به یاد خانههای حیاط دار
یاد خانههای گذشته به خیر! خانههای باصفایی که از یک سو، با داشتن حیاط و حوض و درخت، بستری بودند برای حضور کودکان و اعضای خانواده در فضای باز خاص خانه و دیدن آسمان در شب که یکی از نعمت های الهی است.
متأسفانه
آپارتمانهای معاصر که دیگر حیاطی ندارند که فرزندان بتوانند در آن حیاط ببینند؛ همانطور که اغلب این قوطی کبریتها به دلیل استیجاری بودن، بستر زیست ثابتی برای فرزندان نیستند و بدیهی است که کودکی که هر سال، یک قوطی کبریت جدیدِ بدون حیاط و حیات را تجربه میکند دیگر اساسا هیچ تصوری از مفهوم خانه حیاط دار و ثبات و صفای آن نخواهد داشت!
#شهرسازی_اسلامی
#تمدن_نوین_اسلامی
🔗https://eitaa.com/hejazialihejazi
✍جهت گیری اصلی برنامه های توسعه 5ساله در کشور باتعاریف و ساختارهای کاملا مدرن ومادی جامعه را به سمت بازارآزاد سوق داده که تنها برای سرمایه داران منفعت داشته و اکثریت غیر برخوردار باید کماکان وکماکان به حاشیه نشینی در شهرهای برآمده از تفکرمدرن تن بدهند و همواره بر تعداد حاشیه نشنیان نیز افزوده شده است.
شهروندان، گرفتار در چرخه حرص وطمعی شده اند که خروجی آن تلاش بیشتر ونهایتا مصرف بیشتر خواهد بود. لذا شهروندان درشهرهای بزرگ باید دوسوم وقت خود را برای انجام کار سپری کنند تا شاید بتوانند نیازهای کاذبی را که نظام سرمایه داری درفضای شهری ایجاد کرده برطرف سازند.مدل سرمایه داری درکشورهای انقلابی مانند ایران خساراتی زیان بارتر ازکشورهای لیبرالیسم خواهد داشت چراکه روحیه جهادی،انقلابی مردم مخدوش می شود.تئوریزه کردن مدل های اقتصادی غربی با شعارهایی مانند شهرعدالت محور یا بردارنده شعار عدالت اجتماعی و تعریف ناقص از آن منجر به این می شود که به تدریج جامعه شهری که می توانست توان انقلابی را درجهت تولید وپیشرفت در شهرها هزینه کند عملا آن را درجهت توسعه مصرف کالاهای غربی صرف کند. فضاهای مدیریت شهری کشور دراختیار نظام سرمایه داری است و تصمیم گیری های کلان شهری، متاثر از نظام قدرت و سرمایه است و با طرح ها وبرنامه ها سبک زندگی شهروندان را تحت تاثیر قرار می دهند. برای تغییر این فرآیند و پارادایم فکری برمبنای بیانیه گام دوم انقلاب چه باید کرد؟
🔗https://eitaa.com/hejazialihejazi
❗️بازار شدن شهر به روایت تصویر
در فرهنگ سرمایهداری غرب، همه چیز کالا هست و قابل داد و ستد، حتی خود شهر. تاکید بر جذابیت سازی از فضای شهری چیست؟ در تمدن غرب و نظام سرمایه داری هر سنگ فرش خیابان طلاست!!
در تمدن اسلامی، خانه بستر رشد اقتصادی و فرهنگی و عبادی خانواده است.
الگوی مسکن باید اصلاح شود.
#شهرسازی_اسلامی
#تمدن_نوین_اسلامی
🔗 https://eitaa.com/hejazialihejazi
🛑خلاصه مصاحبه با روزنامه شهر آرا
«ما حواسمان نیست به اینکه انبوه ساختمانهای شهر با نماهای سنگی و صلبی، روی فکر و روحمان اثر منفی میگذارد. فقط متوجه میشویم که محیط زندگی، خسته کننده است و همه اش به دنبال فرصتی برای فرار از شهر هستیم. انگار که هزینه صرف کردیم و برای خودمان زندان ساختیم.» اینها را علی حجازیان میگوید. او پژوهشگر است و در زمینه معماری و شهرسازیِ ایرانی اسلامی با پژوهشکده مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام همکاری میکند. گفتگو با این پژوهشگر جوان، فاصله معماری امروزمان را با راه دراز پیش رو ترسیم میکند؛ راهی که باید طی کنیم تا به خودمان برگردیم.
