هدایت شده از پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
🖼 #عکس_نوشت |جریان روشنفکر دینی گرفتار بنبست معرفتی شده است
👤 حجتالاسلام والمسلمین #محمد_عرب_صالحی، رئیس پژوهشکده حکمت و دینپژوهی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی:
◼️ جریان موسوم به روشنفکری دینی که در کشورهای مختلف از جمله ایران هم وجود دارد، خیلی وقت است که از لحاظ معرفتی گرفتار بنبستهای شدید شده است و این اختلافات و تناقضاتی که اخیرا از آنها شاهدیم تنها بروز و ظهور برخی از این بنبستهاست. یکی از جدیترین دلایل این موضوع، تقلید کورکورانهای است که جریانات روشنفکر، بالاخص روشنفکران دینی از مؤلفههای معرفتی مدرنیسم و سکولاریسم داشتند.
◼️ به نظر من این طیف نه در روشنفکر بودن صادقاند و نه در دینی بودن. روشنفکر کسی است که رویکرد عقلی دارد و روشنفکر دینی به کسی اطلاق میشود که دفاع عقلانی از دین بکند؛ یعنی او در عصر جدید و در زمانی که مکاتب فکری مختلفی علیه دین و دینداری ظهور کردهاند باید به میدان بیاید و در دفاع عقلی از باورهای دینی دست به کار بشود. روشنفکر دینی واقعی معتقد است با «زبان» و «بیان» عصر کنونی باید به مسائل فکری و عقیدتی بپردازیم.
#گفتگو
🆔 @iictchannel
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴 *برخورد نیروهای امنیتی عراق با زوار اربعین حسینی'ع'*😭😭
https://eitaa.com/hazratzahrah/9079
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اینم نمونه دیگه
صلی الله علیک یا اباعبدالله
نام حسین چه میکنه با دلها
♨️ دروغ بزرگ استخدام روحانیون در بانکها!
➖ وقتی جای ۳۶ با ۲۰ هزار عوض میشود
🔹 مصباحی مقدم، رئیس شورای فقهی بانک مرکزی روز یکشنبه ۳۰ مرداد ۱۴۰۱ گفتوگویی را با خبرگزاری صداوسیما درباره موضوعات مختلف اقتصادی انجام داده بود و در این مصاحبه به استقرار ناظران شرعی در بانکها هم اشاره کرده بود، اما یکی از رسانه های داخلی با انتخاب گزینشی بخش کوتاهی از مصاحبه و برداشت و تحلیل کاملاً اشتباه تیتر زده بود «حضور روحانیون در بانکها قطعی شد؟ / چند روحانی در بانک مشغول به کار میشوند؟»؛ پس از آن هم برخی در فضای مجازی این دروغ بزرگ را نشر داده و از آن علیه روحانیت بهره برداری کردند.
🔻حجتالاسلاموالمسلمین مصباحیمقدم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه:
◻️ بانک مرکزی در دوره جدید به فکر افتاده است همانطور که نظارت بر مدیریت بانکها و اجرای سایر قوانین بانکی دارد باید بر بعد شرعی بانکها هم نظارت کند، بنابراین باید کسانی که آشنا با مسائل فقهی و بانکی باشند در بانکها حضور داشته باشند، البته منظور ما از بانکها شعب بانکی نیست، بلکه هر بانک یک ناظر شرعی است. ما ۳۶ بانک داریم بنابراین ۳۶ ناظر شرعی نیاز است.
◻️ ناظران شرعی باید
۱- تخصص در مسائل پولی و بانکی به طور مثال دکترای اقتصاد باشند
۲- علاوه بر این باید با مسائل شرعی و فقهی بانکها هم آشنا باشند.
◻️ ناظران حق دخالت در امور مدیریت بانکها را ندارند، بلکه تنها نظارت می کنند وباید به شورای فقهی گزارش بدهند.
◻️ استخدام ۲۰ هزار روحانی برای ۲۰ هزار شعبه بانکی یک شانتاژ رسانه ای است و مخلوق ذهن های بیمار است و مستند به اطلاعات درستی نیست.
