64.pdf
2.48M
📝 دیدارنگار ۶۴ | سخنرانی تلویزیونی به مناسبت عید قربان
https://eitaa.com/joinchat/2371682335C112c6bdf71
الاخبار: بندر بیروت از نظر اقتصادی چه اهمیتی برای لبنان دارد؟
🔹بندر بیروت روزانه با ۳۰۰ بندرگاه جهانی در تعامل بود و سالانه پذیرای حدود سه هزار کشتی بوده که عمده صادرات و واردات لبنان از آن صورت میگرفت.
🔹بیشتر کالاها و مواد وارداتی از جمله غذا، مواد اولیه، دارو و ابزارهای برقی از طریق این بندر وارد لبنان میشد.
🔹این بندر، بخش اصلی توانمندی لبنان در ذخیرهسازی است؛ زیرا انبارهای بزرگی در آن وجود دارد که کالاهای مختلفی در آن ذخیره میشود.
🔹لبنان امروز مهمترین ورودی کالاها را از دست داده است و دیگر نمیتواند بسته اصلی غذایی خود را به دست آورد.
🔹مشکل لبنان این است که نمیتواند زیاد تولید کند؛ بدین معنا که نمیتوان شکست لبنان در واردات را جبران کرد.
https://eitaa.com/joinchat/2371682335C112c6bdf71
✅ حرف روز (چهارشنبه 15 مرداد)
🔴 قرارگاه ساماندهی بازار ارز
فرازوفرودهای بازار ارز طی هفتههای اخیر باعث شد در جلسه دیروز رئیس مجلس با تیم اقتصادی دولت، به دستور رئیس مجلس، کمیته مشترکی برای ساماندهی بازار ارز تشکیل شود و مقرر شد برای هماهنگی میان قوای سهگانه در این خصوص با رئیس قوه قضائیه نیز هماهنگی صورت گیرد. بیثباتی این روزهای نرخ ارز در کشور دلایل متعددی دارد که برخی از آنها به اجمال اشاره میشود.
1- یکی از مهمترین و دائمیترین دلایل افزایش قیمت ارز در کشورمان اعمال تحریمهای ظالمانه است. در شرایط تحریم هرچقدر هم که توانسته باشیم این محدودیتهای ایجاد شده را دور بزنیم، واقعیت این است که ورود ارز به کشور، آن هم دلار و یورو روند نزولی داشته است. امروز هم کشورمان در فشار حداکثری ناشی از اجرای تحریمها قرار دارد. 2- شیوع جهانی ویروس کرونا دلیل بعدی شرایط ایجاد شده میتواند باشد. با شیوع ویروس کرونا مراودات تجاری کشورمان با بازارهای جهانی به حداقل رسید که البته کشورمان فقط دچار این وضعیت نشده و این یک آسیب اقتصادی جهانی است. با کاهش روابط تجاری، میزان صادرات هم کاهش یافت و بنابراین ارز کمتری به کشور وارد شد. بنا به آمار گمرک کشور، صادرات ایران در سهماهه ابتدایی سال نزدیک به 43 درصد کاهش یافته است. 3- عامل دیگری که بازار ارز را تحت تأثیر خود قرار داد این است که؛ هنوز مبالغ بسیار بالایی از ارز صادراتی سال گذشته به چرخه اقتصادی کشور بازنگشته است. برگشت ارز صادراتی قدرت عرضه را افزایش میدهد و نمیگذارد که برای خرید ارز صف تشکیل شود. در این رابطه هم بانک مرکزی و هم قوه قضائیه در حال رسیدگی به اینگونه پروندهها هستند که جا دارد با سرعت و قاطعیت و بدون اغماض این کار صورت گیرد. 4- عدهای هم آگاهانه و ناآگاهانه بر طبل افزایش قیمت ارز میکوبند و مدعی ادامه افزایش قیمت آن در بازار آزاد با نرخهای خیلی بالاتر از نرخ موجود هستند. در چنین شرایط ملتهبی، برخی از مردم هم با نگاه انتظار تورمی، برای خرید و ذخیره دلار صف میبندند. وجود انتظارات تورمی در جامعه تقاضا را در بازار ارز افزایش میدهد و بر اساس قاعده بازار، میزان تقاضا با افزایش قیمت در نبود عرضه رابطه مستقیم دارد.
