🔴 چرا پرونده طبری الان به جریان افتاده است؟
🔺اژهای، معاون اول قوه قضاییه
🔹 در همه تاریخ انقلاب افرادی بودند که نفوذی بودند مثل کشمیری و کلاهی ها اما کی از نفوذ اینها مطلع شدیم؟ در همه زمان ها نسبت به این افراد تردیدهایی بود و شایعاتی مطرح می شد اما پس از گذشت زمانی این موضوعات برملا شد
🔹برای بسیاری از معاونین عالی قوه، رییس پیشین و حتی من احراز نشد که ایشان متخلف است وگرنه حتما اقدامی میکردیم
🔹در سال ۹۷ وقتی سازمان اطلاعات سپاه به میدان آمد و با همکاری وزارت اطلاعات بررسی های همه جانبه صورت گرفت مشخص شد یک ردپایی از آقای طبری وجود دارد. برای مثال در پرونده دانیال زاده ردپایی از طبری پیدا شد
🔹در پرونده حسین فریدون هم سرنخ هایی از طبری دیده شد و موضوع بررسی شد و اولین اقدام این بود که ایشان از سمتش برکنار شد
https://eitaa.com/joinchat/2371682335C112c6bdf71
🌴 ویژه سالروز شهادت #امام_صادق (ع)
🔻 #خورشید وجود مقدس امام صادق (ع) در ۱۷ ربیع الاول سال ۸۳ هجرس قمری در مدینه طلوع کرد و در سال ۱۱۴ ه. ق به مقام امامت نائل گشتند. دوره امامت امام بالغ بر ۳۴ سال به درازا کشید.
🔹حضرت در طول امامت خود هم خلافت غاصبانه و جائرانه بنی امیه را تجربه فرمود و هم سقوط آن و روی آمدن خلافت جبار بنی عباس را.
🔹از ۱۲۵ ه ق تا سال ۱۳۲ که بنی امیه مضمحل میشوند، جنگ قدرت بین آنها در گرفته است؛ دوره خلافت ها کوتاه و عزل و قتل خلفا را در رقابتهای درون خانوادگی امویان شاهد هستیم. در سال ۱۳۲ دولت غاصب بنی امیه توسط عباسیان سرنگون شد و کشتار وسیعی از بنی امیه صورت گرفت و بنی عباس که شاخهای از بنی هاشم بودند و نسب آنها به عبدالله بن عباس پسر عموی پیامبر میرسید قدرت را به دست گرفتند.
🔹 در فاصله سال ۱۲۵ تا ۱۳۲ که دوران ضعف و انحطاط بنیامیه بود، خلفای جائر از امام صادق علیه السلام غافل بودند و آن حضرت فرصت مناسبی را بدست آورد تا وظیفه امامت خود را در قالب تدوین معارف اهل بیت علیهمالسلام در مباحث فقهی، کلامی و اخلاقی تبیین بفرماید.
🔹 همچنین ۴ سال اولِ روی کار آمدن بنی عباس یعنی از سال ۱۳۲ تا ۱۳۶ که ابوالعباس سفاح اولین خلیفه عباسی قدرت را در دست دارد، به سبب آنکه هنوز پایگاه محمکی برای بنی عباس در امر خلافت ایجاد نشده بود نسبت به امام_صادق علیهالسلام مدارا میکردند و این فرصت هم برای امام فراهم شد تا به اقدامات ارزشمند خود در نشر معارف اهل بیت علیه السلام ادامه دهد.
🔹 اما در سال ۱۳۶ در پی مرگ أبوالعباس و روی کار آمدن أبوجعفرعبدالله که بعداً به منصور معروف شد، دوران سختی برای امام صادق علیه السلام و علویان پدید آمد. چرا که او میدانست امامت حق آن ذوات مقدس است و با علم براین مسئله بر امام صادق (ع) به عنوان بزرگ علویان و چهره برتر علمی و تقوایی آنان و همچنین بر نوادگان امام مجتبی علیه السلام بسیار سخت گرفت.
🔹 منصور امام صادق (ع) را در مضیقه فراوان گذاشت و بارها آن حضرت را به کوفه و بعداً شهر هاشمیه که بعنوان مرکز خلافت عباسیان پیش از بغداد بنا شده بود، احضار می کرد و امام را در تنگنا و فشار قرار میداد. با این حال امام در احضارها، مخفیانه با شیعیان و جویندگان دانش اهل بیت ارتباط برقرار می کرد و آنها را از دریای بی کران معلومات خود بهره مند میفرمود تا اینکه منصور امام را به مدینه باز گرداند و تحت مراقبت شدید قرار داد.
