📸اقامه نمازعیدسعیدفطر در حرم حضرت فاطمه معصومه(س)
تصاویر:🔻
http://hawzahnews.com/detail/Photo/453503
💠 حدیث روز 💠
🔻امام علي علیهالسلام:
❇️ رأسُ الفَضائِلِ مِلكُ الغَضَبِ وَ اِماتَةُ الشَّهوَةِ؛
🔹 سرآمدِ فضيلتها در دست داشتنِ زمام خشم و ميراندن خواهش نفس است.
📚 غرر الحكم: ح ۵۲۳۷
________________
@Hawzahnews
📹فیلم/ طلبهای که بارفتارش مسیر زندگی یک جوان را تغییر داد 👇
http://hawzahnews.com/detail/News/453534
🔻 پروانه معصومی درگفتگو باحوزه:
🔹لذت حضور در سریالهای مناسبتی، قابل قیاس با دیگر کارها نیست
🔹سریالهای ماه رمضان باید تصویرگر فرهنگ رمضان باشد و برای مردم جریانساز باشد
➖ماه رمضان ایام شادی و نشاط است، پس چرا در تلویزیون ما سعی میشود این نکته طور دیگری نشان داده شود؟
hawzahnews.com/detail/News/453468
💠 عارفی که دوست نداشت به عنوان شاگرد آیت الله قاضی شناخته شود
ویژهنامه العبد (۳۰)؛
(سیره اخلاقی، علمی، عملی و سلوکی آیتالله العظمی بهجت(ره))
✳️ رنج راه
این همه تلاش و همتی که پدرم برای تحصیل در نجف داشتند، در وضعیت عادی نجف نبوده است. خودشان میفرمودند: ده سال در نجف بودم، ده نفر هم برای طلبه شدن از ایران نیامدند. اوضاع زمان رضاخان به حدی مشکل بود که اگر طلبه ای به کاظمین می آمد، در نجف معروف میشد که مثلاً یک قوچانی به کاظمین آمده و همه تعجب می کردند که چگونه آمده است.
چون در آن زمان ارتباطهای مالی قطع بوده است، پولی به طلاب نمیرسیده و آنها در مضیقه مالی شدیدی قرار داشتند. برخی از طلاب هم به همین خاطر از عراق برمی گشتند؛ مثلاً علامه طباطبایی قدس سره و برادرش به همین علت مجبور شدند به ایران برگردند؛ زیرا مدتی حواله پول از ایران به آنها نرسیده بود و مبلغ قابل توجهی که از زمین هایشان در ایران به دست میآمد، حیف ومیل میشد. آقا میفرمود: «در ایام زیارتی، طلبهها به عنوان زیارت فوج فوج به کربلا می آمدند و دیگر به نجف برنمی گشتند و به ایران مراجعت می کردند یا به طور کامل از لباس روحانیت خارج می شدند و وارد ادارات یا مشغول کشاورزی می شدند» معمولاً در آن زمان رغبتی به طلبگی وجود نداشته است. در چنین زمانی ایشان اینطور درس میخواندهاند؛ البته بعضی از ثروتمندانی که به ایشان علاقه مند بودند و اصرار میکردند ایشان را به نجف بفرستند، از ایران حواله هایی برایشان می فرستادند؛ ولی زمانی که سخت گیری ها در زمان رضاخان تشدید شد، این حواله ها کمتر می رسیده یا شاید اصلاً نمی رسیده است. آن زمان، علمای بزرگ هم در مضیقه شدید مالی بودند. پدرم تعریف میکردند: «مرحوم قاضی بارها از ما قرض کردند.» حتی درباره مرحوم غروی اصفهانی (ره) نقل شده است که تمام زندگی اش را داد. پدرش صاحب کمپانی راه آهن بوده است؛ ولی ایشان همه دارایی اش را داده بود؛ به طوریکه فقیر شده بود.
➖➖
✳️ پرهیز از شهرت
مرحوم آقا از همان زمان که به ایران آمدند، به هیچ وجه دوست نداشتند به عنوان شاگرد آیت الله قاضی قدس سره شناخته شوند. می فرمودند: «نمیدانم چه کسی سبب شد به این نام مشهور شوم.»
از همان اوایل سکونت در قم، هر روز به زیارت حضرت معصومه علیها السلام میرفتند. برای رفتن به زیارت، راه های پنهان و خلوت را انتخاب می کردند. فقط در اوقاتی که مغازه ها تعطیل و خیابان خلوت بود، از پیاده رو حرکت می کردند. از اینکه صاحبان مغازه ها سلام و احترام کنند هم اجتناب می کردند؛ حتی برای پرهیز از روبه رو شدن با کسبه و عابران، اگر مغازهها باز و در خیابانها رفت وآمد بود، راه را دورتر میکردند. از کوچه پس کوچه هایی که الآن داخل شبستان حرم قرار گرفته است، میگذشتند و از دری که در کوچه ششمتری (خیابان موزه) قرار داشت و خیلی پرت و خلوت بود وارد حرم میشدند. از همان راه هم برمی گشتند.
وقتی برای شرکت در مجلس ترحیم همسایه ها و آشنایان می رفتند، پایین مجلس می نشستند. هیچ وقت به جایگاه ویژه ای که برای علما آماده کرده بودند، نمیرفتند.
