نکات مثبت و منفی صحبت های #زاکانی در برنامه صف اول :
نکات مثبت:
۱_در مبارزه با فساد، اصلاح طلب و اصولگرا نمیشناسم
نکات منفی:
۱_ افتخار کردن به ساخت ۲۰۰ هزار واحد مسکونی در مساحت ۱۰۰۰ هکتاری( که مساوی است با تراکم ۷۰۰ نفر در هکتار درحالیکه همین الان تراکم تهران ۱۵۰ نفر در هکتار است، یعنی افزایش ترافیک، آلودگی هوا و مشکلات اجتماعی و فرهنگی ...)
۲_نام بردن از دکتر علی آبادی(وزیر صمت که مدافع سرسخت واردات است)، دکتر اسماعیلی (وزیر فرهنگ) و صولت مرتضوی (وزیر کار که مخالف افزایش حقوق کارگران است) به عنوان شخصیت های کلیدی در دولت خود.
#انتخابات۱۴۰۳
🖋 حسن عباسی
📎 @hassanabbasi1374
نکات مثبت و منفی صحبتهای #جلیلی در گفتگوی ویژه خبری:
نکات مثبت:
۱_فاصلۀ تخصیص و تامین ارز برای واردکنندگان، بازار ارز را مختل میکند.
واردکننده برای اینکه کارش را زود انجام بدهد قبل از تامین ارز میرود از بازار ارز میخرد. بعد از اینکه ارز گرفت میرود آن را در بازار آزاد میفروشد. این خودش بازار را دچار تلاطم میکند.
۲_دولت مقتدر دولتی است که بتواند بر پولی که در کشور درحال گردش است حمکرانی لازم را داشته باشد
۳_برخی بانکهای خصوصی از جیب مردم خلق پول میکنند، بعد آن را به شرکتهای زیرمجموعه خودشان و مشتریان بزرگ که لزوماً در کار تولید نیستند تسهیلات میدهند
۴_مالیات صرفا منبع درآمد نیست، بلکه ابزاری است برای سیاست گذاری و نظم دادن به بازار
۵_برای مسکن کمبود زمین نداریم، مشکل مسکن به علت انحصار زمین است
۶_مسکن فقط خوابگاه نیست، باید یک محل آرامشی باشد در کنار آمایش سرزمینی و کشاورزی و صنایع و دریا تا بتواند اهداف کلان را تامین کند ، فقط نباید به محاسبات کمی مثل متراژ و هزینه ساخت اهمیت داد، بحث معماری و محله و همسایه و ... هم مهم است
۷_چرا باید نفت را بفروشیم؟ نفت را باید به فرآورده تبدیل کرد و بعد به صنایع پایین دست پتروشیمی تبدیل کنیم، باید به جایی برسیم که نفت بخریم و به فرآورده تبدیل کنیم.
۸_سرمایههای مردم به جای اینکه برود در بازار سکه و ارز و ... باید جذب شود برای ساخت پتروپالایشگاهها و مردم را در این پروژه ها شریک کرد
نکات منفی:
۱_تقلیل حاکمیت ریال به حکمرانی بر ریال (و صحبت نکردن از حذف رقبای ریال و جهانی سازی قیمتها و دلاری فروشی مواد اولیه)
۲_تقلیل مردمی سازی اقتصاد به واگذاری شرکتها به افراد دارای صلاحیت (و صحبت نکردن از بحث تعاونی و یا قراردادن ابزار کار در اختیار افراد دارای توانایی کار)
۳_مدیریت مصرف انرژی از طریق طرح وان و اختصاص انرژی به کدملی ( که منجر به گرانی انرژی و تورم و فشار به اقشار ضعیف میشود)
#انتخابات۱۴۰۳
🖋 حسن عباسی
📎 @hassanabbasi1374
« این آدمی که صبح تا شب دنبال این مبالغ کوچک میگردد، کی وقت فکر کردن به مسائل سیاسی را دارد؟ کی وقت دارد اصلا روزنامه بخواند، اخبار بشنود و در جلسات تجزیه و تحلیل سیاسی شرکت کند؟ جزء برنامه های ما که همین حالا هم شروع کردهایم این است که افراد این کشور هفته ای حداقل یک جلسه و اگر بشود بیشتر، در جلسات بحث و تحلیل سیاسی شرکت کنند. شنیدن اخبار رادیو و امثال آن کافی نیست. حتی شنیدن و گوش دادن یا دیدن جلسات مناظره تلویزیونی کافی نیست. باید خودشان در جلسات بحث شرکت کنند تا قدرت تحلیل پیدا کنند. این وقتی محقق میشود که ما برای آنها وقت آزاد بگذاریم تا بتوانند در رهبری کشور شرکت کنند، یعنی سهمی را که هر انسانی در هدایت امور سیاسی کشور دارد، درست ایفا کنند. حتی اگر میخواهند کسانی را برای کارها انتخاب کنند، این انتخاب از روی شناسایی و آگاهی باشد، فرصت تحقیق کردن پیرامون انتخاب شوندگان را داشته باشند. اینها وقت و فراغت میخواهد. پس برنامه اقتصادی باید این وقت و حتی فراغت خاطر را به آنها بدهد.»
