♦️ تحلیل فارینپالیسی از برجام: اروپا در انتظار انتخابات آمریکا
🔹 نشریه فارینپالیسی طی گزارشی مدعی است کاهش تعهدات برجامی از سوی ایران اعم از افزایش غنیسازی و ذخیره سوخت در کنار ازسرگیری تحقیق و توسعه سانتریفیوژهای پیشرفته، زمان دستیابی ایران به سلاح هستهای را به نصف کاهش داده است.
🔹 نویسنده معتقد است مقاومت ایران علاوه بر زیر سوال بردن سیاست «فشار حداکثری»، اعتبار آمریکا در میان متحدان سنتیاش را نیز به چالش کشیده است. چنانچه سه کشور اروپایی با وجود اشتراکنظر با آمریکا در تهدیدنمایی از برنامه موشکی و منطقهای ایران، تمایلی به همکاری با ترامپ جهت فعالسازی مکانیسم ماشه نشان نمیدهند.
🔹 گزارش به نقل از ریچارد نفیو بیان میکند که تلاش آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران به شکاف عمیقی در شورای امنیت منجر شده و احتمالاً اعتبار قطعنامههای آتی این نهاد بینالمللی را خدشهدار نموده و علاوه بر مانعآفرینی در راه ایجاد اجماع در مسائل آتی، نافرمانی از قطعنامههای این نهاد را برای دیگر دولتها تسهیل میکند.
🔹 مقاله همچنین به سخنان داریل کیمبال، مدیر اجرایی انجمن کنترل تسلیحات استناد میکند مبنی بر اینکه ارزیابی فنی کاهش تعهدات برجامی از سوی ایران نشان میدهد این کشور در پی دستیابی به تسلیحات هستهای نیست و صرفاً درصدد افزایش فشار به شرکای برجامی برای عمل به تعهداتشان میباشد.
🔹 نویسنده اشارهای هم به انتخابات ریاستجمهوری آمریکا میکند و معتقد است هر چه شانس پیروزی جو بایدن افزایش یابد، آلمان و فرانسه امید بیشتری جهت اتلاف وقت تا انتخابات مییابند ولی در عین حال نگرانند که آمریکا پس از ناکامی در فروپاشی برجام، بریتانیا را تحریک به فعالسازی مکانیسم ماشه نماید.
🔸 آمریکا قصد دارد تا ممنوعیت فروش تسلیحات به ایران را که اکتبر 2020 (مهر ماه) منقضی میشود تمدید کرده و یا مکانیسم ماشه را فعال کند. گرچه از منظر حقوقی، احتمال نقشآفرینی بریتانیا در پازل آمریکا دور از ذهن نیست ولی اولاً با توجه زمان اندک، بعید است انگلستان پس از ناکامی احتمالی آمریکا در فعالسازی مکانیسم ماشه و تا پیش از انتخابات آمریکا در آبان ماه فرصتی برای فعالسازی این مکانیسم بیابد و ثانیاً به نظر میرسد نگرانی لندن از تبعات تشدید تنشها با ایران در آسیای غربی مانع از این اقدام گردد.
https://eitaa.com/joinchat/2371682335C112c6bdf71
🔴چرا ونزوئلا از ایران بنزین میخرد؟
🔹ونزوئلا با ۳۰۰ میلیارد بشکه ذخایر نفتی، نفت خیز ترین کشور دنیاست و ایران با ۲۰۰ میلیارد بشکه در جایگاه سوم است.
🔹اما صنعت نفت ونزوئلا به دلیل تحریم آمریکا و عدم دسترسی به تجهیزات و فناوری با مشکل مواجه شده.
🔹نیروگاه های برق ونزوئلا هم هک شده و پالایشگاه های این کشور توان تولید بنزین را ندارند.
🔹ونزوئلا در آمریکا هم پالایشگاه دارد، اما آمریکا اجازه استفاده از تولید و درآمد آن را به ونزوئلا نمی دهد.
🔹حالا ایران و ونزوئلا به عنوان دو کشور تحت تحریم غیر قانونی آمریکا، مناسبات دو جانبه اقتصادی را تقویت کرده اند.
🔹ایران علاوه بر کمک های فنی و مهندسی، ۵ نفتکش حامل بنزین را به ونزوئلا روانه کرده است.
🔹حذف دلار و سایر ابزار های مالی تحت نظارت آمریکا، مزیت ویژه این تعاملات اقتصادی است.
🔹آمریکا می داند اگر چنین مبادله ای پا بگیرد دیگر نمی تواند از ابزار تحریم اقتصادی برای کنترل بازار جهانی استفاده کند.
https://eitaa.com/joinchat/2371682335C112c6bdf71