📰صفحه اول روزنامههای شنبه ۱۶ تیر ماه
ادامه صفحات:👇
https://hawzahnews.com/xcWGd
•┈┈••✾••┈┈•
@HawzahNews | خبرگزاریحوزه
❇️ نتایج رسمی انتخابات ریاستجمهوری تاکنون
کل آرای شمارش شده: ۲۳.۶۴۶.۱۳۸ رأی
مسعود پزشکیان: ۱۲.۷۰۴.۹۱۰ رأی
سعید جلیلی: ۱۰.۴۷۴.۲۳۸ رأی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 پزشکیان رئیسجمهور منتخب شد
🔹کل آرای شمارششده: ۳۰.۵۳۰.۱۵۷ رأی
🔹مسعود پزشکیان: ۱۶.۳۸۴.۴۰۳ رأی
🔸سعید جلیلی: ۱۳.۵۳۸.۱۷۹ رأی
🔹میزان مشارکت: ۴۹.۸ درصد
@HawzahNews | خبرگزاری حوزه
💠 #حدیث روز 💠
💎 توصیهای به رئیس جمهور منتخب
🔻أمیرالمؤمنین علی علیهالسلام:
صَیِّرِ الدِّینَ حِصنَ دَولَتِکَ، و الشُّکرَ حِرزَ نِعمَتِکَ، فَکُلُّ دَولَةٍ یَحوطُها الدِّینُ لا تُغلَبُ و کلُّ نِعمَةٍ یَحرُزُها الشُّکرُ لا تُسلَبُ
❇️ #دین را دژ دولت خود گردان و شکرگزاری را حفاظ نعمت خود؛
زیرا هر دولتی که در حصار دین باشد، شکستناپذیر است و هر نعمتی که در حفاظ شکرگزاری باشد، ربوده نشود.
📚 غرر و درر آمدی،۵۸۳۱
•┈┈••✾••┈┈•
@HawzahNews
🔔 چهاردهمین جشنواره بینالمللی کتاب سال رضوی به منظور ترویج و معرفی سیره ائمه اطهار (ع) و به طور ویژه فرهنگ رضوی در ۸ محور برگزار می شود. + جزئیات بیشتر👇
https://hawzahnews.com/xcWvL
@HawzahNews | خبرگزاریحوزه
💠 درس اخلاق | تحصیل رزق حلال بزرگترین عبادت است
🔻مرحوم آیت الله محمدعلی ناصری از اساتید اخلاق حوزه در یکی از دروس اخلاق خود:
◻️ تحصیل رزق حلال بزرگترین عبادت است؛ عبادت تنها منحصر به نماز و دعا نیست، بلکه وقتی به خاطر خدا از منزل خارج میشوید و مغازهتان را باز میکنید تا هم نیازهای افراد دیگر را رفع کنید و هم رزق و معاش خانواده خود را تحصیل کنید، این کار شما عبادت است.
◻️ «اَلْکاسِبُ حَبیبُ اللهِ»، کاسب حبیب خداست، حبیب خدا در عوالم بعد هیچ گرفتاری نخواهد داشت، لکن مشروط به این است که هدف ما از کسبمان دو چیز باشد، یکی قضای حاجتهای مردم و دیگری کسب حلال که مطابق با شرایط کسب شرع باشد.
◻️ در ادامه دعا امام سجاد علیهالسلام میفرماید: «وَ ارزُقْنی مِن غَیرِ احتِسابٍ»؛ از جایی که گمان نمیکنم، روزی مرا برسان.
انسان در زندگی به اموری امیدوار است که از این طریق میتواند خرج زندگی خود را به دست آورد، لذا حضرت میفرماید از راه بیگمان روزی من را برسان! این سبک از دعاها مقبول میشود و خدا میپذیرد.
◻️ استجابت دعا رموزی دارد و یکی از رمزهای آن، فرستادن صلوات بر محمد و آل محمد (ص) است، به این طریق که دعا با صلوات آغاز شود سپس بیان حاجت شود و باز هم در پایان صلوات فرستاده شود.