🔹 به گفته و اعتقاد بسیاری از علمای ما، از نظر فشار و مشکلات و سختی ها میتوان گفت که دوران منصور از دوران معاویه و یزید هم سخت تر بوده است. لذا دیگر از آن جلسات علمی و ارتباطات امام با مردم خبری نیست تا اینکه منصور تصمیم به شهادت امام صادق گرفت و در چند نوبت اقدام به قتل امام نمود اما موفق نمیشد تا اینکه به حاکم مدینه فرمان قتل امام را صادر کرد.
🔹شهادت امام صادق(ع) بنابر نقل معروف در ۲۵ شوال سال ۱۴۸ اتفاق افتاد و آن حضرت بر اثر مسمومیت روح مقدسش به ملکوت اعلی پیوست.
https://eitaa.com/joinchat/2371682335C112c6bdf71
✅ گزارش روز (سهشنبه 27 خرداد)
🔴 کرونا و ضرورت قطع وابستگی به نفت
قیمت نفت که با شیوع کرونا تا 70 درصد سقوط کرده بود بهتدریج و با مهار نسبی موج اول کرونا در کشورهای درگیر، بهویژه چین، رو به افزایش گذاشت و پس از 100 روز وارد کانال 40 دلاری شد؛ اما با شیوع دوباره ویروس کرونا در چین، ژاپن و آمریکا که بر نگرانیها در مورد بهبود تقاضا برای سوخت افزوده است، قیمت نفت مجدداً کاهشی شد.
گزارههای خبری: خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز نوشت: «به دنبال نگرانیها از افزایش مجدد شیوع کرونا در آمریکا، قیمت هر دو شاخص نفتی طی هفته گذشته حدود 8 درصد کاهش داشت»؛ تحلیلگران موسسه ING Economics نیز در یادداشتی نوشتند: «احیای تقاضا برای نفت در یک روند بسیار آهسته قرار دارد و موج جدید ابتلا مطمئناً نگرانیها را نسبت به طولانی شدن روند احیای تقاضا بر خواهد انگیخت؛ همچنین بریتیش پترولیوم پیشبینی میکند، نفت تا 2050، 30 درصد کاهش قیمت داشته باشد و قیمت نفت خام برنت بهطور متوسط 55 دلار در هر بشکه معامله شود.
گزاره تحلیلی:
شیوع کرونا توازن بازار نفت را بهشدت به هم زده است بهگونهای که مازاد عرضه در بازارهای جهانی و پالایشگاهها مشهود است. در حال حاضر علاوه بر مخازن و انبارهای نفت خام و پالایشگاههای کشورهای جهان، بسیاری از نفتکشها با حجم انبوهی از نفت در اقیانوسها، بخشی از پازل ذخیره نفت در جهان امروز هستند. در چنین شرایطی با کوچکترین نگرانی از کاهش تقاضا، قیمت نفت کاهش زیادی پیدا میکند و درعینحال با تداوم شیوع کرونا و کاهش تقاضا برای نفت، پیشبینیها از شیب آرام افزایش قیمت نفت حکایت دارد. نکته بسیار مهم دراینبین پیشبینی عدم بازگشت قیمت نفت به دوران قبل از شیوع کرونا در بازه دو تا پنجساله است. این موضوع ضرورت بازنگری در ساختار بودجه کشور و قطع وابستگی به نفت را بیشازپیش آشکار میکند و مجلس یازدهم در این خصوص نقش بسیار مهمی بر عهده دارد. (نویسنده: علی کارگر)
https://eitaa.com/joinchat/2371682335C112c6bdf71
✅ خبر ویژه
1️⃣ سطح دیدارهای سردار قاآنی همسطح «شهید سلیمانی» است
ایرج مسجدی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق، طی یک مصاحبه تلویزیونی با شبکه خبری «العراقیه» اظهار داشت: «مذاکرات عراق و آمریکا موضوعی داخلی است و بستگی به خود عراق دارد که چه تصمیمی بگیرد و چه توافقی کند. هر توافقی که دولت عراق انجام دهند و پارلمان آن را تأیید کند، ایران نیز از آن حمایت خواهد کرد، ممکن است در صورت درخواست مشورت، ما مشورت ارائه دهیم. خروج آمریکا از عراق مصوب پارلمان است، ما نیز آن را تأیید میکنیم و میگوییم نهتنها از عراق که باید از کل منطقه خارج شوند.»
