و اینک آخرالزمان...
پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله و سلم میفرمایند
پس از من اقوامی خواهد امد
که غذاهای خوب و رنگارنگ میخورد و بر مرکب سوار می شود در حالی که خود را به آرایش ویژه زنان برای شوهر می آرایند و همچون زنان جلوهگری میکند و همانند شاهان ستمگار زندگی میکنند آنها منافقان این امت در آخرالزمان هستند که شراب می نوشند و در پی بازی با دوشیزگان اند و بر مرکب شهوت سوار می شوند و نمازهای جماعت را ترک می گویند و با سهل انگاری از نماز شامگاهان باز میمانند و در خوردن زیاده روی می کند.
📚مکارم الاخلاق ص۴۴۸و۴۴۹
✍ @hekayate_qurani
💚 @Mojezeh_Elaahi
✨﷽✨
✅نصیحت های شیطان
✍روزی موسی برای مناجات به کوه طور می رفت، شیطان هم به دنبالش روان بود، یکی از اعوان آن رجیم درگاه، به او گفت: مگر به اغوای موسی هم امید داری؟ گفت: پدرش را از بهشت راندم، امید است که بتوانم وی را نیز گمراه کنم!! خود را به حضرت موسی رساند، موسی وی را با کلاهی هزار رنگ دید، از رنگ های کلاهش سؤال کرد، پاسخ داد: به این رنگ ها دل مردم را برده و آنان را می فریبم، ای موسی! برای تو هزار و پنج کلمه نصیحت دارم، گوش کن تا برایت بگویم که تو را در این مواعظ منفعت هست. حضرت فرمودند:
مرا به موعظه تو نیازی نیست، جبرئیل نازل شد و عرضه داشت: پنج کلمه او را بشنو و از بقیه صرف نظر کن که در بقیه گفتارش اغوا دارد، موسی ایستاد و فرمود بگو. شیطان گفت: پنج عمل است که خود من در آن پنج عمل متصدی فریب و اغوای مردمم و به اعوان و انصارم وانمی گذارم که از عهده آن برنیایند.
1- به وقت غضب خود را به اولاد آدم می رسانم که هیچ زمانی به اندازه وقت غضب تسلّط بر آنان ندارم، ممکن است به دو دقیقه غضب آنان را به قتل و یا گناهان دیگر بیندازم، پس در حال غضب خود را حفظ کن مبادا که به هلاکت افتی.
2- در خود عجب و خود پسندی راه مده؛ زیرا عجب و تکبر مرا به این تیره بختی نشاند، در حدی که رانده درگاه حق شدم و مورد لعن او و بندگانش قرار گرفتم.
3- با زن اجنبیه(نامحرم) خلوت مکن که من تمام قدرتم را برای به عصیان کشیدن تو به کار می گیرم و کمتر کسی می تواند در خلوت خود را حفظ کند.
4- تا می توانی با خدای خویش عهد و نذری مبند که من تا جایی که قدرت دارم نمی گذارم کسی به عهدش پای بند باشد و مخالفت نذر علاوه بر این که عصیان کرده مورد غضب خدا هم هست.
5- چون قصد دادن صدقه کردی عجله کن ورنه تو را از فضیلت آن محروم خواهم کرد.
📙 قصص الانبياء، راوندى، ص١۵٣، فصل ١، حديث١۶٣- بحار الأنوار: ج١٣، ص٣۵٠، باب١١، حديث٣٩
✍ @hekayate_qurani
💚 @Mojezeh_Elaahi
🌹 #امام_جعفر_صادق (ع):
هر گاه خـداوند بنده ای را دوست بدارد، به او الهام میکند که به هشت خصلت عمل نماید
❶ چشم پوشیدن از حــرام
❷ تـرس از (نافرمانی)خــداوند
❸ شـرم و حیــا
❹ عهد و پیمان
❺ صبر و شکیبایی
❻ (رعـایت) امانتداری
❼ صدق و راستی
❽ و سخاوتمندے و بخشندگے
📚احادیث الطلاب ۲۷۴۸
✍ @hekayate_qurani
💚 @Mojezeh_Elaahi
📚سخاوتمندی و کرم امام حسن مجتبی علیه السلام
از امام حسن عليه السلام روايت شده است كه روزى از كنار يكى از باغهاى بيرون مدينه عبور میکرد، در مسير خود به غلام سياه چهره اى رسيد كه گرده نانى در دست داشت؛ يك لقمه خود میخورد و يك لقمه هم به سگى كه در برابر او ايستاده بود، میخوراند و اين كار را ادامه میداد تا نيمى از آن گرده نان را خورد و نيم ديگر را به آن سگ خورانيد.
