📢 شرح حدیث رهبرمعظمانقلاب امروز در ابتدای درس خارج فقه درباره تبعات اخروی ریاست:
⛔ نباید دنبال #ریاست بدویم!
💠 عن النّبیّ صلَّى اللَّه علیه و آله قال: لا یُؤَمَّرُ رَجُلٌ عَلىٰ عَشَرَةٍ فَما فَوقَهُم اِلّا جِیءَ بِهِ یَومَ القیامَةِ مَغلولَةً یَدُهُ اِلىٰ عُنُقِه فَاِن کانَ مُحسِناً فُکَّ عَنهُ وَ اِن کانَ مُسیئاً زیدَ غِلّاً اِلىٰ غِلِّهِ.
👈 این حدیث دربارهی بنده و امثال بنده است؛
🔹️ [رسول اکرم صلّیاللّهعلیهوآله] فرمود که هیچ کس نیست که بر ده نفر یا بیشتر ریاست و امارت داشته باشد، مگر اینکه در روز قیامت وقتی که او را میآورند، #دستبسته وارد محشر میکنند.
🔹️ نفْس این مسئولیّت و آمریّت و ریاست، یک تبعاتی دارد که ایجاب میکند این را.
در آن حوزهِی مأموریّت که ما آنجا رئیسیم، مدیریم، یک کارهای هستیم، بعضی از کارها انجام میگیرد که ما میتوانستیم مانع آن بشویم و نشدیم، یا بعضی از کارها باید انجام میگرفت انجام نگرفت. اگر ماها عقل داشته باشیم، باید دنبال ریاست ندویم؛ ریاست این تبعات را دارد. این آمریّت و ریاست، این خطرات را دارد که روز قیامت وقتی او را بیاورند، مغلولاً (دستبسته) میآورند؛ این چیز خیلی مهمّی است. مغلولاً میآورند او را در پای محاسبهی الهی.
اگر چنانچه او آدم خوبی بود، درستکار بود، در آنچه انجام گرفته بود تقصیری و گناهی متوجّه او نبود، اینجا رها میکنند او را.
🔹️ امّا اگر نه، انسان نیکوکاری نبوده است در دنیا، خودش هم آدم بدکار و بدعملی بوده است ــ هرجور بدعملیای که فرض کنید ــ اینجا آن گرفتاری و آن غل و زنجیری که به او بسته شده است، افزایش پیدا میکند.
👈 اینها را باید ما بفهمیم؛ اینها را باید بفهمیم. دنبال کرسیهای ریاست [بودن] ــ چه ریاست اجرائی، چه ریاست تقنینی؛ میبینید برای نمایندگی مجلس بعضی خودشان را میکُشندــ عقل نیست، تدبیر نیست. ۹۷/۹/۲۷
@Khamenei_ir
@HawzahNews
خبرگزاری حوزه
📸 غرفه رسانه رسمی حوزه در پنجمین نمایشگاه دستاوردهای علمی مراکز پژوهشی حوزه👇 http://hawzahnews.com/
#نمایشگاه_مشکات| نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی حوزوی
➖➖➖
🔻هاجری، مسئول دبیرخانه انجمنهای علمی حوزه تبیین کرد:
چگونه پژوهش کنیم؟/ از سرمایه گذاری در بحث پژوهش نترسیم
http://hawzahnews.com/detail/News/471458
🔻 آثار مراکز رشد علوم انسانی اسلامی در نمایشگاه پژوهشی حوزه ارائه شد
http://hawzahnews.com/detail/News/472241
🔻هاشمیتنکابنی، معاون پژوهش سطوح عالی:
نیازهای پژوهشی جامعه در حوزه تدوین شده است/ ایجاد پایگاه های پژوهشی/فرایند یاد گیری پژوهش در مدارس علمیه
http://hawzahnews.com/detail/News/472271
🔻رفیعی، مدیر امور پژوهشی حوزه:
تولیدات علمی و پژوهشی متعددی به نمایشگاه مشکات ۵ راه یافته است/ با توجه به محدودیت نمایشگاه ۳ هزار اثر گلچین شده است
http://hawzahnews.com/detail/News/472269
🔻عرضه «الغدیر در کتاب و سنت و ادب» در نمایشگاه دستاورهای پژوهشی حوزه