وی با اشاره به گفتوگوهای فیمابین بغداد و واشنگتن، اضافه کرد: «سفر اخیر آقای قاآنی ارتباطی با این گفتوگوها نداشت و پیش از آن نیز ایشان به عراق سفر کرده بودند. آقای قاآنی هر بار که به عراق تشریف میآورند با دعوت رسمی و هماهنگی با مقامات عراقی صورت میگیرد و هر ملاقاتی که انجام میدهد در راستای تقویت روابط میان دو کشور است. ایشان جانشین شهیدسلیمانی هستند و در استقبال ایشان مقامات رسمی حضور دارند و بهخوبی از سردار قاآنی استقبال میشود. مقامات عراقی برای ایشان نیز بهاندازه شهید سلیمانی احترام قائلاند. سطح دیدارهای سردار قاآنی در سطح دیدارهای سردار سلیمانی است و ایشان نقش مهمی در راستای تقویت روابط دو کشور دارد. ایران به تهدیدهای آمریکا از هر جایی که باشد، پاسخ خواهد داد و نمیخواهد کشورهای منطقه از اختلافات این کشور با آمریکا آسیب ببینند.»
https://eitaa.com/joinchat/2371682335C112c6bdf71
🏴🔺سالروز شهادت حضرت امام جعفر صادق (ع) تسلیت باد
https://eitaa.com/joinchat/2371682335C112c6bdf71
🏴دوره پیچیده امام صادق(ع)، درسی برای دوره کنونی🏴
✍️#امیر_حمزه_مهرابی
▪️بخش اول:
✅ترسیم وضعیت دوره امام صادق(ع)
#امام_جعفر_صادق (ع) پس از شهادت پدر بزرگوارش امام باقر (ع) در سال 114 هجری، در سن 31 سالگی عهده دار مقام امامت شدند. دوران امامت آن حضرت (که 34 سال به طول انجامید) با حکومت پنج تن از خلفای #بنی_امیه ( هشام بن عبدالملک، ولید بن یزید، یزید بن ولید بن عبدالملک، ابراهیم بن ولید و مروان حمار. و دو تن از #بنی_عباس به نام سفاح و منصور دوانقی، همزمان بود
♦️عصر امام صادق (ع) یکی از پیچیده ترین، طوفانیترین و نادر ترین ادوار تاریخ اسلام است اختلافات فکری، عقیدتی، سیاسی و اجتماعی گسترده ای در دنیای اسلام پیدا شده بود که نظیرش قبل و بعد از ایشان پیدا نشد.
دوره حساسی که کوچکترین کم کاری یا عدم بیداری و تحرک پاسدار راستین اسلام یعنی امام (ع) موجب از هم گسستگی اعتقادی ،فرهنگی و اجتماعی جامعه اسلامی و حتی نابودی اصل دین اسلام می شد.
در آن دوران :
🔹-مکتبها ، ایدئولوژیها ، افکار فلسفی و کلامی مختلف وجدیدی ( که از برخورد امت اسلام با مردم کشورهای تازه فتح شده و ترجمه گسترده آثار یونان و.. به وجود آمده بود) ، در جهان اسلام گسترش می یافت و شبهات بی پاسخی به جامعه تزریق می گردید .
🔸- اغتشاشها و قیام های متعدد بویژه از طرف خونخواهان امام حسین (ع) علیه حاکمیت بنی امیه رخ میداد،که جهت گیری صحیح و استراتژی مشخصی نداشتند .
قیام زید و پسرش یحیی ، نهضت ابو سلمه( معروف به وزیر آل محمد) در کوفه و قیام ابومسلم خراسانی( معروف به امیر آل محمد) در ایران از مهمترین آنها بود.
🔹-بنی عباس که به کمک علویان و با داعیه سپردن حکومت به اهل بیت (ع) به قدرت رسیده بودند، خود را نماینده خدا و جانشین پیامبر ( ص) معرفی می کردند و جایگاهی شبیه امامت را برای خود قائل بودند.
🔸-گروهایی مثل «#زنادقه» ، بی دینی را تبلیغ و خدا و پیغمبر را علناً انکار می کردند ، «#صوفیه »که از جانب حاکمیت تبلیغ می شد، مردم را به انزوا طلبی و عدم دخالت در امور اجتماعی و سیاسی تشویق می کردند.