📎 متن کامل
@HawzahNews | خبرگزاریحوزه
🔻سخنگوی وزارت امورخارجه:
❇️ جانمایی جمهوری اسلامی ایران در نظام رو به تحول بینالملل از ضرورتهاست
◻️ جامعةالمصطفی قوی میتواند نقطه قوت و فرصتساز برای دستگاه دیپلماسی در مناسبات بینالمللی باشد. سرمایه بزرگ، شریک و همکار در مناسبات بینالمللی است؛ خوشبختانه ارتباط تنگاتنگی میان المصطفی و وزارت خارجه شکلگرفته است.
◻️ در انتخابات هفته پیش به بیش از ۱۸۰ نفر از خبرنگاران رسانههای بینالمللی روادید و مجوز حضور اعطا شد، درحالیکه میزان تقاضا بالغ بر ۳ برابر بود؛ این استقبال رسانهای نشاندهنده اهمیت انتخابات ایران و گستره تأثیرگذاری آن در عرصه بینالملل است.
@HawzahNews | خبرگزاریحوزه
🎞 جعفر دهقان: پیام و کارکرد عاشورا هیچگاه قدیمی نمیشود
◻️ حماسه عاشورا جاری و ساری در تمامی طول تاریخ است و هیچگاه پیام و کارکرد آن قدیمی نمیشود زیرا قیامی بود که علیه ظلم صورت گرفت.
◻️ در سینمای ایران نیز فیلمهای بسیاری وجود داشتهاند که به صورت غیر مستقیم به عاشورا نظر کردهاند. سینمای دفاع مقدس بهترین نمونه در این رابطه است.
◻️ فیلمسازی که قرار است موضوع عاشورا را در فیلم خود جلوی دوربین ببرد حتماً باید به موضوع ایمان قلبی داشته باشد.
@HawzahNews | خبرگزاریحوزه
🔻کارشناس پاسخگویی به شبهات پاسخ میدهد:
🎬 چیستی، چرایی و نحوه پاسخگویی به شبهات
◻️ حجتالاسلام مصطفی محسنی در گفتگو با خبرگزاریحوزه:
کلمه شبهه یعنی شبیه به حق؛ هیچ وقت کسی کلاغ را به عنوان قناری رنگ نمیکند که بفروشد؛ بلکه گنجشک را به جای قناری رنگ زده و به فروش میرساند.
فاصله بین حق و ناحق را یک کارشناس و اهل فن میتواند تشخیص دهد.
باید جامعه را در زمینه شبههشناسی و تشخیص حق و ناحق از همدیگر به سمت ارجاع به کارشناس و اهل فن سوق دهیم.
◻️ما شبهه جدید، خیلی کم داریم و غالب شبهات همان شبهات قدیم با ترفند جدید بازگو می شوند.
◻️دشمن از دین ضربه اساسی خورده است و به تناسب مناسبتها، شبهات را مطرح می کند.
در تاریخ می بینیم که متوکل عباسی، قبر امام حسین علیه السلام را خراب کرده است؛ چون در آن دوره هر کس می خواست علیه طاغوت قیام کند از قبر امام حسین علیه السلام شروع میکرد.
◻️ مدل کتابهای تاریخی کهن، گزارشنویسی است. طبری در اول کتاب خود نوشته است که من گزارش نویس هستم و حرفهای راویان را جمع کردهام. گاهی در یک ماجرا، طبری ۱۰ گزارش نوشته است که این گزارشها در برخی موارد با یکدیگر ۱۸۰ درجه اختلاف دارند.
تاریخ طبری، تاریخ جامعی است ولی معتبر نیست.
در جریان فتح ایران هدف طبری تقابل بین هویت ایرانی و هویت دینی است.
◻️ گاهی حمله کننده در یک پاراگراف در عرض چند ثانیه ۳۰ شبهه بیان میکند، اگر این ۳۰ شبهه را پاسخ دهم راحت می تواند یک کتاب شود! اگر هم پاسخ دهم کسی حوصله خواندن آن را ندارد؛ به همین خاطر دشمن در این وادی دست بالا را دارد.
نکته مهم این است که جواب دادن شبهات به معنی بازیکردن در زمین دشمن است.
◻️ بنده خودم اگر با چنین ترفندی مواجه شوم، اول به ترفند حمله کرده و اعلام میکنم که این مثلا ۵۰ تا شبهه نوشته است و همه این موارد شبیه به هم بوده و اگر به یکی از آن شبهات پاسخ داده شود، پنبه مابقی نیز زده می شود و در ادامه می نویسم که بقیه موارد هم از این جنس شبهات هستند.
