#سلسله_جلسات_آموزشی
#خواص_خوراکی_ها_در_روایات
🍆 بادمجان در روایات (بخش 3)
روایتی داریم که بادمجان برای پیر و جوان خوب است:
👈الْبَاذَنْجَانُ لِلشَّابِّ وَ الشَّيْخِ وَ يَنْفِي الدَّاءَ وَ يُصْلِحُ الطَّبِيعَة
بادنجان برای جوان و پیر است و بیماری را بر طرف میکند و طبیعت را اصلاح میکند.
📚 بحار الأنوار (ط - بيروت)،ج59،ص285
👈و قَالَ الصَّادِقُ ع عَلَيْكُمْ بِالْبَاذَنْجَانِ الْبُورَانِيِّ فَهُوَ شِفَاءٌ يُؤْمِنُ مِنَ الْبَرَصِ وَ كَذَا الْمَقْلِيُّ بِالزَّيْتِ
بر شما باد بادمجان آب پز که شفائی است که ایمنی از پیسی میدهد. همچنین بادنجان سرخ کرده با روغن زیتون این خاصیت را دارد.
📚 مكارم الأخلاق،ص183
📚 بحار الأنوار (ط - بيروت)،ج63،ص223
از روایت استفاده میشود که سرخ کردن با روغن زیتون مشکلی ندارد برخلاف تبلیغاتی که امروزه علیه سرخ کردن با روغن زیتون میشود.
🔸بهترین زمان مصرف بادمجان در فصل گرما و خرما پزان است:
👈أحْمَدُ بْنُ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ الْبَرْقِيُّ فِي الْمَحَاسِنِ عَنْ بَعْضِ أَصْحَابِنَا قَالَ: قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ ع إِذَا أَدْرَكَ الرُّطَبُ وَ نَضِجَ الْعِنَبُ ذَهَبَ ضَرَرُ الْبَاذَنْجَانِ.
هنگامی که رطب برسد و پخته بشود ضرر بادنجان از بین میرود.
📚 المحاسن،ج2،ص525
📚 وسائل الشيعة،ج25،ص211
📚 بحار الأنوار (ط - بيروت)،ج63،ص221
👈عنِ الصَّادِقِ ع قَالَ أَكْثِرُوا مِنَ الْبَاذَنْجَانِ عِنْدَ جَذَاذِ النَّخْلِ فَإِنَّهُ شِفَاءٌ مِنْ كُلِّ دَاءٍ وَ يَزِيدُ فِي بَهَاءِ الْوَجْهِ وَ يُلَيِّنُ الْعُرُوقَ وَ يَزِيدُ فِي مَاءِ الصُّلْبِ
بادمجان زیاد بخورید هنگامی که خرما میرسد زیرا درمان از هر بیماری است و طراوت صورت را زیاد میکند و رگ ها را نرم میکند و بر آب کمر میافزاید.
📚 مكارم الأخلاق،ص184
📚 بحار الأنوار (ط - بيروت)،ج63،ص223
📚 مستدرك الوسائل و مستنبط المسائل،ج16،ص430
💠 البته در بعضی مناطق خرما نیست و میتوان نزدیکترین محل که خرما دارد را در نظر گرفت. معمولاً فصل خرماپزان تیرماه و مردادماه است. در این روایت مراد این نیست که در دیگر فصول سال بادنجان مصرف نشود بلکه مراد این است که مصرف آن در این زمان خاص درمان کل بیماریها است. کسی که مبتلا به تصلب شرایین است دیواره رگهایش سخت میشود و ممکن است ترک بخورد یا پاره شود و اگر خونریزی مغزی باشد میتواند سبب سکته مغزی، فلج یا مرگ شود، با توجه به روایت، بادنجان رگها را نرم میکند و برای این بیماری مفید است. همچنین نرم شدن رگها خونرسانی به صورت را بهبود میبخشد و سبب شادابی پوست صورت میشود.
🍆 کلاه سبز بادنجان کاهنده قند خون است، خوب است کسانی که مبتلا به بیماری قند هستند هرچند مدت یکبار حداقل پنج یا شش عدد از آن را در آب بجوشانند و آب آن را بخورند، این قند خون را پایین میآورد و پسازآنکه دوباره بالا رفت این باز همین کار را بکنند. اگر کلاه سبز را هم با آب آن بخورند برای بواسیر هم مفید است.
#خواص_بادمجان
#بادمجان 🍆🍆
#آشپزی_اسلامی
#اصلاح_سبک_زندگی
#سبک_زندگی_اسلامی
.
🌺 #بادرنجبویه 🌺
🔺بهترین دارو برای کسانی که هنگام اضطراب ناراحتی معده پیدا میکنند..
🔺 همچنین مفید برای تهوع...
🔺 مفید برای سرماخوردگی...
🔺 رفع خستگی و افسردگی
🔺رفع سردرد با منشأ عصبی
🔺 رفع حافظه بسیار موثر است.
خواص عسل برای سیستم گوارش
🔸عسل طبع گرم و خشکی را داراست که البته نوع عسل هم در تعیین مزاج آن دخیل است.
با توجه به طبع و کیفیتی که دارد از بین برنده سردی و رطوبت بیش از اندازه بدن و باعث گرم نگهداشتن قوای رئیسه بدن ( قلب، مغز، کبد) میشود.
🔸در بهبود عملکرد سیستم گوارشی، به ویژه معده (خصوصاً معده های سرد و رطوبی) اثرات ارزشمندی دارد که در درمان برخی از بیماریهای معده موثر است.
🔸در طب ایرانی، عسل را جلادهنده میدانند و لذا در عفونتهای معده نیز توصیه میشود.
نوشیدنیهای مناسب: از میان نوشیدنیهای مناسب برای افراد افسرده و مضطرب میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
🔸شربت لیمو یا به لیمو
🔹شربت سیب و زعفران
🔸ماءالشعیر طبی
🔹شربت خاکشیر
🔸شربت سکنجبین
🔹ماءالعسل
🔸شربت بیدمشک و گلاب
🔹شربت جلاب (شربت گلاب و زعفران)
🔸شربت گل سرخ (گل محمدی)
🔹شربت بهارنارنج
🔸شربت تخم بالنگو همراه با گلاب و زعفران
چند پیشنهاد اختصاصی برای صبحانه تابستان افراد با مشکات خاص
👈بسته به مشکل خود، این منو را در کنار سایر منوها در صبحانه هفتگی خود بگنجانید اما افراط نکنید.
▫️اگر ریفلاکس دارید: نان سبوسدار و مربای به
▫️اگر نفخ دارید: نان سبوس دار همراه مربای زنجبیل
▪️اگر ضعف بدنی دارید: تخم مرغ عسلی و کمی آویشن
▪️اگر کم خونی دارید: نان سبوسدار و شیره انگور و کمی کره
▫️اگر عادت ماهانه شما زیاد است: پنکیک یا خاگینه همراه با تخم بارهنگ
▫️اگر معده سرد و رطوبی و حافظه ضعیف و بدن کسل دارید: پنیر نخورید، خصوصا همراه خیار و گوجه / از عسل و سیاه دانه و نان سبوسدار استفاده کنید.