🌬تنفس شکمی و فواید آن 🌬
🔹تنفس حیاتی ترین نیاز بدن است که روی تمامی فعالیت های سلولی بدن تاثیر می گذارد.
🔸سوخت وساز بدن ،تامین اکسیژن لازم برای عضلات، ترشح غدد و عملیات مغزی همه با تنفس ارتباط مستقیم دارند. هر فرد در هر دقیقه 16 مرتبه نفس می کشد هرچه تنفس نامنظم باشد موجب اختلالات مغزی و بدنی می شود در عین حال تنفس عمیق ، آهسته و منظم ذهن و سیستم عصبی را آرام می کند.
کسانی که تنفس های کوتاه و سریع دارند عمرشان کوتاه است و کسانی که تنفس های عمیق و آرامتری دارند عمرشان بیشتر است . دانشمندان هم به این نتیجه رسیده اند که اگر انسان بتواند تعداد تنفس خود را از 16در یک دقیقه 4 تنفس کاهش دهد، ۵۰ سال به عمر خود اضافه کرده است.
⭐️یکی از ساده ترین و تاثیر گذارترین تنفس ها تنفس شکمی است . این تنفس ما را در برابر بیماریهای مثل سرماخوردگی، آسم و برونشیت مقاوم می کند و از استرس ،اضطراب جلوگیری و ذهن را آرام و وانهاده ، خواب را بهتر می کند بدن انرژی کمتری استفاده و کار کمتری از قلب ،شش و مغز کشیده می شود . تنفس شکمی قدرت تفکر را افزایش می دهد. ولی ما به اهمیت تنفس در سلامتی و زندگی روزانه ناآگاه و بی توجه هستیم پس باید تنفسمان را اصلاح کنیم و توجه خاصی به آن داشته باشیم.
🏵برای اینکه تمرینات تنفس بهتری داشته باشیم باید موارد زیر را رعایت کنیم:
مکان تمرین باید تمیز ، عاری از آلودگی و آرام باشد.
تنفس همیشه باید از سوراخهای بینی باشد مگر تکنیک خاصی بخواهیم انجام بدهیم.
تنفس باید آرام و عمیق باشد و از فشار زیاد و سرعت آن خودداری کرد.
🔰 ادامه دارد...
💠 به سبک حیات
♻️ @hayatt_ir
─┅─═ঊঈ🌼🌸🌼ঊঈ═─┅─
#نکات_مهم_طبع_و_مزاج_غذاها
۱)🍲برای تغذیه یک #طبع تعریف میشود و یک #مزاج
💢👈هر ماده غذایی که ساختار تشکیل دهنده غذا می باشد ،خودش یک طبعی دارد
👈که مواد تشکیل دهنده اصلی و جنبی میشود پایه طبع آن غذا.
۲)🍲 هر ماده غذایی ثانویه که به آن اضافه شود، نیز بستگی به طبعش دارد
♻️👈که مزاج غذای اصلی را تغییر میدهد
🔸مثلا اگر ماده ثانویه گرم باشد غذا را نسبت به حالت اولیه اش گرم تر
🔹و اگر ماده ثانویه سرد باشد ،غذا را سرد تر میکند.
📌 ادامه دارد...
♻️ @hayatt_ir
✳️ #روش صحيح دستور دادن به كودک
♨️یکی از شایعترین مشکلات در خانوادهها، روش دستور دادن به کودک هست، طوری که کودک دستور رو به خوبی درک کرده و اجرا کنه، دستورهایی که معمولاً موثر واقع نمیشه خصوصیات زیر رو داره:
✅ دستورهای زنجیره ای:
دستورهایی هستن که پشت سر هم به کودک داده میشه و کودک توانایی به خاطر سپردن همه اونارو نداره، بنابراین بعضی از اونا رو فراموش کرده و انجام نمیده، مثل لباست رو بپوش، دندانهاتو مسواک بزن، موهاتو شونه کن بعد بیا صبحونه بخور.
بهتره این دستورها رو به بخشهای کوچکتر تقسیم کرده و هر کدوم و به تنهایی از کودک درخواست کنیم.
✅ دستورهای مبهم:
دستورهایی هستن که برای کودک واضح و روشن نیستند و به خوبی نمیتونن منظور گوینده رو منتقل کنن، به عنوان مثال وقتی که ما انتظار داریم بچهها بدون درگیری و خشونت با هم بازی کنن و دعوا نکنن ولی فقط به اونا بگیم: «بچه های خوبي باشين».
بچه ممکن ندونه ازش چی خواستین و باید چیکار کنه که از نظر مامان و بابا بچه خوبی باشه؟ این دستورها مبهم هستن، بنابراین بهتره به صورت مشخص و اختصاصی به اونا بگیم: «با اسباب بازی هاتون با هم و به آرامي بازی كنين».
✅ دستورهای پرسشی:
تو این جور دستورها از کودک سوال میشه که آیا دوست داره که این کار رو انجام بده؟ مثلاً، «آيا دوست داری كه اتاقت رو تميز كنی؟» که ممکن یه کودک لجباز به راحتی بگه: «نه دوست ندارم». تو اینجور دستورها ما به بچه حق انتخاب میدیم. پس دور از انتظار نیست که اون کار رو انجام نده.
