خبرگزاری حوزه
🔳 سه عضو سابق شورای عالی حوزه مورد تجلیل قرار گرفتند ◻️ با حضور اعضای شورای عالی حوزه های علمیه و ج
🔻آیتالله محمد یزدی:
✅ خدمات و تلاشهای اعضای شورای عالی از گذشته تاکنون انکار نشدنی است
◻️ در این حوزه ها کم نبودند افرادی که معتقد بودند، نظم در #بینظمی است و یک نظم درونی معنوی خود به خود اداره می کند و در مقابل هم کسانی بودند که می گفتند می بایست یک #نظم و ترتیبی برای حوزه ها باشد، بخصوص برای طلاب جوان و برای کسانی که وارد حوزه میشوند.
◻️ خوشبختانه این مسأله در قم بعد از پیروزی انقلاب اسلامی سه نفر به نمایندگی از آیت الله العظمی گلپایگانی و سه نفر به نمایندگی از امام خمینی یک شورایی را تحت عنوان «شورای مدیریت» تشکیل دادند که آیت الله العظمی فاضل لنکرانی یک دهه این شورا را اداره کردند و بعدها در مسیر تکامل به شورای عالی منجر شد که این شورا #سیاستگذاری می کرد و مدیریت #مجری بود.
◻️ در دوره های متفاوتی که شورای عالی تاکنون داشته است،
حضرت آیت الله مکارم شیرازی #دبیرشورایعالی بودند، آیت الله راستی کاشانی، آیت الله استادی، آیت الله محمدمؤمن، یک دوره هم بنده، یک دوره آیت الله مقتدایی و در حال حاضر نیز آیت الله حسینی بوشهری عهده دار این مسئولیت بودند و بعد به تدریج از طریق انتخابات جامعه مدرسین و تأیید حضرات آیات تنظیم شده است.
◻️ در طول این دوران آیات استادی هفت دوره، مقتداتی شش دوره، غروی پنج دوره هم دبیری و هم عضویت شورای عالی حوزه های علمیه را داشتند و این بدان معناست که مورد قبول حضرات آیات و قله های حوزه های علمیه بودند.
◻️ جابجا شدن و تغییر دادن برای اکثر سمتها پیش می آید، لذا در دوره هشتم سه نفراز آقایان حضور ندارند و جامعه مدرسین بر خود لازم می داند از سالها زحمات و تلاش های ایشان تقدیر و تشکر داشته باشد.
•┈┈••✾••┈┈•
@HawzahNews
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📸 هماکنون ارتباط تصویری رهبر انقلاب با همایش سراسری قوه قضائیه
سخنرانی حضرت آیتالله خامنهای تا دقایقی دیگر. ۹۹/۴/۷
📚 تاریخچه و ظرفیتهای موجود در کتابخانه مسجد اعظم
🔻راهنورد، مدیر کتابخانه مسجد اعظم در گفتوگو با خبرگزاری حوزه:
◻️ در نیمه شعبان ۱۳۳۸دستور تأسیس کتابخانه مسجد اعظم توسط آیت الله بروجردی صادر شد. پانزده روز پس از ارتحال آیت الله بروجردی در تاریخ۲۵ فروردین۱۳۴۰، کتابخانه به طور رسمی افتتاح شد.
◻️ پس از آماده شدن ساختمان کتابخانه، ابتدا کتابهای اهدایی آیت اللهالعظمی بروجردی که حدود سه هزار نسخه بود و سپس کتابهای اهدایی مرحوم آیت الله مقدس اصفهانی که بیش از دو هزار نسخه بود و کتابهای آیتالله سیدفرید اراکی که حدود دو هزار جلد بود، به کتابخانه منتقل شدند.
◻️ در مجموع بیش از دویست هزار نسخه انواع منابع اطلاعاتی در کتابخانه موجود است. از این میان، ۸۰۱۴ نسخه، کتابهای خطی هستند که همه دیجیتال شده است. همچنین ۶۳۲۰ عنوان کتاب چاپ سنگی به تعداد ۱۰۳۸۱ نسخه نیز در این کتابخانه موجود است که کل این مجموعه نیز دیجیتال شده اند. ۵۰۰۰ نسخه از منابع این کتابخانه کتابهای چاپ سربی و نفیس بوده و کتابهای چاپی فارسی و عربی نیز که بالاترین میزان منابع این کتابخانه را تشکیل میدهند، یکصد و بیست و دو هزار نسخه میباشد. مجموعه کتابهای لاتین این کتابخانه بالغ بر ۲۱۰۰ نسخه میباشد.
