تطمیع در عملیات روانی
تطمیع یکی از روشهای عملیات روانی می باشد و در تاریخ جبهه باطل فراوان از این روش استفاده کرده و در مورادی موفق و در برخی ناموفق بوده است .یک نمونه آن قبیله قریش بود که به ابوطالب پیشنهاد دادند تا به حضرت رسول بگوید هر چه که می خواهد در اختیارش قرار خواهند داد اما او از حرفهای خودش دست بردارد که پیغمبر اکرم فرمودند:
به خدا قسم اگر خورشید را در یک دستم و ماه را در دست دیگرم قرار بدهند من دست از دعوت خودم برنمیدارم.
میرزانیا
آزادی معنوی یعنی چه؟
انسان یک موجود مرکب و دارای قوا و غرایز گوناگونی است. در وجود انسان هزاران قوه نیرومند هست. انسان شهوت دارد، غضب دارد، حرص و #طمع دارد، جاه طلبی و افزون طلبی دارد. در مقابل، عقل دارد، فطرت دارد، وجدان اخلاقی دارد. انسان از نظر معنا، باطن و روح خودش ممکن است یک آدم آزاد باشد و ممکن است یک آدم برده و بنده باشد؛ یعنی ممکن است انسان بنده حرص خودش باشد، اسیر شهوت خودش باشد، اسیر خشم خودش باشد، اسیر افزون طلبی خودش باشد و ممکن است از همه اینها آزاد باشد.
📕آزادی معنوی ص ۱۷
💠ترویج آثار شهید مطهری به زبان روز
✅eitaa.com/joinchat/928120837C5fba8cd9be
چرا تقوا بینش را می افزاید؟
زیرا تقوا که آمد، طمع نیست، عُجب نیست، هوا و هوس نیست، گرد و غبار نیست، روشنایی است. در فضا اگر مه یا دود بیاید، از یک متری اشیاء را نمیبینیم. تقوا صفاست، صاف بودن فضای روح است.
📙آشنایی با قرآن ج ۳ ص ۱۹
💠ترویج آثار شهید مطهری به زبان روز
✅eitaa.com/joinchat/928120837C5fba8cd9be
برخی خصوصیات امام حسن علیه السلام
امام مجتبی سلام الله علیه آن وقت واقعاً برای ما امام است که عملًا الگو و مقتدا باشد. یکی از خصوصیاتی که از زندگی این بزرگوار نقل شده است در همین مسئله حضّ بر طعام مسکین است. ایشان چند بار هرچه داشتند
دو قسمت کردند، یک قسمت را به مصرف مساکین و فقرا رساندند و قسمت دیگر را برای خود نگهداری کردند. سفر حج را مخصوصاً از مدینه تا مکه پیاده میرفتند نه از آن جهت که مال و مرکوب و چنین امکانی نداشتند، امکانش را هم داشتند ولی مخصوصاً برای اینکه افْضَلُ الْاعْمالِ احْمَزُها، برای اینکه همه یاد بگیرند، برای اینکه نفس انسان بیشتر خاضع و خاشع بشود و برای اینکه در مقابل خدای متعال بیشتر اظهار عبودیت کرده باشد، در سفر حج اینگونه عمل میکرد. ایشان ضربالمثل حلم و بردباری و تحمل اند، با توجه به این نکته که امام حسن همان نشاط را برای شهادت و شهید شدن دارد که امام حسین دارد.
📕آشنایی با قرآن ج ۹ ص ۴۲
💠ترویج آثار شهید مطهری به زبان روز
✅eitaa.com/joinchat/928120837C5fba8cd9be
انسان از نظر معنا، باطن و روح خودش ممکن است یک آدم آزاد باشد و ممکن است یک آدم برده و بنده باشد؛ یعنی ممکن است انسان بنده حرص خودش باشد، اسیر شهوت خودش باشد، اسیر خشم خودش باشد، اسیر افزون طلبی خودش باشد و ممکن است از همه اینها آزاد باشد.
📙آزادی معنوی ص ۱۷
💠ترویج آثار شهید مطهری به زبان روز
✅eitaa.com/joinchat/928120837C5fba8cd9be
کار و فکر منطقی
گفتیم منطقی فکر کردن این است که انسان هر نتیجهای را از مقدماتی که در متن خلقت و طبیعت قرار داده شده بخواهد. اگر انسان فکرش اینجور باشد که همیشه نتیجه را از راهی که در متن خلقت برای آن نتیجه قرار داده شده بخواهد، این فکرْ منطقی است. اما اگر انسان هدفها، ایدهها و آرزوهای خود را از یک راههایی میخواهد که آن راهها راههایی نیست که در خلقت به سوی آن هدفها باشد و اگر احیاناً یک وقت بوده، تصادف بوده است یعنی کلیت ندارد، (فکر او منطقی نیست.)
مثلًا ممکن است یک نفر از راه یک گنج ثروتمند شده باشد. مثلًا در صحرا میرفته و یا زمینی خریده بوده و میخواسته ساختمان کند و بعد زمین را کنده و گنجی پیدا شده، یا از راه بلیتهای بخت آزمایی پولش زیاد شده است. اگر انسان همیشه پول را از چنین راههایی بخواهد، یعنی راهی که منطقی و حساب شده نیست، فکر او فکر غیرمنطقی است. اما اگر کسی پول و درآمدی را از راهی منطقی بخواهد، فکرش منطقی است. مثلًا اگر انسان درآمد را از راه عملگی بخواهد، درست است که راه ضعیفی است ولی راهی منطقی است. اگر من فکر کنم که امروز این بیل را روی شانهام بگیرم و بگویم تا غروب حاضرم کار کنم، این مقدار منطقی است که تا امشب مبلغ پانزده تومان گیرم میآید. انسان وقتی که در عمل و وارد کار باشد، فکرش منطقی میشود؛ یعنی در عمل رابطه علّی و معلولی و سببی و مسبّبی را لمس میکند و چون لمس میکند فکرش با قوانین عالم منطبق میشود و دیگر آن فکر، شیطانی و خیالی و آرزویی نیست بلکه منطبق است بر آنچه که وجود دارد، و آنچه که وجود دارد حساب است و منطق و قانون.