امام حسن عليه السلام از وى پرسيد: چرا چنين میكنى؟ وى در پاسخ گفت: خجالت میكشم كه من بخورم و سير گردم و اين سگ گرسنه بماند! امام حسن عليه السلام پرسيد: غلام كيستى؟ در پاسخ گفت: غلام «ابان بن عثمان». پرسيد: اين باغ از آن كيست؟ در پاسخ گفت: از «ابان بن عثمان». امام حسن عليه السلام خطاب به او فرمود: تو را سوگند میدهم به خدا كه از اين محل بيرون نروى تا من بازگردم.
امام حسن عليه السلام رفت و طولى نكشيد در حاليكه غلام و باغ را از «ابان» خريده بود، بازگشت. حضرت به غلام، گفت: تو را از مولايت خريدم. غلام گفت: اى مولاى من! من مطيع خدا و رسول خدا و شخص شما هستم و در خدمت حاضرم! امام حسن عليه السلام فرمود: باغ را هم از «ابان» خريدارى كردم. اينك تو را در راه خدا از قيد بردگى آزاد میكنم و اين باغ هم از سوى من به تو اهدا میشود! غلام گفت: اى مولاى من! باغ را به كسى بخشيدى كه مرا به او بخشيدى (يعنى خدا).
📚فضائل پنج تن عليهم السلام در صحاح ششگانه اهل سنت، ج۴، ص۲۱۰.
═ೋ❅🖋☕️❅ೋ═
❥↬
✍ @hekayate_qurani
💚 @Mojezeh_Elaahi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✨﷽✨
خدا که مهمان دلت شود💖
تازه درمیابی معنای عشق را🥰
خدا بهترین همدم دلت است💕✨
🌷🌷🌷
🌻🍃ده پند
امام علی بن موسی الرضا علیه السلام:
🌻اول:
در خوشحال کردن مردم بسیار بکوشید تا در قیامت خدا خوشحال تان کند.
🌻دوم:
تا می توانید سکوت اختیار کنید که سکوت موجب محبت می شود و راهنمای هر خیری است.
🌻سوم:
در خواندن سوره حمد استمرار بورزید که جمیع خیردرامور دنیا و آخرت درآن گرد آمده است.
🌻چهارم:
به روزی اندک خدا راضی باشید تا خدا نیز از عمل کم شما راضی باشد.
🌻پنجم:
در برقرار کردن صله رحم ثابت قدم باشید که بهترین نوع آن خودداری از آزار خویشاوندان است.
🌻ششم:
به کسی که از خدا نمی ترسد امید نداشته باشید که نه تعهد دارد، نه نجابت و نه کرم.
🌻هفتم:
بسیار احسان کنید که خداوند در قیامت یک نصفه خرما را مانند کوه احد بزرگ می کند.
🌻هشتم:
حق الناس را رعایت کنید که دوستی محمدوآل محمد بدون آن پذیرفته نیست.
🌻نهم:
ازبخششی که زیانش برای تو بیش از سودی است که به دیگران میرسد، حذر کن.
🌻دهم:
بسیارمراقب کردار خودباشید تا مورد تهمت واتهام قرار نگیرید،که در آن صورت حق ملامت ندارید.