◻️ قدیمیترین نسخه خطی موجود در کتابخانه، نسخهای از کتاب «الشفاء» ابنسینا است که تاریخ کتابت آن به ۵۰۳ ق میرسد. همچنین نسخهای از «مجمع البیان» و «الاستبصار» مربوط به قرن۶ هجری نیز در این مجموعه موجود است. اما بخش عمده نسخ خطی کتابخانه مربوط به دوره صفوی و بعد از آن میباشد. همچنین یک نهجالبلاغه با کتابت قرن ۷ نیز از دیگر نفایس موجود در کتابخانه میباشد.
◻️ از جمله مهمترین نسخههای خطی موجود در کتابخانه میتوان به نسخههای به خط مؤلف یا تصحیح و تحشی مولف اشاره کرد. در این مجموعه، نمونه خط علمایی چون: شیخ بهایی، میرداماد، علامه مجلسی، ملامحسن فیض کاشانی، ... موجود است. نسخ دارای آرایهها و نقش و نگارهای هنری، خط تعلیق، ناخنی و نسخ و نستعلیق پخته از دیگر ویژگیهای این مجموعه است.
◻️ از سال ۱۳۹۴ پروژه تدوین کتابشناسی آیت الله بروجردی در دستور کار کتابخانه قرار گرفت. در این راستا، مجموعه اسناد و منابعی که به نوعی مرتبط با آیت الله بروجردی هستند به شکل چاپی و الکترونیکی در حال گردآوری می باشد.
◻️ پروژه تاریخ شفاهی نیز در جهت تقویت پروژه کتابشناسی آیتالله بروجردی در کتابخانه در دست اقدام قرار گرفت. در پروژه تاریخ شفاهی از افراد و شخصیتهایی که به طور مستقیم یا غیر مستقیم با آیتالله بروجردی در ارتباط بودهاند، دعوت به عمل آمد و در کتابخانه پیرامون مباحث مختلف به ویژه مرتبط با آیتالله بروجردی با آنها صحبت شد که به صورت صوت و فیلم این مجموعه در وبگاه کتابخانه قابل دسترس میباشد.
◻️ تعداد ۶۲۴ جلد از نسخ خطی کتابخانه متعلق به کتابخانه شخصی آیت الله العظمی بروجردی است.
🌐 مخاطبان میتوانند با مراجعه به سایت کتابخانه آیتالله بروجردی و ورد به بخش "پرسش از کتابدار" به آدرس blib.eref.ir/help/per سؤال خود را مطرح کنند.
•┈┈••✾••┈┈•
📲 آخرین رویدادهای دینی و فرهنگی را در کانال رسمی خبرگزاری حوزه دنبال کنید:
eitaa.com/joinchat/415432704C8ae17cca99
📸 #تصاویر_شما|طلاب جهادی اندیمشک پای کار تغسیل و تدفین اموات کرونایی
https://hawzahnews.com/news/906948
فیلمها و تصاویر خود را برای ما ارسال کنید؛ 👇
📬 @nabi_k_v
◻️ مروری بر سوابق علمی و مدیریتی «یک روحانی» که رئیس جدید کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شد
حجتالاسلام غلامرضا قاسمیان، علاوه بر تحصیلات حوزوی، دانش آموخته دانشگاه صنعتی شریف و مؤسس "مدارس علمیه مشکات" است و فعالیت های مدیریتی و علمی متعددی در کارنامه او دیده می شود.
hawzahnews.com/news/906935
خبرگزاری حوزه
📸 هماکنون ارتباط تصویری رهبر انقلاب با همایش سراسری قوه قضائیه سخنرانی حضرت آیتالله خامنهای تا د
🔻رهبرانقلاب در ارتباط تصویری با مسئولان قضایی تأکید کردند:
⚠️ مبارزه با فساد بدون ملاحظه و تعدی و فقط بر مدار حق، عدل و قانون
◻️ گلایه از اهانت و ظلم به برخی بزرگان پاکدست قبلی قوه قضائیه در دادگاه اخیر
◻️بیتوجهی در مراقبتهای کرونا موجب خستگی کادر درمانی وافزایش مشکلات اقتصادی میشود
◻️ مبارزه با فساد که در این دوره به #اوج خود رسیده است باید بدون اغماض و بر اساس حق و عدل و قانون و همچنین بدون تعدی و ظلم به افراد بیگناه با قدرت ادامه یابد.
