🍃مهندسی کردن آیات در حفظ قران یعنی چه؟
🔽یک حافظ موفق و حرفه ای قبل از اینکه تصمیم به حفظ صفحه ای از قران بگیرد، آیات همان صفحه را مهندسی می کند
💡این اصطلاح به این معناست که فرد آیات و ارتباطات آنها را شناسایی کرده، ربط قابل قبول و یا یک ربط داستانی بین آیات ایجاد می کند، معنا و مفهوم کل آیات را متوجه می شود و پس از آن که تمام آیات را شناسایی کرد شروع به حفظ آن می کند
مهندسی کردن آیات قبل از حفظ قرآن یکی از پرکاربرد ترین و حرفه ای ترین کارها در حفظ قرآن است که به منزله ایجاد نقشه راه برای حافظ است.
🔽 سعی کنید با توجه به معنای آیات یا الفاظ آن آیات، ارتباطی بین کلمات و بین آیات همان صفحه و همچنین آیات صفحه قبل و بعد پیدا کنید. .
🔽مهم نیست این ارتباط معنایی و یا علامت های رمزی برای دیگران هم خوانا و قابل قبول باشد می توانید از یک داستان تخیلی، از یک ربط بی معنا یا یک ارتباط ذهنی برای حفظ آیات استفاده کنید.
✅برای خواندن ادامه مطلب و دیدن نمونه ای از مهندسی آیات، به صفحه اینستاگرام آکادمی حفظ قرآن مراجعه کنید و کامنت مخاطبان را بخوانید و استفاده کنید👇
Instagram.com/tahfiz.ir
Instagram.com/tahfiz.ir
4_536104273222566374.mp3
1.11M
گاهی خدا آن قدر صدایت را دوست دارد
که سکوت میکند
تا تو بارها بگویی خدای من . .
پس صدایش بزن:
سلام خدای من
@hefzequranchannel
سحر جمعه
□○ دعای فرج : این دعای مجرّبی است که برای برآمدن حاجات از جانب حضرت ولیّعصر ارواحنافداه وارد شده است○□
□دو رکعت نماز میگذاری؛ سپس میگویی:
يَا مَنْ أَظْهَرَ اَلْجَمِيلَ
وَ سَتَرَ اَلْقَبِيحَ
□يَا مَنْ لَمْ يُؤَاخِذْ بِالْجَریرَةِ
□وَ لَمْ يَهْتِكِ السِّتْرَ
□يَا عَظِيمَ الْمَنِّ
□يَا حَسَنَ اَلتَّجَاوُزِ يَا وَاسِعَ اَلْمَغْفِرَةِ
□يَا بَاسِطَ اَلْيَدَيْنِ بِالرَّحْمَةِ يَا مُنْتَهَى كُلِّ نَجْوَى
□ يَا غَايَةَ كُلِّ شَكْوَى
□يَا عَوْنَ كُلِّ مُسْتَعِينٍ
□وَ يَا مُبْتَدِئاً بِالنِّعَمِ قَبْلَ اِسْتِحْقَاقِهَا.
□○آنگاه دهبار میگویی: يَا رَبَّاهْ؛
سپس دهبار میگویی: يَا سَيِّدَاهْ؛
دهبار میگویی: يَا مَوْلَاهْ
دهبار میگویی: يَا غَايَتَاهْ
دهبار میگویی: يَا مُنْتَهَى رَغْبَتَاهْ؛
آنگاه میگویی: أَسْأَلُكَ بِحَقِّ هَذِهِ اَلْأَسْمَاءِ
وَ بِحَقِّ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ اَلطَّاهِرِينَ إِلاَّ مَا كَشَفْتَ كَرْبِي وَ نَفَّسْتَ هَمِّي وَ فَرَّجْتَ [عَنِّي] غَمِّي وَ أَصْلَحْتَ حَالِي.