✅ دستورهایی که به دنبالش دلیل و منطق اورده میشه:
مثل «زود باش اتاقت و مرتب كن چون امشب مهمون داریم و از اين كه خانه نامرتب باشه نگران و عصبانی مي شم.» تواین مثال ممکن کودک دستور اصلی رو فراموش کنه، بنابراین بهتره که دستور به این شکل باشه: «امشب مهمون داريم و خانه نامرتب من رو نگران و عصباني مي كنه پس لطفاً هر چه سريع تر وسايلت و جمع كن.» یعنی اول توضیح داده بعد دستور مورد نظر گفته بشه.
✳️ روش دستور دادن موثر روش اجرا:
نزدیک کودک برید، تا حد چشمهای کودک خم شید و باهاش تماس چشمی برقرار کنین. فاصله شما زمان دستور دادن به اندازه فاصله یک دست باز باشه (یعنی به فاصله شانه تا نوک انگشتان) و برای کودک به طور دقیق مشخص کنین و بگین که چیکار کنه.
❇️ نکات مهم زمان دستور دادن:
🔅 هر چه تعداد دستورها کمتر باشه، موثرترم هست و کودک بهتر متوجه میشه و سریع تر اون و اجرا میکنه. دستوری که به کودک داده میشه باید مشخص، خاص و روشن باشه. دستورها باید بیشتر به شکل مثبت باشن، مثلاً به جای گفتن «بلند صحبت نكن» بگین «آروم صحبت كن». با صدای محکم و قاطع با کودک صحبت کرده و بگین که چیکار باید بکنه، اما نباید تو کلامتون خشونت وجود داشته باشه. به اطاعت از دستور، پاداش بدین. دستورها باید در حد سن و فهم و تواناییهای کودک باشه سعی کنین دستورها با تهدید همراه نباشه و با لحن خوب و قاطع گفته شه.
👌 نکته:
اگه کودک تو شرایطی هستش که نمیتونه دستورهای ما روانجام بده، بهتره به زمان دیگری موکول بشه و اصلاً درخواست نشه. مهم نیست مثلاً کودک در حال دیدن کارتون مورد علاقهاش، و ما به او میگیم « بلند شو كتابات و مرتب كن.» عدم رعایت دستور از طرف کودک دلیلی بر لجبازی اون نیست، احتمال داره که کودک متوجه منظور شما نشده باشه، پس دستور خودتون و دوباره با توجه به روشهای ذکر شده براش تکرار کنین. مطمئن باشین در صورت رعایت و تمرین موارد فوق، کودکتون دستورهای شما رو بهتر انجام میدهد.
#فرزند_پروری
♻️ @hayatt_ir
🌟چگونه با تندخویی و پرخاشگری همسرم کنار بیایم؟🌟
⚜بسیاری از خانم ها گلایه می کنند که همسرشان خیلی زود از کوره در رفته و ممکن است ناسزا بگوید.
در پاسخ به این مسأله بهتر است ابتدا به تفاوت بین خشم و پرخاشگری بپردازیم؛
✨خشم در واقع یک احساس ذاتی است و هرکسی ممکن است آن را تجربه کند، در صورتیکه پرخاشگری نوعی رفتار اکتسابی است که می تواند از محیط پیرامونی آموخته شود.
✨پرخاشگری به دو صورت کلامی و فیزیکی دیده می شود. فرد پرخاشگر معمولا به خاطر ناکامی هایش به دنبال سلطه بر دیگران است.
✨بنابراین واکنش اطرافیان تأثیر مستقیمی در استمرار یا خاموشی رفتارهای او خواهد داشت. اگر چه پرخاشگری در مردان بیشتر جنبه فیزیکی و در زنان جنبه کلامی دارد. ولی شیوع آن در بین مردان بیشتر است.
🌟در هر صورت استفاده از راهکارهای زیر در مهار رفتارهای پرخاشگرانه همسر بی تأثیر نخواهد بود؛
1⃣⬅️به رفتارهای پرخاشگرانه همسرتان پاداش ندهید؛ ممکن است همسر شما با بلند کردن صدایش به دنبال مرعوب کردن شما باشد.بنابراین بهتر است به جای برخوردهای منفعلانه، هوشمندانه رفتار کنید.استفاده از جملاتی نظیر« حق با شماست» قدری باعث آرامش او می شود. سپس می بایست در یک فرصت مناسب با لحنی نرم و مؤدبانه نظر خود را در قالب یک پیشنهاد مطرح کنید.
2⃣⬅️صحبت های همسرتان را قطع نکنید.سعی کنید شنونده خوبی باشید و اجازه دهید هیجاناتش را با صحبت کردن تخلیه کند.این کار باعث می شود خیلی زود آرام بگیرد.
3⃣⬅️هرگز او را با دیگران مقایسه نکنید و همواره با او محترمانه رفتار کنید.
4⃣⬅️به جای قهر کردن و واکنش های هیجانی بهتر است احساسات خود را به صورت شفاف و به دور از طعنه وکنایه و یا شکایت، در قالب چند جمله کوتاه بیان کنید.
