#تغذیه
10 فایده نخود برای بدن👇😋
🔺سلامت گوارش
🔺تنظیم قندخون
🔺کاهش کلسترول
🔺افزایش انرژی
🔺ضدسرطان
🔺عضلهسازی
🔺حفاظت از پوست
🔺تقویت ایمنی
🔺کمک به کاهش وزن
🔺سلامت اعصاب
💠 به سبک حیات
♻️ @hayatt_ir
#سبک_زندگی
📣📣مهمترین ها
❇️چه کنیم سالم بمانیم؟
باید مرحله به مرحله برویم😊😉
🔹1. در اولین و مهمترین قدم روغن نباتی را حتما تغییر بدهیم.
بهتر است از روغن ارده کنجد، روغن زیتون و شحم گاو استفاده کنیم.
و یا از روغن دنبه استفاده کنیم.
یک وعده غذا با روغن دنبه به اندازه سه وعده غذا، قوت بخشی دارد، چاقی هم ندارد.
و جالب است ما روغن دنبه دادیم، کاهش کلسترول داد.
چون گرمایش بالاست، لذا صفرای لطیف تولید می کند و کلسترول را ذوب می کند.
🔹2. نان را واقعی بکنیم.
یعنی؛ با پوست خودش و تخمیرش، دوره خودش را گذرانده باشد. ( سبوس دار)
🔹3. از گوشت های سرد پرهیز کنیم.
اگر گرسنه باشید بهتر است از این که گوشت گاو، سوسیس و کالباس بخورید.
چیزهایی به سوسیس و کالباس می زنند که ما رویمان نمی شود بگوییم.
🔹4. روزی سه عدد کشمش بخورید و 21 عدد مویز.
🔹5. فصل انگور، حتما یک ماه رژیم انگور بگیرید.
من هر وقت بخواهم نشاط و جوانی داشته باشم، رژیم انگور می گیرم.
هر وقت رژیم انگور می گیرم، مثل این که نیم متر روی هوا دارم راه می روم.
بهترین انگورهای دنیا در ایران است.
🔹6. از سرخ کرده ها، حداقل استفاده را بکنید.
🔹7. از پرخوری و بدخوری پرهیز کنید.
🔹8. تا گرسنه نشدید، غذا نخورید.
🔹9. غذا را لقمه لقمه بخورید.
نبلعید.
هر چقدر بزاق دهان، همراه غذا بیشتر باشد، کیفیت غذا دهی به بدن بیشتر می شود.
🔹10. همراه غذا مقداری سم به بدن وارد می شود و این سم با حجامت خارج می شود.
سعی کنید سالی 2 بار؛ یکی بهار و دیگری پاییز #حجامت حتما حجامت عام کنید.
سم از هر کجا وارد بدن شود از جای حجامت خارج می شود.
کسانی که پر تحرک هستند و در هوای پاک زندگی می کنند، سالی یک بار.
[البته باید همه شرایط دیگر؛ چون سن، جنس، مزاج، آب و هوای منطقه زندگی و ... و تدابیر قبل و بعد از حجامت را لحاظ شود.]
🔹11. بین غذا، آب [و آب یخ]نخورید.
#تدابیر_سلامتی
💠 به سبک حیات
♻️ @hayatt_ir
🏵 مزاج شناسی 🏵
🔥 مزاج صفرا🔥
🔰پیشنهادات برای صفراوی مزاجها
🔸از مصرف غذاهای با طبع گرم و خشک خصوصا در فصول گرم پرهیز کنند. مصرف خوراکی های گرم باعث افزایش حرارت بدنشان شده و افزایش حرارت بدن باعث افزایش حرارت کبد می شود. این غذا در کبد تبدیل به صفرا می شود و افزایش صفرا به عصبانیت بیشتر فرد می انجامد.از غذاها و نوشیدنی هایی که دارای مزاج سرد به ویژه سرد و تر هستند استفاده کنند، مخصوصا در تابستان.به اندازه کافی آب بنوشند. آب را به همراه چند قطره آب لیمو ترش مصرف نمایند.
🔸در رژیم غذایی خود بیشتر از میوه ها و سبزیجات بهره برند.کمتر گوشت مصرف کنند.از پرخوری و ریزه خواری پرهیز نمایند.حداقل 7-6 ساعت خواب شبانه توصیه می شود. از بی خوابی و کم خوابی (کمتر از 5 ساعت) و دیر وقت به رختخواب رفتن خودداری کنند. در روزهای تابستان یک ساعت چرت پس از ناهار رطوبت کافی را به بدن آنان می رساند، البته بین صرف ناهار و خواب باید حداقل یک ساعت فاصله باشد.از هیجان و خشم که موجب افزایش صفرا می گردد پرهیز کنند.
