📌 مجلس و #جهاد_تبیین
🔸 چند روز پیش که خبر اختصاص ۱۰۰۰ میلیارد تومان برای #جهاد_تبیین را دیدم، مطلبی نوشتم ولی پاکش کردم
🔹 متن این بود:
«مطمئنم ۹۵ درصد نمایندگان مجلس، حتی کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن را نخواندند، بعد چنین بودجه ای اختصاص میدن برای چیزی که نمیدانند چیه؟؟»
🔸 دیروز رهبر انقلاب به این تخصیص بودجه اعتراض کردند و فرمودند:« تجربه نشان داده که معمولا این بودجه های بی نام و نشان، غالبا هدر میروند»
2⃣ دو تا واژه در این جمله مهم هست، «بی نام و نشان» و «هدر رفتن»
❓این دو واژه کجا ها به کار میروند؟؟
جایی که موضوع و ابعاد مختلف آن شناخته نشده باشند، جایی که باید به کار بروند، نروند و یا جایی که نباید استفاده شوند، مورد استفاده قرار بگیرند.
🔺 استفاده رهبر انقلاب از این دو عبارت، معنایش این است که قانون گذاران ما هنوز نمی دانند اصل «جهاد تبیین» به چه معناست؟؟ با این وضعیت ۱۰۰۰ میلیارد که هیچ، یک ریال هم اختصاص داده شود، هدر میرود.
▪️ گفتم حتی طرح کلی اندیشه اسلامی را هم نخواندند، چه ارتباطی بین کتاب طرح کلی و #جهاد_تبیین وجود دارد؟؟ عرض خواهم کرد.
✅ @hassan_zarabi
🔰 رشته #توئیت | دستاورهای دولت #رئیسی
✅ توئیت #حجت_الاسلام_راجی مدیر اندیشکده راهبردی سعداء و نویسنده کتاب #صعود_چهل_ساله در پاسخ به یک منتقد به عملکرد آقای رئیسی:
🔶 قطرهای از هزاران اقدام #دولت_کارآمد #رئیسی 👇👇👇
۱- تامین۵۶۰هزارمیلیارد کسری بودجه
۲- پرداخت ماهانه ۱۰۰۰۰میلیارد #بدهی_دولت_قبل
۳- وصول بخشی از مطالبات ازکشورها
۴- پرداخت حقوق کارمندان دولت #بدون_استقراض ازبانک مرکزی
۵- خریدبیش از۱۰۰میلیون دوز واکسن کرونا
۶- کاهش فوتیهای روزانه از ۸۰۰نفر
۷- مهارتورم و #کنترل_خلق_پول بدون پشتوانه در نظام بانکی
۸- افزایش سرعت بررسی #حقوق_مدیران
۹- آغاز اجرای سیستم هوشمند توزیع و ساماندهی بازار
۱۰- تامین نیازهای ارزی کشور
۱۱- رفع موانع فروش نفت
۱۲- تامین مایحتاج مردم و ممانعت از #کمبود_ارزاق عمومی
۱۳- تخلیه صدها تن کالای اساسی دپو شده از گمرک
۱۴- عضویت در #پیمان_شانگهای
۱۵- قرارداد سوآپ گازی ترکمنستان
۱۶- #افزایش_حجم_صادرات به کشورهای همسایه به بیش از۴۰٪
۱۷- امضای تفاهمنامه اقتصادی و تجاری با پاکستان
۱۸- کنفرانس صلح افغانستان و دفع خطر از شرق کشور
۱۹- افزایش میزان روابط تجاری با روسیه ازحدود ۳میلیارد به بیشاز ۱۰میلیارد
۲۰- #تسهیل_صدور_مجوزها و کاهش موانع تولید
۲۱- جلوگیری از #قطعی_برق و گاز
۲۲- راهاندازی هزاران سانتریفیوژ از کار افتاده و رآکتور اراک
۲۳- راهاندازی مراکز و شبکههای تولید برق با استفاده از انرژی هستهای
۲۴- اجرای برنامه جامع همکاری با چین
و هزاران مورد دیگر...
#طلبکاری_بانیان_وضع_موجود
✅ @hassan_zarabi
امشب وسط دعاهاتون
برای بچه یتیما هم خیلی دعاکنید
دلشون غصه داره
غصه یتیمی 😭
✅ @hassan_zarabi
حسن ضرّابی
👤 منِ ۱۴۰۰
🔹 یک سال دیگر هم گذشت، مثل #ابر، مثل #برق، مثل #نور، مثل هرچیزی که سریع می.گذرد.