مشروح گفتوگو + صوت👇
https://hawzahnews.com/xbRNL
@hawzahnews| حوزهنیوز
♦️بدرقه تاریخی سالک الیالله تا بهشت
https://eitaa.com/hazratzahrah/9082
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هدیه به روح مطهر آیت الله ناصری ره
🔻 دولتِ بازگشت به اصالتهای انقلابی:
«نقطۀ عطف» نسبت به گذشته
مهدی جمشیدی
۱. نمیتوان گفت «گذشته»، گذشته است. گذشته، یک «تاریخ» نیست که با سپریشدن «زمان»، بگذرد و تمام بشود، بلکه گذشته، ساختۀ «سیاستها» و «برنامهها» و «کارهای انجامشده و انجام نشده» است. اگر چنین است که هست، پس گذشته میتواند تا سالها بر «حال» و «آیندۀ» ما سایهافکن باشد و ما را رها نکند. ما در حصار شرایطی هستیم که میراث گذشته است و این میراث، تا مدّتها، ما را در درون خود تعریف میکند. ازاینرو، «جابجاییهای سیاسی» بهمعنی رخدادن تحوّلات دفعی و ناگهانی نیست و نباید توقع داشت که با چرخش از دولتی به دولتی دیگر، وعدههای دولت جدید، یکباره محقّق شوند و امور پراکنده و درهمریخته، سامان یابند. دولت جدید، تا مدّتها درگیر تنّفس در فضایی است که طی هشت سال، ساختهوپرداخته شده است و گریزی هم ندارد. «ساختارهای کلان اجتماعی»، مغلوب ارادههای ما نیستند که بتوان با معجزه، وضع را بهناگهان، وارونه کرد. آنان که شتابزدهاند و بیصبری میکنند، نه «تاریخ» را شناختهاند و نه قدرت «ساختارهای ریشهدارِ به ارث مانده از گذشته» را. باید از درون همین «شرایط فروبستگی» و «فضای انقباضی»، راهی به بیرون یافت و چشماندازی نو آفرید. آنکه در قفس است، قفس را میشکند و از پرواز، سنّت میسازد. باید در تنگنای همین قفس تاریک، روزنهای یافت و میلههای پولادینِ ساختار را شکست. بدینجهت، دولت جدید ناچار است در «فضای قهری و موروثیِ بهجامانده»، کنشگریِ مقدّماتیِ خویش را تعریف کند و بهتدریج، خویشتنِ متفاوتش را نشان بدهد.
۲. اگر آن گذشتهای که در اینجا به آن اشاره شد، بیاندازه تلخ و تباه باشد، دشواریهایش چندین برابر خواهد شد و چرخش و انتقال نیز، دیریابتر. دربارۀ گذشتۀ هشتسالهای سخن میگوییم که حاکمیّت و جامعه، «متوقف» بر برجام شد و همۀ امکانهای تاریخیِ ما، «مشروط» به ارادۀ دیگریِ تمدّنیمان گردید. ایران در آن هشتسال، ایستاد و درجا زد؛ چراکه همهچیز به برجام، «مشروط» و «موقوف» شد. هنگامیکه علّتالعلل در بیرون از ارادۀ ما تعریف شود و از ما، تصویری سست و ضیف ترسیم شود، عاقبتی جز این نیز در انتظار نخواهد بود. ما دربارۀ یک «گذشتۀ متوسط» یا «گذشتۀ رقیق» سخن نمیگوییم؛ بلکه سخن دربارۀ «گذشتۀ روبهعقب و پسرونده» است که فرصتها و مجالهای مهمی را از ما ستاند و چالشهای بزرگ آفرید و مصائب تلخ پدید آورد. هم دردهای تازهای شکل گرفتند و هم دردهای دیرینه، ریشهدارتر شدند و تلخیهای فراوان آفریدند. پایان هیچ دولتی، اینگونه دستخوش آسیبدیدگیِ «امید اجتماعی» و «اعتماد سیاسی» نبوده است. این وضع در مقایسه با تمام دهههای پساانقلاب، بینظیر بود. برایناساس، درنظرنگرفتن این گذشتۀ ناخوشایند و غمبار، منصفانه و واقعبینانه نیست و نباید قضاوت دربارۀ کارنامۀ یکسالۀ دولت جدید، فارغ از لحاظکردن «شرایط مردابگونه»ای باشد که از دولت پیشین به او رسید.
