#مصاحبه با حافظ کل قرآن کریم و استاد گرانقدر سرکار خانم مریم حیدری
🌹۱-لطفا خودتان را معرفی بفرمایید.
🌼بنده مریم حیدری هستم متولد ۱۳۶۸، از استان چهارمحال و بختیاری.
در مقطع کارشناسی، رشته فقه و حقوق تحصیل کرده ام و در زمینه حفظ کار میکنم و مدرس حفظ قرآن هستم.
🌹۲- اساتید آن موقع و الگوهای شما چه کسانی بودند؟
🌼استاد حفظم سرکار خانم خدری بودند، آن زمان که تازه شروع به حفظ قرآن کردم خیلی به بنده کردند و چون حفظ یک کار نسبتاً سختی هست و اراده قوی میخواهد، راهنمایی های ایشان بسیار کارگشا بود، و همچنین خواهرم که آن زمان در حال حفظ (حدود سیزده جزء) حفظ بودند و چون فکر میکردم در سنین بالا حفظ رو نمی شود شروع کرد، کمی نگران بودم، بعد از دانشگاه، وارد حوزه قرآنی شدم، و شروع به حفظ قرآن کردم و یکی دیگر از اساتید که آن زمان دوره تربیت مربی حفظ قرآن میرفتم، جناب استاد فاتحی بودند که برای ما خیلی ایجاد انگیزه میکردند، و به ما یاد میدادند که چطور باید دیگران را هم به حفظ قرآن تشویق کنیم.
🌹۳- آرزویی که ذهنتان را به خود مشغول کرده چیست؟
🌼اولین آرزویی که ما داریم انشاءالله فرج مولایمان حضرت ولی عصر هست که انشاءالله از ما راضی و خشنود باشند و گناهان مان مانع فرج نشود.
و اینکه آرزو دارم که همیشه توفیق خدمتگذاری به قرآن را داشته باشم و بتوانم در زمینه قرآنی فعالیت کنم و همیشه بتوانم برای دیگران هم ایجاد انگیزه کنم و در این مسیر تشویق بشوند.
ادامه در صفحه ۲ ⏬
صفحه ۲ ⏬
🌹۴- شما برای تثبیت و نگهداری محفوظاتتان چقدر وقت میگذارید؟
🌼مدت زمانی که صرف می کنیم، بستگی به زمانی دارد که بتوانیم برنامه ریزی کنیم، مثلاً اگر در طول روز، کلاسهایم زیاد و فشرده باشد، آن موقع نمیتوانم، شاید مثلاً در حد یک ساعت بتوانم وقت بگذارم.
ولی ممکن است روزی خدا توفیق بدهد و دو سه ساعت بتوانیم وقت بذارم، البته ناگفته نماند زمان های خاصی هست که خیلی برکت دارد و همیشه در این ساعات توانسته ام کار حفظ و مرورم را خوب انجام بدهم. وقتهای سحر و بین الطلوعین می باشد که بیدار میمانیم و تا صبح قرآن می خوانیم.
🌹۵- از موفقیتها و برنامه های قرآنیتان بگویید!
🌼برنامههای قرآنی ما بیشتر در همین زمینه هایی ست که فعالیت میکنیم، دوست دارم که بیشتر تفسیر کار کنم، یعنی فقط صرفاً حفظ نباشد و در کنارش بتوانم تفسیر را خودم کار کنم و از قرآن آموزانم بخواهم که در این زمینه بیشتر کار کنند. که الحمدالله الان تا حدودی کار میکنیم ولی بهنظر خودم خیلی کم است و نیاز به تلاش بیشتر داریم.
🌹۶- لطفاً در مورد رشته قرآن و ضرورت یادگیری و آموزش آن توضیح دهید.
🌼در دورهای که ما زندگی میکنیم دورهای ست که خیلی نیاز هست که ما حتماً اطلاعات قرآنی خودمان را بالا ببریم و بتوانیم به دیگران کمک کنیم. چون متاسفانه خیلی یادگیری قرآن کم رنگ شده و شاید امر به معروف کمرنگ شده است. و باید هر طور که شده بتوانیم افراد را آن قدر تشویق بکنیم که حالا نه اینکه فقط به سمت حفظ قرآن بیاید، بلکه حداقل بتواند یاد بگیرد که قرآن خوانده، تدبر کند.