شهید بهشتی_ نظام اقتصادی در اسلام_صفحه ۴۴
#اصل۴۳_قانون_اساسی
#بند۳_اصل۴۳
📎 @hassanabbasi1374
هدایت شده از اقتصاد فرهنگی
دولت باید اسنپ رو بخره و واگذار کنه به تمام راننده ها...
اساسا این یکی از وظایف دولت است که زیرساخت های حمل و نقل عمومی را آماده کند
آسفالت و جاده و این همه هزینه کرده
چرا باید در اختیار بخش خصوصی قرار بگیره همه این امکانات عمومی؟
باید در اختیار "مردم" قرار بگیره به شکل تعاونی
و بسیاری از پلتفرم های مشابه...
#سرمایه_داری_پلتفرمی
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
برنامهی صف اول با حضور دکتر جلیلی رو دیدم
متاسفانه سطح سوالات انقدر پایین بود که هیچ نکتهی مهمی از توش در نمیومد
سوالات طوریه که تقریبا همه نامزدها جوابهای مشابه میدن
هدایت شده از محمدجواد توکلی- یادداشتهای اقتصادی
🌀تمایل انتخاباتی به بازارگرایی افراطی
🔹 تسلط گفتمان اقتصاد لیبرالی باعث شده که بسیاری در گفتمان انتخاباتی این ایده را مطرح کنند که برای همه چیز از جمله انرژی باید بازار درست کنیم، بازاری که در آن فقرا و اغنیا به مبادله سهم مساوی خود از انرژی بپردازند. به نظر آنها فقرا در این بازار مبادله کلی نفع میکنند و عدالت محقق میشود.
🔻 این بازار عملا فقرا را هم ذی نفع افزایش قیمت انرژی می کند، چرا که آنها هم میخواهند از این محل یارانه بیشتری کسب کنند. ثروتمندان برای اینکه از قافله عقب نمانند اگر چند ریالی به فقرا بابت خرید گرانتر سهم انرژیشان می دهند، در آن طرف هزاران تومان روی اجناسشان میکشند و همان چند ریالی که به فقرا دادند را از حلقومشان بیرون میکشند. و این گونه این بازار موهومی نه تنها عدالت را محقق نمیکند، بلکه آن را تضعیف میکند.
✍️توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
هدایت شده از وحید یامین پور
خسارت کدورت و تفرقه میان جبهه انقلاب چهبسا از خسارت شکست سیاسی بیشتر است. فتنهی پیشروی ما که شعلهاش ایمان و اخوت ما را خواهد سوزاند، کینه و حقد و بددلی میان برادران است. هيزم این آتش نباشیم.
#بشنو_از_نی
نکات مثبت و منفی صحبتهای #قالیباف در میزگرد فرهنگی:
✅نکات مثبت:
باید حکمرانی بر فضای مجازی داشته باشیم.
محدودیت در فضای مجازی برای نبود ولنگاری و مصونیت است.
❌نکات منفی:
در خصوص رشد قارچ گونهی مگامال ها و برج سازی ها و عوارض فرهنگی اجتماعی آنها در دوره شهرداری، پاسخ روشنی نداده و گفتند این پروژه ها براساس طرح تفصیلی انجام شده و پیوست فرهنگی داشته است.