السلام علیک یاعلی ابن موسی الرضا«ع»
✍
✍ @hekayate_qurani
💚 @Mojezeh_Elaahi
🌷 پيامبر خدا (صلی الله علیه و آله) :
✍🏻 سه گناه است كه كيفرشان در همين دنيا مى رسد و به آخرت نمى افتد :
⬅️ آزردن پدر و مادر ،
⬅️ زورگويى و ستم به مردم،
⬅️ و ناسپاسى نسبت به خوبيهاى ديگران .
📚 الأمالي للمفيد ج۱
✍ @hekayate_qurani
💚 @Mojezeh_Elaahi
🔴چرا دربرخی روایات آمده است که زیارت امام رضا علیهالسلام از زیارت سیدالشهدا و حج خانه خدا برتر است؟
چند دلیل میتونه داشته باشه، یکی از دلایلی که دربرخی روایات اینچنین آمده همینه، چون خیلیا بر امامت امام موسیبن جعفر(ع) یا امامان قبلی توقف کردن و امام رضا رو امام ندونستن
امام جواد علیه السلام به علی ابن مهزیار دراین باره فرمود: برتری زیارت پدرم از زیارت امام حسین(ع) از آن رو است که امام حسین را همه مردم زیارت می کنند، ولی پدرم را جز خواصّ از شیعیان زیارت نمی کنند."
حضرت عبدالعظیم حسنی هم که به قصد زیارت امام حسین(ع) به محضر امام جواد(ع) مشرف شد تا اجازه بگیرد و خداحافظی کند. اشک از دیدگان امام جواد علیه السلام روان شد و فرمود: "زیارت کنندگان جدّم حسین بسیارند، اما زائران پدرم بسیار اندک اند."
در آن زمان فرقه های گوناگونی وجود داشت که همگی امام حسین علیه السلام رو قبول داشتند، مثلا:
فرقه زیدیه که تا امام چهارم رو قبول داشتن و بعد امام سجاد، پسرش زید رو امام دونستن(چهارامامی)
فرقه کیسانیه، بعد از امام حسین به بردارش محمدحنفیه رجوع کردن(سه امامی)
فرقه اسماعیلیه بعد از شهادت امام صادق به فرزندش اسماعیل روی آوردن (شش امامی)
فرقه واقفه، بعد از شهادت امام کاظم(ع) بر امامت ایشان توقف کردند(هفت امامی)
فرقههای دیگری هم وجود داشت که اکثراً تا قبل از امام رضا(ع) را امامان خود میدانستند. از این رو امامت علیبنموسی الرضا اهمیت بسیار زیادی پیدا کرد. شیعیان دوازده امامی از این طریق میشخص میشدند
زیارت امام رضا از این جهت بسیار اهمیت داشت، چون شیعیان دوازده امامی رو از این رو شیعیانی که امام رضارا قبول نداشتند و دوازده امامی نبودند و زیارت امام حسین(علیه السلام) را بهجا میاوردند، مشخص میکرد. و تشویق به زیارت امام رضا در اصل تشویق به گسترش تشیع بود.
درکل بسیاری از روایات باید در زمان، مکان و شرایط اون دوره معنا بشه. مثلا روایت امام هادی علیه السلام که فرمودند، هرکس عبدالعظیم در ری را زیارت کند، گویی حسین علیه السلام را در کربلا زیارت کرده است
این روایت برای شرایطی بود که مردم نمیتونستن زیارت امام حسین برن و با سختی های زیادی روبرو بودن. کشته میشدن. چندماه تو راه بودن. بعد امام هادی به یکی از اهالی ری این حدیث رو فرمودن
الان که زیارت امام حسین بهراحتی برای همه میسر هست، نمیتونیم بگیم کربلا نمیریم، میریم حرم حضرت عبدالعظیم، قطعا اینجا این حدیث اون معنایی که اون زمان داشته، نداره
البته این چیزی از شأن و مقام حضرت عبدالعظیم کم نمیکنه، زیارت ایشون همیشه فضیلت داشته و داره. ولی اهمیت زیارت کربلا نباید مغفول واقع بشه. هروقت دوباره زیارت کربلا بسته شد و شرایط سخت شد، شبیه شرایط خفقان دوره متوکل عباسی، مجدد اون حدیث معنا پیدا میکنه.