باید در این زمینه روی مخاطب های خودمان و اطرافیان مان خیلی کار کنیم که دنبال تدبر در قرآن و تفسیر قرآن بروند، حالا شده روزی یک آیه خودمان کمک کنیم.
🌹۷- در این مدتی که مشغول فعالیت های قرآنی بودید ، آیا دیداری با مقام معظم رهبری داشتید ؟ اگر نکته ی خاصی به شما فرمودند لطفاً بیان کنید !
🌼واقعاً این یک حسرت و یک آرزو برای من است که متأسفانه توفیق نداشتم دیداری با مقام معظم رهبری داشته باشم. ولی یک جمله از حضرت آقا در ذهنم هست که فرمودند: «قرآن را یاد بگیرید و من به جوانان توصیه میکنم که قرآن را حفظ کنید و وقتی هم که قرآن را حفظ کردید این حفظ خودتان را نگه دارید».
🌹۸- از چند سالگی شروع به تلاوت و حفظ قرآن کریم کردید؟
🌼بنده حفظ قرآن را از سال ۸۹ - ۹۰ شروع کردم، اما تا قبل از آن، فعالیت قرآنی و تلاوت داشتم، حتی در مدرسه و دانشگاه، مسابقات قرآن شرکت میکردم. ولی به صورت جدی، زمانی شروع به حفظ قرآن کردم که درسم تمام شده بود و لیسانسم را در رشته فقه و حقوق گرفته بودم.
🌹۹- چه عاملی باعث جذب شما به قرآن شد؟
🌼مهمترین عامل خواهرم بود و آن زمان چون ایشان مجرد بودند، در منزل قرآن حفظ میکردند و همانطور که عرض کردم قبلاً چون فکر میکردم حفظ فقط در سنین پایین امکانپذیر است، خیلی برایم جالب بود که پس من هم میتوانم قرآن حفظ کنم و خواهرم در این مسیر خیلی به من کمک کردند، حتی من خیلی از موفقیتهایم که در این زمینه به دست آورده ام را مدیون کمکها و راهنمایی های ایشان هستم.
🌹۱۰- استاد حیدری بزرگوار آغاز فعالیتهای قرآنی شما به چه زمانی باز میگردد؟
🌼بنده تقریباً از سال ۹۲ شروع به تدریس کردم که الان حدود ده، یازده سالی هست که در زمینه حفظ قرآن فعالیت میکنم.
🌹۱۱- شما در مسابقات قرآن هم شرکت میکردید؟
🌼بله قبلاً خیلی بیشتر شرکت میکردم الان هم یکی از اهدافم هست که مجدداً بتوانم به مسابقات برگردم. در مسابقات بهزیستی رتبه اول کشوری را دارم، در مسابقات دیگری هم شرکت کرده ام و رتبههای اول، دوم و سوم را به لطف الهی کسب کرده ام، و همینطور مسابقه در نوع خود، کلا به تثبیت محفوظات خیلی کمک میکند.
🌹۱۲- اگر زمانی از کثرت فعالیت خسته شدید، چگونه به خودتان انگیزه می دهید؟
🌼وقتی فکر میکنی چند نفر قرآن آموز داری و چقدر روی این افراد، میتوانی تأثیرگذار باشی که حفظ میکنند و واقعاً تلاش و موفقیت و رشدشان را میبینی ، این خودش باعث میشود که کل خستگی از وجودت از بین برود و این خیلی به من انرژی و انگیزه میدهد.
ادامه در صفحه ۳⏬
صفحه ۳ ⏬
🌹۱۳- بهترین خاطره ای که از زمان مدرسی دارید را بیان کنید!