5⃣⬅️از غر زدن بپرهیزید؛ ابراز نارضایتی با طعنه و کنایه های نیش دار فقط آتش خشم او را شعله ورتر می کند.
6⃣⬅️مقابله به مثل نکنید؛ مطمئن باشید با بلند کردن صدایتان اوضاع از این هم که هست وخیم تر می شود.
7⃣⬅️رفتارهای مثبت او را شناسایی و تقویت کنید؛ هر فردی، هرچند هم که تندخو باشد، بالاخره در ساعاتی از روز آرام است و رفتارهای مثبتی از او سر می زند. بنابر این با تمرکز بر ویژگی های مثبت او و تحسین آن ها موجبات تقویت این رفتارها را فراهم آورید.
8⃣⬅️اگر همسرتان با افراد پرخاشگر مراوده دارد، او را تشویق کنید که ارتباطش را کمتر کند.
9⃣⬅️در یک فضای صمیمی و مناسب، صادقانه از همسرتان بخواهید خواسته هایش را با شما درمیان بگذارد و تا جایی که امکان دارد تلاش کنید خواسته هایش مرتفع شود و یا آنگونه باشید که او می پسندد. یکی از مهم ترین علل خشم و پرخاشگری فرد ناکامی او در رسیدن خواسته هایش است.
🔟⬅️به همسرتان بگویید که رفتارهای او تأثیر منفی زیادی بر سلامت روح و جسم شما و خودش همچنین زندگی مشترک و فرزندانتان دارد.⚜
♻️ @hayatt_ir
🍃🌸طرز تهیه فرنی خرما👇👇
✅ مواد لازم:
🔸شیر ۱.۵ لیوان
🔸آرد برنج یا سویق برنج ۲ قاشق سوپ خوری
🔸خرما ۵ عدد
🔸دارچین ۱/۲ قاشق چای خوری
✅ طرز تهیه:
👈هسته #خرما را درآورده و با کمی آب روی #حرارت گذاشته تا نرم شود سپس خرما را با چنگال له کنید.
آرد را به شیر_سرد اضافه کنید و هم بزنید تا کامل ترکیب شوند.
خرما و دارچین را نیز به شیر اضافه و روی حرارت ملایم به طور مرتب هم بزنید تا بجوشد و قوام آید سپس در ظرف سرو ریخته دو دقیقه صبر کنید سپس تزیین کنید.😋
🔴نکات:
🔸اگر دوست دارید فرنی شیرین تری داشته باشید خرمای بیشتری به آن اضافه کنید.
🔸اگر شما همیشه مواد اولیه دیگری در پخت فرنی استفاده میکنید میتونید استفاده کنید👈مثل گلاب یا هل.
🔸میتونید دارچین هم نریزید.
🔸در صورت تمایل کمی کره به مواد اضافه کنید.
🔸برای تهیه این فرنی می توانید از شیره خرما به جای خرما استفاده کنید.
♻️ @hayatt_ir
سلام طبیب(سبک حیات)
قدم سوم: *تصویر سازی ذهنی* 🧐وقتی نمیتونید کاری رو شروع کنید یا تمومش کنید، کافیه در ذهن تون کیفیت
🛠تکنیک های عملی برای رهایی از کامل گرایی
*شروع کار*
🔓تکنیک های شروع راحت تر و سریع تر کار:
🔵 *ایجاد تعهد*
😣 *یه کاری رو که مدت هاست رو به تاخیر انداختید، مشخص کنید* ؛
*1. نشانه یادآوری* ؛ در یک یا چند جای خونه، نشانه بگذارید. مثلا درب یخچال، پشت موبایل وی در.📌
هربار که اون رو میبینید، فقط براتون یادآوری بشه، همینقدر کافیه و مفید.
*2. پشتیبان* ؛ از یه دوست یا یکی از افراد خونه رو که باهاش راحت ترید، بخواید روزی یکبار (بیشتر یا کمتر)، با شما تماس بگیره و از شما گزارش بخواد که تا الان چه کارایی کردید❓ 🧐
باعث میشه بخاطر پاسخ به او هم که شده یه حرکتی بکنید.😝
🧠این خواسته مغز هست که با خودش میگه تا یه ساعت دیگه، طرف، زنگ میزنه باید یه حرفی برای. گفتن داشته باشم.👁
*3. پاداش* ؛ هر اقدام، یا هر پیشرفتی که داشتین، باید یه پاداشی متناسب با اون، به خودتون بدید.( کار کوچیک، پاداش کوچیک)🍦
این کار، مغز ناهشیار رو شرطی میکنه و شما رو هل میده.
*4. تحلیل* ؛ تحلیل عملکرد در پایان روز، حتی شده یک دقیقه یا سی ثانیه. یک بررسی ذهنی، که امروز برای اون کار بخصوص، چه اقدام مشخصی کردم🧐_ یا اگر نکردم، بپذیرم که امروز هیچ کاری برای شروع کار مورد نظرم انجام ندادم.😔
♻️ @hayatt_ir