🔻حضرت آیت الله علوی گرگانی در گفتگو با خبرگزاری حوزه :
⭕️ مقتضای دشمن، آشوب کردن و ایجاد اختلاف است
🔹 همه شما مردم، زائر حضرت ابی عبد الله(ع) هستید، این مسیری که در آن قدم برمی دارید و حرکت می کنید، راه خدایی است.
🔹 وقتی قصد #زیارت_اربعین کردید، نیت و عملتان، آگاهانه و خالصانه باشد.
اگر عمل و نیت خالصانه باشد، باعث ترقی، رشد معنوی ،کمال و سیر صعودی به بالاترین کمالات عالیه نفسانیه خواهد شد. امیدواریم با دست پر بروید و بادست و پر برگردید.
➖ مقتضای دشمن، آشوب کردن و ایجاد اختلاف بین مسلمانان است.
وقتی می بینند حماسهای مانند اربعین این همه برکات دارد و باعث #وحدت بین مسلمانان می شود، به این فکر هستند هر طوری است این حماسه را تخریب کنند، بین مسلمانان اختلاف و تنش ایجاد کنند.
🔹 اما حوزویان و مردم متدین ایران اسلامی،مسلمانان هم وظیفه ای در مقابل برنامه دشمن دارند و آن این است فریب و نیرنگ رفتار جبهه استکبار را نخورند ودر میدان آنها بازی نکنند.
http://hawzahnews.com/detail/News/465651
➕ @HawzahNews
🔻به سردبیری کریم دلفانی:
فصلنامه حلقه وصل به همت دبیرخانه ستاد همکاریهای حوزه و آموزش و پرورش منتشرشد+ دانلود PDF
http://hawzahnews.com/detail/News/465667
🔻آیت الله خاتمی در نماز جمعه تهران:
⚠️ مسئله اول کشور حل مشکل معیشتی مردم است
⭕️ قتل خاشقچی دامن آمریکا را هم خواهد گرفت
⭕️ موافقان و مخالفان FATF اتهام زنی نکنند
خطیب موقت نماز جمعه تهران با اشاره به اظهارنظرهای موافقان و مخالفان FATF، گفت: از هر دو طرف تقاضا می کنم با عصبانیت در این موضوع برخورد نکنید. اینکه برخی بگویند موافقان خائن هستند، درست نیست و آن طرف هم بگوید شما مشکلات کشور را نمی شناسید و ما می دانیم، هم درست نیست. این لایحه هم مثل دیگر لوایح مراحل خود را در کشور طی می کند.
http://hawzahnews.com/detail/News/465874
➕ @HawzahNews
🔻آیتالله محققداماد در مراسم آغاز سالتحصیلی دانشگاه ادیان:
تاسیس دانشگاه ادیان آرزوی مؤسس حوزه علمیه قم بود/با خشونت وتکفیر دیگران کار به جایی نمیرسد
http://hawzahnews.com/detail/News/465860
🔻آیتاللهالعظمی مظاهری:
#شرح_حدیث:
در این جلسه، به شرح سه فراز از نصایح امام حسن مجتبی«سلاماللهعلیه»میپردازیم. آن حضرت میفرمایند:
💠 «اسْتَعَدَّ لِسَفَرِكَ وَ حَصِّلْ زَادَكَ قَبْلَ حُلُولِ أَجَلِكَ ... وَ اعْمَلْ لِدُنْيَاكَكَأَنَّكَ تَعِيشُ أَبَداً وَ اعْمَلْ لِآخِرَتِكَ كَأَنَّكَ تَمُوتُ غَداً، وَ إِذَا أَرَدْتَ عِزّاً بِلَا عَشِيرَةٍ وَ هَيْبَةً بِلَا سُلْطَانٍ فَاخْرُجْ مِنْ ذُلِّ مَعْصِيَةِ اللَّهِ إِلَى عِزِّ طَاعَةِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ»؛
✳️برای سفر آخرت آماده باش و توشۀ آخرت را قبل از آنکه اجل فرا برسد، جمعآوری کن. ... برای دنیا چنان کار کن که گویا تا ابد زنده هستی و برای آخرت بهگونهای تلاش کن که گویی فردا خواهی مرد. هرگاه بخواهى بدون داشتن فاميل و قبیلۀ بزرگ، عزيز گردى، و بدون داشتن سلطنت (مانند سلاطين) مهابت و بزرگى داشته باشى، از ذلّت نافرمانى خداوند، به سوى عزّت فرمانبرداريش بيرون آى.