🌼 واقعاً خاطره زیاد دارم ولی برای اینکه خیلی طولانی نشود عرض کنم، ما یک کلاسی داشتیم که آنجا قانونی داشت که وقتی قرآن آموزی یک جزء شان تموم میشد، خودشان مثلاً شیرینی بیاورند، وقتیکه یکی از کلاس هایمان، کل قرآن را حفظ میکردند، این عزیزان از ما دعوت میکردند که به منزلشان برویم حالا وقتی موفقیت شان را میبینم که حتی بعضیشان الان خودشان مربی هستند، داور مسابقات هستند، و این به من خیلی انگیزه و انرژی میدهد.
و یک خاطره دیگر هم دارم: برای اینکه بتوانیم روی دیگران کمی تأثیرگذار باشیم و جذبشان کنیم، مثلاً قرآن آموزان را پارک بردیم و آن روز در محیط بیرون کلاس را برگزار کردیم و این خیلی خوب بود، یا اینکه اردوی مشهد مقدس داشتیم و با بچههای قرآنی میرفتیم و خودم خیلی چیزها از آنها یاد گرفتم.
🌹۱۴- غیر از فعالیت های قرآنی در چه زمینه ای فعالیت میکنید، و به چه کارهایی مشغول هستید؟
🌼در واقع هماکنون فعالیتی ندارم اما آن زمانیکه خیلی مشغول حفظ و تدریس بودم وقتی احساس میکردم خسته میشوم، احساس می کردم یک کار یا فعالیتی کنار این فعالیت قرآنی باید داشته باشم، یک مدتی به بافت تابلوفرش مشغول بودم.
🌹۱۵- چند توصیه به حافظان و اساتید کشورمان بفرمایید؟
🌼توصیهای که به حافظان محترم دارم این است که حتماً مرور محفوظات، و مرور ده درس را جدی بگیرید. حافظ اگر یکی دو روز مرور نکند، برنامه از دستش خارج شده و واقعاً نمیتواند برنامهریزی کند، انگیزهاش کم میشود.
یکی دیگر از عاملها که در موفقیت حافظ خیلی مؤثر هست، اینکه در مسابقه شرکت کنید، نگوید که محفوظاتم کم است، نمیتوانم، تپق میزنم، همین خودش باعث میشود که حافظ اعتماد به نفسش بالا برود و بتواند بیشتر موفق شود.
حتماً استاد حفظ داشته باشند، غایب بودن از کلاس انگیزه را از بین میبرد، سعی کنند اگر جزءی تمام شد، نذری داشته باشند یا ثواب حفظ آن جزء را به ائمه معصومین اهدا کنند، باید با علاقه قرآن را حفظ کنند و توقف حفظ انگیزه را کم میکند.
توصیهای که به اساتید و مدرسین قرآن دارم، این ست که متأسفانه یک مشکلی که وجود دارد این است که افراد قرآنی خودشان رو گاهاً جدای از افراد دیگر می دانند و کلا افراد مذهبی یک جوری خودشان رو جدای از افراد غیرمذهبی می دانند و این خیلی مهم است که ما باید در جامعه باشیم و اخلاق مدار رفتار کنیم نه آنقدر خشک و جدی، که شخص فکر کند، چون فرد قرآنی و مذهبی هست باید خیلی جدیت داشته باشد، و با اخلاق تند بخواهد برخورد کند. پس نرمش لازم است مثلاً کلاسها را در محیط بیرون برگزار کنید، و اینکه در کنار اینکه باید یک مدرس و مربی خوبی باشیم، باید یک مشاور خوبی هم باشیم. چون حفظ با ذهن سروکار دارد و فرد اگر تمرکز و آمادگی لازم نداشته باشد نمیتواند خوب قرآن حفظ کند، پس اول باید کمک کنیم تا فرد ذهنش خوب آماده شود.
