☘
✅ #یادداشت_کوتاه | سفر برای مردمی ماندن!
🍃🌹🍃
🔻 یکی از ویژگیهای دولت سیزدهم که در همین ابتدای راه نمود فعالی پیدا کرده است، سفرهای استانی است. حضور فعال دولتمردان که اتفاقاً از استانهای محروم هم آغاز گردیده دارای آثار و برکات بزرگی است. مردمی بودن، حضور در میان مردم و از نزدیک در جریان امور مردم بودن از توصیههای مؤکد رهبر معظم انقلاب در اولین دیدار اعضای دولت جدید با معظم له نیز بوده است و اکنون دکتر رئیسی خبر از ادامه سفرهای استانی میدهد. به عقیده رئیسجمهور، «در بسیاری از موارد، برخی طرحها که دچار وقفه بیدلیل شدهاند، با پیگیریهای مدیران ارشد در جریان بازدید حضوری، فعال میشود». بااینحال، در خصوص سفرهای استانی توجه به چند نکته ضروری به نظر میرسد؛
🔹 نکات تحلیلی: ۱- ازجمله شعارهای مهم دکتر رئیسی در ایام انتخابات، تشکیل دولت مردمی بوده است؛ یکی از مؤلفههای اصلی دولت مردمی، حضور بدون واسطه در میان مردم است. مقام معظم رهبری نیز یکی از شروط تحقق دولت مردمی را با مردم و در میان مردم بودن عنوان کردهاند. ۲- آنچه بر ارزش سفرهای استانی دولت افزوده است، اصرار معظم له بر حضور در مناطق محروم و محلهها و مناطقی است که حتی شاید مدیران محلی هم کمتر در آنجا حضور مییابند. ترجمان سخن مقام معظم رهبری این است که ایشان حضور در میان مردم را گزینشی نمیدانند و معتقدند: «مردم یعنی همه مردم؛ بدون امتیازهای طبقاتی و گروهی». ۳- وحدت و وفاق ملی یکی از بزرگترین سرمایههای اجتماعی در مواجهه با تهدیدات بیرونی و چالشهای درونی است. حضور دولت در مناطق مختلف کشور، شنیدن دغدغههای مردم و برداشتن موانع پیش رو با رأی و نظر مردم، موجب تقویت این سرمایه اجتماعی میشود. ۴- ترمیم مستمر روابط میان مردم با دولت ازجمله ضروریات هر حکومتی برای دوام و توفیق است؛ این امر حاصل نمیشود مگر با اطلاع و آگاهی از دغدغههای جامعه و برنامهریزی، اقدام و عمل بر اساس آن دغدغهها. یکی از دلایل اصلی اعتراض در کشور ما به همین حضور ناکافی مسئولین در میان مردم برمیگردد. مقام معظم رهبری راهکار نزدیکی دولت به مردم و مردمی بودن دولت را این میدانند که دولتمردان: «صادقانه با مردم حرف بزنند، مشکلات را به مردم بگویند، راهحلها را به مردم بگویند، توقّعات را از مردم ابراز کنند و کمکهای لازم را به مردم تقدیم کنند. حرف زدن با مردم یکی از کارهای مهمی است که دولت مردمی بایستی [به آن] متعهّد باشد». مردمی بودن و مردمی ماندن دولت اصل مهم و ضروری است و سفرهای استانی نیز با توجه به این اصل ارزشگذاری میشود.
✍ مصطفی برزکار
#روشنگری
#ثامن
#جهاد_تبیین
@hedayatt98
☘
✅ # نظریه و تحلیل | پیام نیازمندی آمریکا به برجام
🍃🌹🍃
🔻 طی روزهای اخیر سه اقدام معنادار از سوی آمریکا رخ داده که میتوان آن را پیامهایی برای ایران مبتنی بر تسریع در آغاز مذاکرات وین و احیای برجام دانست.
1️⃣ تعطیلی میز ایران در سیا: به گزارش رسانههای آمریکایی، میزهای مستقل ایران و کره شمالی در سازمان سیا که در دولت ترامپ راهاندازی شده بودند، به کار خود پایان داده و از این پس فعالیتهای آنها تحت نظر دو مرکز منطقهای خاورمیانه و شرق آسیا ادامه خواهد یافت. این را میتوان پیامی در راستای ادعای کاهش اقدامات خرابکارانه و بحرانهای ضدامنیتی علیه ایران دانست.
2️⃣ رفع تحریم شرکت ماموت: وزارت خزانه داری آمریکا گروه صنعتی ماموت و شرکتهای زیرمجموعه آن را از فهرست تحریمها خارج کرد. اهمیت این مجموعه صنعتی در ارتباط آن با شرکتهای خودروسازی سنگین در آلمان، نقش آن در فرآیند تولید ابزار و ماشینهای فرآیند ترانزیت کالا در ایران است.