🔸 عصبانیت، هیجانات روانی و زیاد حرف زدن افراد صفراوی را تحت فشار قرار می دهد. در بین ساعات کاری و جلسات اداری کمی فاصله بیاندازند.از وقوع ناملایمات و پیشامدهای نامناسب مانند ترس و اضطراب پیشگیری نمایند.در صورتی که سردرد بگیرند، بوهای خوش و گرمی هوا و خوردن گرمی ها باعث بدتر شدن سردردشان می شود. مالیدن کمی سرکه به پیشانی، باعث تخفیف سردرد می شود.
🔸خوردن آب خنک موقع عصبانیت برای آنان مفید است و آنها را آرام می کند. همچنین استفاده از شربت خنک یا هندوانه خنک یا شست و شوی صورت با آب خنک برای فروکش کردن عصبانیت آنان مفید است.
🔰ادامه دارد...
#مزاج_شناسی
#صفرا_۸
♻️ @hayatt_ir
#معلمی_هنر_انبیاست
انبیاء اگر با جان و وجود و قلبشان، با عالم غیب پیوند برقرار نمیکردهاند، نمیتوانستند مردم را به راه خدا هدایت کنند.
وقتی میگوییم معلمی هنر انبیاست، منظورمان این است که معلم مانند انبياء، بايد با عالم معنا ارتباط داشته باشد.
پس معلمان در درجۀ اول بايد خود را تزکيه و تهذيب کرده باشند تا به عالم معنا وصل باشند و ارتباط معنوی و قلبی با ائمۀ اطهار(علیهمالسلام) پیدا کرده باشند. زیرا معلم حقیقی موظف است زمينيان را به آسمان عروج دهد، غفلت را از اسيران عالم ماده بردارد، آنان را از دینداری سطحی به عالم "يَعْقِلُون" و "يَشْكُرُون" و "يَتَدَبَّرُون" ارتقاء دهد و به عميقانديشی در حقايق بکشاند. يعنی او باید با تعاليم خود، آنان را از سطح و ظاهر عبور دهد و به عمق و حقيقت برساند.
رساندن متعلمان به چنین جایگاههای بلندی، برای فردی که خود هنوز درگیر ماده و وابسته به جزئیات دنیاست، هرگز امکانپذیر نخواهد بود.
♻️ @hayatt_ir
🍎 #مزاج_شناسی #میوه
1️⃣ قسمت اول
⚪️ #سیب: گرم و تر
⚫️ #انار: سرد و تر
🔵 #به: معتدل
🔴 #گیلاس: گرم و تر
⚫️ #آلبالو: سرد و خشک
⚪️ #آلو: سرد و تر
🔵 #زردآلو: سرد و تر
🔴 #گوجه_سبز: سرد و خشک
⚪️ #آلو_سیاه: سرد و تر
⚫️ #آلو_قطره_طلا: سرد و خشک
🔵 #ازگیل: سرد و خشک
🔴 #انجیر: گرم و تر
⚪️ #زیتون: گرم و خشک
⚫️ #زالزالک: سرد و خشک
🔵 #انگور: گرم و تر
🔴 #گلابی: گرم و تر
⚪️ #شفتالو: سرد و تر
⚫️ #موز: گرم و خشک
🔵 #آناناس: گرم و تر
🔴 #انبه: گرم و خشک
⚪️ #شلیل: سرد و تر
⚫️ #هلو: سرد و تر
🔵 #خرما: گرم و تر
🔴 #نارگیل : گرم
💠 به سبک حیات
♻️ @hayatt_ir
💠 #نوشابه و #شربت
◻️ براساس روایات طب اسلامی
1️⃣ شربت سکنجبین عسلی عنصلی
⬅️ (دو یا سه واحد عسل طبیعی، یک واحد سرکه طبیعی و پیاز عنصل) :
💎 تعدیل طبع سودا، صفرا، مفید برای کبدچرب، حرارت بدن، عطش زیاد و ...
🔰می توان به این شربت جوشانده گیاهان روایی مثل نعنا اضافه شود چرا که عرقیجات (به جز گلاب) در طب اسلامی توصیه نمی شود.
◻️چند پر پیاز عنصل را دو روز در سرکه بخیسانید.
