عضو گرامی کانال
✅ نشر مطالب کانال تنها با داشتن👈 لینک کانال 👈 جایز میباشد
📚📚📚
📚📚
📚
📝 تکات تفسیری
وَ السَّماءَ رَفَعَها وَ وَضَعَ المِیزانَ ...
... کلمه ی کلیدی در این آیات شریفه "میزان" است. این کلمه سه بار و آن هم در آخر هر سه آیه، پشت سر هم آمده است. و این خود تاکید را مضاعف می کند. "میزان" را به ترازوی معمول ترجمه نکردم تا ذهنت به ساده انگاری ها نرود و از مغز معنا باز نمانی. میزان، وسیله ی سنجش است. معیار عدالت و عامل شناسایی حق است. میزان عددیش نیز با "حق" برابر است. این عدد ( ۱۰۸ ) چنانکه در تفسیر سوره ی کوثر بیان شد، از دیر باز در علوم باطنی از اهمیت ویژه برخوردار بوده است. "علم المیزان" یک مبحث مهم و کاربردی، برای فهم هستی و پدیده هایش، و نیز بهره مندی بیشتر و کیفی تر از مواهب حیات، آن هم بر اساس شناخت موازنه ی نیروهاست. ساده تر اینکه؛ برای فهم ابتدایی "علم المیزان" باید بدانی که هر آنچه در عالَم محسوس هست، دارای حقیقتی در عالَم معناست. آنچه در بالاست، در پایین هم هست. آنچه در عالَم ماده می بینی، ریشه در عالَم لطیف دارد. کار " علم المیزان" کشف موازنه مابین این دو عالَم لطیف و ثقیل است. ساده تر آنکه، با این علم در می یابی یک پدیده در اینجا، دارای چه کیفیت وجودی در آن عالَم دیگر است و یا بالعکس، یک وجود حقیقی، دارای چه مصادیقی در اینجاست. به عبارتی دیگر، "مُلک" و "ملکوت"، با آنکه هر کدام حکایت خود را دارند، اما در ارتباط تنگاتنگ اند و "علم المیزان" موازنه ی بین این دو را کشف و تبیین می کند. کارش همین است. بدیهی است که چنین علمی اکتسابی نیست، علمی شهودی است که خداوند به اولیاء خودش عطا می کند و ما از کنه آن بی خبریم. یک سالک حق، در سلوکش در می یابد که منظور از "میزان" آن هم در مرتبه ی بلندش، وسیله ای برای توزین گندم و جو و کشمش نیست بلکه معنایش به مراتب فراتر از ترازوی عادی است. مثلاً، میزان اخلاص چیست؟ با چه چیز سنجیده می شود؟ میزان ایمان و عمل صالح کدام است؟ حقیقتِ مصادیق شان، در عالَم دیگر چیست؟ و یا وقتی پیامبر(ص) میفرمایند؛ هر کس یکبار ذکر لا اله الا الله را ذاکر شود، درختی در بهشت برایش کاشته می شود، میزان چیست؟ ملاک سنجش کدام است؟ و به عبارتی ساده تر این چه ربطی به آن دارد؟ وقتی حکماء الهی، نوزده حرف بسم الله الرحمن الرحیم را در تبیین و ایجاد پدیده های هستی مرتبط می یابند، از کدام ملاک و چه سنجشی بهره می برند؟ چرا "حَسَنه" ده برابر پاداش دارد، و "سَیّئه" فقط به اندازه ی خودش جزا دارد؟ میزان کدام است؟ ... اینها و جز اینها همه در حوزه ی مباحث "علم المیزان" مطرح است. و این علمی شریف و شهودی است که اولیاء خدا از آن بهره مندند. آنها با شهودشان می بینند ... به تعبیری "انسان کامل" خود میزان است ...
