📩 آیتاللهالعظمی سیستانی تأکید کردند:
💎 لزوم تشکیل دولت جدید عراق براساس قانونی اساسی و بدون دخالت خارجی
◽️ مرجعیت دینی متعلق به تمامی عراقی هاست و از عنوان مرجعیت در تظاهرات استفاده نشود
◽️ تظاهرات مطالبهگرانه نباید به خشونت و آشوب تبدیل شود
◽️از مردان عشایر تشکر و قدردانی میکنیم
◽️باید تلاش شود تا اوضاع تمامی مناطق به حالت عادی خود برگردد
◽️ بار دیگر تمام حوادث روزهای گذشته را محکوم میکنیم
◽️بار دیگر نسبت به کسانی که در کمین عراق هستند هشدار میدهیم
متن کامل بیانیه آیتالله سیستانی:👇
http://hawzahnews.com/news/874770
🔻امام جمعه نجف اشرف:
⚠️ هشدار امامجمعه نجف نسبت به بازگشت دیکتاتوری در عراق
◽️حجت الاسلام والمسلمین قپانچی حمله مکرر به کنسولگری ایران در نجف اشرف و مرقد آیت الله سیدمحمدباقر حکیم را محکوم کرد و گفت: بر اساس کدام شرع و عرف به مرقد مردی که جان خود را در راه عراق داد، حمله می کنند.
◽️وی مجلس نمایندگان عراق را مسئول پرُ کردن خلأ قانون اساسی و تصویب قانون انتخاباتی جدید دانست و ملت عراق را نسبت به بازگشت دیکتاتوری هشدار داد و از آنان خواست خرابکاران را شناسایی کنند.
◽️عشایر #مرجعیت را یاری کرده و به برکت حضرت صاحب الزمان (عج) کشتی را از غرق شدن نجات دادند.برنامه های بیگانگان که آیت الله سیستانی نسبت به آن هشدار داده بودند، با حضور عشایر ناکام ماند.
hawzahnews.com/news/874790
🔻امام جمعه ساری:
✖️ عکس گرفتن کاندیداها با شخصیتها دلیل بر تایید نیست
نماینده ولی فقیه در مازندران با اشاره به این که کاندیداهای بسیاری با من ملاقات می کنند و عکس یادگاری می گیرند، افزود: این به معنای حمایت من از این افراد نیست و من به هیچ کاندیدای خاصی نظر ندارم و تنها معیارها را بیان می کنم.
امام جمعه ساری با تأکید براین که باید انسانهایی را به مجلس بفرستیم که حکیمانه تصمیم می گیرند، بیان داشت: اگر تصمیم حکیمانه بگیریم به طور حتم مسؤولان #حکیم خواهیم داشت.
hawzahnews.com/news/874776
❓چگونه بفهمیم که خدا نزد ما چهقدر منزلت دارد؟
آیتالله مصباح یزدی، رمضان ۱۴۳۵ در دفتر مقام معظم رهبری:🔻
ما در زبان درباره عظمت و منزلت خداوند بسیار میگوییم، در پیشگاه او به خاک نیز میافتیم، اما اینها نشانگر مقدار عظمت و منزلت خداوند نزد ما نیست. اگر در جایی امر بین دو کار دایر شد که یکی اخروی و خواسته خداست و دیگری دنیوی و مورد پسند ماست، کدام را ترجیح میدهیم؟
آیا کارها را به این دلیل که دلمان میخواهد، انجام میدهیم یا چون خدا گفته است؟ آیا این درس را چون خودمان خوشمان میآید میخوانیم یا چون امام زمان دوست دارد؟ آیا برای این به تبلیغ میرویم که برایمان مصلحت و منفعتی دارد یا چون قلب آقا شاد میشود؟ اینها نشانه آن است که خدا پیش ما چه جایگاهی دارد. در این صورت جایگاه ما نیز معلوم میشود که خدا برای ما چه منزلتی قائل است. فَإِنَّ کُلَّ مَنْ خُیِّرَ لَهُ أَمْرَانِ: أَمْرُ الدُّنْیَا وَ أَمْرُ الْآخِرَةِ، فَاخْتَارَ أَمْرَ الْآخِرَةِ عَلَی الدُّنْیَا فَذَلِکَ الَّذِی یُحِبُّ اللَّهَ؛ هرکسی که بین دو امر مخیر بشود که یکی دنیوی و دیگری اخروی است، اگر کار اخروی را مقدم داشت، معلوم میشود که خدا را دوست دارد، اما اگر امر دنیوی را مقدم بدارد، معلوم میشود برای خدا جایگاهی قائل نیست و خواست خدا برای او ارزشی ندارد.