۳. دولت جدید، نشان داده است که به وعدههایش، تعهّد و وفاداری دارد و آرمانهایش، انتخاباتی و تشریفاتی نبودند. «قصد گرهگشایی» و «ارادۀ تحوّل»، واقعیّت این دولت است؛ چنانکه در بخشهای مهمی نیز، جنبۀ عملی و عینی یافته است و مشاهدهشدنی است. این دولت بر آن است که نهفقط «امتداد» آن گذشتۀ تباه نباشد، بلکه مسیرهای تازه و راههای روشنی را بگشاید و نظریۀ «دولت اسلامی» را بهعنوان مرحلۀ سوّم از شدنهای تکاملیِ حرکت انقلابی، تحقّق ببخشد. در این دولت، نشاط و طراوت به چشم میخورد و همچنین میل به عبور از دیوانسالاریهای تثبیتشده و غیرانقلابی. این دولت، خواهان پیشروی بر اساس امکانهای بومی و اینجایی است و چشم امید و اعتماد به ارادۀ غرب، ندوخته است. همین نگاه و برداشت، بهمعنی «یک گام تعیینکننده به جلو» است و میتواند افقهای تاریخیِ ما را وسعت بدهد و ظرفیّتهای وطنی را شکوفا سازد. این دولت، راههای ساده امّا کمفایده و ناپایدار را انتخاب نکرده است و نمیخواهد مردم را با گشایشهای موقتی و سطحی بفریبد. همۀ این چشماندازها، از «تغییر ریل» در دولت جدید حکایت میکنند؛ اینک در، بر پاشنۀ دیگری میچرخد و به فضل الهی، اتّفاقات مبارک و دلگرمکنندهای در راه هستند. ازاینرو، باید به تداوم و تقویّت «ارادۀ انقلابی» در این دولت کمک کرد و به آن، «شهامت ساختارشکنیِ هرچه بیشتر» بخشید تا الگوهای فرسودۀ گذشتهها، بازنگردند و روزمرّگی و اکنوناندیشی، مانع چشمدوختن به «جابجاییهای ساختاری» نشوند. «گام دوّم انقلاب»، محتاج دولتی است که همچون «نقطۀ عطف»، ما را از گذشته برهاند و با شتابی معقول و حکیمانه، انقلاب را از مرحلۀ دولت اسلامی عبور بدهد.
📎سرمقاله روزنامۀ ایران:
https://eitaa.com/hazratzahrah/9084
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مستحب است در ماه صفر روزی ده بار این دعا خوانده شود
https://eitaa.com/hazratzahrah/9085
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
غبارروبی مضجع مطهر رضوی در سفر رهبر انقلاب به مشهد مقدس
رهبر انقلاب در سفر به مشهد مقدس که بهدنبال تغییر شرایط کرونایی کشور انجام شد، در مراسم غبارروبی مضجع نورانی امام رضا علیهالسلام که در روزهای پایانی ماه محرم برگزار شد، شرکت کردند.
https://eitaa.com/hazratzahrah/9087
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اشک و آه مردم در مراسم وداع با آیت الله ناصری
😭😭😭😭😭
و مردم اینگونه در فراق یک روحانی خودساخته، مردمی، انقلابی، وارسته و اهل دل میسوزند و از او تجلیل میکنند
آیا باز هم کسی میتواند بگوید بین مردم و روحانیت اصیل فاصله افتاده است
https://eitaa.com/hazratzahrah/9088
📌 ولخرجترین دولت ایران به روایت آمار صندوق بینالمللی پول
🔷بررسی آمار منتشر شده توسط صندوق بینالمللی پول از میزان هزینه کرد دولتهای ایران طی سالهای ۱۹۹۰ تا ۲۰۲۱ نشان میدهد دولت قبل به لحاظ ریالی ولخرجترین دولت ایران طی این سالها بوده و هزینه کرد دولتهای یازدهم و دوازدهم طی سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۱ با شیب تندی افزایشیافته است.
🔷در حالی هزینههای دولت ایران در سال پیش از آغاز فعالیت دولت یازدهم ۱۴۱ هزار میلیارد تومان بوده است این رقم در سال پایانی فعالیت دولت دوازدهم به ۷۶۱ هزار میلیارد تومان میرسد. یعنی طی هشت سال هزینه کرد دولت در ایران حدود ۵.۵ برابر شده است.