http://hawzahnews.com/detail/News/472235
🔻مدنی، رئیس جامعه الزهرا(س):
دروس خارج حوزه علمیه در تمامی مسائل روز و اجتماعی ورود کرده است
http://hawzahnews.com/detail/News/472124
🔻ارائه ۱۲اثر پژوهشی مدرسه اسلامی هنر در نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی حوزوی
http://hawzahnews.com/detail/News/472234
🔻 آخرین آثار« پژوهشگاه قرآن و حدیث» در نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی حوزوی
http://hawzahnews.com/detail/News/472232
➖➖➖
@HawzahNews| خبرگزاریحوزه
🔰فتاح رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) امروز دردیدار با مراجع تقلید و علما
➖➖➖
🔻آیتاللهالعظمی مکارمشیرازی:
🔹اعتماد مردم به کمیته امداد بیشتر شده است
🔹لازم است در این شرایط نامناسب اقتصادی، بودجه این کمیته افزایش پیدا کند
http://hawzahnews.com/detail/News/472375
🔻حضرتآیتالله علویگرگانی:
🔹مسئولین گرانی را مهار کنند
🔹مسئولین به فکر مردم باشند،ممکن است، نتوانند همه مشکلات را مهار کنند؛ ولی تا جایی که میتوانند باید برای رفع گرانی تلاش کنند.
🔹اگر درکشور با وجود این همه مشکلات،اتفاقی نیفتاده به خاطر بزرگی مردم است و گرنه اگر ایمان نباشد، مشخص نمیشود در آینده چه اتفاقاتی بیفتد.
http://hawzahnews.com/detail/News/472398
🔻مهندس فتاح:
🔹رشد ۳۵درصد کمک خیرین به کمیته امداد امام خمینی(ره)
🔹در چندماه گذشته 100 هزار وام قرض الحسنهداده شده است
🔹این کمیته در مدت 9ماه توانسته 2500 خانه برای زلزله زدگان کرمانشاهی بسازد
🔹باتوجه به وضعیت نامناسب اقتصادی، این کمیته 620هزار خانواده نیازمند دیگر را به خانواده کمیته اضافه کرد
🔹تمام تلاش این کمیته این است، فراحزبی و فرامذهبی عمل کند
http://hawzahnews.com/detail/News/472392
🔻آیت الله اعرافی:
مشارکت با کمیته امداد وظیفهای دینی و عمومی است/ دستاوردهای کمیته امداد جای تقدیر دارد
http://hawzahnews.com/detail/News/472484
📸 گزارشتصویری:
http://hawzahnews.com/detail/Photo/472442
تکمیلمیشود...
💠 حدیث روز 💠
✳️ سه عامل تقویت حافظه
🔹عن الرِّضَا ع عَنْ آبَائِهِ عَنْ عَلِيٍّ ع قَالَ ثَلَاثَةٌ يَزِدْنَ فِي الْحِفْظِ وَ يَذْهَبْنَ بِالْبَلْغَمِ قِرَاءَةُ الْقُرْآنِ وَ الْعَسَلُ وَ اللُّبَانُ .
🔹امام رضا از پدران بزرگوارش از امام علی(ع) روایت کرد که فرمود: سه چیز حافظه را تقویت میکنند و بلغم را از بین میبرند:
قرائت قرآن و عسل و کندر.
📚 مکارم الاخلاق، ص۱۶۵
@HawzahNews
⭕️ واکنش آیتاللهالعظمی مکارم به سخنان رحیم پور #ازغدی در نماز جمعه تهران
#حوزه/ از عجائب روزگار است که هفته گذشته در نماز جمعه تهران در سخنرانی قبل از خطبه ها بر ضد حوزه علمیه صحبت کردند؛ نماز جمعه ای که فرزند حوزه است؛ نماز جمعه ای که تمام ائمه جمعه بدون استثناء تربیت یافتگان حوزه هستند را پایگاهی بر ضد حوزه کردند.