◻️ نهادهای حوزوی باید روش پاسخ به طلبهها را یاد بدهد؛ چون اگر طلاب روش پاسخگویی را بیامورند، حتما محتوای جواب سوالات در این قالب ریخته و به این روش درست، همه سوالات را می توانند پاسخگو باشند.
◻️ ما باید هم خودمان و هم دیگران را در مورد شبهات به مرکز پاسخگویی شبهات که متشکل از افراد متخصص در هر رشته متفاوتی هستند، ارجاع دهیم.
بیشتر بخوانید👇
https://hawzahnews.com/xcWvm
@HawzahNews | خبرگزاریحوزه
✍️ پیام رهبر معظم انقلاب به نشست اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان در اروپا:
❇️ اثرگذاری در مسائل بزرگ، بر انگیزه و ایمان و اعتمادبهنفس متّکی است
🔹 برجستهترین مسئله امروز جهان، شکست اخلاقی و سیاسی و اجتماعی تمدّن غربی است
🔻 متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
◻️ بسم الله الرّحمن الرّحیم
دانشجویان عزیز! اتّحادیّهی ریشهدار و خوشنام شما و استمرار فعّالیّتهای آن پدیدهای مژدهبخش است. این حضور جمعی میتواند در اندازهی خود در مسائل پیچیدهی کنونی جهان نقشآفرین باشد. اثرگذاری در مسائل بزرگ، بیش از هر عِدّه وعُدّهای، بر انگیزه و ایمان و اعتمادبهنفسِ فعّالان متّکی است؛ و این سرمایهی ارزشمند بحمداللّه در شما جوانانِ ایرانیِ مؤمن و انقلابی موجود و مشهود است.
◻️ مسائل مهم و زخمهای تازه و کهنهی جهان را میشناسید.
تازهترین آنها فاجعهی بینظیر غزّه است.
برجستهترین آنها شکست اخلاقی و سیاسی و اجتماعی غرب و سیاستمداران غربی و تمدّن غربی است.
عبرتآمیزترین آنها ناتوانیِ لیبرالدموکراسیِ مدّعیانِ آن در استقرار آزادی بیان و غفلت مرگبار آنان از موضوع عدالت اقتصادی و اجتماعی است.
بارقهی کمسو ولی امیدبخشِ اعتراضاتِ مردمی و بخصوص دانشجویی در آمریکا و اروپا نیز از مسائل مهمّ کنونی است.
منطقهی غرب آسیا و کشور عزیز ما نیز با مسائل کوچک و بزرگ متعدّد روبهرویند.
همهی اینها زمینههای اندیشه و کار و ابتکار برای مجموعهی مبارکی همچون اتّحادیّهی شما است.
توفیقات شما را از خداوند عزیز حکیم مسئلت میکنم.
سیّدعلی خامنهای/ ۱۴۰۳/۴/۱۵
@HawzahNews | خبرگزاریحوزه
❇️ نشست خبری رئیسجمهور منتخب ساعت ۱۵ با حضور خبرنگاران داخلی و خارجی در سالن آمفیتئاتر اجلاس سران برگزار میشود.
@HawzahNews | خبرگزاریحوزه
📩 پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی به مناسبت انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم
❇️ حرکت بزرگ مردم در رویاروئی با تحریم انتخابات کاری درخشان و فراموش نشدنی است
🔹آیتاللهالعظمی خامنهای در پیامی با سپاسگزاری از همه نامزدها و فعالان عرصهی انتخابات بر استفاده رئیسجمهور منتخب از ظرفیتهای فراوان کشور برای آسایش مردم و پیشرفت کشور، در ادامهی #راه_شهید_رئیسی تأکید کردند.
🔻 متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به شرح زیر است:
◻️ بسم الله الرّحمن الرّحیم
والحمد لله ربّ العالمین والصلاة والسلام علی سیدنا محمدٍ و آله الطاهرین سیما بقیّة الله روحی فداه.
خدای عزیز و رحیم را سپاس که با اراده و توفیق او ملت بزرگ ایران توانست پس از مصیبت سنگین فقدان رئیس جمهور شهید، در مدت کوتاه قانونی، صحنهی انتخابات ریاست جمهوری را سامان دهد و در دو جمعهی پیاپی، انتخاباتی آزاد و شفاف برگزار کند و از میان چند نامزد، با اکثریت آراء رئیس جمهور کشور را برگزیند.