منابع
کافی، ج٩، ص٣٣۵
خواستگاه تشیع و پیدایش فرقههای شیعه درعصر امامان
ثواب الأعمال و عقاب الأعمال ص٩٩
✍
✍ @hekayate_qurani
💚 @Mojezeh_Elaahi
📝⇦•پاشو برو دست پدر و مادرت رو ببوس و همیشه مثل پروانه دورشون بچرخ، نمی دونی که چقدر لحظه لحظه زندگیشون برات استرس داشتن و غصه خوردن و آب شدن...
📝⇦•گوشیت رو هم وقتی دارند برات چیزی تعریف می کنند کنار بذار...
📝⇦•قلبشون برات می تپه و لحظه لحظه نگرانت هستند و تو همش تلگرام رو چک می کنی که ببینی کسی بهت پیام نداده؟؟؟ کی بهتر از پدر مادره که منتظری پیام بده؟!
امام علی علیه السلام:
✍🏻پاداش آن که تو را شادمان کرد آن نیست که اندوهگینش سازی
📚نهج البلاغه، قسمتی از نامه 31
✍ @hekayate_qurani
💚 @Mojezeh_Elaahi
📚 حضرت داوود و پیرزن
زنی به حضور حضرت داوود آمد و گفت: ای پیامبر خدا پروردگار تو ظالم است یا عادل؟
داوود فرمود: خداوند عادلی است که هرگز ظلم نمیکند؛ سپس فرمود: مگر چه حادثهای برای تو رخ داده است که این سؤال را میکنی؟
زن گفت: من بیوهزن هستم و سه دختر دارم، با دستم ریسندگی میکنم، دیروز شال بافته خود را در میان پارچهای گذاشته بودم و به طرف بازار میبردم تا بفروشم و با پول آن غذای کودکانم را تهیه سازم. ناگهان پرندهای آمد و آن پارچه را از دستم ربود و برد و تهیدست و محزون ماندم و چیزی ندارم که معاش کودکانم را تأمین نمایم.
هنوز سخن زن تمام نشده بود که در خانه داوود را زدند، حضرت اجازه وارد شدن به خانه را داد. ناگهان ده نفر تاجر به حضور داوود آمدند و هر کدام صد دینار (جمعاً هزار دینار) نزد آن حضرت گذاردند و عرض کردند: این پولها را به مستحقش بدهید.
حضرت داوود از آنها پرسید: علت این که شما دستهجمعی این مبلغ را به اینجا آوردهاید چیست؟
عرض کردند: ما سوار کشتی بودیم، طوفانی برخاست، کشتی آسیب دید و نزدیک بود غرق گردد و همه ما به هلاکت برسیم. ناگهان پرندهای دیدیم، پارچه سرخ بستهای به سوی ما انداخت، آن را گشودیم، در آن شال بافته دیدیم، به وسیله آن مورد آسیب دیده کشتی را محکم بستیم و کشتی بی خطر گردید و سپس طوفان آرام شد و به ساحل رسیدیم و ما هنگام خطر نذر کردیم که اگر نجات یابیم هر کدام صد دینار بپردازیم و اکنون این مبلغ را که هزار دینار از ده نفر ماست به حضورت آوردهایم تا هر که را بخواهی، به او صدقه بدهی.
حضرت داوود به زن متوجه شد و به او فرمود: پروردگار تو در دریا برای تو هدیه میفرستد، ولی تو او را ظالم میخوانی؟
سپس هزار دینار را به آن زن داد و فرمود: این پول را در تأمین معاش کودکانت مصرف کن، خداوند به حال و روزگار تو، آگاهتر از دیگران است .
═ೋ❅🖋☕️❅ೋ═
❥↬
✍ @hekayate_qurani
💚 @Mojezeh_Elaahi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥ذکری برای رفع فشارهای زندگی
🎙استاد عالی
↶【به ما بپیوندید 】↷
┄┄┅┅┅❅🌼❅┅┅┅┄┄
✍ @hekayate_qurani
💚 @Mojezeh_Elaahi