🔸 سال ۱۴۰۰ برای هر کس خاطراتی بر جای گذاشت. برای یکی سال شروع زندگی و لذت همراه پیدا کردن، برای دیگری سال جدایی از همراهی که احیانا مشکلاتی باهم داشتند، برای یکی سال شغل پیدا کردن، برای دیگری سال بیکار شدن، برای یکی سال بابا و مامان شدن، برای دیگری سال یتیم شدن، برای یکی قبولی در آزمونی که خیلی برایش اهمیت داشت، برای دیگری سال رد شدن و غصه داری یکسال سختی کشیدن مجدد، برای یکی سال دکتری گرفتن، برای دیگری سال پایان نامه و رساله دفاع کردن، برای یکی به درآمد بالا رسیدن، برای دیگری به خاک سیاه نشستن، برای یکی سال رسیدن به هدفی که برای خودش ترسیم کرده بود، برای دیگری همچنان ناکام ماندن، برای یکی شروع کردن یک راه برای رسیدن به هدفی بزرگ، برای دیگری همچنان دست و پا زدن.
🔹 برای همه ما سالی متفاوت از سال ۱۳۹۹ بود. برای حسن ضرابی هم همین طور. سالی پر از درد و رنج، پر از فشار که ۹۹ درصد آن را کسی ندید، حتی خانواده اش. امسال سال بزرگتر شدن من بود. هم از لحاظ #سن، هم از لحاظ #ذهن، هم از لحاظ #ظرفیت وجودی. امسال برای من، سال فهمیدن خیلی چیز ها بود، سال کنار گذاشتن بعضی از آدم ها، سال کسب هدیه ای بزرگ از طرف عمه جانم، #حضرت_معصومه، سال شروع یک مسیر پر از خطر و در عین حال پر از برکت، سال فهمیدن اینکه نباید به هیچ کس و هیچ چیز دل بست، نباید تعلق آنچنان پیدا کرد، سال شروع رفاقت با کسی که یک روز از رفاقت با او منع شده بودم، سال تجربه کردن محبت هایی پاک و خالص، سال تصمیم برای ایجاد عادت هایی که موفقیت در دنیا را برایم به دنبال دارد، سال تجربه کردن یتیمی، سال نبودن پدربزرگی که آغوشش همیشه آرامش بخش بود برای ذهن و وجودی که پر از #تلاطم بود، مخصوصا وقتی که میفهمید وجودم، طوفانی است و خودش آغوشش را باز میکرد تا من آرام بگیرم.
🔸 آنچه من از #دین و #دنیا فهمیدهام، سال ۱۴۰۱، بناست سال بسیار سخت تری باشد، هم از جهت فردی و هم از جهت #اجتماعی، امتحانات فردی و اجتماعی در این سال، به مراتب سخت تر و سنگین تر خواهد بود، #غربال یاران امام زمان، افراد بیشتری را از خود عبور خواهد داد و این من هستم که نگرانم.
🔹 برای همه شما، آرزوی سالی کم سختی و کم مقشت ندارم، چون می دانم که هیچ وقت چنین آرزویی محقق نخواهد شد، اما آرزوی رشد ذهنی و روحی و روانی و وجودی دارم تا در قبال سختی هایی که قطعا بیشتر خواهد بود، قلبی آرام داشته باشید.
امضا، حسن ضرابی، ۲۹ اسفند ۱۴۰۰
ساعت ۱۵:۱۵
کمتر از ۴ ساعت به تحویل سال
✅ @hassan_zarabi
🖊 چند روزی هست که مشغول نوشتن #دومین دوره آموزشی خودم هستم.
یک دوره کوتاه، ولی به شدددت مهم و ضروری و انشالله مفید
الحمدلله نوشتن محتواش تموم شد، بلافاصله میرم سراغ ساخت اسلاید هاش
✅ @hassan_zarabi
❎ وقتی کار فرهنگی اندازه پفک ارزش ندارد
🔸 حسنا و ریحانه گاهی که دلشان میخواهد پولی داشته باشند، میآیند سراغ من و تلاش میکنند کم یا زیاد پولی از من بگیرند. من هر بار برای پول مفت دادن مقاومت میکنم و راهی میگذارم جلو پایشان تا پول را در برابر انجام کاری دریافت کنند.
