🍃هر روز ما به مدح علی می شود شروع
هو هوی صبح باد صبا مدح حیدر است . . .
✿[ @hazrateshah ]✿
══•◇•🌸•◇•══
السلام على اميرالمؤمنين،
السلام على وصي خاتم النبيين.
💯 @hazrateshah
#حدیث_روز
✨امام على عليه السلام:
🖊 #علمى كه اصلاحت نكند، گمراهى است
عِلمٌ لا يُصلِحُكَ ضَلالٌ
غررالحكم حدیث 6294
💯 @hazrateshah
🌻 پيامبر خدا صلى الله عليه و آله:
🍀 السُّكوتُ ذَهَبٌ وَ الكَلامُ فِضّةٌ.
🍀 سكوت، طلاست و سخن، نقره.
📚 بحار الأنوار، ج 71، ص 294.
#روایت
💯 @hazrateshah
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#یکشنبه_های_علوی_وفاطمی
🔰روز یـکشنبـــه روز زیارتی
🌸حضرت علـــــے علیه السلام
🌸حضـرت زهــرا سلام الله علیها
#التماس_دعا 🤲
💯 @hazrateshah
🌺🌹🌺🌹🌺🌹🌺🌹
از #علی آموز اخلاص عمل
ترجمه و شرح #حکمت ۴۵۶ نهج البلاغه :
ترک دنیا و کسب بهشت
🌺🌹🌺🌹🌺🌹
وَ قَالَ (عليه السلام): أَلَا حُرٌّ يَدَعُ هَذِهِ اللُّمَاظَةَ لِأَهْلِهَا؟ إِنَّهُ لَيْسَ لِأَنْفُسِكُمْ ثَمَنٌ إِلَّا الْجَنَّةَ، فَلَا تَبِيعُوهَا إِلَّا بِهَا.
🔸🔹🔸🔹🔸🔹
بهاى جان آدمى (اخلاقى):
و درود خدا بر او، فرمود: آيا آزاد مردى نيست كه اين لقمه جويده حرام دنيا را به اهلش واگذارد؟ همانا بهايى براى جان شما جز بهشت نيست، پس به كمتر از آن نفروشيد.
ألـلَّـهُـمَــ عَـجِّـلْ لولیک الفرج🤲🏻
✿[ @hazrateshah ]✿
══•◇•🌸•◇•══
تنها بهاى وجود انسان:
امام علی (عليه السلام) با تعبير گويايى اشاره به بى ارزش بودن مواهب مادى و دنيوى و پرارزش بودن وجود انسان مى فرمايد: «آيا آزادمردى پيدا نمى شود كه اين ته مانده غذا را به اهلش واگذارد؟ بدانيد وجود شما بهايى جز بهشت ندارد آن را به چيزى جز بهشت نفروشيد»; (أَلاَ حُرٌّ يَدَعُ هذِهِ اللُّمَاظَةَ لاَِهْلِهَا؟ إِنَّهُ لَيْسَ لاَِنْفُسِكُمْ ثَمَنٌ إِلاَّ الْجَنَّةَ، فَلاَ تَبِيعُوهَا إِلاَّ بِهَا).
«لماظه» كه غالب شارحان نهج البلاغه به ضم لام ذكر كرده اند و تنها بعضى به فتح لام نوشته اند به معنى باقى مانده غذا در دهان است كه انسان پس از فروبردن لقمه با زبان خود آن را از اطراف دهان جمع مى كند و فرو مى برد و گاه زبانش را بر لب ها مى كشد كه اگر چيزى از غذا مانده آن را نيز جمع كند، و اين تشبيه بسيار گويايى است كه امام(عليه السلام) درمورد بى ارزش بودن مواهب مادى دنيا فرموده است. اشاره به اين كه اقوام زيادى به اين دنيا آمده اند و از مواهب آن بهره برده اند و غذاهاى آن را خورده اند گويا ته مانده آن به شما رسيده است، اصل آن ارزشى نداشته تا چه رسد به ته مانده آن. تعبير به «حر» اشاره به اين دارد كه تنها آزادگان مى توانند خود را از قيد و بند دنياى مادى رها سازند ولى آن ها كه اسير شهوات و زرق و برق ها هستند هرگز نمى توانند به آسانى خود را از عشق به دنيا رها سازند و براى رسيدن به آن دست به هر كارى مى زنند. تعبير «لاهلها» (براى اهل دنيا) اشاره به اين است كه افراد كوته فكر و بى همتى هستند كه گوهر گران بهاى روح و جان انسانى را به متاعى قليل و مال و مقام بى ارزش مى فروشند; دنيا را براى آن ها واگذارند.