🔹مکتب فقهی جدیدی( مالکی ، حنفی ) پیدا شدند که فقه را بر اساس دیگری (رای و قیاس و غیره) بنیان گذاشتند.( فقه اهل سنت)
🔸-فرقه های شیعه مثل «#زیدیه »و «#کیسانیه » با تفاسیری جدید از امامت، پای به عرصه وجود گذاشته و دارای طرفدارانی شدند. علاوه بر این، وجود فرقه های «#غالی» ( غلو کنندگان) که امام را خدا و پیغمبر می دانستند و از سوی دیگر در عبادات و مناسک و رفتار بی بند و بار بودند و همچنین ظهور مجدد «#خوارج » و...جامعه اسلامی را به شدت تهدید می کرد .
-🔸چند صباحی پس از مرگ اولین خلیفه عباسی (سفاح ) جو خفقان و دیکتاتوری شدیدی از سوی منصور دوانقی( دومین خلیفه عباسی) بر جامعه حاکم شده بود که شیعیان برای پرسیدن مسائل شرعی از امامشان تحت تعقیب و شکنجه قرار گرفته و یا با مرگ مواجه می شدند.
-🔹افرادی مثل محمد نفس زکیه و ابراهیم قتیل، بدون کسب اجازه از امام صادق (ع) و موقعیت سنجی، علیه حکومت تازه تاسیس بنی عباس قیام مسلحانه را آغاز کردند که شیعیان زیادی را به خود جذب کردند و لی همگی مظلومانه به شهادت رسیدند .
♦️جمع زیادی از شیعیان ( نوادگان امام حسن مجتبی) که در زمان بنی امیه، امام جعفر صادق(ع) را ملامت می کردند که چرا دست به قیام مسلحانه نمی زند، در زمان بنی عباس( برخلاف نظر امام ) به دربار پیوستند. ولی دیری نگشت که همه آنها دستگیر، زندانی و زیر شکنجه های وحشیانه شهید شدند. چنان که در تاریخ آمده است که:
«پس از مرگ منصور، هنگامی که فرزندش «مهدی» درب یکی از زندان ها را گشود، کشتگان زیادی از آل ابیطالب در آن دید که سلسله نسب با مشخصات هر یک روی کاغذی نوشته شده و به گوششان دوخته بودند. در میان شهدا افراد خردسال نیز به چشم می خورد .»
♨️در این شرایط بحرانی و خطرناک، تعداد اندکی از شیعیان، مطیع و پیرو محض امام صادق (ع) ( به اصطلاح #شیعه_تنوری ) بودند ولی بقیه دچار افراط و تفریط و انحراف بودند .
بخش بعدی : استراتژی و اقدامات امام صادق (ع) متناسب با شرایط روز⏬
https://eitaa.com/joinchat/2371682335C112c6bdf71
✅آیا قوه قضائیه از جرائم طبری بی خبر بود؟چه کسی اولین بار رازهای پرونده طبری را آشکار ساخت؟
باید گفت ایشان مقدار زیادی پیچیده عمل کرده و بدون تحقیقات یکساله، تخلفاتشان بروز و ظهور نداشته و فقط شایعاتی بوده است و در سال ۹۷، وقتی
غلامحسین محسنی اژهای در نشست خبری گفت: عدهای میپرسند آقای طبری در مراجع قضایی چقدر از فسادش به دیگران سرایت کرده و اعمال نفوذ کرده است؟ باید گفت تحقیقات زیادی شده، بسیاری از افراد با ایشان همکاری کردند، اما بسیار موارد نادری بوده است. در بین قضات، ۲ قاضی شاغل و بازداشت شده و ۲ قاضی بازنشسته مربوط و دخیل در این پرونده داشتیم.
وی افزود: همچنین تعدادی وکیل و دلال هم در این پرونده دخیل بودند و مجموعا ۲۱ نفر مربوط به اکبر طبری تحت تعقیب قرار گرفتند.
محسنی اژهای گفت: در پاسخ به این سوال که آیا ایشان فسادش آشکار و روشن بوده، باید گفت ایشان مقدار زیادی پیچیده عمل کرده و بدون تحقیقات یکساله، تخلفاتشان بروز و ظهور نداشته و فقط شایعاتی بوده است و در سال ۹۷، وقتی اطلاعات سپاه به میدان آمد سرنخهای جدیدی پیدا شد.