🔹در نماز جمعه بیان میکنند که چهل سال است حوزه حرفهای سابقش را میزند؛ هر شخصی نداند، شما طلاب و فضلای حاضر در جلسه میدانید که ما مرتب حرفهای روز و مسائل مستحدثه را در دروس خارج میگوییم؛ اینجاست که برخی گمان پیدا کردند که در درون نظام هم مخالف حوزه هست.
🔻سه نکته وجود دارد که حوزویان نباید آن را فراموش کنند؛
🔸نکته اول آن است که همه حوزویان دست #اتحاد داده و با هم متحد شوند تا نغمه خلافی در حوزه نباشد.
🔸نکته دیگر آنکه همه حوزویان باید به #مسائل_روز آشنا شوند؛ هم مسائل مستحدثه را بدانند و هم بر شبهات وهابیت، تکفیری ها و ... مسلط شوند.
🔸طلاب و فضلا باید در پوشیدن لباس، مسافرت ها، وسائل نقلیه و ... #زی_حوزوی را فراموش نکرده و بهانه دست دشمن ندهند؛ و الا با دروغ های بزرگ، حوزه را مورد هجمه قرار می دهند.
http://hawzahnews.com/detail/News/472456
@HawzahNews| خبرگزاریحوزه
⭕️ اظهارات آیتاللهالعظمی سبحانی درباره دیدار ناشران با ایشان
🔹... مطلب سوم آنان این بود که جدیدا تکلیف خانه دانش آموزان را حذف کردهاند؛ این افراد به بنده نگفتند تکلیف شب؛ بلکه گفتند #تکلیف_خانه و بنده نیز گفتم این کار صحیح نیست؛ زیرا ما هرچه فرزندان را وادار به کار علمی کنیم، مغز آنان شکوفا میشود؛ البته نباید فشار زیاد آورد.
🔹چیزی که صدها سال نتیجه بخش بوده، نباید یکدفعه آن را برداشت؛ ابتدا باید در یک استان امتحان کرد و اگر جوابگو بود، در کل کشور پیاده کرد.
برداشتن یک چیز قبل از امتحان، کار صحیحی نیست و بنده حق دارم یک نظر بدهم؛ ولی نباید بد تفسیر شود.
🔹پس از سخنان بنده، شخصی نوشت که تکلیف شرع فقط نماز مغرب و عشاست که در پاسخ باید بگوییم نماز تکلیف شرع است و کارهایی همچون مشق شب، #تکلیف_عرف.
🔹 عرض بنده اگر صحیح است، قبول کنید و اگر هم صحیح نیست با برهان آن را رد کنید؛ البته آقای وزیر جواب دادند که در خانه هم برای دانش آموزان فکری کردهایم که کارهای هنری داشته باشند؛ البته اینکه آیا همه خانهها ظرفیت کار هنری دارند یا ندارند؟ خود مسئولین می دانند.
متنکامل:👇
http://hawzahnews.com/detail/News/472453
@HawzahNews| خبرگزاریحوزه
خبرگزاری حوزه
🔻 به سردبیری رمضانعلی عزیزی: 🗞 شماره جدید «افق حوزه»منتشر شد+ دانلود⬇️ http://hawzahnews.com/detail
✍#سرمقاله:
🔳 هویت دینی حقیقتی عمیقاً پرنفوذ
به گزارش خبرگزاری «حوزه»، حجتالاسلام والمسلمین محمد رضا برته مدیر اطلاع رسانی و رسانه حوزه های علمیه، در سرمقاله جدیدترین شماره هفتهنامه «افق حوزه» نوشت:🔻
▫️امروزه بحث از #هویت به یکی از موضوعات مهم حوزه روانشناسی و مطالعات اجتماعی تبدیل شده است و هرچه بر غنای این مباحث افزوده میگردد، پیچیدگیها و ظرایف آن نیز فزونی مییابد. یکی از این پیچیدگیها اصل مسئله تعریف هویت است. به نظر میرسد بتوان بهطور خلاصه هویت را همان چیزی دانست که انسان خود را بدان تعریف میکند.