شك نيست كه هرگز منظور امام(عليه السلام) ترك سعى و تلاش براى زندگانى آبرومندانه و كفاف و عفاف نيست چراكه بدون چنين زندگى اى انسان حريت و آزادى ندارد و ناچار مى شود تن به ذلت وابستگى به ديگران بدهد و همچنين جوامع فقير و نيازمند كه همواره وابسته و ذليل در چنگال ديگران اند بلكه منظور غرق شدن در مواهب مادى و فروختن شرافت انسانى خود براى به دست آوردن مال و مقام دنياست.
آن گاه امام(عليه السلام) در ادامه اين سخن و براى تكميل آن مى فرمايد: به يقين براى وجود و جان شما بهايى جز بهشت وجود ندارد آن را به غير بهشت نفروشيد. بهشت يعنى كانون رحمت الهى، آن جا كه همه مواهب مادى و معنوى جمع است و زشتى هاى دنيا و آسيب هايش به آن جا راه ندارد بهشت يعنى كانون رضا و خشنودى پروردگار، مركز پاكان و نيكان و عالمان و مجاهدان و شهيدان گران قدر. بهشت يعنى محلى كه پذيرايى كنندگانش فرشتگان والامقام الهى هستند و همنشينانش انبيا و اولياى الهى. بهشت يعنى پيوستن به ابديت قرب خداوند و بهره گيرى از انواع جمال و جلال پروردگار. بهشت يعنى جايى كه حتى يك كلام ركيك بر زبان كسى جارى نمى شود (لاَ يَسْمَعُونَ فِيهَا لَغْواً وَلاَ تَأْثِيماً * إِلاَّ قِيلا سَلاَماً سَلاَماً).
آرى وجود انسان آن چنان پرارزش است كه اگر تمام دنياى مادى را بخواهيم با آن موازنه كنيم برابرى ندارد. در روايت معروف هشاميه امام كاظم(عليه السلام) همين نكته به شكل ديگرى بيان شده است آن جا كه مى فرمايد: «إِنَّ أَعْظَمَ النَّاسِ قَدْراً الَّذِى لاَ يرَى الدُّنْيا لِنَفْسِهِ خَطَراً أَمَا إِنَّ أَبْدَانَكُمْ لَيسَ لَهَا ثَمَنٌ إِلاَّ الْجَنَّةُ فَلاَ تَبِيعُوهَا بِغَيرِهَا; گران قدرترين مردم كسى است كه دنيا را ارزشى براى وجود خودنمى شمرد. آگاه باشيد! كه وجود شما بهايى جز بهشت ندارد پس آن را به غير بهشت نفروشيد».[1]
نكته ها:
1. هدف امام(عليه السلام) از نكوهش دنيا:
بارها گفته ايم كه اگر در آيات و روايات اسلامى نكوهش دنيا مى شود و سخن از بى ارزش بودن آن به ميان مى آيد هدف اين نيست كه مسلمين را به ترك دنيا و زندگى آميخته با رهبانيت سوق دهند بلكه به سبب اين است كه غالب انسان ها به طور طبيعى تمايل فوق العاده اى به مظاهر مادى دنيا دارند و شبيه وسيله نقليه اى هستند كه در سراشيبى قرار گرفته كه اگر بخواهند نيروى محرك آن را تشديد كنند خطر سقوط، حتمى است. در اين جا بايد راننده ماهر از عامل بازدارنده اى استفاده كند تا وسيله نقليه از كنترل او خارج نشود. اضافه بر اين، در عصر اميرمؤمنان(عليه السلام) و همچنين ائمه هدى(عليهم السلام) فتوحات اسلامى سبب انتقال غنائم فراوانى به داخل سرزمين هاى اصلى يعنى حجاز و عراق و شام شده بود و به همين دليل گروهى به عيش و نوش و مسابقه در تجمل پرستى روى آورده بودند; در اين جا لازم بود به آن ها پى درپى هشدار داده شود تا خود را به زخارف دنيا نفروشند و غرق در ماديات نشوند و خدا و دين را فراموش نكنند.