🌐Hamyarquran.com
💠@hamyarequran
•┈••✾☘🌼🌺🌼☘✾••┈•
89.84M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✨دوشنبه های قرآنی✨
با حضور میهمان ارجمند جناب استاد سید احمد موسوی
🗒 ۲۷ آذر ۱۴۰۲ (قسمت دوم)
هدایت شده از کانال همیار تعالی
🔰🔰🔰🔰🔰🔰🔰🔰🔰🔰🔰
#انگیزشی_روایات
(پاداش حفظ و پاداش تحمل سختی)
🔸اِنَّ الذی یُعالِجُ القرآن وَ یَحفَظُه بِمَشّقةٍ مِنه وَ قَلة حفظٍ لَه اَجران»
🔺هر کس که در فراگیری قرآن کوشش کند و به خاطر کمی حافظه آن را به سختی حفظ کند، برای او دو پاداش است.
(پاداش حفظ و پاداش تحمل سختی)
(الکافی، ج ۴، ص ۴۰۹)
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
╭┅═ঊঈ🌿🦋🌿ঊঈ═┅╮
🆔 @hamyartaali
╰┅═ঊঈ✨🕊✨ঊঈ═┅╯
#مصاحبه با حافظ و قاری قرآن کریم، جناب آقای محمد حسن نوروزی منش
📲۱. لطفا خودتان را معرفی بفرمایید.
🎧محمد حسن نوروزی منش هستم ۱۶ ساله، پایه یازدهم تجربی، از شهر مقدس قم.
📲۲. تلاوت قرآن را از چند سالگی و در کجا و چطور شروع کردید؟
🎧ابتدا بنده در کلاس های طرح تخصصی سه ساله حفظ قرآن کریم اوقاف شرکت میکردم که پس از گذشت یکسال و در سن ۱۲ سالگی، با طرح تلاوت قرآن کریم نسیم رحمت و آقای دکتر شعاعی آشنا شدم.
تدریس زیبای ایشان و علاقه شخصی خودم به این حرفه، مشوق من به ورود در طرح تلاوت قرآن نسیم رحمت بود.
📲۳. انگیزه اصلی شما برای پرداختن به فعالیت قرآنی چه بود؟
🎧بنده از ۵ سالگی، زبان انگلیسی را شروع کرده بودم و در واقع، مقدمه ای بود تا بتوانم به وسیله آن، مبلغ دین و مذهب خود باشم و برایم باعث افتخار بود تا چنین توفیقی کسب کنم.
📲۴. مهمترین آیهای که همواره با آن به آرامش میرسید، کدام آیه است؟
🎧آیه ای که همواره بنده را در حساس ترین مواقع آرام میکند، آیه ۲۸ ام سوره مبارکه رعد و با عنوان معروف «أَلا بِذِكْرِ اللَّـهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ» است که احساس خوبی نسبت به آن دارم.
📲۵. اساتید و مربیان شما در مسیر قرآن چه کسانی بودند؟
🎧یکی از اساتیدی که در این مسیر همیشه مدیون ایشان هستم، استاد عزیزم آقای دکتر شعاعی هستند که واقعاً همچون پدری برای بنده بودند.
همچنین در ادامه مسیر و درکنار ایشان، از محضر اساتیدی همچون آقایان بحرینی، محمدی، زاهدی و... تلمذ کرده ام.
ادامه در صفحه ۲ ⏬
صفحه ۲ ⏬
📲۶. مشوقان اصلی شما چه کسانی بودند؟
🎧علاقه مندی به قرآن کریم و این فضای معنوی و همچنین عنایات خداوند و تشویق های پدر و مادر و اساتیدی خوب، تماماً مشوق بنده برای فعالیت در این عرصه بودند.
📲۷. خانواده شما در میزان موفقیت تان تا چه اندازه مؤثر بودند؟
🎧آنها همیشه سختی های زیادی را برای موفقیت بنده متحمل شدند و فارغ از هزینه هایی که برای بنده کرده اند، مهمترین سرمایه خود، یعنی وقتشان را در اختیار بنده قرار داده و کمک شایانی به من کردند.
📲۸. تاثیر تلاوت قرآن بر روحیه و اخلاق خود را در چه حدی می دانید؟
🎧درباره خودم عرض نمیکنم، اما عملاً هرکسی که با قرآن کریم تعامل دارد، خود به خود موجب تغییر در رفتار و اعمالش می شود و الحمدالله ارتباط مؤثر بنده نیز ثمره این اتفاق بوده است.
