🔰درگذشت آیت الله #عزالدین_حارثی عاملی فقیه، متکلم، رجالی(۹۸۴ق)
🔹حسین بن عبد الصّمد حارثی (۹۱۸ق-۹۸۴ق)، پدر شیخ بهائی، ملقب به عزالدین، از علمای جبل عامل و از شاگردان شهید ثانی و شیخ الاسلام شهرهای قزوین، مشهد و هرات در دولت صفوی بود.
🔸وی در اول محرم ۹۱۸ق (۲۹ اسفند ۸۹۰ ش)در روستای جُبَع، نزدیک شهر صیدون لبنان به دنیا آمد و در زادگاهش نزد حسن بن جعفر کرکی و شهید ثانی درس آموخت.
🔷ایشان در سفرهای شهیدثانی به مصر، استانبول و عراق او را همراهی کرد و در ۹۴۱ق از او اجازه دریافت کرد.
🔶با تشدید فشار حکومت عثمانی بر شیعیان در حدود ۹۵۸ـ۹۶۱ق به ایران مهاجرت کرد و در اصفهان ساکن شد و پس از ۳ سال سکونت و تدریس در اصفهان توسط شاه طهماسب اول به شیخ الاسلامی قزوین منصوب شد و به مدت 7 سال نماز جمعه آنجا را برپا نمود.
⚡️بعد از قزوین دوره ای،شیخ الاسلام مشهد و سپس به مدت 8 سال شیخ الاسلام هرات شد و عده زیادی را با مذهب شیعه آشنا کرد.
🔅ایشان در انتقال میراث حدیثی شیعه به ایران سهم به سزایی دارد و شاگردان زیادی را تربیت کرده است که از جمله آنها فرزندش شیخ بهائی، حسن بن زین الدین صاحب معالم، میرداماد، منصور بن عبدالله شیرازی است.
📚از ایشان آثار زیادی بر جای مانده است که از جمله آنها وصول الاخیار الی اصول الاخبار، الاربعون حدیثا و شرح قواعد الاحکام می باشد.
▪️ایشان در سال 983 ق عازم سفر حج شد و در بحرین مستقر گردید و یک سال بعد در ۸ ربیعالاول ۹۸۴ق(۱۱تیر ۹۲۰ش) درگذشت و در قریه مصلی، از توابع هجر بحرین، مدفون شد.
#زندگی_نامه
🌺🌺🌺🌺🌺
7.89M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔅سه آیه ای که آیت الله #عزالدین_حارثی؛ پدر شیخ بهایی به او وصیت کرد.
🎙حجت الاسلام رفیعی
🔺آدم آورد در این دیر خراب آبادم!
🔅#عزالدین_حارثی (پدر شیخ بهایی) که در زمان شاه طهماسب شیخ الاسلام هرات بود، از شاه دلزده شده بود و قصد داشت با عنوان سفر حج از ایران خارج شود. شاه صفوی خروج او را مجاز، امام خروج پسرش شیخ بهایی را اجازه نداد. ایشان چندی در کنار خانه خدا مقیم شد و پس از مدتی در بحرین مسقر شد. بحرین منطقه فقیر نشین بود و سکونت در آنجا را به رضایت الهی نزدیک می دید.
💢او از بحرین نامه ای به پسرش نوشت و سکونت در ایران را ملامت کرد. این نامه در روح #شیخ_بهایی اثر کرد و ایشان همه مناصب دولتی و حکومتی را رها کرد و سی سال در لباس دراویش به جهانگردی پرداخت. ایشان در کتاب کشکول در این باره می نویسد:
🌱«اگر پدرم، مرا از بلاد عرب به عجم نیاورده بود و با سلاطین مجالست نداشتم، از متقی ترین، عابدترین، و زاهدترین مردم بودم، ولی پدرم مرا از آن شهرها خارج و در این دیار ساکن گردانید. من هم با مردم دنیا مجالست کردم و اخلاق پست آنها را گرفتم، و صفات زشتشان را پذیرفتم و از آمیزش با مردم جز سر و صدا و نزاع و جدال چیزی نصیبم نشد. سرانجام چنین شد که هر نادانی با من معارضه کند و هر گمنامی به جسارت نسبت به من پردازد.».
▫️من ملک بودم و فردوس برین جایم بود
▫️آدم آورد در این دیر خراب آبادم
📚کتاب كشكول شيخ بهائي، صفحه 126.