#انتخابات۱۴۰۳
🖋 حسن عباسی
📎 @hassanabbasi1374
هدایت شده از بازگشت || محمدامین رضایی
🔻در گفتگوی اقتصادی با آقای #پزشکیان چند کاغذ به او دادند تا یک سری اعداد و آمار را بخواند(قبلا گفته بودم) آنقدر مسلط نیست که مخاطب عام هم میفهمد، عجیب توی ذوق میزند.
آخرش هم کاغذها را گذاشت کنار و گفت:معلوم است اقتصاد را به من بدید خراب میکنم، باید به کارشناس داد،من متخصص نیستم:))
✍ #محمدامین_رضایی
@m_amin_rezai
eitaa.com/joinchat/3252879362C12bea3a2ca
هدایت شده از احمد نبویان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻روایت حسن روحانی از مشاورههای غلط ارزی اقتصاددانان لیبرال / درس عبرتی برای نامزدهای فعلی
▪️ افزایش نرخ ارز، راه نجات کشور نیست
▪️تجربه آرژانتین را ببینید و عبرت بگیرید
▪️حذف دفعی ارز ترجیحی ۴۲۰۰ و حذف تدریجی ارز ۲۸۵۰۰ معیشت مردم را نابود کرده است!
جمله طلایی حسن روحانی بعد از تجربه تلخ ۸ ساله در اعتماد به اقتصاددانان لیبرال:
👈«اقتصاد، کتاب نیست»
#مکتب_گرانکن
#نه_به_نئولیبرالیسم
#قیمت_ارز
💠 احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
هدایت شده از افرا (اقتصاد فردای روشن ایران)
«پاسخ ضعیف به سوال ضعیف!»
ضعیفتر از پاسخهای سطح پایین و عوامانه و غیرکارشناسی پزشکیان و مشاورانش، سوالات و آمارهای کارشناسان برنامه بود.
یکی در نقد خودکفایی و تولیدملی پرسید و دیگری با ارائه آماری اشتباه درباره اندازه دولت در اقتصاد و نفر آخر با بیان اشتباه میانگین مصرف بنزین خودروهای کشور، از نامزد مدنظر راهکار خواستند!
پزشکیان و مشاورانش هم بدون تسلط بر جزییات آماری و حتی فهم سوالات، پاسخهایی کلی و سیاستزده بیان میکردند.
به صورت کلی تیم کارشناسان پرسشگر تقریبا از یک طیف فکری بوده، به هیچ عنوان سوالات خوب و دقیقی مطرح نکردند و آمارهای ضعیف ژورنالی را به جای آمارهای رسمی مبنای پرسش قرار دادند.
عدم استفاده از اقتصاددانان جوان و طیفهای منتسب به اقتصاد مقاومتی و اقتصاد اسلامی، عدم الزام کارشناسان به ارائه آمارهای مستند ملی و جهانی، پرهیز از طرح پرسشهایی خارج از تکالیف رییس جمهور ذیل قانون اساسی و سیاستهای کلی مقام معظم رهبری، طولانی بودن سوالات و عدم تسلط کارشناسان به سوالات طرحشده از جمله نقاط ضعف جدی میزگرد اقتصادی هستند که میتوانند برای برنامههای آتی اصلاح گردند.
✍سیدامیرحسین حسینی🇮🇷
✅به افرا بپیوندید:
@afra_eco
نکات مثبت و منفی صحبت های #قاضیزاده_هاشمی در گفتگوی ویژه خبری:
✅نکات مثبت:
۱_جلوی تسهیلات دهی بانکها به زیرمجموعههای خودشان باید گرفته شود.
۲_بیش از نیمی از هزینهی مسکن به خاطر زمین و مجوزها و ... است و هزینه ساخت مسکن بسیار پایین تر است. با الحاق زمین به محدوده سکونتگاهی میشود اثر قیمت زمین در مسکن را کاهش داد
۳_به افرادی که فاقد مسکن هستند باید زمین رایگان بدهیم
۴_ذکر کردن توسعه افقی به عنوان یکی از راهکارهای مسکن
۵_الکترونیکی سازی دولت به تنهایی کفایت نمیکند و شاید مشکلات را بیشتر هم بکند، چون در مراجعه حضوری حداقل کسی هست که جواب مردم را بدهد، باید حکمرانی در نظام اداری هوشمند شود، یعنی افرادی که در کف نظام اداری هستند اختیارات بیشتری داشته باشند اما بصورت هوشمند برآنها نظارت شود.