این توصیه، در حساسترینِ مواقع، یعنی هنگام شهادت امام حسن«ع» بیان شده است و از این جهت، مهمترینِ نصایح است؛ چراکه اگر مطالبی مهمتر از آن بود، قاعدۀ فصاحت و بلاغت اقتضا میکرد که امام در آن موقعیّت ویژه، همان مطالب را بیان کنند.
🔹انسان باید وقت خروج از خانه، به این فکر کند که آیا بر میگردد یا نه؟ هر شب موقع خواب، با خود بیندیشد که آیا فردا صبح بیدار میشود یا نه؟ با این فکر، اعمال خویش را اصلاح کند و راجع به گذشته، واقعاً توبه نماید و با توبه، گناهان و خطاهای خود را جبران کند.
🔹علمای علم اخلاق، به این عمل، قانون #مراقبه میگویند، که انصافاً قانون بسیار خوبی است. حتی امام هفتم، حضرت موسیبنجعفر«سلاماللهعلیه» میفرمایند: کسی که هر روز نفس خود را محاسبه نکند، شیعه نیست.
🔹احتمال وجود معاد و عذاب برزخ و قيامت نيز کافي است که انسان مهیّاي مرگ باشد، چه رسد اينکه قطعي و يقيني است. اساساً اگر کسي به اين يقين هم نرسد، رفع «ضرر احتمالى» لازم و واجب است.
🔹آدم باید تلاش کند که راحت از دنيا برود. خوشا به حال کساني که مثل گلی که بو ميکنند، جانشان را به جان آفرين تسليم مينمايند. اینگونه مردن، علم نميخواهد، تقوا میخواهد، آمادگي براي سفر ميخواهد.
💠... وَ اعْمَلْ لِدُنْيَاكَكَأَنَّكَ تَعِيشُ أَبَداً وَ اعْمَلْ لِآخِرَتِكَ كَأَنَّكَ تَمُوتُ غَداً
🔸همه بايد در کارهاي مربوط به دنيا محکمکار باشند، سرهمبندی در کارها نباشد و از تسامح و تساهل دوري کنند. هرکس هر کاري ميکند و هرچه ميسازد، ابدي و #محکم باشد. رسول خدا«ص» در تدفين يک نفر شرکت کردند. سنگهاي لحد او را پیامبر اکرم بستند و در بستن لحد دقت ميکردند تا محکم باشد. به ايشان گفتند: این محکم کاری برای چيست؟ جملهاي فرمودند که بايد سرمشق همه باشد. فرمودند: خدا دوست دارد وقتی بندهاش کار را انجام داد، آن را محکم کند.
🔸 يک طلبه بايد تمام وقت خود را صرف خوب درس خواندن و تحصيل تقوا و تهذيب نفس کند. حال اگر در درس خود کوشا نباشد و با سرهمبندي درس بخواند تا نمرهاي بگيرد، به جايي نخواهد رسيد.
#سرهمبندی، در ساختن ساختمان، خسارت به بار ميآورد، سرهمبندي، در ادارهها مصيبت ديگري است. گناه اين سرهمبندیها بزرگ است.
🔸کوتاهي در کار و تلاش و تسامح در تأمين معيشت زندگي، منجر به احتياج و وابستگي ميشود که منفور تعاليم ديني است.
🔸اگر به آمار ميزان کار در کشورهاي پيشرفته مراجعه شود، معلوم ميگردد که ميانگين ساعت انجام کار در آن کشورها بالاست و همين، عامل موفقيّت، پيشرفت و استقلال آنهاست. ملّتهاي تنبل که به درستي تلاش نميکنند و کارهاي آنها توأم با محکمکاري نيست، محکوم به احتياج و وابستگي هستند.