#شهرسازی_اسلامی
#تمدن_نوین_اسلامی
🔗https://eitaa.com/hejazialihejazi
🔻 برفرض که ما، نه فقط موشک بلکه تمام
سلاحهامون رو از بین ببریم و فقط با سنگ از خودمون دفاع کنیم، باز هم دشمن از ما راضی نمیشه کما اینکه الان از فلسطینیها راضی نیست، مشکل اونا "فکر"،"دین" و "عقل"مردم ایرانه نه چیزای دیگه
صاحب جمله فوق روز گذشته به رحمت خدا رفت.
ایشان کاندیدای مجلس خبرگان شده بود اما 10 روز پیش اعلام کرد انصراف میدهد.
او به عنوان دلیل گفته بود: به دلیل کسالت امکان حضور در این مجلس را ندارم.
سالیان سال در حوزه فعالیت داشت.
ثبت نام هم کرد. تایید صلاحیت هم شد،
اما به یکباره فهمید کهولت سن اجازه ی حضور را به او نخواهد داد....
روح حضرت آیت الله امامی کاشانی شاد
🔗https://eitaa.com/hejazialihejazi
شهرسازی اسلامی و چالش تمدنی
✍سبک زندگی امروز جامعه شهری ما نشان از عدم هم سنخ بودن سنت و مدرنیته است. نمونه عینی این تناقض و هم سنخ نبودن در فضای شهری به عینه میتوان مشاهده کرد؛ نوع مدیریت شهری با نگاه سودمحوری و کارکردگرایی محض، معماریهای رومی و تجملگرا و بیهویت و صرفاً کاریکاتوری و آسمان خراشهایی که نماد قدرت و ثروت است، تناسبی با زمینه فرهنگی، اجتماعی و دینی جامعه ندارد.
🔴شهرهای ما نه بر اساس سنت و ارزشها اداره میشود و نه بر اساس شاخصههای غربی بلکه ترکیبی از برخورد دو تمدن متفاوت و متضاد است. در شهرهای ما خصوصاً کلانشهرها تعادل و توازن بین مناطق وجود ندارد.
#شهرسازی_اسلامی
#تمدن_نوین_اسلامی
🔗https://eitaa.com/hejazialihejazi
ادامه
✍#مدیریت_شهری در پاسخ به مشکلات و ایرادات ناشی از محصولات غربی (طرحها و پلنهای کلان تا خرد)، به احکام ثانویه متمسک شدند و از این رو کار متخصصین نظام اسلامی برای ارائه حکمی متناسب با فضای ارزشی انقلاب اسلامی در فضای شهر با چالش و مساله جدی روبرو شد.
#شهرسازی_اسلامی
#تمدن_نوین_اسلامی
جمع بین مؤلفههای غربی و مدرن با احکام اجتماعی که با شرع پیوند خورده است یک پارادوکس محیرالعقول است. در مورد شهر که نقش پررنگی در مباحث تمدنی دارد نمیتوان بدون داشتن فلسفه و نرمافزار و ادبیات متناسب با ارزشهای اسلامی از شهرسازی اسلامی سخن به عمل آورد. تولید ادبیات و مؤلفههای شهرسازی اسلامی نیز قطعاً در قالب یک فرآیند صورت خواهد؛ گرفت اما مسئلهای که مطرح میشود این است که این مباحث آرمانی و انتزاعی است، بدین منظور برای به چالش کشیدن نظریات رقیب و ارائه روش برتر باید به سمت نمونهسازی حرکت کرد.