🔹 من دخترهایم را دوست دارم با این حال یک بار مجبور شدند راهپله ساختمان سه طبقهمان را با پیلوت مثل یک کارگر تمیز کنند تا پولی که میخواستند را بگیرند. همین چند هفته قبل هم، قرار شد با هم ماشین را تمیز کنند و جارو بزنند تا پولی دستشان را بگیرد. من مجبورشان نمیکنم کار کنند اما مفتخور هم بارشان نمیآورم. باید یاد بگیرند که «مزد آن گرفت جان برادر که کار کرد». گاهی کار بچهها مدلش فرق میکند، یک نمایشگاه میزنند از کاردستیهایشان و ما موقع بازدید چیزهایی را میخریم.
🔸 من در برابر جامعه مسئولم و نباید بچههایی که تربیت میکنم آدمهایی باشند که رنج نابرده از همه توقع دارند گنج نصیبشان کند. این تعامل اقتصادی که ما در خانه داریم بخشی از فرایند تربیت بچههاست.
🔹 حالا بیایید ماجرا را از آن طرف و توی عرصه جامعه و بین دغدغهمندان فرهنگی و مخاطبینشان ببینیم. خیلی وقتها آدمها دنبال خدمات رایگان فرهنگی هستند، دنبال کلاسهای رایگان، اپهای رایگان، خدمات مشاوره رایگان، حتی اردوهای رایگان و کتابهای ۱۰۰ درصد تخفیف خورده. این اگر اسمش مفتخوری فرهنگی نیست، چه اسمی میشود برایش گذاشت.
این اخلاق و این رویه به اولین کسی که ضربه میزند خود مصرف کننده و مخاطب است. این روش و این مدل خودش یک روش غیر تربیتی و ضد فرهنگی است. در مرحله بعدی تولیدکننده و آن فعال فرهنگی را نابود میکند چون یا به ورشکستگی میکشاندش یا گدای در خانه این خَیّر و آن بانی میکندش. در هر صورت استقلال و عزت را از اهالی فرهنگ میگیرد و تبدیلشان میکند به وابستههای تمام عیار مالی به این و آن.
🔸 من عمیقا معتقدم کار فرهنگی باید بتواند اقتصاد خودش را تامین کند و دقیقا منظورم این است که نه تنها باید بتواند خرج خودش را بدهد بلکه باید سودده هم باشد.اگر این طور بود آن وقت شکوفا میشود، دست روی زانوی خودش میگذارد و توسعه پیدا میکند.
البته به این هم باور دارم که کار فرهنگی نباید بازاری بشود. نباید سر و شکل سرمایهداری پیدا بکند و بهانهای بشود برای خلق ثروت برای بعضیها. ما در برابر کار یا خدمت یا محصول فرهنگی که عرضه میکنیم پول میگیریم اما برای پول درآوردن سراغ کار فرهنگی نرفتهایم، بین این دو رویکرد خیلی فاصله است.
🔹 بعضیها نمیتوانند توی ذهنشان بین اخلاص داشتن و پول گرفتن جمع کنند، نمیتوانند کار جهادی و پول گرفتن را با هم ببینند، نمیتوانند کار فرهنگی را با پول گرفتن یک جا بگذارند، تصور میکنند یا آدم باید اخلاص داشته باشد و جهادی کار کند و اهل فرهنگ باشد یا پول بگیرد.
اشکال نه در اخلاص و نه در جهاد و نه در تلاشهای فرهنگی دوستان است، بلکه اشکال در بسته بودن ذهن این منتقدان است.
خیلی از ما که تجربه کار فرهنگی داریم، یک کوله پر از بد و بیراه و اتهام و فحش و دشنام روی دوشمان است به خاطر اینکه مخاطبمان را مثل بچههایمان دوست داشتهایم و روی محور مفتخوری تعاملمان را رقم نزدهایم.
🔸 در کنار همه اینها که گفتم البته یک اصل دیگر هم دارم و آن هم «انصاف» است.
گرانفروشی فرهنگی، کمفروشی فرهنگی و تولید بیکیفیت فرهنگی، هم همان قدر بد است که مفتخوری فرهنگی.
.
پ.ن: یک روز درستی و اهمیت این حرف برای مخالفهایش معلوم میشود، اما تا آن روز خدا میداند چند مجموعه و چقدر کار فرهنگی به واسطه اتهامها و بد و بیراهها کنار گذاشته میشوند و آدمهایی با دغدغه خالص، فضای فرهنگی را ترک میکنند.
🖊 رضا جوان آراسته
✅ @hassan_zarabi