🔹بر اساس آمار صندوق بینالمللی پول، طی سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۹ شاهد روند افزایشی نسبتاً منظمی در هزینههای دولت قبل بودهایم اما در دو سال پایانی فعالیت این دولت جهش قابلملاحظهای در رقم هزینههای دولت ثبت شده است.
https://eitaa.com/hazratzahrah/9094
مواظب باشید نقرهداغ نشید😄
https://eitaa.com/hazratzahrah/9095
*امریکا چهارتا سامانه هیمارس به اوکراین داده که اوکراین با ان اکثر زاغه های مهمات و دپوی روسیه را مورد حمله قرار داده و نابود کرده این سامانه یک پرتابگر راکت است که داخل پوسته ان یک یا دو و یا شش موشک قرار می گیره که در انتهای برد راکت پوسته باز میشه و موشک ها بسمت اهداف فرود می ایند . چون موشک ها کوچکند سامانه S400 توانایی رهگیری و نابودی ان را نداره . تنها راه نابودی ان ، پهباد غیر قابل رهگیری است . حالا دارند از پهپاد های شکار چی ایرانی استفاده می کنند . تا دیروز هر چهار سامانه امریکایی M142 امریکایی زده شد . در این عرصه ما هم اعتبار کسب می کنیم، هم پهپادهایمان را تست می کنیم و نواقص انرا برطرف می کنیم و هم در امد کسب کرده و تولیدات مان را بهبود می دهیم، حالا دونستید چرا امریکاها از تحویل پهپادهای ایران به روسیه دردشون گرفته و ابراز نگرانی شدید کرده اند؟!* *قربونت برم خدا تو چقدر خوبی که هوای ما رو همیشه داری 😂😂😂🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🌹🌹🌹
https://eitaa.com/hazratzahrah/9097
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 رئیسی: مسئولان دولت قبل به من میگفتند که با مشکلات کشور میخواهی چه کنی؟
🔹مسئولان دولت قبلی به من میگفتند با کسری بودجه، کمبود داروها و ندادن واکسن چه میخواهی انجام دهی؟ اما الان از آن شرایط عبور کردیم.
🔹کرونا کسب و کارها را تعطیل کرده بود، مدارس و دانشگاهها تعطیل شده بود اما از ابتدای امسال خیلی از این مسائل حل شد و کسبوکارها احیا شد.
https://eitaa.com/hazratzahrah/9098
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 رئیسی: گشت ارشاد مدیران را وعده کردم و آن را هم عملی کردیم
🔹گشت ارشاد مدیران زیر نظر بازرسی ریاست جمهوری تشکیل شد و با برخی تخلفات در حد معاون وزیر برخورد کردیم
https://eitaa.com/hazratzahrah/9100
هدایت شده از پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
🖼 #عکس_نوشت | طیف روشنفکر نه اسلام را خوب شناختند و نه غرب و مبانی آن را
👤 حجتالاسلام والمسلمین #محمد_عرب_صالحی، رئیس پژوهشکده حکمت و دینپژوهی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی:
🔹 سوگمندانه طیفی که اصطلاح روشنفکری دینی را برای خود منحصر کرده است، امروز ماموریتی که برای خود تعریف کرده، نه دفاع از دین، بلکه تعارض و تقابل با آن است. سوال مهمی است که چرا این همه مدت از عبدالکریم سروش یک مقاله در مورد نقد یکی از وجوه مدرنیسم نوشته نشده است! در مورد تشویش آرا و فکر جریان روشنفکری دینی باید گفت که این طیف نه اسلام را خوب شناختند و نه غرب و مبانی آن را. لذا نه میتوانند از دین به خوبی دفاع کنند، نه میتوانند در برابر مدرنیسم غربی قد علم کنند.
🔹 نشناختن درست اسلام و مدرنیسم غربی، سرآخر آنان را به این جا میرساند که نسخه و آنچه که در غرب رخ داد را به لطایفالحیل در قالب جامعه اسلامی وارد کنند، بدون توجه به پیشینههای تاریخی و شرایط موجود و متفاوت بین جهان غرب و جهان اسلام.