❌نکات منفی:
۱_مالیات ستانی اجباری، تثبیت نرخ ارز، قیمت گذاری دستوری، ریسک سرمایه گذاری را برای بخش خصوصی بالا برده است
۲_اصرار به اینکه صادرکننده دلارش را در بازار مبادله عرضه کند، ریسک سرمایه گذاری داخلی و خارجی را افزایش میدهد.
۳_برای ایجاد رقابت در بازار خودرو، باید واردات را آزاد کنیم(در سال جهش تولید به دنبال آزادکردن واردات هستند که تاثیری در رقابتی شدن بازار هم ندارد، مثلا در یک سال گذشته شرکت سایپا بیشترین میزان واردات خودرو را داشته است)
۴_بازار غیررسمی ارز را باید به رسمیت بشناسیم(نتیجه این کار میشود تامین ارز لازم برای قاچاق و رشد نجومی قیمت ارز)
۵_یک بازار رسمی ارز باید درست کنیم تا کشف قیمت بصورت واقعی اتفاق بیفتد و کسی که ارز دارد به راحتی ارز خود را در آن بفروشد( در شرایطی که بیشتر ارز کشور دست چند شرکت فولادی و پتروشیمی است نتیجه این کار میشود گرانی ارز و تورم)
۶_نظام ارزی طبق قانون باید شناور باشد
۷_تقلیل مسئلهی مردمی سازی اقتصاد به توزیع ثروت و دارایی بین مردم و واگذاری سهام به مردم( درباره تعاونیها و واگذاری ابزار کار به مردم حرفی زده نشد)
۸_مشارکت دادن مردم از طریق عرضه شرکتهای دولتی در بورس و واگذاری سهام به مردم( بورس باز کردن مردم و ذینفع کردن مردم در گرانی ارز و تورم که قطعا به ضرر طبقات ضعیف جامعه است)
۹_ما داریم کالای باارزشی مثل گاز که میتواند خوراک شود و هزاران محصول از آن تولید شود را برای سوخت و حرارت استفاده میکنیم(یعنی مصرف گاز در خانههای مردم هدر دادن گاز است و گاز باید در کارخانه ها مصرف شود، اسم دولتشان هم دولت خانواده است😒)
۱۰_مدیریت مصرف انرژی از طریق بسته اعتبار خانواده که شامل گاز، برق و بنزین میشود و اختصاص سهمیه انرژی به افراد و آزاد کردن قیمت انرژی( گرانی انرژی که باعث تورم میشود)
۱۱_تولید برق خورشیدی و صادر کردن آن به خارج ( بالا بودن هزینه تولید پنل های خورشیدی و بازدهی پایین آنها و همچنین آلودگی های زیست محیطی آنها)
۱۲_قیمت ها باید واقعی شود تا سرمایه گذار داخلی تشویق به سرمایه گذاری شود.(واقعی شدن قیمتها یعنی گران کردن)
#انتخابات۱۴۰۳
🖋حسن عباسی
📎 @hassanabbasi1374
حسن عباسی
یکی از دلایل کاهش مشارکت مردم در انتخابات و همچنین از دلایل اصلی تاثیرگذاری بالای رسانهها روی انتخا
«اگر ما طوری برنامهی اقتصادی را تنظیم کردیم که صاحبان نیروی کار فقط گرفتار همان کار روزانه باشند، اگر ما نتوانستیم دو ماه به اینها مرخصی بدهیم که در کلاس کارآموزی شرکت کنند و تنگناهای اقتصادی و برنامه مانع آن بشود، این نوع افراد که استعداد رشد از نظر مهارت و کاردانی دارند، درجا میزنند و دچار رکود میشوند. هم خودشان دچار رکود میشوند و یک نوع کسالت و افسردگی پیدا میکنند، هم جامعه از مهارت بیشتر آنها محروم میماند؛ و این خطاست. ما باید در صنایعمان، در فعالیتهای کشاورزی، صنعتی و فنیمان، در فعالیت های آموزشیمان، امکان رشد مهارت را به اشخاص بدهیم.»