در حديثى كه مرحوم كلينى در كتاب شريف كافى از اميرمؤمنان(عليه السلام) نقل كرده است مى خوانيم: «فَارْفُضِ الدُّنْيا فَإِنَّ حُبَّ الدُّنْيا يعْمِى وَ يصِمُّ وَ يبْكِمُ وَ يذِلُّ الرِّقَابَ; دنيا را رها كن چراكه عشق به دنيا انسان را كور و كر و گنگ مى كند و او را ذليل مى سازد».[2]
در كتاب غررالحكم از همان حضرت نقل شده كه فرمود: «حُبُّ الدُّنْيا يفْسِدُ الْعَقْلَ وَ يصِمُّ الْقَلْبَ عَنْ سَمَاعِ الْحِكْمَةِ وَ يوجِبُ أَلِيمَ الْعِقَابِ; حب دنيا عقل و خرد را فاسد و قلب را دربرابر شنيدن گفتار حكمت آميز كر مى كند و موجب كيفرهاى دردناك مى شود».[3]
2. ارزش وجود انسان:
انسان سرمايه اى در اختيار دارد كه بسيار پرارزش است و اين سرمايه همان روح الهى و نفس شريف انسانى و عمرى است كه خدا در دنيا به او ارزانى داشته است. همان گوهر شريفى كه فرشتگان در برابر آن سجده كردند و به سبب آن، خداوند مقام خليفة اللهى به بشر داد.
اين سرمايه را با هيچ ارزش مادى و دنيوى نمى توان برابر ساخت. حتى اگر تمام دنياى مادى را با آن همه ثروت و مقام و وسيله رفاهى و زرق و برق به انسان بدهند و روح الهى اش را از او بگيرند گرفتار خسران شديدى شده است.
و همان گونه كه امام(عليه السلام) در گفتار حكيمانه بالا فرمود، هيچ ثمن و بهايى جز بهشت برين و قرب پروردگارنمى تواند در برابر آن قرار گيرد.
قرآن مجيد نيز به اين معنا اشاره كرده آن جا كه مى فرمايد: «(إِنَّ اللهَ اشْتَرَى مِنَ الْمُؤْمِنِينَ أَنفُسَهُمْ وَأَمْوَالَهُمْ بِأَنَّ لَهُمُ الْجَنَّةَ يُقَاتِلُونَ فِى سَبِيلِ اللهِ فَيَقْتُلُونَ وَيُقْتَلُونَ وَعْداً عَلَيْهِ حَقّاً فِى التَّوْرَاةِ وَالاِْنجِيلِ وَالْقُرْآنِ وَمَنْ أَوْفَى بِعَهْدِهِ مِنَ اللهِ فَاسْتَبْشِرُوا بِبَيْعِكُمُ الَّذِى بَايَعْتُمْ بِهِ وَذَلِكَ هُوَ الْفَوْزُ الْعَظِيمُ); خداوند از مؤمنان، جان ها و اموالشان را خريدارى كرده، كه (در برابرش) بهشت براى آنان باشد; (به اين صورت كه) در راه خدا پيكار مى كنند، مى كشند و كشته مى شوند; اين وعده حقّى است بر او، كه در تورات و انجيل و قرآن ذكر فرموده; و چه كسى از خدا به عهدش وفادارتر است؟! اكنون بشارت باد بر شما، به داد و ستدى كه با خدا كرده ايد; و اين است آن پيروزى بزرگ!».[4]
ولى افسوس كه بسيارى قدر اين سرمايه بزرگ را نمى شناسند و آن را به بهاى ناچيزى به مصداق (وَيشْتَرُونَ بِهِ ثَمَناً قَلِيلاً) مى فروشند.
مى گويند: يكى از گران بهاترين گوهرهاى دنيا گوهرى بود كه يكى از گردشگران آفريقا آن را در دست كودكانى ديد كه در كوچه و بازار با آن بازى مى كردند. چيز كمى به آن ها داد و آن را گرفت. كودكان خوشحال بودند ولى نمى دانستند چه گوهر عظيمى را از دست داده اند. حال دنياپرستانى كه خود را به ارزش هاى قليل جهان مى فروشند حال همان كودكان است.[5]
پی نوشت:
[1]. كافى، ج 1، ص 19، ح 12.
[2]. همان، ج 2، ص 136، ح 23.
[3]. غررالحكم، ح 857 .
[4]. توبه، آيه 111.