معاون اول قوه قضائیه در پاسخ به سوالی در ارتباط با اظهارات چند روز پیش وی مبنی بر در نظر گرفتن فرصت «توبه» برای مجرمان و انتقاداتی که از این اظهارات که همزمان با برگزاری دادگاه طبری مطرح شده است، گفت: عرضم در خصوص در نظر گرفتن فرصت «توبه» برای مجرمین درست بوده و الان هم بر این مسئله پافشاری دارم.
وی افزود: انسانها جایزالخطا هستند و نعمتی که خدا به ما داده، این است که توبه ما را میپذیرد. ما باید بستر فساد را کم کنیم و اگر نتوانتیم بستر لغزش را کم کنیم، مقصر هستیم و باید بعد از برطرف کردن بستر، هشدارهای لازم را بدهیم.
این مقام قضایی خاطرنشان کرد: اگر فردی مرتکب خطا شد و واقعا میخواهد کارش را جبران کند، باید فرصت جبران به او دهیم.
وی در پاسخ به سوالی در ارتباط با اینکه آیا عدم احراز تخلفات طبری توجیهی قابل قبول است و چرا دادگاه عیسی شریفی علنی برگزار نمیشود؟ گفت: اگر کسی از من در مورد اکبر طبری بپرسد و من به او بگویم واقعا از تخلفات وی مطلع نشدم، حق را به او میدهم که قانع نشود.
محسنیاژهای افزود: از وقتی بعضی قرائن مشخص شد، کارگروهی تشکیل شد، اما وی کار را پیچیده انجام داده بود و اکنون، چون معما حل شده، آسان شده است.
محسنی اژهای با بیان اینکه تشخیص علنی بودن یا نبودن دادگاه بر عهده قاضی است، گفت: ما مردم را محرم میدانیم، اما ممکن است بعضی اطلاعات مطرحشده در دادگاه مورد سواستفاده دشمنان قرار بگیرد و این میتواند دلیل غیرعلنی بودن برخی دادگاهها باشد.
https://eitaa.com/joinchat/2371682335C112c6bdf71
✅افزایش عرضه خودرو تنها راه حل مدیریت قیمت آن است
سعید مدنی کارشناس ارشد خودرو و مدیرعامل اسبق سایپا در گفت و گو با بصیرت می گوید: روش وزارت صمت برای فروش خودرو از طریق قرعه کشی نوعی روش قدیمی است و پیش از انقلاب هم بوده و بعد از انقلاب هم یک دوره ای انجام شده است و خیلی تاثیری در تعادل قیمت ها در بازار ندارد.
ویروس کرونا تمام دنیا را به هم ریخته و در این میان بسیاری از بازارهای اقتصادی در سراسر جهان دچار آشفتگی شده است. با این حال این موضوع بیشتر در اقتصادهایی که با بی نظمی مواجه بوده اند، خودش را نشان داده است. چنانچه این روزها بازار خودرو در ایران به شدت متشنج است و قیمت ها گاهی تا چند برابر قیمت های واقعی در بازار دیده می شود؛ قیمت هایی که در اصطلاح برق از سر آدم می پراند. این امر تا جایی ادامه یافته که پای شورای رقابت و ستاد تنظیم بازار را نیز به این ماجرا باز کرد و آنها هم پس از بررسیهای بسیارعرضه پایین، تقاضای بالا و دلالانی که در این میان بهدنبال سودجویی هستند را به عنوان مقصران اصلی ماجرا معرفی کردند.
قرار بر این شد که طی ساز و کاری، روشی درست برای اختصاص خودرو با قیمت های عادلانه در نظر گرفته شود، حالا وزارت صمت وارد میدان شده و می خواهد مانند یک نجات دهنده اوضاع را سر و سامان دهد و در طرحی با عنوان پیش فروش ویژه خودرو از متقاضیان ثبت نام کرده است. ثبت نامی که با نام نویسی 5 میلیون نفر تنها برای چند هزار خودرو باز شرایط دیگری رقم زده و به گفته برخی اقتصاددان ها تقاضای جدیدی در این آشفته بازار ایجاد کرده است.
سامانه اطلاعاتی یا کمبود عرضه؟ مشکل کجاست؟
در این طرح از میان متقاضیانی که ثبت نام کرده اند قرعه کشی انجام گرفت. امری که مرتضی مصطفوی کارشناس خودرو از آن با عنوان لاتاری یاد می کند. وی معتقد است :«مشکل اصلی بازار خودرو، تقاضای سرمایه ای و بحث سوداگری است که برای رفع آن باید وزارت صنعت سامانه جامع اطلاعاتی خرید و فروش خودرو ایجاد کند و این سیاست های جدید فروش تنها سوداگری را افزایش می دهد.»