شهید بهشتی_نظام اقتصادی در اسلام_صفحهی ۴۵
#بند۳_اصل۴۳
📎 @hassanabbasi1374
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
آقای دکتر پزشکیان
آیا بناست در دولتتان هم اینگونه به شمامشورت بدهند؟
فرمودهاید رشد اقتصادی در دولت #شهید_جمهور ، نفتی بوده و رشد بدون نفت منفی شده!
مطابق با آمار مرکز آمار ، رشد بدون نفت در ۱۴۰۰، ۵ درصد، در ۱۴۰۱، ۴.۷ درصد و در ۱۴۰۲، ۳.۴ درصد و به طور میانگین در این سه سال ۴.۳ درصد بوده است.
این در حالی است که میانگین رشد اقتصادی بدون نفت در دولت دوازدهم، که مشاورانش همین مشاوران اقتصادی فعلی آقای پزشکیان هستند، تنها ۲.۲ درصد بوده است.
این مشاوران به آقای روحانی هم رحم نکردند.
دقت کنید و برحذر باشید.
☘️کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
هدایت شده از اقتصاد کاربردی - رضا غلامی
طرح موسوم به وان (واحد انرژی) نوآوری خاصی ندارد، مگر در نحوه گول زدن مردم. تردستی جدیدی است برای افزایش قیمت انرژی با تصور (غیرواقعی) هزینه کمتر اجتماعی.
بنزین، خوراک نیست که همه مردم مصرف کنند.
وقتی صورت مسأله را متوجه نشویم، راهکارهای پیشنهادی به طنز شبیه میشوند.
@DrRezaGholami
هدایت شده از علی رحیمی
📌دکتر جعفری در برنامه گفتگوی اقتصادی امشبِ آقای قالیباف اعلام کردند:
دولت ایران(نسبت مخارج دولت بر GDP) جزو بزرگترین دولت هاست.
🔻این درحالیست که بنابر اعلام IMF دولت ایران در رتبه پنجم دنیا البته از آخر قرار دارد و حتٰی از دولتهای همسایه پاکستان، ترکیه و آذربایجان هم کوچک تر است.
منبع: صندوق بینالمللی پول
✍️اقتصاد خوان دهه هشتادی
🆔@alirahimi_eco
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
از آقای دکتر #دانش_جعفری خواهش می کنم مستندات ادعایشان در موضوع بزرگ بودن اندازه دولت در ایران و نسبت آن با کشورهای دنیا را ارائه فرمایند.
هدایت شده از محمدجواد توکلی- یادداشتهای اقتصادی
🌀 هدفمندسازی یارانه ها سیاست بدی بود که خیلی خوب اجرا شد؛ نه اینکه سیاستی خوبی بود که بد اجرا شد.
✍️توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
هدایت شده از افرا (اقتصاد فردای روشن ایران)
آقای قالیباف در میزگرد اقتصادی از مشاوری همراه خود استفاده کرد که معترف است دیدگاههای اصلی رهبری در اقتصاد مثل ممنوعیت بنگاهداری بانکها و دانشبنیانی اقتصاد اشتباه است و ایشان نباید از تولیدملی مثل لوازم خانگی حمایت نمایند و انتهای مسیر شعار سال یعنی مردمیسازی اقتصاد، پاکستان است!
یعنی ایشان مستقیما فردی را کنار خود نشاندند که فعالانه با مواضع اقتصادی مقام معظم رهبری مخالف است و مسیر ایشان را اشتباه میداند!!
هرچند از گذشته با دیدگاههای اقتصادی نسبتا ناکارآمد آقای قالیباف آشنا هستیم اما این تصریح امشب و استفاده از طیف فکری خاصی از کارشناسان اقتصادی و مواضعی که امشب مطرح شد، تا حد زیادی تکلیف را در حوزه اقتصاد نسبت به ایشان روشن کرد و حجت را به اتمام رساند.