[5]. سند گفتار حكيمانه: مرحوم خطيب تنها منابع ديگرى كه براى اين كلام حكيمانه ذكر مى كند مجمع الامثال ميدانى و غررالحكم آمدى است. (مصادر نهج البلاغه، ج 4، ص 313)
💯 @hazrateshah
#کلام_مظهرالعجائب
حضرت امیرالمؤمنین علی علیه السلام
الحکمة ۳۸۱
الْكَلاَمُ فِي وَثَاقِكَمَا لَمْ تَتَكَلَّمْ بِهِ، فَإذَا تَكَلَّمْتَ بِهِ صِرْتَ فِي وَثَاقِهِ، فَاخْزُنْ لِسَانَكَ كَمَا تَخْزُنُ ذَهَبَكَ وَوَرِقَكَ فَرُبَّ كَلِمَةٍ سَلَبَتْ نِعْمَةً وَجَلَبَتْ نِقْمَةً.
سخن در اسارت توست تا آن را بر زبان نیاوردهای چون آن را به زبان آوردی تو در اسارت آن میروی پس زبانت را همانطور که طلا و نقره ات را در خزانه میکنی حفظ کن زیرا چه بسا سخنی که نعمتی را از آدمی بستاند و مصیبتی را بر او فرود آرد.
saying 381
Imam Ali ibn Abu Talib (PBUH) said: Words are in your control till you have not uttered them. But when you have spoken them, you are under their control. Therefore, guard your tongue as you guard your gold and silver, for often one expression snatches away a blessing and invites a penalty
#عربی #فارسی #English
💯 @hazrateshah
💠🌷💠🌷💠🌷💠🌷💠🌷
دست هایم روبه خداست...
وقتى حضرت امير (علیه السلام) به دنيا آمد، فاطمه بنت اسد(س) همانند ساير نوزادان، على (علیه السلام) را قنداق مى كرد، و دست هاى آن حضرت را در قنداق مى بست. اما بعد از اينكه فاطمه(س) به سراغ على(علیه السلام) مى آمد، مشاهده مى كرد دستهاى آن حضرت بيرون از قنداق است و پارچه ها هم پاره شده است، فاطمه بنت اسد(س) دو پارچه مصرى محكم آورد، دست هاى آن حضرت را محكم تر از قبل بست و آنگاه حضرت را در گهواره خود گذاشت، حضرت امير(علیه السلام) با تكانى، مجدد دستمال ها را پاره كرد و دست خود را از قنداق بيرون آورد، مجدد فاطمه بنت اسد با سه پارچه محكم دست هاى حضرت را مى بندد، اِجمالا تا هفت بار و هفت پارچه بر روى هم، دست هاى حضرت را در قنداق مى بندد باز حضرت دستان خود را باز مى نمايد. آنگاه حضرت على(علیه السلام) به مادر خود مى فرمايد:
مادر دست مرا رها كن! دست على بايد باز باشد كه به درگاه خدا دراز كند.
کتاب ۱۰۰۱ فضیلت از امیرالمومنین در کُتب اهلسنت؛ تأليف: محمدرضا رمزی اوحدی؛ صفحه۲۴؛ غایة المرام؛ و... .
☆ مَنْ كُنْتُ مَوْلاه فَهذا عَلِىٌّ مَوْلاه ☆
کانال مدح مولا امیرالمؤمنین علیه السلام
💯 @hazrateshah
💠🌷💠🌷💠🌷💠🌷💠🌷
#خاطرات_شهید
●بارها به من می گفتندکه من باید درراه خدا شهید بشوم . برای من دعا کنید تا شهید شوم و شما نیز باید افتخار کنید که مادر یک شهید هستید.
●يك شب خواب ديدم دور قبر او را با پارچهاي سياه پوشاندهاند از اسماعيل سؤال كردم چرا اينگونه است؟ ايشان پاسخ دادند: بدليل اينكه شما پيشاني خود را با پارچهاي سياه بستهايد. گفتم كه چرا دستهايت تاول زده است.گفت: بخاطر اشكهايي است كه شما ميريزيد.
●بعد از اين خواب پيشاني بند سياه را باز كردم و ديگر گريه نكردم مدتي بعد دوباره فرزندم را در خواب ديدم اما اين بار دستهاي او تاول زده نبود.
✍به روایت مادربزرگوارشهید
#شهید_اسماعیل_قنواتی🌷
#سالروز_شهادت
●ولادت : ۱۳۴۵ ماهشهر ، خوزستان
●شهادت : ۱۳۶۲/۱۲/۱ شلمچه
💯 @hazrateshah
❤️ #امام_علی علیه السلام:
♻️مقرب شدن بنده به خدای سبحان
با #خالص کردن نیت او شدنی است.