◻️حرکت مبارزه با فساد که اکنون در قوه قضاییه بهخوبی مشاهده میشود و خود را نشان داده است، از دوره آقای آملی لاریجانی آغاز شد و ایشان هم در داخل و هم در بیرون از قوه شروع کننده آن بودند و اینها نباید از نظر دور باشد.
◻️مردم از مبارزه بدون ملاحظه و بدون اغماض با مفسد امیدوار می شوند زیرا فساد مالی و اقتصادی همچون ویروس کرونا، بسیار خطرناک و بهشدت #واگیردار و مُسری است.
◻️ باید مبارزه با فساد، در درجه اول در داخل قوه و به صورت جدی و کارشناسی انجام شود.
◻️ ملاک در مبارزه با فساد باید فقط حق، عدل و قانون باشد و هیچ ملاحظه دیگری در کار نباشد.
◻️ یکی از نکات مهم در زمینه مبارزه با فساد «نظارتها و گزارش های مردمی» است. باید برای این موضوع زیرساختهای حقوقی در قوه قضاییه فراهم شود تا امنیت مادی و معنوی #گزارشگر حفظ شود و آمر بهمعروف و ناهی از منکر دلگرم باشد که دستگاه قضایی پشتیبان او است، و در مقابل زمینه تهمت زنی نیز فراهم نشود.
◻️ مردم از لحاظ معیشت دچار سختی هستند، همه دستگاهها باید به اقتصاد کشور کمک کنند
◻️ یکی از اقدامات خوب قوه قضاییه در مبارزه با فساد «حمایت از تولید و جلوگیری از تعطیلی واحدهای تولیدی» است. در شرایط کنونی که مردم از لحاظ معیشت دچار سختی هستند، هر دستگاهی که بتواند به اقتصاد کشور کمک کند.
◻️ابلاغیه اخیر رئیس قوه قضاییه مبنی بر اینکه برخی بانکها حق مصادره و تعطیلی واحدهای تولیدی را ندارند، کار بسیار درستی است چون برخی افراد با خرید واحدهای تولیدی و اخراج کارگران و فروش تجهیزات، کاربری این واحدها را تغییر میدهند. ۹۹/۴/۷
مشروح بیانات رهبر انقلاب:👇
hawzahnews.com/news/906941
@HawzahNews
🌷هفتم تیر روز پرپر شدن لالهها؛
🏴 شهیدی که به تنهایی یک ملت بود
◻️ اقتدار قوهقضائیه خون بهای شهید بهشتی است
@HawzahNews
⚠️ هر مبتلا به کرونا ۴٠۶ نفر را مبتلا میکند
#️⃣ همه مردم ماسک بزنند
◻️ معاون کل وزارت بهداشت ضمن تاکید بر استفاده از ماسک توسط همه مردم، از آغاز پویش همگانی با هشتک « #من_ماسک_میزنم» در کشور، خبر داد.
◻️حریرچی: هنوز هیچ مستند علمی وجود ندارد که افراد مبتلا ایمنی طولانی و موثر نسبت به کرونا داشته باشند.
◻️ ایران با اینکه از لحاظ تعداد خالص موارد ابتلا و از لحاظ تعداد خالص مرگ ناشی از کووید ۱۹ به ترتیب رتبه ۱۰ و ۹ جهانی را دارد، اما از لحاظ تعداد موارد ابتلا و تعداد خالص مرگ به یک میلیون نفر جمعیت به ترتیب به ۴۷ و ۳۰ دنیا را دارد.
•┈┈••✾••┈┈•
@HawzahNews