◻️ مسئولان محترم برگزاری انتخابات، با شتاب لازم و امانت کامل، وظائف خود را انجام دادند، و مردم عزیز، با احساس مسئولیت به میدان آمدند و صحنهئی گرم و پرشور آفریدند و صندوقهای انتخاباتی را در دو مرحله با بیش از ۵۵ میلیون رأی انباشتند.
◻️ این حرکت بزرگ در رویاروئی با غوغای دستسازِ تحریم انتخابات، که دشمنان ملت ایران برای القای ناامیدی و بُنبست به راه انداخته بودند، کاری درخشان و فراموش نشدنی است و همهی نامزدهای محترم و همهی کسانی که برای پیروزیِ هر یک از آنان، هفتهها تلاش شبانهروزی کردند در افتخار و ثواب آن شریکند.
◻️ اکنون ملت ایران رئیس جمهور خود را انتخاب کرده است. اینجانب با تبریک به ملت و به رئیس جمهور منتخب و به همهی فعالان این صحنهی حساس مخصوصاً جوانان پرشور ستادهای انتخاباتی نامزدها، همگان را به همکاری و نیکاندیشی برای پیشرفت و عزت روزافزون کشور توصیه میکنم. شایسته است رفتارهای رقابتی دوران انتخابات به هنجارهای رفاقتی تبدیل شود و هر کس در حدّ توان خود برای آبادانی مادی و معنوی کشور تلاش کند.
◻️به جناب آقای دکتر پزشکیان رئیس جمهور منتخب نیز توصیه میکنم با توکل به خداوند رحمان به افقهای بلند و روشن چشم بدوزند و در ادامهی راه شهید رئیسی از ظرفیتهای فراوان کشور بویژه منابع انسانیِ جوان و انقلابی و مؤمن، برای آسایش مردم و پیشرفت کشور بیشترین بهره را ببرند.
◻️ بار دیگر جبههی سپاس بر درگاه حضرت حق میگذارم و به حضرت بقیةالله اعظم روحی فداه درود و سلام میفرستم و یاد شهیدان والامقام و امام بزرگوار شهیدان را گرامی میدارم و از همهی نامزدهای محترم و فعالان عرصهی انتخابات که در این برههی حساس نقشآفرینی کردند و نیز رسانهی ملی و حافظان امنیت کشور و دستگاههای اجرای انتخابات سپاسگزاری میکنم.
سیّدعلی خامنهای / ۱۴۰۳/۴/۱۶
@HawzahNews | خبرگزاریحوزه
🔻حجتالاسلاموالمسلمین حسینی اراکی:
❇️ رئیس جمهور منتخب، رئیس جمهور همه مردم ایران است
◽️سخنران حرم مطهر بانوی کرامت با بیان اینکه مؤمن مصالح کلی نظام را فدای هیچ حزب و باندی نمیکند، گفت: امروز که رئیسجمهور منتخب مشخص شد، رئیسجمهور همه مردم است و باید مورداحترام و حمایت همهجانبه همه ملت ایران باشد و با پشتیبانی ما در مقابل دشمنان بایستد.
https://hawzahnews.com/xcWH9
@HawzahNews | خبرگزاریحوزه
✍ آقای جلیلی در پیامی پیروزی آقای مسعود پزشکیان در انتخابات را تبریک گفت
اکنون بر همگان است تا با احترام به منتخب مردم، ایشان را در جهت پیشرفت کشور و اعتلاء نظام مقدس جمهوری اسلامی یاری رسانند.
به جناب آقای دکتر پزشکیان که موفق به جلب آراء اکثریت مردم شدند تبریک عرض میکنم و هم چون گذشته وظیفه ی خود را کمک به دولت مستقر برای عبور از مشکلات و رسیدن به نقطه مطلوب پیشرفت کشور می دانم. .
@HawzahNews
🚩 آغاز ثبتنام متقاضیان زیارت اربعین از فردا
🔹سازمان حج و زیارت اعلام کرد ثبت نام از متقاضیان زیارت اربعین حسینی (ع) همزمان با آغاز ماه محرم از روز یکشنبه ۱۴۰۳/۰۴/۱۷ ساعت ۱۰ صبح در سامانه سماح به نشانی samah.haj.ir آغاز میشود.