□○و [در حالیکه در سجدهای] برای آنچه میخواهی دعا کن و حاجتت
@hefzequranchannel
📚📚📚
📚📚
📚
📝 نکات تفسیری
🍏 امام زمان(عج) وارث پیامبران 🍏
خداوند در آیه 105 سوره انبیاء می فرماید:
وَلَقَدْ كَتَبْنَا فِي الزَّبُورِ مِن بَعْدِ الذِّكْرِ أَنَّ الْأَرْضَ يَرِثُهَا عِبَادِيَ الصَّالِحُونَ؛ و در حقيقت، در زبور پس از تورات نوشتيم كه زمين را بندگان صالح و شايسته ما به ارث خواهند برد.
پس زمین به عنوان قرارگاه خلیفه الهی در نهایت در اختیار بندگان صالح خداوند قرار خواهد گرفت. این بندگان صالح در اصطلاح قرآن، دو مصداق عام و خاص دارد. مصداق خاص آن ، همان کسانی هستند که خداوند از آنان گاه به «عالین» یاد کرده و دسترسی ابلیس به مقام آنان را غیر ممکن شمرده است(ص، آیه 75) و گاه دیگر از آنان به عنوان «مخلصین» و کسانی معرفی می کند که ابلیس هیچ گونه راهی برای سلطه بر آنان ندارد تا ایشان را فریب دهد(حجر، آیات 39 و 40)؛ زیرا خداوند آنان را خالص گردانیده و در مقام برتر و عالی قرار داده است. اینان همان کسانی هستند که خداوند آنان را بر اساس آیاتی از جمله آیه 33 سوره احزاب از هر گونه رجس و پلیدی منزه و پاک گردانیده و تطهیر نموده و در مقام عصمت قرار داده است.
مصداق عام آن نیز پیامبران صالح الهی هستند که خداوند در آیاتی از جمله آیات 39 و 46 سوره آل عمران و 85 سوره انعام و مانند آن ها از آنان یاد کرده است.
امام زمان(ع) بر اساس آیه 105 سوره انبیاء و روایات تفسیری وارث پیامبران است و به عنوان مصداق اتم و اکمل بندگان صالح زمین را به ارث می برد.
البته معلوم است که ارث بردن زمانی معنا پیدا می کند که نوعی مناسخت و هم سنخ بودن میان آن کسی که ارث می گذارد با آن که کسی که ارث می برد، باشد همان طوری که میان پدر و فرزند این سنخیت وجود دارد. البته وقتی طبقه اول ارث هستند نوبت به طبقه دوم و سوم نمی رسد. پس وقتی کسی آن چنان هم سنخیت با پیامبران دارد که دیگر جا برای دیگری نمی رسد، او تنها کسی است که از پیامبران ارث می برد.
در زیارت وارث این مطلب برای امام حسین(ع) اثبات شده است؛ البته این به معنای اختصاص نیست، بلکه همه امامان (ع) این گونه هستند، ولی به دلایلی در امام حسین(ع) این معنا روشن تر است؛ زیرا همه خصوصیات و ویژگی ها و مسئولیت های پیامبران در امام حسین(ع) نمود بیش تر و روشنی یافته است؛ چرا که هدف و فلسفه بعثت بر اساس آیه 25 سوره حدید، قیام برای عدالت قسطی بود که امام نیز این گونه قیام کرده است.
فرزند ایشان حضرت مهدی(عج) نیز به همین فلسفه حسینی قیام می کند و بر آن است تا عدالت قسطی را در تمام جهان حاکم کند؛ اما در آن جایی که در زمان امام حسین(ع) مردم همراهی در قیام نکردند، آن قیام با شکست مواجه شد، ولی در آخر الزمان چون این همراهی با قیام توده های مردم خسته از ظلم و ستم پدید می آید، قیام امام مهدی(ع) این مصلح کل موفقیت آمیز خواهد بود. این گونه است که در آخر زمان حقیقت آیات 25 سوره حدید و 55 سوره نور و آیه 105 سوره انبیاء ظهور می یابد و مردم مستضعف علیه مستکبران قیام می کنند و خواهان عدالت قسطی می شوند.