مصطفوی نیز مانند بسیاری از کارشناسان این حوزه بر این امر تاکید دارد که اگر خودروسازان به جای فروش فوق العاده، تعهدات قبلی خود را انجام دهند بازار به آرامش می رسد و این طرح تنها باعث تحریک تقاضای خفته و منجر به افزایش تقاضا و نه مدیریت تقاضا می شود.
امرالله امینی، عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی هم پیش ازاین، این روش را مقطعی و کوتاه مدت خوانده و گفته بود: «این اقدام راهحلی اصولی و با پشتوانه اقتصادی نیست و صرفاً راهکاری برای شرایط اضطرار است تا دولت بتواند مصرفکننده واقعی را پیدا کند. با این حال، دلالها هم روشهای خودشان را برای دور زدن چنین محدودیتهایی دارند.»
اینکه چند هزار خودرو میان چند میلیون متقاضی قرعه کشی شد، راه درستی به نظر نمی رسد چرا که شاید باز هم در میان این افراد کسانی به سبب تقاضای سرمایه ای به سراغ ثبت نام آمده باشند نه برای مصرف واقعی خود و این وظیفه دولت است تا با آیتم هایی، مصرف کننده واقعی را شناسایی کنند. چنانچه همین حالا نیز عده ای دلال به دنبال افرادی هستند که امکان ثبت نام دارند و از همین حالا خودرویی که هنوز به نام فرد در نیامده را پیش خرید کرده اند.
سعید مدنی کارشناس ارشد خودرو و مدیرعامل اسبق سایپا در گفت و گو با بصیرت می گوید: روش وزارت صمت برای فروش خودرو از طریق قرعه کشی نوعی روش قدیمی است و پیش از انقلاب هم بوده و بعد از انقلاب هم یک دوره ای انجام شده است و خیلی تاثیری در تعادل قیمت ها در بازار ندارد.
https://eitaa.com/joinchat/2371682335C112c6bdf71
✅بخش دوم:
ثبت نام بیش از ظرفیت ریشه در زیرساخت های اقتصادی دارد
وی در ادامه گفتگویش با اشاره به کمبود عرضه به عنوان مشکل اصلی بازار خودرو به بصیرت می گوید:« وقتی تولید و عرضه کمتر از میزان تقاضا باشد تنها راه قرعه کشی است. با این حال الان مشکل ما مشکلات عدیده ای است که خودروسازان با آن مواجهند و این امر سبب می شود که آنها نتوانند به میزان لازم خودرو تولید کنند.»
این کارشناس ارشد خودرو می افزاید:« ما الان نزدیک به 2 میلیون ظرفیت تولید در کشور داریم و نیازمان از یک تا یک و نیم میلیون خودرو بیشتر نیست که در برنامه 1404 هم سه میلیون خودرو را برای تولید در نظر داریم، اما نکته ای که وجود دارد این است که علیرغم ظرفیت موجود، تقاضای انباشته ای طی این سالها به دلیل اینکه خودروسازان با ظرفیت کامل کار نمی کردند، وجود دارد. وگرنه شاید تنها 2 میلیون نیاز واقعی در بازار وجود داشته باشد و اینکه این تعداد افراد در این طرح ها ثبت نام می کنند بیشترریشه در زیرساخت های اقتصادی کشور دارد.»
وی عنوان می کند:« اینها کسانی هستند که برای حفظ ارزش سرمایه شان به سمت خرید کالاهای سرمایه ای رفته اند. حالا برخی خودرو، برخی سکه، برخی طلا و دلار و ... ولی آیا اینکه این مسئله خواهد توانست مشکل بازار خودرو را حل کند یا نه؟ یاید گفت این مسئله مشکل قیمت در بازار آزاد را شاید به صورت موردی اندکی کاهش داده و تنش هایش را بگیرد اما راهکاری ریشه ای نبوده و مجدد همان جریانات اتفاق خواهد افتاد.»
ثبت نام محدود و نامحدود هیچکدام درمان مشکل خودرونیست
شاید یکی از دلائل اصلی افزایش قیمت های بی ضابطه خودرو طی سال های اخیر در کشور، سایت های ثبت نامی خود خودروسازان باشد که هر از چندگاهی تنها برای چند دقیقه باز می شد و عملا متقاضیان خرید نمی توانستند ثبت نام کنند. همین افزایش تقاضا و کاهش عرضه سبب گرانی خودرو می شد. چنانچه مدنی مدیر عامل سابق سایپا می گوید: « تا پیش از این، وقتی ثبت نام خودرو پیش می آمد مردم میلیونی هجوم می آوردند و تعداد محدودی می توانستند ثبت نام کنند حالا تفاوتش این است که همه می توانند ثبت نام کنند اما این راه حلی برای حل مشکل قیمت خودرو نیست.»