6.06M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺 نقش محوری علماء در ملیشدن صنعت نفت
💢 اگر علماء نبودند و انگیزه دینی نبود قطعا پیش نمیرفت...
#کلام_رهبر
۲۹ اسفند، سالگرد ملی شدن صنعت نفت.
🔸توانستن غیر از مجاز بودن است
آیه اول: لَا إِکْرَاهَ فیِ الدِّینِ قَد تَّبَینََ الرُّشْدُ مِنَ الْغَیِّ (256- بقره)
در دین، هیچ اجباری نیست. همانا راه هدایت از گمراهی، کاملاً مشخص و آشکار شده است.
بسیاری با استناد به همین آیه، خود را مجاز به پذیرش و یا عدم پذیرش اصل دین و فروعات آن میدانند به این معنا که گمان میکنند اجازه دارند اصل دین را بپذیرند یا نپذیرند و یا هر کدام از فروعات دین که مایل به انجامش نبودند را به راحتی کنار گذاشته و از آن بگذرند و جالبتر اینکه خیال میکنند دیگران هم حق اعتراض به آنها را ندارند؛ نه حق دارند آنها را امر کنند و نه مجازند ایشان را نهی کنند.
به راستی اگر چنین تفسیر و برداشتی از آیه صحیح بود دیگر چه دلیلی داشت خداوند کسانی که دین را نپذیرفتند و یا به آن عمل نکردند را با آیات عذاب، تهدید کند؟
نکتهای که این عده از آن غفلت کردهاند این است که پیام آیه نفی جبر و اشاره به اصل اراده در خلقت انسان است. خداوند متعال انسانها را به گونهای خلق کرده است که در مقام عمل، توان انتخاب گزینههای مختلف و گاه مخالف را داراست. او هم میتواند عدالت بورزد و هم ظلم کند؛ هم عبادت کند و هم عصیان نماید؛ اما اینکه کدام گزینه برای او مجاز است و کدام برای او ممنوع، بحث دیگری است. یقیناً انسان اجازه ندارد گزینهای را برگزیند که به ضرر دنیا و آخرت اوست.
اگر انسان مختار آفریده شده؛ نه برای آن است که هر کاری که دلش خواست بکند؛ بلکه او آزاد آفریده شد تا آزادانه بین درست و نادرست یکی را انتخاب کند؛ درست و نادرستی را که خدا از طریق دین (عقل سالم و نقل معتبر) بیان کرده است. اگر درست را انتخاب کرد کمال است و بهشت و اگر نادرست را برگزید سقوط است و عذاب.
🇯🇴🇮🇳 ↯ شیخ فرهاد
@sheikh_farhad_fathi
این دوقسمت از مناظره با فردی است که سال ۹۸ به همه علما و حوزه های علمیه تحدی میزد که کسی نیست جواب ما را بدهد و کلی طلبه و مردم عادی ذهنشان درگیر شده بود.
بهمن ۱۳۹۸ ساعت ۱۰ شب تا ۶ صبح فقط دو لیوان آب خوردم و کاری کردیم که کلا یه مدت از اینستاگرام بروند😅
تا به امروز هیچ لایو و مناظره ای در اینستاگرام ۸ ساعت طول نکشیده است و هنوز رفقا میگن رکوردار اینستا هستیم😂
کلی طلبه و مردم عادی را نسبت به مرجعیت شیعه بدبین کرده بود، بعدا رفتن کلاب هاوس و من هم بخاطر اینا رفتم کلاب هاوس و از اونجا هم فرار کردن و ما مبتلا شدیم به مسائل سیاسی و دیگر مسائل علمی را در رسانه مطرح نکردیم.
احساس کردم دیگر نیاز جامعه این مسائل نیست و من به جای اینکه سواد اجتهادی خودم را با این مباحث به رخ بکشم، باید مانند یک مقلد، سرباز سیدعلی باشم و مطالبات اساسی را پیگیری کنم گرچه متهم به بیسوادی شویم.
صوت کامل مناظره به صورت زیپ در کانال تلگرام است( https://t.me/sheikhfarhad_fathi/1108) حوصله داشتید کلیک کنید و بشنوید.
.
✅کاش فقط یکبار فقط یکبار یک طلبه یا مذهبی یا انقلابی برای این خانم ها هم احساس مسئولیت میکرد، کاش اصلاح طلبان و براندازان هم به جای دم زدن از حقوق زنان به داد این زنان مظلوم میرسیدند.