خشت اول چون نهد معمار کج
تا ثریا میرود دیوار کج
✍سیدامیرحسین حسینی🇮🇷
✅به افرا بپیوندید:
@afra_eco
هدایت شده از حسین زمانی میقان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نگاه جناب سیاح مشاور اقتصادی قالیباف به کارمند و کارگر، همان نگاهیست که سالهاست حقوق آنها را به بهانه کنترل تورم سرکوب میکند و حالا طلبکارانه حقوق سرکوب شده آنان را تمسخر و تحقیر هم میکند!
تئوریپردازان سرکوب حقوقها را از اطرافتان کنار بزنید آقای قالیباف!
@hzamanim
نکات مثبت و منفی صحبت های #زاکانی در گفتگوی ویژه خبری:
✅نکات مثبت:
۱_مالیات ابزار تنظیمگری است نه درآمدزایی
❌نکات منفی:
۱_افتخار به ساخت ۲۰۳ هزار واحد مسکونی(که در مساحت ۱۰۰۰ هکتاری ساخته میشود یعنی تراکم جمعیت ۷۰۰ نفر در هکتار درحالیکه همین الان تراکم جمعیت تهران ۱۵۰ نفر در هکتار است و این یعنی فاجعه، یعنی افزایش ترافیک،آلودگی، ناهنجاریهای دینی، اجتماعی،فرهنگی اخلاقی و ...)
۲_حل مشکل مسکن از طریق نوسازی بافت فرسوده و با ایجاد مشوق برای مردم تا خود مردم مسکن بسازند و با این کار ۴ میلیون نه، ۱۰ میلیون مسکن ساخته میشود(نوسازی بافت فرسوده خوب است اما حل مشکل مسکن از این راه یعنی تراکم فروشی)
۳_یارانه را باید به حلقهی آخر بدهیم تا قاچاق حذف شود و رانت وجود نداشته باشد مثل کاری که در مورد نان انجام شد( در الگوی نان، فقط قیمت نان ثابت ماند ولی قیمت کالاهایی که قیمت آرد در آنها تاثیر داشت چندبرابر شد و یارانهای هم به آنها اختصاص داده نشد)
۴_تقلیل مردمی کردن اقتصاد به استفاده از سرمایههای مردم در اجرایی کردن پروژهها و شریک کردن مردم در سود آنها ( و توجه نکردن به تعاونیها و قرار دادن ابزار کار در اختیار افراد دارای توان کار مطابق با اصل ۴۳ قانون اساسی)
۵_مدیریت مصرف انرژی از طریق اختصاص انرژی به هر فرد ( که باعث تورم و فشار به طبقات ضعیف میشود و تاثیر چندانی هم در کاهش مصرف نخواهد داشت )
#انتخابات۱۴۰۳
🖋 حسن عباسی
📎 @hassanabbasi1374
نکات مثبت و منفی صحبتهای #قالیباف در میزگرد اقتصادی :
✅نکات مثبت :
۱_برای حل مشکل مسکن باید زمین را به مردم بدهیم. واگذاری زمین باید بصورتی باشد که برگشت جمعیت از شهرهای بزرگ را داشته باشیم
۲_بهداشت، آموزش و پرورش و دفاع را نمیشود خصوصی کرد و یا بودجه آنها را کاهش داد اما میتوان با هوشمندسازی هزینه ها را کاهش داد.