افزایش عرضه تنها راه حل است
وی با بیان اینکه مشکل خودرو باید ریشه ای حل شود، عنوان می کند: « تنها راه حل این مشکل این است که خودروسازان به یک حاشیه سود خوب برسند و این امر می تواند از طریق مکانیزم هایی که وجود دارد رخ دهد. مثلا یکی از راه ها این است که در بازار بورس سهام خودرو بالا رود و بخشی از سرمایه های سرگردان به جای بازار خودرو و صف خرید خودرو در صف خرید سهام خودرو قرار گیرند.»
مدنی تاکید می کند: « خودروساز با این روش می تواند سرمایه خود را افزایش دهد و افزایش سرمایه با افزایش نقدینگی، افزایش تولید و محصول همراه خواهد شد که سبب افزایش عرضه و تعادل قیمت ها می شود و مسلما این روش یعنی راه حلی برای افزایش عرضه که بهترین روش برای مشکل امروز بازار خودرو است.»
https://eitaa.com/joinchat/2371682335C112c6bdf71
🔴 #سرخط_تحلیلی | پیرامون پرونده طبری
1⃣ هیچ نظام سياسی مصون از خطا نيست و تصور رساندن خطا در آنان به صفر نيز آرزویی دستنیافتنی است! لذا نظام سياسی سالم، نظامی است که ميتواند با فساد مبارزه کند. جمهوری اسلامی نيز مستثنای از اين قاعده نيست و بايد به سمتی حرکت کند که فساد در آن به حداقل رسيده و نظارتها حداکثری گردد.
2⃣ جمهوری اسلامی هرچند نتوانسته در مسير تحقق عدالت و مبارزه با فساد به موفقيت حداکثری برسد، اما اوضاع کشور نسبت به بسياری از کشورهای ديگر در شرايط مناسبتری قرار دارد.
3⃣ هرچند فساد، آسيبی جدی در مسير کارآمدی و پيشرفت کشور میباشد، اما اين معضل در آن حد نيست که از آن بتوان با عنوان فساد سيستماتيک ياد کرد. بهواقع ساختار نظام سياسی در ذات خود فسادخيز نيست که مدام توليدکننده فساد باشد، بلکه فساد موردی بر بخشی از بدنه بروکراسی کشور عارض شده است که با جديت بايد به مقابله با آن رفت. همواره همّ بزرگان نظام اسلامی و در رأس آن رهبر معظم انقلاب اسلامی مبارزه با فساد بوده است.
4⃣ بازگشايی پرونده طبری نشان داد که هيچ جايی از ساختار قدرت مصون از فساد نيست و بايد نظارتها و مراقبتهای لازم با همه دقت نظر در سطوح مختلف مسئولين کشور دنبال گردد. اتفاقاً مسئولين عالی رتبه کشور بيش از ديگران بايد مراقب منسوبين و اطرافيان خود باشند، چراکه ايجاد فساد در اين جايگاه، علاوه بر ميزان ايجاد ناکارآمدی و ضربه شديدتر به بیتالمال، بهشدت می تواند به اعتماد عمومی و مقبوليت نظام اسلامی ضربه زده و از اعتبار مسئولين کشور نزد افکار عمومی جامعه بکاهد!
5⃣ دادگاه طبری نشان داد که نظام اسلامی مماشاتی در برخورد با مفسدين نداشته و اين افراد در هر سطحی از مسئولیت که باشند، دستگاه قضایی آنان را بهپای ميز محاکمه خواهد کشاند!
6⃣ افکار عمومی در انتظار صدور رأی قاطع و عادلانه دستگاه قضايی است تا اين قاطعيت زنگ خطری برای ديگر مفسدين باشد.
https://eitaa.com/joinchat/2371682335C112c6bdf71
🔴 #تحلیل| در لبنان چه میگذرد؟‼️
🔻 # میان جریانات و گروههای لبنانی، اجماعی بر سر ضرورت وجود سلاح حزبالله لبنان برای مقابله با تهدیدی دائمی به نام رژیم صهیونیستی در مرزهای کشور وجود ندارد...