مسعود راعی
📚 @hefzequranchannel
📚📚
📚📚📚
🐚🍂🐚🍂🐚🍂
🍂🐚🍂🐚
🐚🍂
🌻 مشابهات
آیات را کامل کنید و به توانایی خودتون امتیاز بدهید
1⃣ إِنّٰا أَنْزَلْنٰا إِلَيْكَ اَلْكِتٰابَ بِالْحَقِّ
2⃣ إِنّٰا أَنْزَلْنٰا إِلَيْكَ اَلْكِتٰابَ بِالْحَقِّ
3⃣ إِنّٰا أَنْزَلْنٰا عَلَيْكَ اَلْكِتٰابَ لِلنّٰاسِ بِالْحَقِّ
🐚🍂 @hefzequranchannel
🍂🐚🍂🐚
🐚🍂🐚🍂🐚🍂
هنر معلمی...
معلم می تواند با کلام خود دانش آموز را دانشمند کند و یا می تواند با زهر کلام خود او را بکشد.
معلم می تواند اضطراب زدا باشد. دانش آموز با دیدن معلم احساس شادی کند و ترس او بریزد.
هیچ می دانستید وقتی معلم وارد کلاس می شود و حرف می زند موسیقی کلام او چقدر در دانش آموز اثر می گذارد و باعث می شود دانش آموز ,آن روز درس را به بهترین نحو یاد بگیرد.
کلام معلم در آغاز، مهارت آغازین او را نشان می دهد.
برای اینکه بتوانید کلاس را در اختیار بگیرید باید بین شما و دانش آموزان رابطه ی عاطفی وجود داشته باشد.
معلم باید سواد عاطفی داشته باشد, تفاوت ها را تحمل کند.اگر معلم بتواند کلام را بشکند بار معنایی و موسیقی کلام را حفظ کند ,آن وقت همین موسیقی کلام اول قلبها را تسخیر می کند و سپس ذهن ها را تغییر می دهد.
بعضی از معلم ها با کلام انگیزه ها را می کشند.
کلام مانند بمب است.اگربمب منفجر شود جسم را از بین می برد ولی کلام ذهن را منفجر می کند.
کلام تضمین کننده ی امنیت ذهن است.معلم با کلام خود ذهن دانش آموز را آرام می کند و به آن امنیت می بخشد.
@hefzequranchannel
اگر محفوظات ناقصی داریم همین حالا اقدام کنیم
وقت بذاریم و مشخص کنیم کدام قسمت ها باید دوباره حفظ شود یا ترمیم شود
یک برنامه متعادل مطابق وقت و توان خود بنویسیم
یک هم مباحث و یک همراه منظم و کوشا پیدا کنیم
اگر بتوانیم به کلاس بریم و زیر نظر برنامه استاد پیش بریم
در ابتدا برنامه سنگین نریزیم سنگ بزرگ نشانه نزدن است
تثبیت ها را هم باید دوباره نگهداری کنیم آن ها باز هم در معرض فراموشی هستند
@hefzequranchannel
عضو گرامی کانال
✅ نشر مطالب کانال تنها با داشتن👈 لینک کانال 👈 جایز میباشد
🌸 مراقب اعتماد دوستانت باش 🌸
[ سوره یوسف|آیه٦٤ ]
﴿ قَالَ هَلْ آمَنُكُمْ عَلَيْهِ إِلَّا كَمَا أَمِنتُكُمْ عَلَىٰ أَخِيهِ مِن قَبْلُ ۖ فَاللَّهُ خَيْرٌ حَافِظًا ۖ وَهُوَ أَرْحَمُ الرَّاحِمِينَ ﴾
" (یعقوب) گفت :« آیا شما را بر او امین دانم، همانگونه که پیش از این نسبت به برادرش (یوسف) امین دانستم،پس پس خداوند بهترین نگهبان است، و او مهربانترین مهربانان است». "
🔑مواظب اعتماد دوستانت باش..
چون اگر از بین رفت ایجاد دوباره آن بسیار مشکل است.