▫️انسان خود را به کشور، زبان یا دین تعریف میکند. مثل اولین زبانی که بدان تکلم میکنی، اولین جغرافیایی که در آن زاده میشوی یا دینی که بدان تدین میورزی. بدین ترتیب هویتهای جغرافیایی که البته در عصر حاضر با هویت سیاسی نیز گره خوردهاند و مفاهیمی مانند ملیت و تابعیت را ایجاد کردهاند؛ یا هویت فرهنگی - زبانی و نهایتاً هویت دینی بهعنوان هویتهای انتسابی شکل میگیرند. از این رو اگر از شخصی پرسیده شود که تو کیستی؟ میتواند با به خدمت گرفتن هویتهای پیشینی، در پاسخ بگوید: من یک ایرانی یا مصری، فارس یا عرب، مسلمان یا مسیحی هستم.
▫️انسان، غالباً پساز رسیدن به سن مشخصی در کنار شناخت آگاهانه خویشتن، تعاملات اجتماعی معینی را برای خود آغاز میکند که در این مرحله، هویت اکتسابی، اختیاری و آگاهانه ساخته میشود و میتواند به تغییر بسیاری از سازههای پیشین بیانجامد. او در این خودیابی، خویشتن را تعریف میکند و عناصری را انتخاب میکند که هویت او را تشکیل میدهد، مثل عضویت در یک گروه، بروز فعالیتهای خاص، نوع ویژه پوشش، نوع سلوک رفتاری متمایز، گرایشهای خاص فکری و... همگی عواملی انتخابی هستند که در کنار عناصر هویت بخش پیشینی و انتسابی تمام هویت فرد را میسازند.
▫️یک انسان غیردینورز و دارای گرایشات نهچندان قوی اخلاقی، پس از گرویدن به آیین جدید و کنار گذاشتن رفتارهای پیشین، چنان دچار تغییر میشود که گویی انسان دیگری است و تعریف جدیدی پیدا کرده است.
▫️انسان در سایه هویت دینی خود، فهم و تفسیری خاص از عالم، تمایلات و گرایشها و نهایتاً برنامه و سبک خاصی از زندگی مطابق آن فهم و تفسیر دارد که به مجموعه این سه ضلع (شناخت، گرایش و کنشهای نظاممند و همسو شده) #هویت_دینی فرد گفته میشود.
▫️از آنجا که انسان موجودی ماشینی نیست، دائماً فهم، تمایلات و رفتارهای او از منابع و مبانی مختلفی تأثیر میپذیرند و این تأثیرپذیری چنان خزنده و به تدریج است که منابع هویتبخشی در هم تنیده و گاه غیرقابل تمایز میشوند و در این مرحله تشخیص این نکته که فلان بینش خاص، فلان عمل یا سنت خاص مولود هویت دینی فرد است یا هویت جغرافیای فرهنگی او، کار بسیار دشواری خواهد بود.
▫️بسیار شاهد این واگویه هستیم که جوان ایرانی امروز هویت دینی کمتری نسبت به گذشته دارد. اما واقعیت امر این است که اولاً؛ با چه سنجه و ابزاری به این نتیجه رسیدهایم و ثانیاً؛ نرخ پایایی هویت دینی جوان ایرانی را نمیتوان در خلأ و به دور از واقعیات دنیای معاصر تحلیل کرد.
▫️خلاصه اینکه چون جوان امروز مانند گذشتگانش نمیپوشد، تکیه کلامش فرق کرده و به دنیا جور دیگری نگاه میکند، نمیتوان نتیجه فروکاسته شدن هویت دینیاش را بهدست داد؛ یعنی سنجهها و شاخصهای دیروزین شاید برای ارزیابی کیفی دینورزی امروزین کافی نباشد.