🔻من شنیده بودم در حوزه افرادی مثل آسیدمهدی قوام بودند؛ وقتی پول منبرشو بهش میدادن به راننده میگفت برو یه خانم بدکاره سوار کن، راننده میگفت حاجی از شما بعیده، میگفت ما هم دل داریم برو سوار کن، سوارکه میشد میگفت خواهرم میدونم بخاطر مشکلات مالی داری اینکارو میکنی و قطعا متدینی، این پول منبر سیدالشهدا است، اینو بگیر تا تموم نشده دنبال این کارها نرو، بقیشو هم خدا کریم است و ما هم درخدمتیم، وقتی آسیدمهدی از دنیا رفت کلی آدم این شکلی اومده بودن تشییعش و میگفتن آسید مهدی باعث شد توبه کنیم و...؛
روحانیت شیعه در طول تاریخ با مردم بودند ، الان چیکار کردیم که طلبه ها به من پیام میدهند و میگویند حاجی هرجا خواستگاری میریم، نوع دخترها میگن اگر لباس طلبگی بپوشی من نمیتونم. واقعا چیکار کردیم که چنین نگاهی به طلبگی ایجاد شده است؟!
ما قراره کنار مردم و نظام اسلامی و رهبرمون باشیم یا قراره هرکار درست و غلطی یک مسئولی که هیچی از دین نمیدونه انجام داد ازش دفاع کنیم، قراره مسئول از ما خط بگیره که متخصص دین هستیم یا ما از مسئولی که هیچی از دین نمیداند.
چرا باید کاری کنیم که هرجا من میروم انگار اولین باره یک طلبه را دیده اند که پای حرفشان نشسته است.
صبح تا شب میگویند مگر تو غیرت نداری که زنت اینجوریه ولی یکبار از خودت سوال نمیکنی مردی که سالهاست شرمنده است چجوری میتونه غیرتی شود، اساسا میشه نفقه نداد و غیرتی شد؟!...
.
25 اسفند 1369 متولد شدم؛ وارد 34 سالگی شدیم، قطعا سال بعد با رویکرد جدید فعالیت خواهم کرد.
یک چشم بهم بزنیم ۳۳ سال دیگه میگذره و عمر تمومه و باید تا عمر تمومنشده برای دینمون کاری کنیم، این شب ها دعام کنید تا بتونم ایده هایی که دارم را باهم محقق کنیم.
هر آنچه تا امشب در حقم ظلم کردند و تهمت زدند و غیبت کردند را بدون هیچ شرطی بخشیدم، امیدوارم خداوند هم منو ببخشد.
چندوقتی است دلم پر است، خیلی حال عجیبی دارم، از طرفی خودم را مدیون دینم میدانم و نمیدانم چجوری میتونم حسابمو باهاش صاف کنم که مدیونش نباشم، از طرفی نگران مردمی هستم که از دین و انقلاب دور شدند و احساس میکنم باید اندازه خودمون یه کاری کنیم، بیشتر از قبل تلاش کنیم تا شاید یک نفر را با امام زمان آشتی بدهیم.
چند روزی نیاز به فکر کردن و خلوت در این ماه دارم، مطالب روزانه رمضان را از سایت پیگیری کنید.
به نظرم بعد دوسال فعالیت در ایتا موفق شدیم نوع مخاطبینرا با تفکر درست و منطقی همراه کنیم درحالیکه اوایل ایتا کاملا فضا برعکس بود و نوع مخاطبین افکار افراطی داشتند، افراد متعادل ایتا هم از ترس ریزش فالور یا محافظه کاری یا هر دلیل دیگری مثل ما وارد مبارزه با این تفکر نشدند و حقیقتا به تنهایی خیلی اذیت شدیم، ولی به تمام مقدسات و جان دوفرزندم قسم من نه ریالی از کسی وجایی پول گرفتم، نه کسی به من گفته برو فلان کاروکن، تشخیص خودم این بود که آسیبی که تفکر افراطی به کشور میزند از براندازان بیشتر است و بعد سالها کار با براندازان به این رسیدم که نوع براندازان بخاطر رفتار اینا برانداز شدند و ما اگر این تفکر از بین ببریم، دیگه در مجازی با اینهمه برانداز روبرو نخواهیم بود، بخاطر همین مناظره با براندازانو ول کردم و وارد اینفضا شدم و الحمدلله تا حدودی موفق شدیم.
