها هم که اصلاً راه به آنجا نداشتیم. تنها طلبهای که هر وقت میخواست پیش آقای بروجردی میرفت آقای آشتیانی بود. او با آقای بروجردی رفیق بود. حالا آقای بروجردی یک مرجع اعلا و پیرمرد، و آقای آشتیانی یک طلبه جوان! او در عین حال که با آیتالله بروجردی رفیق بود، با بالخیر، آفتابهدار مدرسه فیضیه، هم رفیق بود.
🔸ایشان فقه میدانست، اصول را خوب میدانست، ادبیات را خوب میشناخت و یکی از خوشخطترین آدمهای روزگار ما بود؛ ولی با این همه عاشق فلسفه بود. با فلسفه عنوان داشت. کسی او را بهعنوان فقیه قبول نداشت. وقتی که دانشکده الهیات مشهد تأسیس شد از ایشان بهعنوان خبرگان بیمدرک برای تدریس دعوت کردند و ایشان استاد شد. من چندین سال هم در مشهد با ایشان در گروه فلسفه همکار بودم.
🔸آشتیانی مردی بود که محضرش بسیار شیرین بود. کسی نبود که یکدفعه با او صحبت کند و مجذوبش نشود. اما در عین حال تنهاترین مرد بود و این خصلت فلسفه است. او فیلسوف بود و در عصر ما خیلی کار کرد. کارهایی که آقای آشتیانی کرد، کمتر کسی کرده است. هیچکس روی فلسفه اسلامی کار حسابی نکرده بود؛ مگر افراد نادری چون ملاصدرا، میرداماد، و جلوه. در عصر ما انصافاً آقای آشتیانی درباره فلسفه اسلامی خیلی کار کرد. باک هم نداشت. قلندر بود. به این حرفها اصلاً کاری نداشت.
🔸مرحوم آشتیانی قلندر بود. امروزه شما قلندری را در دراویش و خانقاهها میبینید که البته هیچ کدامشان هم قلندر نیستند و فقط اظهار قلندری میکنند. قلندری ترک تعلق است؛ ترک تعلق از امور دنیوی و بیش از همه نجاتیافتن از اسارت فکری. مرحوم آشتیانی مردی بود که اسارت فکری نداشت. قلندر بود. آزاد بود. خودش میاندیشید. البته نمیتوانم بگویم که دنیای جدید فلسفه را خیلی میشناخت. با فلاسفه جدید غرب آشنایی نداشت. ولی در فلسفه اسلامی خیلی کار کرد و کارهایش مورد استفاده همه است. البته خودش کم نوشت؛ به جز یک کتاب اصلی که تألیف و فکر خودش است، اکثر کتابهایش تصحیح بود. او کتابهایی را که مرده بود و هیچکس از آنها خبر نداشت زنده کرد و چاپ کرد. حالا ممکن است بگویید که همه میتوانند تصحیح کتاب بکنند. البته الآن کسانی هستند که تصحیح میکنند و از کتابی که تصحیح میکنند چیزی هم نمیفهمند، اما مرحوم آشتیانی کتابی را که تصحیح میکرد خوب میفهمید، حتی بهتر از نویسندهاش.
🔸مرحوم آشتیانی هم خلوت داشت و هم جلوت. هم بهمعنای واقعی کلمه خوشسخن و خوشمحضر و اجتماعی بود و هم تنها بود. یکی از خصلتهای انسان این است که تنهاترین موجود عالم است و در عین حال اجتماعیترین موجود. هیچ موجودی به غیر از انسان، اجتماعی نیست.
🔸امروز سالگرد درگذشت فیلسوف اصالت وجودی( صدرایی) آیت الله سید جلال میری آشتیانی است...
رضوان الله علیه ...
🌹🌹🌹🌹🌹
هدایت شده از حمیدرضا علیمی🇮🇷
باز با حکم استانداری #قــم
عزیزان نیروی انتظامی اومدن
و مانع روضهخوندن شدن!
مهم نیست
ولی واقعا شما هیچ کار مهمی توو این شهر
بجز این ندارین!؟
کمی از این همّت رو برا حل مشکلات مردم
خرج کنین تا جناب رییسی نیاد بگه :
شکرخدا دلار ۱۰۰هزارتومن و تورم سهرقمی نشد!
#خسته_نباشید