🔹یکی از فواید مهم کسب #تقوا، برخورداري از وجاهت و محبوبیّت اجتماعی است. کسي که از گناه اجتناب ميورزد و واجبات را بهجا ميآورد، نزد مردم عزّت و #آبرو دارد و از ابهّت و شخصیّت اجتماعي ویژهای برخوردار است. همه از او حساب میبرند، زیرا بر دل مردم حکومت میکند و حکومت بر دلها، به انسان ابهت میدهد و دیگران را تابع او میسازد. قرآن کریم، وعده داده است که محبّت چنين کسی در دلها ريخته ميشود و در بين مردم محبوب خواهد شد
🔹بهترين موهبت براي انسان، اين است که دوستان او را دوست داشته باشند و دشمنان از وى حساب ببرند، در بين مردم عزيز باشد، ابهت داشته باشد و قدرتمند باشد. امام دوّم علیه السلام ميفرمايند: اين موهبت، در اثر رعايت تقوا به دست ميآيد.
متنکامل +منابع:👇
http://hawzahnews.com/detail/News/465545
➕ @HawzahNews| خبرگزاریحوزه
💠 حدیث روز 💠
✳️ قدمی برای همجواری با پیامبر(ص)
🔹عن أَبی عَبْدِ اللَّهِ علیهالسلام: مَنْ أَرَادَ أَنْ يَكُونَ فِي جِوَارِ نَبِيِّهِ (ص) وَ جِوَارِ عَلِيٍّ وَ فَاطِمَةَ فَلَا يَدَعْ زِيَارَةَ الْحُسَيْنِ بْنِ عَلِيٍّ (ع).
🔻امام صادق علیهالسلام فرمود:
🏴هرکس دوست دارد در جوار پیامبرش(ص) و در جوار علی و فاطمه باشد، زیارت حسین بن علی(ع) را رها نکند.
📚 کامل الزیارات، ص۱۳۷
@hawzahnews
🔻حجتالاسلام معلمی، اقتصاددان حوزوی مطرح کرد:
⭕️ بررسی وضعیت معیشتی طلاب با ۱۹ آیتم جهانی
➖ #مشکلات_معیشتی طلاب به اندازه تاریخ حوزه های علمیه به همراه حوزه بوده و هیچ دوره ای نبوده که طلاب بتوانند نفس راحتی بکشند و همیشه با مشکلات مواجه بوده اند.
➖ در تحقیقاتی که از سوی مرکز خدمات حوزه درباره وضعیت معیشتی طلاب بر اساس 19 آیتم معیشتی استاندارد انجام دادیم، به این نتیجه رسیدیم که اولین مشکل طلاب، عدم توانایی در پرداخت اقساط و مشکل بعدی، تأمین کالاهای اساسی از قبیل گوشت، برنج، روغن و ... است که به دلیل #شهریه پایین طلاب است.
🔹راهکاری که می توانیم مطرح کنیم، #کارآفرینی است؛ باید طلاب و خانواده های آنان را به سمت کارآفرینی سوق دهیم؛ بنده با توجه به تحصیلات اقتصادی که داشتم، با این نظریه که کار در کنار تحصیل نباشد، کاملا مخالفم؛ در کل دنیا کار در کنار تحصیل تعریف شده و دانشجویان کار می کنند؛ البته فضای کسب و کار دانشجویی برای آنان تعریف شده است.
🔹 #مهارت_آموزی از دیگر ضروریاتی است که باید به دنبال آن برویم تا بتوانیم از مشکلات موجود بکاهیم.
http://hawzahnews.com/detail/News/465917
➕ @HawzahNews
⏱کاهش زمان صدور گذرنامه از یک هفته به ۷۲ ساعت
#حوزه/ رئیس پلیس مهاجرت و گذرنامه نیروی انتظامی از کاهش روند صدور گذرنامه از یک هفته به ۷۲ ساعت خبر داد و گفت: زائران بهتدریج به مرزها مراجعه و از ازدحام خودداری کنند.