اوایل میگفتن هرکسی بی حجابه، فاحشه و لکاته است ولی الان دیگه اینا رو نمیگن، به نظرم حجت را تمام کردم، کلی فالور هم از دست دادیم پس دنبال فالور نبودیم و این هم تهمت بود، حتی بخاطر کانال دارها با ایتا درگیر شدیم با اینکه رابطه ایتا با ما خیلی خوب بود و تا ۳۸۰ کا کانالمون رشد کرد ولی دیگه بعد عید وظیفه دونستم قید رشد و فالور به هر قیمتی بزنم و حداقل به وجدان خودم ثابت کنم که جایی که ظلم ببینم میگویم و فقط سخنرانی نمیکنم، به دیگران نمیگم برو امر به معروف کن و هزینه بده، خودم اینجا ایتا و کانال دارها رو امر به معروف میکنم و هزینشم میدم.
چندساعت زمان میخواد تا بگم با چه عملیات روانی روبرو بودیم، از هزینه سازی تا پرونده سازی ولی چون من کارم عملیات روانی با بزرگان ضدانقلاب هست ، هرکاری کردن ، دستشونو پیش پیش خوندم و نتونستن موفق شوند ، بعد این هم نمیتونند و من کارمو در رسانه بلدم ، اونایی هم که رسانه را خوب میشناشند میدونند من دارم چیکار میکنم ، ولی به نظرم کافیست، هم فضای ایتا را از مسمومیت تخلیه کردیم و دیگر ۹۰ درصد همراهند، هم هرآنچه نیاز بود را گفتم.
بعد این وارد مباحث کلان گفتمانی میشیم و نظرات خودمونو در مسائل مختلف عرض میکنیم و کلی برنامه داریم که قراره سال بعد باهم انجام بدیم. خیلی خیلی مخلصیم. دعامون کنید. فعلا. یاعلی...
.
جناب آقای رئیسی فرمودید تمام تلاشتون را برای گره گشایی به کار گرفتید ولی من به عنوان یک شهروند عادی همچنان مثل سالهای قبل نمیتونم برم بازار برای عید خرید کنم، مادرم هم تا الان کربلا نرفته، قیمت گرفتم باز مثل سالهای قبل نمیتونند زیارت بروند.
کاش دقیقا بدونیم نتیجه ی این تلاش های شما ، کجای زندگی ما مردم مشخص میشود؟!
من از زمان خاتمی یادمه وضعیت ما مردم همین بود تا الان هم همین است گرچه یک عده از روی تعصب یا منفعت طلبی از خاتمی و روحانی تعریف میکنند یک عده از شما و احمدی نژاد.
کاش اگر گره گشایی واقعی نمیکنید و دلداری هم بلد نیستید حداقل نمک روی زخم های ما نپاشید.
ما شما رو دوست داریم و انسان سلیم النفسی میدانیم ولی آنچه شما میفرمایید با زندگی مردم مطابق نیست. یاعلی...
ڪلیڪ ڪنید ↩️ @sheikh_farhad_fathi
.
⁉️ میگن حاجآقا در مقابل این مظاهر بیحجابی چه کنیم؟!
✍ ۱۰ سال پیش که این موارد را به دوستان تذکر میدادیم، میگفتند شیخ! استغار کن! اینها موردی است!!
ما که همواره استغار کردهایم؛ اما مگر معضل بیحجابی، با استغفار من و شما رفع میشود؟! رفع معضلات و آسیبهای اجتماعی، با کار و تلاش صحیح فرهنگی بلندمدت امکانپذیر است.
این مسائل، مختص امروز و دیروز نیست! حالا تا دیروز برخی یکدهم موها را میپوشاندند؛ اما حالا همانها، دیگر آن یکدهم را هم نمیپوشانند. البته میدانید که از لحاظ شرعی، تفاوتی بین وضعیت دیروز و وضعیت امروزِ این برخیها نیست و هر دو، بیحجاب تلقّی میشوند؛ چراکه حجاب شرعی، یعنی پوشاندن تمام موی سر؛ نه بخشی از آن.