▫️و نیز بسیاری از رفتارها، منشها و کنشهای #جوان_ایرانی امروز به این خاطر متفاوت نشده که او دین را باور ندارد بلکه اینگونه امور را اساساً دینی نمیداند و آنها را بروندادهای فرهنگی متعلق به دیروز میداند. از همین روست که او در مواقع جدی و ذاتاً دینی حضوری پیشگام دارد. رونق بازار عدالتطلبی، معنویتخواهی، شرکت در برنامههای مذهبی مثل اعتکاف، هیأتهای عزاداری، اردوهای دانشجویی، تشکلهای امدادی و خدمات زیستمحیطی و نوعدوستانه را میتوان نشانههایی از گرایش عمیقاً پرنفوذ دینی جوانان امروز دانست.
http://hawzahnews.com/detail/News/472451
@HawzahNews| خبرگزاریحوزه
#نمایشگاه_مشکات| نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی حوزوی
➖➖➖
🔻آیت الله اعرافی درگفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه:
سال آینده نمایشگاه دستاوردهای مراکز حوزوی را در تهران با وسعت بیشتری برپا کنیم
http://hawzahnews.com/detail/News/472429
🔻مدیر حوزههای علمیه خواهران: تولید دانش ویژهٔ زنان امری ضروری است /ما برآنیم که پژوهش را در دل آموزش قرار دهیم
http://hawzahnews.com/detail/News/472424
🔻حضور اندیشکده مهدویت جمکران با ۷۹ اثر در نمایشگاه پژوهش
http://hawzahnews.com/detail/News/472388
🔻حجت الاسلام سعید ارجمندفر: همچنان نیازمند پژوهش های عمیق و کاربردی در زمینه سبک زندگی هستیم
http://hawzahnews.com/detail/News/472127
🔻عرضه مجلدات منشور حوزه و روحانیت در نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی حوزه
http://hawzahnews.com/detail/News/472437
🔻پژوهشگر حوزوی: دولت باید حمایت بیشتری از پژوهش های علوم انسانی و اسلامی داشته باشد
http://hawzahnews.com/detail/News/472099
🔻 فرزند مرحوم دکتر عباس بستانی: بیش از ۸۰ اثر تالیفی و ترجمه حاصل عمر مرحوم بستانی بود
http://hawzahnews.com/detail/News/472427
🔻مسئول غرفه موسسه کتاب شناسی شیعه: انتشار بیش از ۶۰ عنوان کتاب از سوی موسسه کتاب شناسی شیعه
http://hawzahnews.com/detail/News/472434
🔻معاونت پژوهش جامعه الزهرا(س): عرضه ۱۰۰ پایان نامه دانش آموختگان جامعه الزهرا(س) در نمایشگاه پژوهشی حوزه
http://hawzahnews.com/detail/News/472430
🔻آخرین پژوهش های پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی عرضه شد
http://hawzahnews.com/detail/News/472387
🔻 پاسخ به صدها هزار سوال دینی درنمایشگاه دستاوردهای پژوهشی حوزوی
http://hawzahnews.com/detail/News/472385
🔻حجتالاسلاموالمسلمین کوچکیان در سلسله نشستهای علمی:
نظام تولید علم در حوزههای علمیه از یک هندسه راهبردی بهره مند نیست
http://hawzahnews.com/detail/News/472380
📸 تصاویر:
http://hawzahnews.com/detail/Photo/472443
http://hawzahnews.com/detail/Photo/472384
http://hawzahnews.com/detail/Photo/472383
http://hawzahnews.com/detail/Photo/472358
📸حضور بانوان در پنجمین نمایشگاه دستاوردهای علمی مراکز پژوهشی
http://hawzahnews.com/detail/Photo/472382
📸بازدید آیت الله اعرافی از نمایشگاه دستاوردهای علمی مراکز پژوهشی
http://hawzahnews.com/detail/Photo/472441
➖➖➖
@HawzahNews| خبرگزاریحوزه
14.17M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬 ببینید| ماجرای تماس مسئولان سازمان تبلیغات اسلامی با خبرگزاری حوزه
@HawzahNews