🔗https://eitaa.com/hejazialihejazi
❗️جناب آقای حجت الاسلام و المسلمین رییسی
رییس محترم جمهوری اسلامی ایران
با سلام و احترام
مقام معظم رهبری در انتهای بیانیه گام دوم که بواقع ریل گذاری مسیر برای آینده بهتر ایران اسلامی است فرمودند: غرب در ترویج سبک زندگی غربی در ایران، زیانهای بیجبران اخلاقی و اقتصادی و دینی و سیاسی به کشور و ملّت ما زده است. همچنین ایشان در سفری به بجنورد در جمع پرشور هزاران نفر از جوانان خراسان شمالی، تاکید کردند که تقلید از غرب، هیچ ملتی را به جایی نمی رساند. یکی از مسائل مهم تاثیر گذار در سبک زندگی، محیط زندگی است. امروزه بیش از ۷۰ درصد جمعیت کشور ایران در شهرها زندگی میکنند بنابر این توجه به محیط شهری و ساماندهی وضعیت سکونت مردم از اولویت های دولت ها درجمهوری اسلامی باید باشد.
🔗https://eitaa.com/hejazialihejazi
✍ادامه ...
یکی از نعمت هایی که قرآن بدان اشاره می کند محل سکونت آدمی است: “و اللّه جعل لکم من بیوتکم سکناً ” خداوند خانه های شما را مکان آرامشتان قرار داد. در حقیقت مسکن از مهمترین احتیاجات خانواده ها می باشد و تا این فضا را آدمی در اختیار نداشته باشد دیگر امکانات برایش گوارا نخواهد بود.
امام خمینی(ره) در اردیبهشت ۱۳۵۸ با اشاره به اینکه کشور وسعتش بهقدری است که برای ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیون جمعیت کافی میباشد، میفرماید: چهوقت میخواهند مسلمین توجه بکنند به اینکه مصالحشان چه است و دردشان چه است؟ و چهوقت باید دوا کنند این درد را؟!
🔗https://eitaa.com/hejazialihejazi
نوع ساخت مسکن در کشور که به صورت آپارتمانی وجود دارد مضر به تنظیم روابط انسانی است؛ یعنی اگر خانه حیاط نداشت و با هویت دار واسعه نبود، عملاً نمیتوان صله رحم را انجام داد. قطع رحم و ترك رسیدگى به خویشان و بستگان در اسلام سخت مورد نكوهش قرار گرفته است. خداوند كسانى را كه از خویشاوندان خود بریده، با آنان قطع رابطه مىكنند، در سه جاى قرآن مورد لعن و نفرین قرار داده است. قطع صله رحم دردراز مدت باعث کاهش ارتباطات صحیح اجتماعی بین خویشاوندان و دوستان می شود.
🔗https://eitaa.com/hejazialihejazi
🛑جناب حجت السلام والمسلمین رئیسی
تجربه مسکن مهر رو به روی شماست اگر ساختار تولید مسکن در دولت شما به منوال سابق باشد باید منتظر آسیب های متعدد اجتماعی-فرهنگی باشیم.
ازآنجایی که امکان پیاده سازی طرح ها والگوهای معماری وشهرسازی مبتنی بر ارزش های اسلامی-ایرانی در چند سال اخیر وجود نداشته است از شما تقاضا دارم بخش هایی از بافت های به اصطلاح ناکارآمد و فرسوده را که برآمده از پیاده سازی مکاتب شهرسازی غربی بوده را دراختیار نظریه پردازان،کارشناسان متخصص ومتعهد درحوزه شهراسلامی- ایرانی بسپارید. سپس درصورت برتری نظریات،الگوها وطرح های اسلامی-ایرانی دربرابر اندیشه های شهرسازی غربی، نظام تصمیم سازی وتصمیم گیری درحوزه زمین ومسکن براساس نظریات اسلامی انجام گردد تا بستری برای تحقق تمدن نوین اسلامی در گام دوم انقلاب باشد.
🔗https://eitaa.com/hejazialihejazi
✍شهید دیالمه:
شوربختانه اندیشه اساسی شیعه کنار گذاشته شده و بجای آن علوم مختلف ساخته شد و متفکران خودشان اندیشه و فکر ساختند.الان چارچوب همین فکرها دست و پای جامعه شیعه را بسته وما باید تلاش کنیم به آن فضای اولیه بازگردیم.
🔗https://eitaa.com/hejazialihejazi