❌نکات منفی:
۱_در بحث مهار تورم، دو موضوع مهم کسری بودجه و ناترازی بانکی باید چاره اندیشی شود( در شرایط فعلی کشور علت اصلی تورم، جهانی سازی قیمتها، دلاری فروشی مواد اولیه و افزایش نرخ ارز است نه نقدینگی و کسری بودجه و ناترازی)
۲_حل مشکل کسری بودجه و ناترازی بانکها از طریق استقلال بانک مرکزی و حداقلی کردن دخالت دولت در بانک مرکزی ( استقلال بانک مرکزی خلاف قانون اساسی است، مثلا اگر دولت به بانکها تکلیف کند وام فرزندآوری و ازدواج و ... بدهید، بانک مرکزی میتواند مخالفت کند)
۳_دولت قیمت خودرو را دستوری تعیین میکند(یعنی دولت به زور قیمت خودرو را پایین نگه داشته و خودرو باید گران شود)
۴_قیمت خودروهای داخلی در مقایسه با کشورهای همسایه ۳ تا ۴ برابر گرانتر است( بالاخره خودرو داخلی ارزان است یا گران؟ اگر خودرو با این قیمتها وجود دارد چرا وارد نکردید؟ چرا قیمت خودروهای وارداتی بدون محاسبه تعرفه و سایر هزینهها بالای یک میلیارد بوده است؟)
۵_بورس بهترین جا برای تامین مالی است
۶_قیمت گذاری دستوری باعث ریزش بورس شد( یعنی اجازه بدهیم همه چیز را گران کنند، ارز را گران کنند تا بورس سبز شود)
۷_در بورس عدالت برقرار میشود(😅)
۸_نرخ نیمایی ارز باید در یک کانال رشد ملایمی داشته باشد(یعنی بی ارزش شدن پول ملی بصورت ملایم)
۹_با بازپس گرفتن شرکت هایی که به بخش خصوصی واگذار شدند مخالفم ( حتی شرکتهایی مثل هفت تپه و هپکو؟)
❓نکات مبهم:
۱_تصدی گری دولت را به مردم واگذار میکنیم ( کدام مردم؟ همهی مردم یا عدهای سرمایه دار؟)
۲_دولت ساختمان ساز نیست که مسکن بسازد(برای مردمی که توان ساخت مسکن ندارند چه برنامهای دارید؟)
#انتخابات۱۴۰۳
🖋 حسن عباسی
📎 @hassanabbasi1374
تحلیل مواضع اقتصادی و فرهنگی نامزدهای ریاست جمهوری را میتوانید در این کانال با جستجوی #انتخابات۱۴۰۳ مشاهده کنید.
همچنین برای مشاهدهی تحلیل مواضع هر نامزد بصورت جداگانه، میتوانید هشتگ مربوط به هر نامزد را جستجو کنید.
#جلیلی
#قالیباف
#قاضیزاده_هاشمی
#زاکانی
#پورمحمدی
#پزشکیان
📎 @hassanabbasi1374
هدایت شده از افرا (اقتصاد فردای روشن ایران)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
«نامزدهای انتخاباتی و فریب بزرگ واردات خودرو برای رایآوری!»
بدانیم که چرا ادعای نامزدهای انتخاباتی درباره مخالفت خودروسازان داخلی و مافیای خودرو با واردات یک دروغ بزرگ است!
بزرگترین ذینفع واردات خودرو، شرکتهای تولیدی و مونتاژکاران داخلی هستند و واردات برای آنان بیش از تولید و مونتاژ سودآور است اما فقط مشکلات مردم در صنعت خودرو را بیشتر میکند.
بیشترین حجم واردات خودرو در سال ۱۴۰۲ مربوط به شرکت سایپا با ۲۵٪ واردات بوده است آن وقت میگویند میخواهیم با واردات، باعث رقابتی کردن بازار خودرو شویم!!
بیش از ۱۰هزار میلیارد تومان صرف واردات خودروهای میلیاردی شد که میتوانستیم با این مبلغ ۲ تا ۴برابر خودروی داخلی باکیفیت مناسب و در سطح قدرت خرید مردم ایران تولید نماییم.
میانگین قیمت خودروهای وارداتی قبل از تعرفه گمرکی و سود واردکننده و سایر هزینهها بیش از ۱میلیارد تومان بوده است که این قیمت هیچ تناسبی با ۹۰٪ تقاضای خودرو توسط مردم ندارد.
سیاست جایگزینی واردات به تولید با استیضاح وزیر صمت باعث شد رشد تولید خودرو و روند نزولی تورم خرید وسایل نقلیه از شهریورماه متوقف و افت تولید همزمان با رشد تورم خرید وسایل نقلیه اتفاق بیافتد.
در این بازه زمانی، تولید ۱۰خودروی اصلی کشور از جمله سمند، تیبا و.. که متناسب با قدرت خرید مردم بود، متوقف گردیده است.
واردات خودرو در شرایط فعلی، هیچ پاسخی برای تامین نیاز مردم در زمینه دسترسی به خودروی باکیفیت ۲۰۰ تا ۴۰۰میلیون تومانی نخواهد داشت.
✍سیدامیرحسین حسینی🇮🇷
✅به افرا بپیوندید:
@afra_eco