http://hawzahnews.com/detail/News/465993
➕ @HawzahNews
بستهخبری|همایش «مسائل مستحدثه و حوزه علمیه؛ چالش ها و رویکردها» که در مشهد برگزار شد
➖➖➖
🔻آیت الله فاضل لنکرانی:
🔹با اجتهاد جواهری می توان مسائل مستحدثه را حل کرد/ حیات حوزه ها با مسائل مستحدثه سپری شده است
افرادی هستند که طعم فقه را نچشیده اند ولو پای درس خارج بزرگان حوزه نشسته باشند و می گویند که حوزه دور از مسائل اجتماعی است، بدون شک باید گفت اینان دور از مسائل فقها هستند؛ آن مقدار که بعد از پیروزی انقلاب مسائل مستحدثه مطرح شده، قابل قیاس با قبل از آن نیست.
http://hawzahnews.com/detail/News/465896
🔻حجت الاسلام والمسلمین عندلیب:
🔹فقه نمی تواند چشم خود را بر نیازهای بشر ببندد
فقیه می تواند افق روشنی را در مسائل مستحدثه فراروی خود داشته باشد و در این نوع مسائل باید بیشتر از دیگر مسائل از عقل، اعتبارات و عرف استفاده کنید.
http://hawzahnews.com/detail/News/465903
🔻رئیس دانشگاه علوم اسلامی رضوی:
🔹مسائل مستحدثه فقه پویای جواهری را از گوشه حجره ها به صحنه اجتماع آورد
مسائل مستحدثه ممکن است موضوع آن قدیمی باشد اما در شرائط جدید انقلاب اسلامی روی فقه پویا تاثیر گذار بوده و فقه را از گوشه حجره ها به صحنه اجتماع آورده است.
در مسائل مستحدثه، زمان مطرح نیست بلکه موضوعات مستحدثه موضوعاتی است که شناخت موضوع در آنها دستور نخست بوده و موضوع را باید همانطوری که هست بشناسید، و برای شناخت موضوع باید تلاش وافر داشت و مقتضیات اجتماعی را دید.
http://hawzahnews.com/detail/News/466019
🔻مدیر موسسه الهادی(ع):
فضای سنتی در مسائل مستحدثه را به فضای جدید و میان رشته ای نزدیک کنیم
http://hawzahnews.com/detail/News/466031
🔻حجت الاسلام والمسلمین ملکی
🔹فقه پویا پا به پای حدوث هر موضوعی بر اساس وحی و مبانی وحیانی پاسخگو است
http://hawzahnews.com/detail/News/466020
🔔 مدرسه هنر اصفهان طلبه هنرجو میپذیرد
http://hawzahnews.com/detail/News/465957
✅ نرمافزار شناسایی شرکتهای حلال و اسلامی به بازار آمد
#حوزه/ نرم افزار کاربری«غربال سهام حلال» که توسط یک شرکت سرمایه گذاری اسلامی ایجاد شده، به کاربران اجازه می دهد که قادر به شناسایی سهام حلال، اسلامی واخلاقی از میان هزاران سهام موجود باشند.
http://hawzahnews.com/detail/News/465924
💠 حدیث روز 💠
❇️ پاداش زیارت امام حسین(ع) با پای پیاده
🔹عن أَبی عَبْدِ اللَّهِ (ع): مَنْ أَتَى قَبْرَ الْحُسَيْنِ (ع) مَاشِياً كَتَبَ اللَّهُ لَهُ بِكُلِّ خُطْوَةٍ أَلْفَ حَسَنَةٍ وَ مَحَا عَنْهُ أَلْفَ سَيِّئَةٍ وَ رَفَعَ لَهُ أَلْفَ دَرَجَة.
🔻امام صادق علیهالسلام فرمود:
هرکس با پای پیاده به زیارت قبر حسین(ع) برود، خداوند با هر قدمی که بردارد برایش هزار حسنه مینویسد و هزار گناه از او پاک میکند و رتبه او را هزار درجه بالا میبرد.