📗غررالحکم، حدیث۴۴۷۸
📝 خالص کردن نیت یعنی کارهامون رو فقط خالصانه برای خدا انجام بدیم نه برای دیگران. حتی اگر در ظاهر داریم به پدر ، مادر ، همسر و سایر مردم خدمتی میکنیم، نیت قلبی و اصلی مون برای خدا باشد.
💯 @hazrateshah
#پناه_بر_خدا_از_انحراف
#نهج_البلاغه
☀️اللهم انا نعوذ بك ان نذهب عن قولك، او ان نفتتن عن دینك.
🌸بارخدایا! به تو پناه می بریم كه از گفتارت روی گردانیم، یا از دینت منحرف شویم.
📘#خطبه_215
#اللّهمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرَج 🤲🌺
💯 @hazrateshah
وفات ابراهیم پسر حضرت محمد صلی الله علیه و آله🔰
پيامبر اكرم صلی الله علیه و آله داراي دو پسر به نام هاي: عبدالله و قاسم، معروف به طيب و طاهر و چهار دختر به نامهاي: زينب، رقيه، ام كلثوم و حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها بود، كه همگي از خديجه كبري سلام الله علیها بودند و در مكه معظمه ديده به جهان گشوده بودند.
از همسران ديگر، فرزندي نداشت مگر از ماريه قبطيه. مقوقس پادشاه مصر در سال هفتم قمري به همراه پاسخ نامه پيامبر صلی الله علیه و آله، كنيزي به نام "ماريه" را براي آن حضرت ارسال نمود. اين كنيز كه به همسري پيامبر اكرم صلی الله علیه و آله افتخار يافت، در سال هشتم قمري، فرزندي پسر براي آن حضرت به ارمغان آورد.
پيامبر صلی الله علیه و آله نام مولود خويش را ابراهيم گذاشت و وي را بسيار دوست مي داشت. اما اين كودك خردسال و محبوب پيامبر صلی الله علیه و آله، عمر چنداني نكرد و در كمتر از دو سالگي وفات يافت. وي به مدت يك سال و ده ماه و هشت روز و به روايتي ديگر، يك سال و شش ماه و چند روز زندگي كرد و سپس بيمار شد و در همان بيماري، در ۱۸ رجب سال دهم قمري بدرود حيات گفت
روحش شاد ویادش گرامی
#روایت ┄┄┄┅••✻••┅┄
💯 @hazrateshah
AUD-20220119-WA0006.mp3
16.72M
🔹خدایی خدا غریبه😔
🔹چون که ما عاشقش نشدیم غریبه😭
🔹بنده لایقش نشدیم غریبه 😭
🔹رهرو صادقش نشدیم غریبه 😭
🔹امون ز غفلت امون ز تهمت 😭
🔹از دست ما تو غیبته حضرت حجت (عج)❣...😭
🎤 مجتبی رمضانی
#حتما_حتما_دانلود_کنید
#دلتنگی
💯 @hazrateshah
⚜نیایش حضرت علی - علیه السلام⚜
اللهم انی اعوذ بك ان افتقر فی غناك، او اضل فی هداك، او اضام فی سلطانك، او اضطهد و الامر لك!.
بارخدایا! به تو پناه می برم از این كه با وجود توانگری تو، من تهیدست باشم، یا با وجود هدایتگری، در گمراهی به سر برم، یا با آن كه قدرت و پادشاهی از آن توست، به من ستم شود، یا با آن كه زمام اختیار امور در دست توست، من مقهور و خوار گردم.
💯 @hazrateshah
اَمّن یجیبُ المُضطّر
اِذادعاهُ ویَکشِفُ السوء
🤲الهے بحق امام علے( ع)
گره از ڪار همہ ےگرفتــاران
عالم بازڪن.
بہ حق علے ظهور امام زمان علیه السلام را زودتر برسان
الهی آمین
💯 @hazrateshah
〖بسٖم اللّٰھِ المُصوࢪ . . :) 🌱〗
.°•على را وصف، در باور نیاید
.°•زبان هرگز ز وصفش بر نیاید
•|°عاشقـان ومحبـان علـے...!
اینجا...
- مخزنِبیاناتامیرالمونیـن
- منبعِاحادیـثوروایـات
- اشعـاردلنشینِمعنوۍ ؛
@hazrateshah
.
متفـات هست🥀
همراه بشین بامـن!
مـدح امیـرالمومنیـن👇🏻🌻
https://eitaa.com/joinchat/3458859054C73246af406
محـب علے باذڪر صلـوات بزن رو لینـڪ↑