3️⃣ مذاکرات رابرت مالی با کره جنوبی: رابرتمالی نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران در مذاکره با معاون وزیر خارجه کره جنوبی از این دولت خواست که به «نقش سازنده» خود در احیای برجام ادامه دهد. این میتواند چراغ سبزی به سئول برای آزادسازی بخشی از اموال بلوکهشده ایران و یا رفع برخی نیازمندیهای تکنولوژیک اقتصادی تفسیر شود.
🔸 به نظر میرسد تبعات خروج غیرمسئولانه آمریکا از افغانستان و افزایش انتقادات از آن در فضای داخلی آمریکا، کاخ سفید را به سوی کسب یک دستاورد دیپلماتیک در غرب آسیا سوق داده که در این بین، پرونده هستهای ایران میتواند از اولویت بیشتری برخوردار باشد.
🔺 در کنار آن، تلاش برای حل پروندههای منطقهای آمریکا و متحدانش در دیگر مناطق برای افزایش تمرکز بر مهار چین که در انعقاد قرارداد اخیر «آکوس» نمایان شد نیز نمود دیگری از تلاش آمریکا برای تسریع در این مذاکرات است.
#روشنگری
#ثامن
#جهاد_تبیین
🆔 @hedayatt98
☘
✅ #یک_خبر_یک_تحلیل (۷۴)
🌀 خبر: داعش در جمعهای که گذشت، در جمع مسلمانان نمازگزار مسجد خانآباد افغانستان، اقدام انتحاری و تروریستی انجام داد که طی آن بیش از صد نفر شهید و زخمی شدند.
🍃🌹🍃
🔻 گزارههای تحلیلی: آمریکا از کار داعش در افغانستان در دو جهت استفاده میکند:
الف) احیای داعش جهت درگیر کردن بازیگران دیگر همچون ایران، روسیه و چین در بحران احتمالی ایجادشده از طریق جنگ داخلی در افغانستان؛
ب) ایجاد فضای گسترده ناامنی داخلی در افغانستان به دلیل خلأهای امنیتی موجود در آن و توسعه این ناامنی به کشورهای منطقهای مخالف سیاستهای آمریکا؛
⬅ بنابراین آمریکاییها به این تحلیل رسیدهاند که تنها گروهی که هم برای طالبان و هم برای سایر بازیگران همچون ایران به صورت تهدید میتواند وجود داشته باشد و درعینحال میتواند سیاستهای این کشور شکستخورده در افغانستان را پیش ببرد، داعش است؛ به همین منظور تمام توان خود را بر احیا و حمایت از داعش قرار داده است تا از یکسو ناامنی گسترده در افغانستان در جهت راهبرد مشغول سازی پیاده شود و از سوی دیگر با توجه به ناامنی به وجود آمده و خطر داعش، زمینه اقدامات نظامی محدود و مداخله در امور افغانستان را فراهم و توجیه کند؛ تهدیدی که اگر در نطفه خفه نشود، زمینهساز ناامنی گسترده در داخل افغانستان شده و خطرات امنیتی گسترده همچون افزایش تهدیدهای داعش در منطقه را موجب خواهد شد.
⬅ این در حالی است که راهبرد جمهوری اسلامی ایران عدم حضور بازیگران فرامنطقهای در افغانستان و جلوگیری از تکرار چنین فجایعی است؛ زیرا هم حضور بازیگران خارجی و هم رشد و نمو نیروهای نیابتی آنها، هر دو زمینهساز ناامنی و بروز مشکلات تروریستی در منطقه هستند.
✍ محمدرضا فرهادی
#روشنگری
#ثامن
#جهاد_تبیین
@hedayatt98
13.63M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
☘
🔰 #کتاب_گویا| هر هفته رونمایی از یک کتاب
🍃🌹🍃
◀ کتاب گویای ««ریشههای تهاجم» تهیه و بر روی پایگاه کتاب گویای ایران صدا در دسترس علاقهمندان قرارگرفته است.
@hedayatt98
🍀
☘
🌺 #پیام_تبریک| تبریک رهبر معظم انقلاب به دلاوران کشتی ایران
🍃🌹🍃
🔻 در پی موفقیت ورزشکاران کشتی فرنگی کشور در مسابقات جهانی نروژ رهبر معظم انقلاب اسلامی با صدور پیامی از این پهلوانان و مربی آنان تشکر کردند.
💢 متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
آفرین بر پهلوانان کشتی فرنگی کشور و مربی آنان که همه بویژه جوانان را شاد کردند. انشاءالله موفق باشید.