با تشکیل «قرارگاه ساماندهی بازار ارز»، لازم است هر دستگاه وظایف خاص خودش را در این موضوع انجام دهد؛ تداخل کاری، کارهای غیرکارشناسی، ارز پاشی و نگاههای سیاسی- جریانی، فلسفه وجودی قرارگاه را مختل میکند و درعینحال لازم است مقابله با سفتهبازی در دستور کار قرارگاه قرار گیرد تا بازارسازی قدرتمند شکل گیرد و از هرگونه بیثباتی و تلاطم جلوگیری شود.
https://eitaa.com/joinchat/2371682335C112c6bdf71
✅ گزارش روز (چهارشنبه 15 مرداد)
🔴 گامی بلند در مسیر مردمی شدن
گزاره خبری: «شهباز حسنپور بیگلری»، نایبرئیس کمیسیون آئیننامه داخلی مجلس روز گذشته اعلام کرد کلیات طرح شفافیت در نشست کمیسیون آئیننامه داخلی مجلس به تصویب رسید؛ طرح مفصلی که بر اساس آنچه در رسانهها منتشر شده است، هیئترئیسه مجلس موظف است در پایان هر جلسه علنی مجلس، آرای هریک از نمایندگان را بهجز مصادیق بند ۳ ماده ۱۱۸، به تفکیک موافق، مخالف، ممتنع و عدم مشارکت، در سامانه اطلاعرسانی مجلس شورای اسلامی بهطور شفاف اعلام کند، بهنحویکه مشاهده و دادهپردازی آن برای آحاد ملت امکانپذیر باشد. همچنین در بخش دیگری از این طرح آمده است؛ گزارش حضور، غیاب، تأخیر و نیز مأموریتهای داخلی و خارجی تمام نمایندگان نیز باید هر ماه توسط هیئترئیسه مجلس بهطور شفاف در سامانه مذکور اطلاعرسانی شود.
گزاره تحلیلی: شیشهای شدن فرآیندهای تصمیمساز و مراحل تصمیمگیری در کشور مسئلهای است که مدتهاست کارشناسان و دلسوزان کشور از ضرورت آن سخن میگویند. مدتهاست شفافیت در رأی و تصمیمات مسئولان کشور به یکی از مطالبات جدی مردم تبدیل شده است؛ مطالبه مردمی که پس از بیتوجهی و بیمهری که در مجلس دهم به آن شد! حالا در مجلس یازدهم در آستانه نهایی شدن قرار گرفته است و بهزودی در صحن علنی خانه ملت به رأی گذاشته خواهد شد. طرحی که تصویب آن را میتوان گامی بلند در تحقق شفاف ساختن تصمیمگیریها در کشور دانست. گامی که برداشته شدن آن توسط قوه مقننه را میتوان سرفصلی جدید در مدیریت کشور و سیاستگذاری در نظام اسلامی دانست. بیتردید آثار و برکات این اقدام که در آستانه نهایی شدن قرار گرفته است، میتواند دیگر دستگاهها و نهادهای کشور را نیز وادار به شفاف کردن فرآیند تصمیمگیریها کند و این شفافیت قطعاً مصلحتسنجیهای بیدلیل و پشت پرده، لابیگریهای خلاف مصالح عمومی، سوءاستفادههای شخصی و جریانی و... را به حداقل خواهد رساند.
https://eitaa.com/joinchat/2371682335C112c6bdf71
✅ خبر ویژه (چهارشنبه 15 مرداد)
1️⃣ تحریف واقعیات برای توجیه تحریم
روزنامه جمهوری اسلامی در یادداشتی با عنوان «جایگاه خود را بشناسید» نوشت: «مردم میدانند که عامل اصلی بحران اقتصادی کنونی کسانی هستند که برای ناکام شدن برجام با ترامپ و آلسعود و نتانیاهو همکاری کردند، کسانی هستند که «افایتیاف» را با بهانهگیریهای بیهوده رد کردند و کسانی هستند که در دولتهای نهم و دهم اختلاس، دروغ و فساد اقتصادی را نهادینه کردند تا بتوانند زمینه را بهگونهای فراهم کنند که هیچ دولتی نتواند از پس بحران اقتصادی به وجود آمده از همین توطئهها برآید و سرانجام بار دیگر خودشان به قدرت برگردند. به این میگویند بازگشت به قدرت به قیمت خرد کردن استخوانهای مردم!» در کنار این نگاه تکخطی غیرمستند میتوان نگاه مستندتری نیز ذکر کرد و آن اینکه؛ بانیان وضع موجود همان کسانی هستند که در سال ۹۶ رقابت ناسالم انتخاباتی راه انداخته و به مردم گفتند که اگر فلان کس رئیسجمهور شود، وضعیت بحرانی شده و بهواسطه این وضعیت بحرانی، دلار ۵ هزارتومان خواهد شد. بانیان وضع موجود همان کسانی هستند که گفتند «هر روز تأخیر در اجرای برجام ۴۰۰ میلیارد تومان ضرر به کشور تحمیل میکند»، اما پس از امضا و اجرای برجام مدعی شدند که «هدف از برجام اصلاً اقتصادی نبود»! بانیان وضع موجود کسانی هستند که مدعی بودند که «هم چرخ کارخانهها باید بچرخد و هم چرخ سانتریفیوژها»، اما متأسفانه در هر دو مورد دچار قصور و تقصیرهای فراوان شدند. وقتی از کارنامه دولتِ هفتساله سخن به میان میآید، این طیف مدعی است که دولت همچنان مشغول آواربرداری است و فصل چیدن میوهها فرا نرسیده است!
https://eitaa.com/joinchat/2371682335C112c6bdf71