📲۹. بهترین خاطره ای که از زمان تلاوت دارید رو بیان کنید ؟
🎧در یکی از محافل کشوری که در حضور مسئولین نیز انجام می شد، هنگام تلاوت سوره مبارکه حمد، اتفاقی در مجلس افتاد که هم باعث خنده بنده و حضار، و در ادامه فراموشی آخرین جایی که تلاوت می کردم شد، یک دقیقه مشغول تفکر بودم که ناگهان یکی از حضار متوجه این شد و آرام در گوش بنده گفت که فلان جا رو داشتی میخوندی، من هم خوشبختانه خدا کمک کرد و ادامه دادم و یکی از بهترین تلاوت هام رقم خورد.
📲۱۰. در این مدتی که مشغول فعالیت های قرآنی بودید ، آیا دیداری با مقام معظم رهبری داشتید ؟ اگر نکته ی خاصی به شما فرمودند لطفاً بیان کنید !
🎧بنده در دیدار ۱۳ آبان امسال دانش آموزان با مقام معظم رهبری، برای تلاوت محضرشان دعوت شدم.
اما بنابر دلیلی ناخواسته و علی رغم میل باطنی به علت کسالت، مجبور به لغو آن شدم. ولی ان شاءالله در نزدیک ترین فرصت، تلاوتی خواهم داشت.
همچنین در سالروز مکلف شدن، از شخص رهبر معظم انقلاب، برای بنده هدیه ای ارزشمند درب منزل، همراه با نامه ایشان ارسال شد که فرمودند: شما آینده درخشانی در آینده سازی کشورتان دارید، با توکل بر خدا ادامه دهید. این جمله خود مشوق بنده بوده است.
📲۱۱. شما به عنوان یک قاری چه توصیههایی برای افرادی که قصد ورود به عرصه قرآنی را دارند، دارید؟
🎧اگر فرصتی برای فعالیت شما در محضر قرآن کریم فراهم شد، بی چون و چرا بدانید که از عنایات خداوند متعال است و بدون تأمل وارد این عرصه شوید و تعلل نکنید.
📲۱۲. آیا تاکنون در مسابقات قرآنی شرکت کرده اید؟
🎧بله، بنده در مسابقات متعددی شرکت کرده ام که حاصل آن دو رتبه اول در مسابقات کشوری قرآن کریم در رشته تلاوت، یک رتبه اول و سوم کشوری در رشته اذان و... بوده است.
📲۱۳. از کدام یک از قاریان قرآن کریم بیش از سایرین الگو گرفتید؟
🎧بنده ابتدا علاقه زیادی به سبک و سیاق تلاوت های استاد منشاوی داشتم، اما اکنون تلاوت های استاد شحات محمد انور را دنبال میکنم.
📲۱۴. آیا فعالیت های قرآنی مانع موفقیت شما در تحصیل یا امور دیگر زندگی بوده یا خیر؟
🎧خیر، من نه تنها در این عرصه ضربه یا باختی ندادم، بلکه تاثیر بسزایی در موفقیت هایم داشته است.
📲۱۵. هر موضوع دیگری که در بین سوالات مطرح نشده است و دوست دارید به آن اشاره کنید، بفرمایید.
🎧ان شاءالله که همیشه در مسیر قرآن کریم موفق باشیم و دعاگوی بنده باشید.
🌐Hamyarquran.com
💠@hamyarequran
•┈••✾☘🌼🌺🌼☘✾••┈•
هدایت شده از کانال همیار تعالی
🔰🔰🔰🔰🔰🔰🔰🔰🔰🔰
#انگیزشی
#چرایی_حفظ
🔹آموزش قرآن درجه ای بسیار بالا دارد.