این امتحانی است برای اینکه ما ببینیم محبتهای ما چه قدر عمق دارد و بدانیم که خدای متعال برای ما چه ارزشی قائل است.
بیشتر بخوانید:👇
hawzahnews.com/news/874278
@HawzahNews | خبرگزاریحوزه
💠 حدیث روز 💠
💎 جایگاه حضرت معصومه (س) در قیامت
🔻امام صادق عليهالسلام:
و تَدخُلُ بِشَفاعَتِها شِيعَتي الجَنَّةَ بِأجمَعِهِم
◽️ همه شيعيان من با شفاعت او [فاطمه معصومه عليهاالسلام] وارد بهشت خواهند شد.
📚 بحارالأنوار، ج ۶۰، ص ۲۱۶
•┈┈••✾••┈┈•
@HawzahNews
7.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 فیلم| جزئیات همایش هوش مصنوعی و علوم اسلامی
این همایش در روز ۲۸ فروردین سال ۹۹ در قم برگزار خواهد شد.
@HawzahNews
🔻 رحیم پور ازغدی در مشهد:
⚠️ مراقب باشیم سکولاریزم غربی جای حوزه را نگیرد
◽️دین کامل باید برای همه ابعاد زندگی فردی و اجتماعی بشر نسخهای داشته باشد.
◽️تعلیم و تربیت اجتماعی، سینما، هنر ، مسائل بانکی، بیمه و بسیاری از مسائل دیگر از موضوعات بروز جامعه است که باید در زمینه درس های خارج مطرح شود و حوزویان تلاش بسیار کنند تا این طور نشود که جایگاه حوزه های علمیه با #سکولاریزم غربی پرشود.
◽️امام علی(ع) فرمودند خداوند وحی و شریعت را فرستاد تا گرهها و بنبستها را بشکنند نه اینکه مانع و #بنبست ایجاد کنند.
◽️فلسفه حوزههای علمیه نیز همین است که با استفاده از فقه و اصول، بن بست شکنی و غلبه بر دشمنان داشته باشند؛ اساسا فقه شکست خورده و منزوی شده در برابر مکاتب انحرافی نداریم و اگر اینطور باشد، این امر خلاف #فلسفهفقه است.
◽️فقهی که پاسخگو نباشد، در زمره دین خدا نیست.
◽️امام(ره) بارها تاکید داشتند به یک بخش از قرآن اکتفا نکنید چراکه فقه ما نباید کاریکاتوری باشد.
◽️امروز دارای قویترین حوزههای علمیه شیعی و جهان اسلام هستیم، اما با این حال باید خود را با رقبا و دشمنان از یک سو و اقتضائات زمان و مشکلات لاینحل از سوی دیگر مواجه کنید.
◽️ #اجتهاد به معنای بحثهای روز در موضوعات و مسائل جدید است، باید دید خروجی فقه برای رفع مشکلات، اجرای شریعت، پیادهسازی اسلام و دین چه بوده است و اجتهاد باید بهدنبال آن باشد تا بتواند مشکلات و مسائل جدیدی را به لحاظ دینی و فقهی در بطن جامعه حل کند.
@HawzahNews | خبرگزاریحوزه
⭕️ استاد حوزه ناچار است در اسنپ کار کند!
🔻دبیر مجمع اساتید حوزه تهران، حجت الاسلام حسین نیکوئی در گفتگو با خبرگزاریحوزه:
◽️ یکی از مشکلات اصلی جامعه اساتید حوزوی مسئله #معیشت و امنیت شغلی است و بسیاری از اساتید مبرز حوزه به دلیل عدم تامین مسائل مالی از جانب حوزه، جذب موسسات علمی و مراکز دانشگاهی می شوند و این مسئله به مرور زمان موجب افت کیفی در سطح علمی حوزه های علمیه خواهد شد.
◽️ اگر حداقلها برای اساتید تامین نشود، استاد حوزه ناچار است یا در اسنپ کار کند و یا از سایر امور مشکل معیشتش را حل کند و در این حالت دیگر فرصتی برای کار و فعالیت علمی باقی نمیماند.
◽️ همه طرحها و پیشنهاداتی که از طرف مجمع اساتید به شورای معین ارسال میشد یا اجازه بررسی آنها را نمی دادند و یا اگر هم مطرح میشد با گفتن عبارت «این مشکلات قابل حل نیستند» آن را از دستور کار خارج میکردند و با این اقدام همه پیگیریهای ما با بن بست مواجه می شد.