@hefzequranchannel
نگذاریم شبمان بدون لحظاتی بیداری سپری شود
نافله ای داشته باشیم و سحرگاه استغفار کنیم این شب ها هرگز تکرار نمیشوند
نیازی نیست برای حل مشکلاتت دنبال دعای خاص ، ادم خاص، و اتفاق خاص باشی
✅ فقط استغفار
🔹استغفار کن وقتی کارها بر تو سخت میشود
🔸استغفار کن وقتی سینه تو تنگ میشود
🔹استغفار کن مشکلات از تو برداشته میشود
🔸استغفار کن مصایب از تو برداشته
میشود
🔹استغفار کن پروردگار آسمان و زمین بر تو می بخشد.
🔸استغفار کن که رزق و روزی زیاد شود
🔹استغفار کن که همه ارزوهات اجابت شود
@hefzequranchannel
📚📚📚
📚📚
📚
📝 نکات تفسیری
مجالست اشرار در فضای مجازی
فضای مجازی هر چند که به نظر می رسد که مجاز باشد و حقیقت نیست، ولی اگر دقت شود معلوم می شود که حقیقت است نه مجاز؛ زیرا فضایی که امروز از آن به مجازی یاد می شود، جلوه ای از دنیای حقیقی و واقعی است.
البته مراد از حقیقت در برابر مجاز، همان واقعیت است؛ وگرنه بسیاری از آن چیزی که در دنیای بیرونی و نیز فضای مجازی وجود دارد، حقیقت نیست، بلکه باطلی است که لباس حقیقت به تن کرده است و تنها بخشی از امور در دنیای بیرونی و فضای مجازی واقعیت با لباس حقیقت است.
به هر حال، از آیات و روایات به دست می آید که معاشرت و رفاقت با بدان و حضور در مجالس آنان موجب می شود تا انسان گرفتار افکار و اندیشه های باطل و رفتارهای زشت آنان شود و دنیا و آخرت خویش را تباه سازد. خدا به نقل از کسانی که این گونه با دوستان خلوتی خویش راه باطل گرفته و تباه شدند، می فرماید: یَا وَیْلَتَى لَیْتَنِی لَمْ أَتَّخِذْ فُلَانًا خَلِیلًا؛ اى واى کاش فلانى را دوست خلوتی خود نگرفته بودم و به خلوتگاه خودمان راهش نداده بودیم.(فرقان، آیه 28)
بنابراین، کسانی که در فضاهای مجازی به دنبال مجالست و معاشرت با بدان دروغ پرداز و شبهه افکن و گناهکار هستند، همانند کسانی هستند که در دنیای بیرونی به نشست و برخاست با بدان پرداخته اند. پس آن نهی که درباره مجالست با بدان بیان شده است درباره این مجالست نیز صادق است؛ زیرا فضای مجازی چیزی جز دنیای واقعی نیست؛ و ابزارهای رسانه ای موجب نمی شود تا انسان از فضای واقعی بیرون باشد.
انسان مومن وقتی با بدان مجالست می کند، از ایشان تاثیر بد و سوء می پذیرد. این مجالست چه در دنیایی بیرونی باشد یا در دنیای مجازی رسانه ای. از این روست که در روایت آمده است: می فرماید: «لاتصحبوا اهل البدع ولاتجالسوهم فتصیروا عند الناس کواحد منهم قال رسول الله صلی الله علیه و آله: المرء علی دین خلیله وقرینه؛ با بدعتگذاران رفاقت نکنید و با آنها همنشین نشوید که نزد مردم همچون یکی از آنها خواهید بود! رسول خدا فرمود: انسان پیرو دین دوست و رفیقش می باشد! » (اصول کافی، جلد 2، ص 375 «باب مجالسة اهل المعاصی)