سیدعلی خامنهای
۱۹ مهر ۱۴۰۰
#روشنگری
#ثامن
#جهاد_تبیین
🆔 @hedayatt98
☘
🌀 #صرفا_جهت_اطلاع | تبادل کالا با عراق از سر گرفته شد
🍃🌹🍃
🔻 سید روح اله لطیفی، سخنگوی گمرک گفت: با پایان محدودیتهای ورود کالا و مسافر به کشور عراق به دلیل برگزاری انتخابات پارلمانی، از صبح امروز تبادل کالا با این کشور از همه مرزهای تجاری کشور از سر گرفته شد.
🔺 لطیفی افزود: این محدودیت ها برای همه مبادی ورودی کشور عراق، از شنبه تا صبح امروز از سوی دولت این کشور در نظر گرفته شده بود.
#روشنگری
#ثامن
#جهاد_تبیین
🆔 @hedayatt98
☘
🌀 #غیررسمی | براساس نتائج اولیه انتخابات پارلمان عراق:
🍃🌹🍃
🔻جریان صدر ۷۳ کرسی
▫️ائتلاف تقدم ۳۸ کرسی (به ریاست محمد الحلبوسی رئیس پارلمان، از احزاب اهل سنت)
🔸دولة القانون ۳۷ کرسی
🔹حزب دموکرات کردستان ۳۲ کرسی (به ریاست بارزانی)
▫️حزب میهنی کردستان ۱۵ کرسی
🔸ائتلاف عزم ۱۴ کرسی (به ریاست خمیس الخنجر، از حزاب اهل سنت)
🔺ائتلاف الفتح ۱۴ کرسی (به ریاست هادی العامری)
#روشنگری
#ثامن
#جهاد_تبیین
🆔 @hedayatt98
🌎 ایران - سوریه🌎
تصمیمات راهبردی:
سیاست دنیای پیچیده ای دارد اما بی پدر و مادر نیست؛ آنها که میگویند سیاست پدر و مادر ندارد، یا سیاست واقعی را نشناخته اند یا منافعشان در نفهمیدن سیاستِ مبتنی بر اخلاق است! ۱۰ سال پیش که بحران آمریکا سازِ سوریه کلید خورد و درگیری ها از یک سری اعتراضات مردمی به جنگ مسلحانه بدل گردید و سوریه شهرهای خود را یکی پس از دیگری واگذار نمود، تصور اینکه بشار اسد بتواند بار دیگر به قدرت بازگردد، در مخیله ی هیچ سیاست دانی نمی گنجید؛ اما درست همان زمانی که بشار چمدانهایش را می بست تا پایتخت، آخرین پایگاه حکومت از دست رفته اش را نیز تحویل بدهد و برود، طیاره ای در فرودگاه دمشق به زمین نشست تا مردی از دیار بهشت این پیام را به او برساند که چمدانهایت را باز کن؛ تو باید بمانی، چون سید علی خامنه ای می گوید!
این یک تصمیم ساده نبود، نه از جانب آقای ما که در آن شرایط بغرنج تا کجاها را دیده بود، و نه از سوی بشار اسد که حالا نه تنها حاکمیت که حتی جان خود و فرزندانش را هم در خطر می دید؛ اما بشار ماند، با زن و بچه هم ماند در شهری که محاصره شده بود؛ اما ماند و جنگید چون سید علی خامنه ای خواسته بود و واقعیت این است که اعتماد بشار به امام ما به مراتب بیشتر از بسیاری سیاستمداران مدعیِ وطنی است!
القصه! آقای خامنه ای ثابت کرد جمهوری اسلامی اگر روزی محبتی ببیند آن را فراموش نخواهد کرد، و ما نمی توانستیم از کنار مردانگی حافظ اسد [ پدر همین بشار ] به راحتی عبور کنیم؛ آن روزگاری که تمام دنیا درهای خود را به روی ما بسته بود و صدام با پشتیبانی آمریکا و ده ها کشور دیگر بر سر زن و کودک ما بمب می ریخت این فقط سوریه بود که به ما کمک می کرد! همان کشوری که رئیس جمهورش قبل از مرگ به پسرش وصیت کرد فقط ایرانی ها بر وعده ی خود صادق اند!