چنانچه پیامبر اکرم ﷺ فرمودند:
🔸هر کس آیه اى از کتاب خدا را به بنده اى بیاموزد، مولاى اوست و شایسته نیست که آن بنده، او را تنها و بى یاور گذارد و خود را بر او ترجیح دهد؛ که اگر چنین کند، حلقه اى از حلقه هاى اسلام را پاره کرده است
🌟و همچنین فرمودند:
هر که آیه ای از کتاب خدا را به دیگری بیاموزد، پاداش آن آیه،تا زمانی که خوانده می شود به او نیز می رسد.
🔸خَيْرُكُمْ مَنْ تَعَلَّمَ اَلْقُرْآنَ وَ عَلَّمَهُ.
بهترین شما کسی است که قرآن را بیاموزد و آموزش دهد.
(نهج الفصاحه/ ص۴۷۳ /ح۱۵۲۴)
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
╭┅═ঊঈ🌿🦋🌿ঊঈ═┅╮
🆔 @hamyartaali
╰┅═ঊঈ✨🕊✨ঊঈ═┅╯
سلام بر اهل قرآن
🖇 گروه همیار حفظ قرآن کریم:
http://eitaa.com/joinchat/3822977046Cde185d9b3a
📢 کانال تخصصی همیار حفظ قرآن کریم:
https://eitaa.com/hefzqurannajafi
📢 کانال همیار تعالی :
http://eitaa.com/hamyartaali
📢 کانال همیار مباحثه:
https://eitaa.com/hamyaremobahese
کانال پخش زنده روبیکا
https://rubika.ir/pakhshzendehamyar
.
#مصاحبه با قاری و حافظ کل قرآن کریم، استاد محترم جناب آقای محمدرضا زاهدی
📲۱-لطفا خودتان را معرفی بفرمایید.
🎧محمدرضا زاهدی هستم ۲۲ ساله از استان تهران، دانشجو معلم رشته های آموزش زبان عربی، و بیشتر در زمینه تدریس فعالیت میکنم.
📲۲- اساتید آن موقع و الگوهای شما چه کسانی بودند؟
🎧علت علاقمندی خانواده من به حافظ شدن حقیر، اجرای حفظ آقای طباطبایی در کودکی بود. شخصاً در سنین کودکی ترتیل استاد پرهیزکار را میشنیدم و ایشان را بسیار دوست داشتم. استادم آقای دکتر حاجیان هم در زمینه قرائت، هم در زمینه حفظ هستند و از سال ۸۷ توفیق شاگردی ایشان را دارم.
📲۳- شما برای تثبیت و نگهداری محفوظاتتان چقدر وقت میگذارید؟
🎧سالهای قبل از کنکور، بیشتر زمان میگذاشتم و روزی ۲ جزء میخواندم اما این ایام به دلیل مشغله ها، میزان مرور محفوظاتم متغیر است.
📲۴- از موفقیتها و برنامه های قرآنیتان بگویید!
🎧دستاورد بزرگ قرآنی که نداشتم اما رتبه های کشوری متعدد در زمینه قرائت و حفظ الحمدالله کسب کرده ام.
سال ۹۴ رتبه اول کشوری قرائت مسابقات سازمان تبلیغات اسلامی
سال ۹۶ رتبه اول کشوری دانش آموزی حفظ کل
سال ۱۴۰۰ رتبه اول کشوری حفظ کل دانشگاه های فرهنگیان
سال ۱۴۰۱ رتبه اول کشوری قرائت دانشگاه های فرهنگیان
سال ۱۴۰۱ رتبه اول کشوری حفظ کل ملی دانشجویان
سال ۹۶ نماینده حفظ کل جمهوری اسلامی ایران در مسابقات بینالمللی امارات متحده عربی
سال ۱۴۰۲ نماینده حفظ کل جمهوری اسلامی ایران در مسابقات بینالمللی قرقیزستان.
ادامه در صفحه ۲ ⏬
صفحه ۲ ◀️
📲۵- لطفاً در مورد رشته قرآن و ضرورت یادگیری و آموزش آن توضیح دهید.
🎧به هر حال قرآن کریم کتاب توحید است و انسان برای سیر در این مسیر بایستی قرآن را ابتدائا بخواند و سپس برای فهم آن تلاش کند تا ایمان و عمل حاصل شود. لذا یادگیری امر حفظ و قرائت قرآن از ابزارهای کمک کننده در این مسیر هستند.