همین معنی در حدیث دیگری از امام علی بن ابی طالب علیهما السلام به صورت تاثیر متقابل بیان شده است؛ می فرماید: «مجالسة الاخیار تلحق الاشرار بالاخیار ومجالسة الابرار للفجار تلحق الابرار بالفجار؛ فمن اشتبه علیکم امره ولم تعرفوا دینه فانظروا الی خلطائه؛ همنشینی با خوبان، بدان را به خوبان ملحق می کند؛ و همنشینی نیکان با بدان، نیکان را به بدان ملحق می سازد! کسی که وضع او بر شما مبهم باشد، و از دین او آگاه نباشید، نگاه به دوستان و همنشینانش کنید. اگر همنشین با دوستان خداست او را از مؤمنان بدانید؛ و اگر با دشمنان حق است، او را از بدان بدانید! (بحارالانوار، ج 71، ص 197)
و نیز می فرماید: «صحبة الاشرار تکسب الشر کالریح اذا مرت بالنتن حملت نتنا؛ همنشینی با بدان موجب بدی می گردد؛ همچون بادی که از جایگاه متعفن و آلوده می گذرد؛ بوی بد را با خود می برد. (غرر الحکم)
خلیل منصوری
📚 @hefzequranchannel
📚📚
📚📚📚
🕸🦋🕸🦋🕸🦋
🦋🕸🦋🕸
🕸🦋
🌻 مشابهات
آیات را کامل کنید
يٰا أَيُّهَا اَلَّذِينَ آمَنُوا آمِنُوا
يٰا أَيُّهَا اَلَّذِينَ آمَنُوا اِتَّقُوا اَللّٰهَ وَ آمِنُوا
🦋🕸 @hefzequranchannel
🕸🦋🕸🦋
🦋🕸🦋🕸🦋🕸
تدبر
.
[ سوره یوسف|آیه٦١و٦٠]
﴿ فَإِن لَّمْ تَأْتُونِي بِهِ فَلَا كَيْلَ لَكُمْ عِندِي وَلَا تَقْرَبُونِ قَالُوا سَنُرَاوِدُ عَنْهُ أَبَاهُ وَإِنَّا لَفَاعِلُونَ ﴾
" «پس اگر او را نزد من نیاوردید، نه پیمانه ای نزد من خواهید داشت ، و نه به من نزدیک شوید». گفتند :«ما درباره ی او با پدرش با اصرار گفتگو خواهیم کرد، و مسلماً این کا را می کنیم
آن کسی که نیازهای تو را در اختیار دارد تصمیم های تو را نیز در اختیار دارد.
▪️از آن چه در اختیار مردم است خود را بی نیاز کن تا سرورِ خویش شوی.
@hefzequranchannel
شاید براتون عجیب باشه اما برای تثبیت بهتر محفوظات یه راه تازه وجود داره و اونم اینکه از مضمون آیات برای خودت تصویرسازی کنی و از اون ها فیلمنامهای بسازی که بتونی راحت تر اون آیه ها رو حفظ و تثبیت کنی .
این کار باعث میشه تا آیات بهتر تو ذهن نقش ببنده و ماندگار تر بشه .
حتی آیاتی که از اونها قبلا فیلم ساخته شده مثل داستان حضرت موسی یا حضرت یوسف (ع) و ما اونا رو دیدیم خیلی راحت تر حفظ و مرور می شن و بعد برای تکرار اون آیات و پیوند آیات و صفحات با مشکلات کمتری مواجه میشید.
.
برای یادگیری بهتر خردسالان هم میتونید از کارتون های قرآنی استفاده کنید تا مفهوم آیات سریع تر بهشون آموزش داده بشه.
@hefzequranchannel
💛 حافظ عزیز 💛
اگر در مسابقه یا آزمون شکست خوردی
باید به گذشته خود مثلا یک سال پیش فکر کنی
پیشرفت داشتی یا نه ؟
همینکه تونستی روی صندلی پرسش بنشینی خودش یعنی موفقیت
همیشه برای همه, موفقیت به یکباره اتفاق نمیفته, باید صبر کرد
حتما نقصی و ضعفی در کار هست که باید تا آزمون بعدی برطرف شود
🌹وقتى موفق شدى ميفهمى در تمام طول اين مسير شكست بهترين دوستت بوده?✋?
@hefzequranchannel
🌼💐🌼💐🌼💐🌼💐🌼💐🌼💐