در جریان تخریب بارگاه امامان عسکریین(ع) در سال ۱۳۸۶ش. همه علما و مراجع بیانیه دادند؛ اما مرحوم پدر فقط برای اینکه مطرح نشوند، از دادن بیانیه عمومی خودداری می کردند ولی در نهایت به اصرار بعضی از شاگردان راضی شدند و بیانیه ای صادر کردند.
http://yon.ir/xlt77
➖➖➖
@HawzahNews| خبرگزاری حوزه
♨️ همه ظلمها به یکدیگر و دلشکستنها در همین دنیا عکسالعمل دارد
استاد انصاریان در سخنرانی خود در مسجد امیر(ع):🔻
➖همه ظلمها به یکدیگر و دل شکستنها در همین دنیا عکسالعمل دارد و جهان هم جهان بیحافظهای نیست، تمام حرکات انسانها را میگیرد و دستور میدهد حرکات را عکسالعمل نشان دهد. از زیر خیمه چنین حافظه، حرکت و عکسالعملی نمیتوان فرار کرد «و لا یمکن الفرار من حکومتک».
➖مردم دنیا بلد نیستند زندگی کنند، مردم دنیا مصادر و مراکز منشأ دردها، رنجها و مشکلات را نمیدانند لذا برای خودشان مشکلآفرینی میکنند. اگر مردم آگاه به آیات و روایات در حد خودشان بودند، یقیناً تا این اندازه مشکلات نداشتند.
🔹خداوند خیر مطلق است؛ از او جز رحمت صادر نمیشود.
خداوند متعال نه طبقات جهنم را، نه عذابهای این طبقات را ساخته است. سازنده آن کفر کافران، شرک مشرکان، نفاق منافقان، بخل بخیلان، حسد حاسدان، کبر متکبران، جرم مجرمان است. اگر ساخت جهنم و عذابهایش را به خدا نسبت دهید در حقیقت به او تهمت زدید و خود این تهمت هم یک آتش دیگری است که برافروخته میکنید.
http://hawzahnews.com/detail/News/453494
🔻حجتالاسلام حقجو کارشناس و مشاور امور خانواده در گفتگو باحوزه:
🔹 اخلاق مداری و احترام متقابل، از رموز مهم توفیق در زندگی زناشویی است
اگر ما به شاخصه های #سبکزندگیاسلامی در زندگی زناشویی توجه کردیم، زندگی خوب ، آرام و توام با رضایتمندی خواهیم داشت و گرنه شاید به آسایش ظاهری برسیم اما #آرامشحقیقی را درک نخواهیم کرد.
➖ گلایه ای از رسانه ملی
گاهی مشاهده میشود که در یک سریال تلویزیونی زوج جوانی در همان روزهای آغازین زندگی، دارای خانه آنچنانی، مبلمان و ماشین مدل بالا هستند و حال آن که با واقعیتهای امروز ما مگر چند درصد جوانها میتوانند در همان آغاز تشکیل خانواده، از همه این امکانات برخوردار باشند.
➖ بنده در یک جلسهای خطاب به برخی از مسئولان صدا وسیما عرض کردم شما با این کار ، جوانان را به نوعی #تحقیر میکنید؛ چرا که جوان با دیدن چنین صحنههایی میگوید؛ من عُرضه داشتن چنین خانهای را ندارم، تا آخر عمر نیز اگر تلاش کنم نمیتوانم چنین خانهای را برای خود فراهم کنم. حال آن که اکثر جوانها در ابتدای زندگی خود، از داشتن پنجاه متر خانه شخصی هم محروم هستند.
➖ سوءظن و سخت گیری بیجا، ممنوع!
اگر هر کدام از طرفین نسبت به دیگری سختگیری کند، طرف مقابل نیز با او سختگیری خواهد کرد و از در کنار هم بودن لذت نخواهند برد و به همین خاطر است که نبی مکرم اسلام فرمودند : «اِرحم تُرحم» رحم کن تا به تو رحم شود.
🔹 راهکار مقابله با آسیب ها و آفت های ناشی از طولانی شدن ازدواج جوانان بازگشت به سبک زندگی دینی و توجه به آموزه ها و تعالیم قرآن و اهل بیت(ع) است. چنانچه ما بخواهیم دنباله رو راه غلط و پوچ غربیها باشیم، وضعیتمان از این که هست بهتر نخواهد شد.
http://hawzahnews.com/detail/News/453209
💠 حدیث روز 💠
✳️ کفاره غیبت چیست؟
🔹عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ (ع) قَالَ: سُئِلَ النَّبِيُّ(ص ) مَا كَفَّارَةُ الِاغْتِيَابِ قَالَ تَسْتَغْفِرُ اللَّهَ لِمَنِ اغْتَبْتَهُ كُلَّمَا ذَكَرْتَهُ.
🔻امام صادق(ع) فرمود: از پیامبر پرسیدند کفاره غیبت چیست؟
🔹فرمود: هرگاه به یاد غیبت شونده افتادی از خدا برای او طلب آمرزش کن.
@HawzahNews
#اطلاعیه
🔻دانشگاه علوم اسلامی رضوی ثبت نام می کند؛
پذیرش دانشجو و تحصیل همزمان در حوزه و دانشگاه
http://hawzahnews.com/detail/News/453546
🔻به همت موسسه نور المجتبی(ع)؛
آموزش معارف قرآنی با برگزاری دوره های مجازی
http://hawzahnews.com/detail/News/453549
@HawzahNews| خبرگزاریحوزه