خلاصه اینکه سوریه ماند، و حالا سفرای خارجی که در حمایت از آمریکا دمشق را ترک کرده بودند دست از پا درازتر در حال برگشتن اند؛ و هنوز هم ایران برای اعتبار بخشی به سوریه کار می کند و او را واسطه ی مسائل خود با دیگران قرار می دهد؛ تا جایی که فیصل مقداد می گوید هرکدام از کشورهای خلیج فارس بخواهند با ایران گفتگو کنند ما تسهیل می کنیم! :))
اما نکته ی مهترِ وزیر خارجه سوریه آنجاست که گفته زمان عقب نشینی ترکیه از شمال سوریه فرا رسیده! اهل سیاست خوب می توانند مغز این حرف را بفهمند، آن هم همزمان با سفر امیرعبداللهیان و آن هم در روزگاری که اردوغان و علی اف در مرزهای شمالی ایران تحرکاتی داشته اند؛ شاید لازم باشد سوریه خاک اشغال شده اش را از ترکیه پس بگیرد؛ دست مقاومت بسته نیست!
#عبدالرحیم_انصاری
@hedayatt98
🌎 عراق وانتخابات
✅عراق شاهد یک انتخابات بسیار تاثیرگذار و حساسی بود
همه منتظر تکمیل پازل پیروزی های سیاسی مقاومت از سوی عراقی ها بودیم
بعد از پیروزی قاطع دکتر سید ابراهیم رییسی و بشار اسد منتظر بودیم، انتظار بود که جریان سیاسی مقاومت عراق برای پیش برد اهداف سیاسی و امنیتی و اقتصادی محور مقاومت در منطقه و البته حفظ و پاسبانی از حشد الشعبی و تقویت بازوان مرجعیت علیای عراق به نتیجه ی درخور شانی در انتخابات عراق برسد.
رقابت برای تشکیل فراکسیون اکثریت خیلی زود آغاز شد، نمایندگان مقتدی صدر وارد اربیل شدند تا با احزاب همسو گفت و گو کنند، برای تشکیل فراکسیون ها بازار رد وبدل امتیاز بسیار گرم است
ایران که مطمئنا از نتایج انتخابات شگفت زده شده است سعی می کند هرچه سریعتر میان تعدادی از جریان های شیعه، سنی و کرد ائتلاف ایجاد کند تا در برابر مقتدی صدر توازن قدرت ایجاد کند.
جریان دولة قانون، فتح و حقوق باهم 52 کرسی را به دست آوردند.
باتوجه به اینکه فراکسیون اکثریت باید نصف به اضافه ی یک از 329 کرسی را تشکیل دهد طبیعتا مقاومت برای تشکیل فراکسیون اکثریت به 112 کرسی دیگر نیاز دارد، طبیعتا این به قدرت فزاینده ی ایران در احزاب کردی و سنی نیازدارد.
@hedayatt98
🌎 مقتدی صدر-انتخابات- -مقاومت
مقتدی صدر برای تشکیل فراکسیون اکثریت راه آسان تری را در پیش دارد
ائتلاف صدر 73 کرسی، جنبش سنی تقدم (محمد الحلبوسی) با 38 کرسی و حزب دموکراتیک کردستان با 32 کرسی عملا با جلب اعتماد تنها 22 کرسی دیگر، فراکسیون اکثریت را تشکیل می دهند.
اگر این ائتلاف شکل بگیرد طبیعتا چالش جدیدی در مقابل ایران پدید خواهد آمد.
حشد الشعبی به عنوان یکی از نیروهای مسلح عراقی، در قانون این کشور شناخته شده است و مرجعیت نیز بر استمرار بقاء آن تاکید ویژه ای دارد، اما دولت منتخب فراکسیون تحت حمایت مقتدی صدر ممکن است این قانون را ملغی کند و از این طریق خلع سلاح مقاومت را پیش ببرد اما این سیاست چند مانع بزرگ دارد، مرجعیت، ایران و جریان های مقاومت عراق.
مساله ی اخراج نیروهای آمریکایی نیز مصوبه ی پارلمان سابق عراق است، باید دید دولت منتخب فراکسیون اکثریت مورد حمایت مقتدی صدر با این قانون چه خواهد کرد، آیا ممکن است برای تشکیل فراکسیون اکثریت و وحدت با محمد الحلبوسی و مسعود بارزاني (ائتلاف تقدم و حزب دموکراتیک کردستان) قول لغو این قانون را بدهد؟
همه ی این فرضیه ها درصورتی است که صدري ها بتوانند فراکسیون اکثریت را تشکیل دهند
@hedayatt98
🌎 ترکیب نهایی کرسی های پارلمان عراق براساس نتایج اولیه انتخابات به تفکیک احزاب
✅جریان الصدرية 73
✅جنبس تقدم 38(محمد حلبوسی)
✅ائتلاف دولة القانون 37
✅حزب الكردستاني 32
✅مستقلون 20
✅تحالف عزم السنی 15
✅الاتحاد الوطني 17
✅تحالف الفتح 14
✅اشراقة كانون (العتبة العباسية)6
✅حركة امتداد 9
✅قوى الدولة 4
✅تصميم 3
✅حقوق1
@hedayatt98