دو راهکاری که جهت رفع این ناهنجاری شرعی و اجتماعی، به ذهن میرسد، خدمتتان عرض میشود:
– راهکار کوتاهمدت (با هدف حداقلی حفظ وضعیت موجود و جلوگیری از پدیدآمدن وضعیتی بدتر): بهاصطلاح همان تذکر لسانی است؛ با این ویژگی که صمیمانه و مهربانانه صورت گیرد؛ در زمانیکه گمان داریم موجب دعوا نمیشود و بعبارتی احتمال تأثیر میدهیم؛
– راهکار بلندمدت: اینکه زمینه بیداری و هشیاری تمامی دستگاهها و متولیان امور فرهنگی کشور را فراهم آوریم تا واقعیتها را بیسانسور مورد ملاحظه قرار داده و دغدغهمندانه و مجاهدانه در پی درمان صحیح برآیند؛ نهاینکه دغدغهشان چگونگی پُر کردن ساعات اداری جهت دریافت حقوق باشد!
بیتعارف باید عرض شود وضعیت موجود، محصول سالها کمکاری، بیکاری، بیتوجهی، غفلت و یا نابلدی دستگاههای متولی فرهنگ کشور است که ازقضا بودجههای کمی هم نداشتهاند!
امروز هم اگر همچنان روال سابق با مدیران و افراد سابق، ادامه یابد و از ظرفیت نسل جوان، شایسته و انقلابی کشور استفاده نشود، شک نکنیم که ۱۰سال دیگر با زنان نیمهلخت در جامعه مواجه خواهیم بود و آنموقع دیگر بعید است بتوان کاری کرد.
۱۰ سال پیش که وضعیت امروز را پیشبینی میکردیم و متذکر بودیم، متوهم تلقی میشدیم و پاسخ میشنیدیم که «زهی خیال باطل! اینجا ایران است و با فرهنگ ایرانی».
کاش همان ۱۰سال پیش میفهمیدیم وقتی دنیا درحال تبدیلشدن به یک «دهکده جهانی» است، طبعاً دیگر حکمرانی و کنترل فرهنگ، سیاست و سایر ابعاد زندگی ملتها، از دست حاکمان خارج خواهد شد و بنابراین دیگر ایران باشی یا آمریکا، تفاوت چندانی ندارد!
باید متناسب با این تحول اساسی و بزرگ که مورد آیندهپژوهیها و پیشبینیهای متعدد قرار گرفته بود، سرعت و کیفیتمان را ارتقاء میبخشیدیم، تا امروز شاهد کاهش چشمگیر سهممان در اثرگذاریها نباشیم؛ نه اینکه همچنان مثل همه این سالها، واقعیتهای جامعهمان را انکار کنیم.
اما باید غافل نباشیم و بدانیم که سطح مسائل، آسیبها و ناهنجاریهای جامعه و برخی جوانان ما، متأسفانه فراتر از اینهاست و انسان حتی از طرح آنها شرم دارد؛ اما طبعاً مسئولان و متولیان فرهنگ، از آنها اطلاع دارند و طبعاً دنبال چاره نیز هستند؛ ولی وقتی دشمنان ما با همهٔ عِدّه و عُدّهشان ۲۴ساعته مشغول فعالیتاند، یقین بدانید که با کار کارمندی و با یک شیفت کار، نمیشود و نمیتوانیم مقابلهای صورت دهیم و سنگر به سنگر شکست خواهیم خورد و پیدرپی و در وضعیت انفعال و عقبنشینی قرار خواهیم گرفت.
.
📝کانال شیخ فرهاد فتحی↙️
@sheikh_farhad_fathi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ تمام مسئولین رو با این صحبت های شهید رجایی تنها میزارم.
✍️چند نفر از مسئولین واقعا مثل ما زندگی میکنند؟!
🔹کاش میشد یک #کمپین راه اندازی کرد تا بدانیم:
➖چند نفر از مسئولین مثل ما #مستاجر هستند،
➖چند نفر مثل ما مشکل مالی برای #دندانپزشکی دارند،
➖چند نفر مثل ما نمیتوانند #خودرو خوب بخرند،
➖چند نفر مثل ما بیشتر خواسته های خانواده را بخاطر #مشکلات_مالی میپیچونند،
➖چند نفر مثل ما بحاطر عدم پرداخت #اقساط پیش ضامن خراب شدند،
➖چند نفر مثل ما حاضرند #رایگان از ارزش های اسلام و انقلاب دفاع کنند.
🔹کاش کسی این کمپین را راه اندازی میکرد تا بدانیم بین این همه مسئول مدعی چند نفر واقعا مثل #ما زندگی میکنند.
ڪلیڪ ڪنید ↩️ @sheikh_farhad_fathi