📲۶- در این مدتی که مشغول فعالیت های قرآنی بودید ، آیا دیداری با مقام معظم رهبری داشتید ؟ اگر نکته ی خاصی به شما فرمودند لطفاً بیان کنید !
🎧بله خدا رو شکر توفیق دیدار ایشان چندین و چند بار حاصل شده است. ایشان همیشه به قاریان و حافظان قرآن بسیار لطف داشته اند. یادم هست که در سال ۹۳ یا ۹۴ در دیداری خصوصی به همراه پدرم، خدمت ایشان رسیدیم و یکی از مطالب مهمی که در آن سن نوجوانی به حقیر گوشزد کردند، درس خواندن و مطالعه بود. بنظرم امروز، جامعه قرآنی و مذهبی ما نیاز واضح و مبرهنی به افراد با سواد و روشنفکر دارد و این مهم حاصل نمی شود، مگر با مطالعه و آموختن علم از جان و دل.
📲۷- از چند سالگی شروع به تلاوت و حفظ قرآن کریم کردید؟
🎧سن ۴-۵ سالگی آغاز آشنایی من با قرآن کریم بود که توسط مادرم به کلاسهای روخوانی و روانخوانی جامعة القرآن رفتم. در همان سنین به جهت علاقه ای که داشتم از بچه های دیگر پیشی گرفتم و از سن ۷ سالگی امر حفظ و قرائت قرآن کریم را در نزد استاد عزیزم آقای دکتر حاجیان به صورت جدی آغاز کردم و در سن ۱۰ سالگی به لطف خدا، حافظ کل قرآن شدم.
📲۸- چه عاملی باعث جذب شما به قرآن شد؟
🎧مادرم تحت تأثیر دیدن فیلم های اجرای حفظ آقای سید محمد حسین طباطبایی، مشتاق شدند تا مرا به این سمت سوق دهند و پس از آن پدرم در تمامی این مسیر سخت، یاور و همراه من بودند و بسیار شب ها که در جلسات قرآن به همراه من شرکت می کردند و از هیچ تلاشی برای این موضوع دریغ نکردند.
📲۹- شما در مسابقات قرآن هم شرکت میکردید؟
🎧بحث مسابقات از حدود سالهای ۸۹ و ۹۰ برایم آغاز شد و در آن زمان در مقطع شکوفه ها به مسابقات میپرداختم. البته بیشتر بحث قرائت قرآن در آن زمان محور اصلی مسابقات حقیر بود و پس از کسب چند رتبه در این بخش، از حدود سال ۹۴ به بعد، مسابقات حفظ کل قرآن کریم برایم پر رنگ تر شد.
📲۱۰- چگونه با قاریان مصری و تلاوتهای آنها آشنا شدید؟
🎧عموی بنده قاری قرآن و جلسه دار بودند و شروع آشنایی من با قرائت قرآن، دریافت یک نوار استاد عبدالباسط بود که سوره مریم و تکویر را تلاوت می کردند.
📲۱۱- تلاوت کدام یک از قراء مصری یا ایرانی را بیشتر میپسندید؟
🎧معتقدم تلاوت بی نقص وجود دارد اما قاری بی نقص خیر. بسیاری از قراء، شاید در کل دوران تلاوت خویش، یکی دو تلاوت ناب و بی نقص انجام داده باشند که در تاریخ جاودانه خواهند ماند و برخی نیز بیشتر از این تعداد. اما گذشته از این موضوع، تلاوت های استاد شحات انور و استاد محمد حکیم عمران و استاد محمد اللیثی را دوست می دارم.