ما در حوزه های علمیه جوانان متعهد، انقلابی و صاحب فکر و اندیشه بسیار داریم، اما چرا از آن ها استفاده نمی شود؟ چرا فضلای جوان امکان ورود به شوراهای مهم حوزوی را ندارند؟
◽️ شاید برخی عنوان کنند که علمای سلف و اساتید قدیم با وجود همه این مشکلات، کارهای علمی خوب و ماندگاری داشته اند، اما باید به این نکته مهم توجه داشت که سطح زندگی و شرایط اجتماعی و فرهنگی در آن زمان ها چطور بود؟
الان سطح توقعات مردم از یک استاد حوزوی که در #حکومت_دینی و نظام اسلامی زندگی می کنندبه مراتب سنگین تر و گسترده تر از شرایطی است که در حوزه قدیم بود.
◽️ در حوزه قدیم استاد می دانست که طرف مقابل او یک حکومت طاغوت و ظالم است و در قبال خدمات علمی و اجتماعی خود به مردم هیچ توقعی نداشت و میدان را میدان مبارزه می دید و با همه کاستی ها و مشکلات موجود می ساخت، ضمن این که شرایط و گستره فعالیت او هم بسیار محدود بود.
◽️ اساتید ما از بدو ورود به حوزه تا الان به صورت #جهادی و انقلابی در میدان حضور دارند و تا توان دارند کار علمی و تدریس در حوزه را رها نخواهند کرد و این طور نیست که به دلیل کم کاری برخی مسئولین بخواهند کنار بکشند.
@HawzahNews | خبرگزاریحوزه
🔻آیتالله علیدوست در مشهد:
🔹اصولفقه نیاز به تغییرهای ساختاری دارد
◽️در اصول فقه مساله زائد وجود ندارد، آنچه آمده از سر نیاز، نه تفنن و ماجراجویی بوده است.
◽️ثلث رساله شیخ اعظم قابل حذف است، بدون آنکه لطمه اساسی به دانش اصول، طلبه و استاد وارد شود.
◽️بخشهای ویژه ای از گستره شیعه باید در اصول فقه بیاید که این خلا امروز به شدت احساس می شود؛ به طور کلی اصول فقه نیاز به تنقیح، تهذیب در مباحث، تکمیل و اضافه کردن مسائل و در نهایت نیز نیاز به تغییرهای ساختاری دارد.
hawzahnews.com/news/874792
💎 واکنش سید عباس موسویان به مباحث اخیر درباره طرح بانکداری مجلس
🔻حجت الاسلام والمسلمین سید عباس موسویان عضو شورای فقهی بانک مرکزی و از مدافعان طرح جدید بانکداری مجلس طی یادداشتی به مباحث اخیر در این باره پرداخت و نوشت:
🔹ضمن تقدیر و تشکر از #مراجع بزرگوار تقلید و برخی فضلای حوزه علمیه قم که دغدغه اصلاح قوانین و مقررات کشور بر اساس آموزههای نورانی قرآن را دارند، کمیسیون اقتصادی مجلس با آسیب شناسی دقیق روی اصل مبنای فقهی و قانونی وجهالتزام بانکی و همینطور آنچه در مقام اجرا رخ میدهد، طی مواد 114 تا 123 طرح قانون بانکداری جمهوری اسلامی ایران، در صدد برآمد تا اشکالات نظری مبنای قانونی و اشکالاتی که در مقام اجرا بانکها مرتکب میشوند را برطرف نماید.
🔹با مشورت برخی از مراجع تقلید، قرار شد وجهالتزام از شرط ضمن عقد که در قرارداد گنجانده میشود حذف شود و بجای آن، تخلف در پرداخت بدهی و تخلف در انجام تعدات، به عنوان یک تخلف شناسایی شده و جریمهای برای آن تعیین گردد و این جریمه هم نه به بانک، بلکه به حساب ویژهای با کاربرد خاص واریز شود. این مطالب در مواد 115 تا 121 طرح پیشنهادی آمده است.
🔹امید است با تصویب #طرح_بانکداری جمهوری اسلامی ایران، اولا، بحث نظری دریافت جریمه تاخیر تادیه از منظر فقهی منطبق بر آرای فقهی مراجع تقلید باشد. ثانیا، ابعاد دریافت، دریافت جریمه تاخیر تادیه محمل قانونی پیدا کند، ثالثا، جریمه تنها به متخلفین مختص شده و معسرین و ورشکستگان معاف از جریمه شوند، و رابعا، همانطور که راه برای متخلفین در پرداخت بدهی بسته میشود راه تخلف برای برخی بانکهای متخلف نیز بسته شود.
✳️متن کامل یادداشت آقای موسویان را به همراه مستندات و مواد قانونی و مقایسه بین طرح کنونی و طرح جدید را از این لینک دنبال کنید👇
http://hawzahnews.com/news/874977