#گفتگو
🆔 @iictchannel
☑️درب های کاظمین به روی زائران بسته شد.
🇮🇷 بدون مرز
🔴برای اولین بار پس از سقوط صدام، برخی موکب های حسینی در عراق به دلیل شرایط امنیتی بسته شدند.
سفارت ایران: به بغداد، کاظمین و سامراء سفر نکنید
🔹سفارت ایران در بغداد درپی تحولات ساعاتی پیش از کلیه زائران و هموطنان ایرانی که در شهرهای عتبات عالیات، کربلای معلی، نجف اشرف و کاظمین حضور دارند؛ تقاضا کرد که با توجه به وضع مقررات منع رفتوآمد از سوی دولت عراق، تا اطلاع ثانوی از هر گونه سفر و تردد به شهرهای بغداد، کاظمین و سامراء خودداری کنند.
🔸همچنین در پی آشوب هواداران صدر، حرم مطهر کاظمین(ع) به روی زائرین بسته شده است.
🇮🇷 بدون مرز
https://eitaa.com/joinchat/1644822562C2eae0dcc44
https://eitaa.com/joinchat/1644822562C2eae0dcc44
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 ️ ️وضعیت ملتهب بغداد
🔹 منابع خبری عراق :سرتیپ احمد الاسدی، رئیس ستاد فرماندهی پلیس فدرال عراق طی درگیریهای منطقه سبز زخمی شده است
https://eitaa.com/hazratzahrah/9105
🔰 رهبر انقلاب، صبح امروز: قیمت خانه و اجارهی خانه سرسامآور است و مردم واقعاً در زحمتند / یکی از اولویتهای قطعی در مسائل اقتصادی، بخش مسکن است
🔻 حضرت آیتالله خامنهای، در دیدار رئیس جمهور و اعضای هیئت دولت: بخش #مسکن یکی از اولویتهاست. مسکن خیلی مسئلهی مهمی است.
🔹 اولاً خود حرکت در بخش مسکن ایجاد اشتغال میکند. خود ورود در قضیهی مسکن برای تعداد زیادی از افرادی که کارشناس این مسائل هستند، شغل ایجاد میکند.
🔹 ثانیاً در مسئلهی مسکن ما به خارج وابستگی نداریم. زمینش مال خودمان است، مصالحش مال خودمان است، طرّاحی اینها مال خودمان است.
🔺 بنابراین به مسئلهی مسکن باید رسید. ما در قضیهی مسکن خیلی عقبیم. نتایجش را هم دارید میبینید. قیمت خانه، اجارهی خانه سرسامآور است. خب مردم واقعاً در زحمتند. یکی از اولویتهای قطعی در مسائل اقتصادی، بخش مسکن است.
🏴https://eitaa.com/hazratzahrah/9108
✅با نسشت خبری مقتدی صدر ،بتدریج آرامش در عراق برقرار می شود.
مقتدی صدر: از مردم عراق عذر خواهی میکنم/من حتی تظاهرات مسالمت آمیز نمی خواهم /مرجعیت به من دستور بازنشستگی داد و دیگر به سیاست باز نمی گردم/ قاتل و مقتول هر دو در جهنم هستند ضرر کننده اصلی تنها مردم هستند،این چه بد انقلابیست /از جریان صدر اگر ظرف ۶۰ دقیقه آینده عقب نشینی نکند،برائت می جویم
#اربعین
#شکست_فتنه_عراق
🇮🇷 https://eitaa.com/hazratzahrah/9109
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📢 مقتدی صدر: مرجعیت به من دستور بازنشستگی داد و دیگر به سیاست باز نمی گردم
🔹مقتدی صدر: سرایا السلام شبه نظامیان بی شرم هستند
🇮🇷 https://eitaa.com/hazratzahrah/9110
⚫️ بغداد به حالت عادی بازگشت/ پایان ممنوعیت رفت و آمد در تمامی استانهای عراق
🔹 فرماندهی عملیات مشترک عراق امروز (سه شنبه) از پایان ممنوعیت رفت و آمد در تمامی استانهای این کشور پس از سخنرانی سید مقتدی الصدر خبر داد/snn
🇮🇷 https://eitaa.com/hazratzahrah/9111