@HawzahNews
✍️ 10 نکته کوتاه از انتخابات ریاست جمهوری
1️⃣ تعدادی از بالاترین مقامات کشور از دنیا رفتند که گرچه مصیبتی بزرگ بود اما با #رهبریِ_حکیمانه، کوچکترین خللی در روند کلی کشور ایجاد نشد.
2️⃣ به رغم آنکه به طور طبیعی آمادگی لازم برای برگزاری انتخابات در این برهه وجود نداشت اما در بازه زمانی کوتاه و قانونی، کار انتخابات پیش رفت به گونهای که پنجشنبه مراسم چهلم شهدای خدمت بود و فردایش، برگزاری انتخابات!
3️⃣ سلیقههای متنوع در انتخابات حضور داشتند و زمینه ابراز دیدگاههای گوناگون از سوی نامزدها و طرفداران ایشان در رسانه ملی، فضای عمومی و سایر درگاهها وجود داشت؛
4️⃣ انتخابات تمام و نتایج آن اعلام شد و برای چندمین بار به همگان ثابت شد که جمهوری اسلامی اهل خیانت در آرای مردم نیست؛
5️⃣ بر خلاف برخی تجربیات تلخ قبلی، این بار کاندیدای پیروز کوچکترین تعریض به افرادی که به او رای نداده بودند نداشت و کاندیدای دیگر هم مدعی تقلب نشد و نجیبانه رفتار کرد.
6️⃣ گرچه بمباران تبلیغاتیِ تحریم انتخابات یکسره فعال بود و حضور مردم به ویژه در دور دوم، ارزشمند بود اما شایسته است به صورت روشمند، این مقوله آسیبشناسی و برای رشد نرخ #مشارکت در رویدادهای ملی پیشرو اندیشه کرد؛
7️⃣ برخی از جریانات در این انتخابات رای نیاوردند اما آنچه ضروری است اینکه الان #وقت_دعوا_نیست! وقتِ متهم کردن یکدیگر به علت شکست نیست زیرا این تنازعِ ناصواب، آوردهای جز سستی، فشل و ناامیدی نخواهد داشت. در عین حال لازم است خارج از هیاهوی رسانهای و مبتنی بر خرد، تجربه و اصالتهای گفتمانی به آسیبشناسی پیشآمدهای جریانی در انتخابات اخیر پرداخت.
8️⃣ #رفتارشناسی_حوزه علمیه در این انتخابات از اهمیت بالایی برخوردار است؛ ذاتِ نهاد روحانیت، مردمی است و شایسته است نسبت به برخی مناسبات خودش با طبقات مختلف اجتماعی به ویژه #نسل_جوان و نوجوان تامل و چه بسا بازنگری داشته باشد.
9️⃣طلاب به ویژه در دور دوم انتخابات کوشش ویژهای در دعوت مردم به مشارکت داشتند اما این پرسش مطرح است که در رویدادهای اینچنینی «حوزه کجاست؟» آیا صرف دعوت به مشارکت و یا برخی حمایتهای مصداقی کافی و صحیح است یا اینکه شایسته است حوزه، نقش «راهبری فکری و گفتمانی» را نیز داشته باشد؟
🔟 حوزه علمیه در مواجهه با دولتها #ناصح_امین است؛ به گونهای که ضمن حمایت از دولتهای مستقر، نسبت به کژیهای احتمالی دلسوزانه ورود کرده و تذکرات لازم را داده است. لذا توقع میرود که طلاب و فضلا با تمام انطباق یا اختلاف دیدگاههایی که با رئیسجمهور منتخب در دوران رقابت انتخاباتی داشتند اینک کمر همت ببندند که دولت را یاری کنند و البته این، نافی نقش دلسوزانهی حوزویان نسبت به شئون دینی و فرهنگی و عرصه حکمرانی دولتها نخواهد بود. از سوی دیگر انتظار میرود دولت منتخب نیز از ظرفیت عظیم فکری و انقلابی که در حوزههای علمیه وجود دارد غافل نشود. بعونه ومنّه.
✍️ حسن صدرایی عارف
📎متن کامل