2️⃣ شربت رضوی (شراب رضوی): مویز و زعفران، آب باران، عسل، زنجفیل، دارچین و ...
◻️بسیارمفید و مقوی
◼️رفع سردی های شدید
◻️رفع سودا
◼️رفع بواسیر
◻️رماتیسم
◼️یبوست
◻️نقرس
◼️شیرافزا
◻️گرفتگی عروق
◼️سردی بدن و مفاصل
◻️تقویت عصب
◼️مصفای خون
◻️مقوی قلب، معده، کبد و ...
🔷 نوشابه ساده مویز : مویز را شب تا صبح در آب بخیسانید.
3️⃣ ترکیب سرکه، شکر قهوه ای یا سرکه و شیره انگور (همانند سکنجبین)
4️⃣ ترکیب آب، شکر قهوه ای، سرکه خمری انگور
5️⃣ ترکیب شیر گاو و عسل
💠 به سبک حیات
♻️ @hayatt_ir
🔰 پست ویژه ماه مبارک رمضان
💢 بهترین نوع سبک زندگی در ماه مبارک رمضان چیست ؟
🔺در اعمال شب های ماه مبارک رمضان، اول از همه افطار ذکر شده است و گفته شده است که مستحب است بعد از نماز شام افطار کند، مگر آنکه ضعف بر او غلبه کرده باشد یا جمعی منتظر او باشند. دوم این که با چیز پاکیزه از حرام و شبهات افطار کند و اگر به خرمای حلال افطار کند، ثواب نمازش چهارصد برابر گردد. برای جذب غذای معنوی بیشتر در زمان افطار، دعاهای مخصوص آن را که در مفاتیح آمده است و نیز سوره قدر را بخوانیم.
🔺افطار بهتر است با غیر از نوشیدنی آغاز شود و همان طور که گفته شد، خرما بهترین گزینه است. خرما باید چشیده و نه بلعیده شود. اگر نوشیدنی مصرف می شود، حتماً غیر یخ باشد.
🔺ترجیحاً نوشیدنی با آب گرم باشد که در عین حال که تشنگی را فرو می نشاند، ضرری هم ندارد. اگر آب یخ خورده شود، آن آب نمی تواند گرمای بدن را که در اثر روزه داری ایجاد شده است، سرکوب کند و کسی که با آب یخ افطار کرده، باید همین طور پشت سر هم آب یخ بنوشد.
🔺بطور کلی اگر بخواهیم روزه را بر خود آسان کنیم، افطار و شام را غذاهای مرطوب بخوریم: نوشیدنی ها، سوپ و آش.
🔺غذاخوردن، حتما کم باشد و آن قاعده کلی را رعایت کنیم که ۳/۱ معده را برای غذا، ۳/۱ را برای آب و ۳/۱ را برای هوا اختصاص دهیم. چون در روایت داریم که « مبغوض ترین مردم نزد خدا، آن هایی هستند که معده های پر دارند تا آن حدی که تخمه (روی هم خواری) کرده باشند.»
🔺برای رساندن رطوبت به بدن و تأمین مایعات و املاح مورد نیاز بدن که در طول روزهای طولانی و گرم از دست رفته، پس از گذشت فاصله ای از زمان افطار تا زمان خواب می توان از شربت هایی با طبع خنک مثل بیدمشک گلاب ، سکنجبین، سرکنگبین، کاسنی، آبلیمو، و … به همراه تخم های لعاب دار مثل خاکشیر و تخم شربتی ، که آب را در خود حفظ می کند و به مرور زمان به بدن بر می گرداند.
🔺 مثلا در یک لیوان شربت سکنجبین ، از روز قبل یک قاشق مرباخوری تخم شربتی بریزید و در میان افطار تا سحر میل کنید .
🔺همچنین خیسانیدن 10 عدد آلو بخارا به همراه 5 عدد انجیر خشک با کمی آبلیمو از روز قبل و میل 1.5 پس از افطار ، کاهنده تشنگی روزانه است .بصورت جرعه جرعه و همراه مضمضه کردن در دهان استفاده کرد. یک مرتبه سر کشیدن آب ، طبیعت معده را متحیّر کرده و در آینده موجب زخم و ورم معده خواهد شد.
🔺میوه های آبدار مثل هلو، آلو، گیلاس، هندوانه و سبزی هایی مثل کاهو، خیار، خرفه، کرفس و گوجه فرنگی نیز در این مورد مناسبند.
#ماه_رمضان
💠 به سبک حیات
♻️ @hayatt_ir