📚 کامل الزیارات، ص133
________________
@HawzahNews
🔻سردار فتحی زاده در گفتگو با «حوزه»:
🔹خروج از مرز فقط با روادید امکان دارد
🔹ویزا و گذرنامه در مرز صادر نمیشود
http://hawzahnews.com/detail/News/466037
➕ @HawzahNews
پاسخ سوالات و شبهات اربعین.doc
620.5K
💭 پاسخ به سوالات و شبهات اربعین
ارائه شده توسط مرکز پاسخگویی به سوالات دینی
@hawzahnews| خبرگزاری حوزه
🔻منابع محلی سوری خبر دادند:
⭕️ اسرای ایرانی و سوری به زودی از دست داعش آزاد میشوند
#حوزه/ شیخ یوسف جربوع گفت: عملیات آزادسازی افراد ربوده شده از استان سویداء توسط داعش با نظارت دولت سوریه در جریان است و ما امیدواریم تمام افراد ربوده شده هرچه زودتر از دست داعش آزاد شوند.
http://hawzahnews.com/detail/News/466075
🔰 در نشست «نقد و بررسی طرح جامع بانکداری جمهوری اسلامی» مطرح شد:
⭕️ مرابحه در نظام بانکی جای اشکال دارد
⭕️باچند حکم فقهی کوتاه نظام بانکی تغییری نمیکند؛ باید ساختار بانکی اسلامی متحول شود
🔻حجت الاسلام مادرشاهی از اساتید اقتصاداسلامی:
➖ کارکردهای جدیدی که در قوانین جدید #بانکداری_اسلامی آماده شده، نهتنها مشکل بانکداری اسلامی را حل نمیکند، بلکه آن را عقبتر خواهد انداخت و کار را سختتر خواهد کرد؛ این طرح فقط مشکل بانکها را حل میکند و به مشکلات مردم و نظام توجهی ندارد.
➖ خلق پول بانکی، اکل مال بالباطل است. در گذشته فقط بانکهای دولتی به این شکل بود، اما در حال حاضر بانکهای خصوصی هم میتوانند #خلق_پول کنند و این کار فاجعه به بار خواهد آورد.
➖ بانک به کسانی تسهیلات کلان میدهند که به مراتب وضع بهتری نسبت به مردم دارند. بانکها سپردهها را با یک سود کم از مردم میگیرند و آن را به صورت #وامهای_کلان به دو درصد جامعه میدهند.
➖ مرابحه در نظام بانکی جای اشکال دارد
در روایات تأکید شده است که این کار به عنوان حیله رباست. لذا اگر حیله #ربا برای افراد جامعه جایز باشد این کار برای حکومت به هیچ وجه جایز نیست. این نظام تأمین مالی کاری میکند که یک بدهکاری گستردهای را در جامعه ایجاد میشود.
@hawzahnews| خبرگزاری حوزه
🔻دکتر زریباف استاد دانشگاه در رشته اقتصاد:
➖ با چند حکم فقهی کوتاه که نظام بانکی تغییری نمیکند؛ بلکه باید ساختار بانکی اسلامی متحول شود.
➖ بانک مرکزی #صراف_دلار است
ما نفت طلای سیاه را میدهیم و کاغذ میگیریم و بعد کل اقتصاد خود را به آن گره میزنیم.
➖ حدوداً 88 درصد سپردههایی که اصل حجم اصل نقدینگی است در اختیار #خواص اندکی از جامعه است.
➖ در حال حاضر بانکهای ما بردگی بازارهای جهانی را میکنند. در این نظام بانکی سود سرمایه مهم است نه اینکه بر سر مردم چه میآید.
➖ طبق روایت، وکالت دادن در اجاره حرام است حال از این بگذریم که بانکها با حق وکالت در اجاره معامله هم میکنند. بگذریم که با عقد #مرابحه رسماً حق اجاره تبدیل به مالکیت میشود و مانند این است که دو طرف یک زمین بازی را یک نفر بازی کند.
➖بزرگترین متقاضی دلار خود دولت است و بزرگترین عرضهکننده آن هم خود دولت است؛ اما مردم باید هزینه آن را بدهند. باید به عدم تسلط کفار و #نفیسبیل هم فکری کرد!
http://hawzahnews.com/detail/News/466097