نوشته خلیل منصوری
📚 @hefzequranchannel
📚📚
📚📚📚
🌸🌟🌸🌟🌸🌟
🌟🌸🌟🌸
🌸🌟
🌻 مشابهات
آیات را کامل کنید
إِنْ هِيَ إِلاّٰ حَيٰاتُنَا اَلدُّنْيٰا نَمُوتُ وَ نَحْيٰا وَ مٰا
وَ قٰالُوا مٰا هِيَ إِلاّٰ حَيٰاتُنَا اَلدُّنْيٰا نَمُوتُ وَ نَحْيٰا وَ مٰا
وَ قٰالُوا إِنْ هِيَ إِلاّٰ حَيٰاتُنَا اَلدُّنْيٰا وَ مٰا
🌸🌟 @hefzequranchannel
🌟🌸🌟🌸
🌸🌟🌸🌟🌸🌟
🌸🌐🌺🌐💐🌐🌸🌐🌺🌐💐🌐
پنج نکته طلایی برای مرور محفوظات
۱_اولویت بندی محفوظات از سخت به آسان:
همانطور که در پست قبلی توضیح دادیم پیش از شروع مرور باید محفوظات را دستهبندی کنیم تا بدانیم ابتدا کدام صفحات را باید مرور کنیم
۲_مرور از حفظ :
مرور آیات حتما باید از حفظ انجام گیرد زیرا مرور از روی مصحف بسیار به حفظ شما لطمه می زند مگر آنکه بخواهید به منظور تقویت حافظه بصری و حفظ جایگاه آیات در صفحه از روی مصحف مرور کنید.
۳_مدیریت و مهندسی اشکالات حفظی:
برای جلوگیری از تکرار مجدد اشتباهات حفظی بهتر است اشتباهات خود را در جایی از صفحات قرآن یا در دفتر جداگانه یادداشت کنید و اگر در آیات مشابه اشکال دارید ابتدا به مقایسه و بررسی وجه تمایز آنها بپردازید تا بتوانید آنها را کاملا در ذهن تثبیت کنید و سپس قبل از آغاز مرور بعدی تمامی اشکالات را مرور کنید اگر باز هم با همان اشکالات روبرو شدید می توانید با رمز گردانی و یا راه های پیشنهادی دیگر آنها را مهندسی و اشتباهات را رفع نمایید
۴_تمرکز و کنترل ذهن :
هنگام مرور محفوظات سعی کنید تمام تمرکز خود را بر روی آیات گذاشته و از فکر و خیال دوری کنید اگر می خواهید تمرکز بیشتری داشته باشید هنگام مواجهه با افکار متفرقه آن ها را در برگه یادداشت کرده و به ذهنتان بگویید پس از پایان محفوظات به آن نکته خواهید پرداخت.
۵_مرور با پرده صوتی پایین:
بهتر است در هنگام مرور از پرده صوتی پایین استفاده کنید تا فشار به حنجره شما نیاید و احساس خستگی نکنید و بتوانید آیات بیشتری را مرور کنید.
@hefzequranchannel
🌐🌸🌺🌐💐🌐🌸🌐🌺🌐💐🌐
یکی از مواردی که در تقویت حافظه نقش بسازیی دارد تغذیه میباشد.
حافظ در حین کار حفظ باید از موادی تغذیه کند که مغز را گرم نگه دارد و باعث کاهش رطوبت مغز شود .
خوردن عسل -کنجد -خرما و دود کرون اسپند رطوبت مغز را کاهش می دهد.
سعی کنیم علاوه بر رعایت کردن
این موارد مهمترین عامل را در کار حفظ فراموش نکنیم و بدانیم کار حفظ توفیق است وبا رعایت تقوا و پرهیز از گناه این کار تدوام پیدا میکند. انشاءالله
🌸🍃 @hefzequranchannel
🍃🌸🍃🌸
عضو گرامی کانال
✅ نشر مطالب کانال تنها با داشتن👈 لینک کانال 👈 جایز میباشد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اللهم عجل لولیک الفرج
@hefzequrancannel