🔸وقتی از مطالبات داخلی سخن میگوییم، باید جریاناتی را هم درنظر داشته باشیم که در ساختار قدرت و پارلمان حضور دارند و البته از پایگاه اجتماعی هم برخوردار هستند...
🔹زمانی که رهبری این گروهها، اسرائیل را دشمن بهحساب نمیآورد، طبیعی است که از دل آن، جریانات مردمی بر آیند که براساس خطمشی فکری و رسانهای گروههای خود، سلاح حزبالله را عامل فشار بر کشور و مانعی بر سر پیشرفت آن بدانند.
🔸از اینجا اعتراضات لبنان به ۲ بخش تقسیم میشود؛ بخش اول جریانی است که تناقضی میان سلاح حزبالله با حضور خود در خیابانها برای مطالبه زندگی شرافتمندانه، اصلاحات و مقابله با فساد مالی گسترده نمیبیند. از دید این جریان، مبارزه با دشمن در خارج به همان اندازه ضروری است که مبارزه با مفسدین در قلب کشور. این دو رویکرد تناقضی با یکدیگر ندارند.
🔹بخش دوم اما وجود حزبالله را مانع اصلی بر سر راه پیشرفت کشور میداند و بر این اساس یکی از مطالبات و شعارهای محوری این جریان، خلع سلاح حزبالله و اجرای قطعنامه ۱۵۵۹ شورای امنیت سازمان ملل است؛ البته میان این دیدگاه با حاکمیت ملی لبنان تعارض وجود دارد...
🔸مرحله فروپاشی برای لبنان عملا آغاز شده است؛ کشوری که قادر به جبران کسری بودجهاش نباشد، نتواند نیازهای شهروندانش را تامین کند و بدهی سنگینی داشته باشد، دچار فروپاشی اقتصادی شده و این اتفاقی است که برای لبنان رخ داده است...
🔹فقدان شفافیت در سیاستها و آمارهای مالی این سردرگرمی را دوچندان میکند؛ آمارهایی که با اصرار ریاست بانک مرکزی همچنان محرمانه و غیررسمی است...
🔸از زمان قدرت گرفتن حریری پدر در دهه ۹۰ ، آغاز سونامی وامهای خارجی و مهندسی سیاستهای اقتصادی کشور در پارلمان، نام #ریاض_سلامه بهعنوان چهرهای کلیدی در مناسبات مالی لبنان مطرح بود. او به نوعی نماد فساد مشترک سرانی است که اقتصاد لبنان را وارد این مسیر کردهاند...
🔹تمام اینها در حالی است که ریاض سلامه، نماینده آمریکا در ساختار قدرت لبنان به شمار میآید؛ بهعبارت دیگر رویارویی با سلامه بهمعنای رویارویی با آمریکاست...
🔸در سطح رسمی هیچ گروهی نیست که با گفتمان و مطالبات خیابان در این زمینه مخالفتی داشته باشد. اما مسئله، به ابتذال کشیدن مطالبات مردمی برای مبارزه با فساد، توسط مفسدین اصلی است...
🔹سالهای سختی در انتظار لبنان است. ما در مسیری قرار گرفتهایم که مشکلات معیشتی فراوانی در آن وجود دارد. امنیت اجتماعی کشور بهطور جدی در معرض خطر است. شهروند لبنانی همین حالا تقریبا ۷۰ درصد از قدرت خرید خود را از دست داده است...
🔸 با توجه به ساختار سیاسی و همچنین وابستگیهای نظام بانکی لبنان، تا زمانی که آمریکا نخواهد این کشور پیشرفت کند اتفاقی رخ نخواهد داد. اکنون یکی از مسائل محوری در محافل سیاسی و اقتصادی لبنان، تغییر سیاستهای تجاری و چرخش به سوی بازارهای چین است...
🔹البته روشن است که این رویکرد مورد پذیرش بخشی از قطبهای قدرت در لبنان قرار نمیگیرد؛ قطبهایی که روابط خاصی با آمریکا داشته و حاضر به خروج از منظومه مالی و بانکی این کشور نیستند...
🔸بنابراین گزینههای پیش روی لبنان بسیار بد بوده و چشمانداز روشنی هم برای این کشور وجود ندارد؛ تا زمانی که مسببین اصلی بحران، در جایگاه حل بحران قرار داشته باشند هیچ تحول مثبتی رخ نخواهد داد...
https://eitaa.com/joinchat/2371682335C112c6bdf71