📲۱۲- اگر زمانی از کثرت فعالیت خسته شدید، چگونه به خودتان انگیزه می دهید؟
🎧در دشواری ها و مصائب زندگی مرور سوره ضحی ترمیم جراحات قلب حقیر است. مخصوصا عبارت «ما وَدَّعَكَ رَبُّكَ »
آنچه که مسلم است انسان همیشه نمیتواند به یک اندازه تلاش کند و پر انرژی باشد و گاها خسته میشود و کم میاورد. البته این نکته را نیز باید دانست که استمرار اینگونه نیست که شما هر روز مثل روز قبل تان تلاش کنید. استمرار یعنی یک روز پر انرژی کار می کنید و روز دیگر کم جان تر، اما کار را کنار نمیگذارید و فعالیت شما قطع نمیشود.
بنظرم آنچه به انسان انگیزه میدهد هدف بلند و متعالی است که اگر نباشد انسان کم کم فرسوده می شود و جان ادامه دادن ندارد.
📲۱۳- بهترین خاطره ای که از زمان مدرسی دارید را بیان کنید!
🎧خاطرات بسیار است اما شاید شیرین ترین لحظه برای هر شاگرد پروری، کسب موفقیت توسط دانش آموخته اوست و خدا را شاکرم که این لحظه را چشیده ام و امیدوارم زین پس نیز بچشم.
📲۱۴- غیر از فعالیت های قرآنی در چه زمینه ای فعالیت میکنید، و به چه کارهایی مشغول هستید؟
🎧در امر کتابخوانی، رسانه، آموزش و پرورش (تدریس درس عربی)
ادامه در صفحه ۳ ⏬
صفحه ۳ ◀️
📲۱۵- مهمترین آیهای که همواره با آن به آرامش میرسید، کدام آیه است؟
🎧 سوره ضحی و آیات ۳۹ و ۴۰ سوره نور
«وَ الَّذِينَ كَفَرُوا أَعْمالُهُمْ كَسَرابٍ بِقِيعَةٍ يَحْسَبُهُ الظَّمْآنُ ماءً حَتَّى إِذا جاءَهُ لَمْ يَجِدْهُ شَيْئاً وَ وَجَدَ اللَّهَ عِنْدَهُ فَوَفَّاهُ حِسابَهُ وَ اللَّهُ سَرِيعُ الْحِسابِ»(۳۹)
اعمال كسانی كه كافر شدند همچون سرابی است در بيابان هموار كه تشنه، آن را آب میپندارد، تا آن هنگام كه به سراغ آن میآيد آن را چيزی نمیيابد، و خدا را نزد خويش میيابد كه حساب او را بیكم و كاست دهد و خداوند به سرعت به حسابها میرسد.
«أَوْ كَظُلُماتٍ فِي بَحْرٍ لُجِّيٍّ يَغْشاهُ مَوْجٌ مِنْ فَوْقِهِ مَوْجٌ مِنْ فَوْقِهِ سَحابٌ ظُلُماتٌ بَعْضُها فَوْقَ بَعْضٍ إِذا أَخْرَجَ يَدَهُ لَمْ يَكَدْ يَراها وَ مَنْ لَمْ يَجْعَلِ اللَّهُ لَهُ نُوراً فَما لَهُ مِنْ نُورٍ» (۴۰)
يا همچون ظلماتی است در دريای عميق و متلاطم موجی بزرگ آن را میپوشاند، كه روی آن، موج ديگری است و بالای آن ابری، ظلماتی است تو در تو (كه كافر در آنها غرق شده است) هرگاه دست خود را برآورد، آن را نمیبيند و برای هر كس كه خداوند نوری قرار ندهد، هيچ نوری برای او نخواهد بود.
📲۱۶- چند توصیه به حافظان و قاریان کشورمان بفرمایید؟
🎧اول اینکه استمرار داشته باشید و خسته نشوید.
دوم بی نظم و بی هدف تمرین نکنید.
سوم مسابقات را هدف متعالی خود قرار ندهید چرا که مسابقات برای حافظ قرآن کمترین مرتبه را داراست و صرفاً کسب تجربه ای بیش نیست.
چهارم سعی کنید از حفاظ دیگر کمک بگیرید و کسب تجربه کنید مخصوصاً از حفاظ کشورهای دیگر.
🌐Hamyarquran.com
💠@hamyarequran
•┈••✾🍃🌼🌺🌼🍃✾••┈•