📕تعلیم و تربیت در اسلام ص ۲۸۳
💠ترویج آثار شهید مطهری به زبان روز
✅eitaa.com/joinchat/928120837C5fba8cd9be
داستان انفاق امیرالمؤمنین و حضرت زهرا و حسنین در سوره انسان
ببینید سوره «هل أتی» چگونه مطلب را توضیح میدهد! در آن اوقاتِ سختی مدینه امیرالمؤمنین علی (ع) شخصا میرفت کارگری و عملگی میکرد و یک قوت عادی تهیه میکرد. حضرت زهرا آن جوی را که علی (ع) تهیه کرده بود آرد میکرد و خمیر میکرد و از آن نان میپخت. روزی به واسطه نذری همگی روزه میگیرند. وقت افطار که میرسد فقیری دم در میآید و امیرالمؤمنین قرص نان خودشان را به فقیر میدهند. حضرت زهرا و فضّه و حسنین هم اقتدا میکنند. روز دوم یتیمی میآید و روز سوم اسیری، و این کار تکرار میشود. حال، اهمیت این جریان در این نیست که سه روز پیاپی بوده، بلکه در این است که میفرماید: وَ یطْعِمونَ الطَّعامَ عَلی حُبِّهِ مِسْکینآ وَ یتیمآ وَ أسیرآ. إنَّما نُطْعِمُکمْ لِوَجْهِ اللهِ لانُریدُ مِنْکمْ جَزاءً وَ لاشُکورا. در اینجا خدا از باطن آنها حکایت میکند و صحبتِ خود انسان نیست. میفرماید: طعام را بر اساس حُب الهی (یا در عین اینکه شدیدا مورد نیاز و احتیاجشان بود) به مسکین و یتیم و اسیر دادند و سخنشان و زبان حالشان این بود که ما فقط محض رضای خدا میدهیم و از شما توقع هیچ پاداشی نداریم و حتی توقع نداریم که تشکر کنید.
📙آشنایی با قرآن ج ۳ ص ۱۷۸
💠ترویج آثار شهید مطهری به زبان روز
✅eitaa.com/joinchat/928120837C5fba8cd9be
انسان کامل یعنی انسانی که حوادث روی او اثر نمیگذارد...علی علیه السلام آن کسی است که مراحل و مراتب اجتماعی را از پایین ترین شغل از جنبه اقتصادی مثل عملگی تا عالیترین مناصب اجتماعی که زمامداری و خلافت است طی کرده است.
علی الوردی میگوید: علی علیه السلام فلسفه کارل مارکس را نقض کرد، برای اینکه علی در کوخ همان جور زندگی میکرد که در کاخ، و در کاخ همانطور زندگی میکرد که در کوخ؛ یعنی علی علیه السلام در پست عملگی همانطور فکر میکند که در پست خلافت. به این دلیل، اینها را انسان کامل میگویند.
📕انسان کامل ص ۱۲۳
💠ترویج آثار شهید مطهری به زبان روز
✅eitaa.com/joinchat/928120837C5fba8cd9be
علی را شبانه دفن کردند، چرا؟
برای اینکه علی همانطور که دوستان فوق العاده شیفتهای دارد، دشمنان سرسختی هم دارد. در کتاب جاذبه و دافعه علی علیه السلام گفتهایم که این گونه انسانها، هم جاذبه فوق العاده شدید دارند و هم دافعه فوق العاده شدید؛ دوستانی دارند در نهایت درجه صمیمیت که جان دادن برایشان چیزی نیست، و دشمنانی دارند که دیگر خونخوارتراز آنها دشمنی نیست، مخصوصاً دشمنهای داخلی، دشمنهای مقدس مآب، مقدسینِ خوارج که اینها واقعاً مردمی مجهز به اعتقاد و ایمان بودند ولی جاهل.
📙انسان کامل ص ۱۲۴
💠ترویج آثار شهید مطهری به زبان روز
✅eitaa.com/joinchat/928120837C5fba8cd9be
انفاقات- صدقه سرّ و صدقه علانیه
در خود قرآن، هم از صدقه سرّ نام برده شده و هم از صدقه علانیه و از هر دو تقدیس شده و از صدقه سرّ بیشتر. صدقه (سرّ) به اخلاص نزدیکتر است و فایده فردیاش بیشتر است و اما صدقه علانیه موجب تشویق دیگران است و فایده اجتماعی اش زیادتر است.
در سوره بقره، آیه 271 میفرماید:
إنْ تُبدُوا الصَّدَقاتِ فَنِعِمّاهِی وَ إنْ تُخْفوها وَ تُؤْتوهَا الْفُقَراءَ فَهُوَ خَیرٌ لَکمْ وَ یکفِّرُ عَنْکمْ مِنْ سَیئاتِکمْ.
📕یادداشت های استاد مطهری ج ۱ ص ۴۱۶
💠ترویج آثار شهید مطهری به زبان روز
✅eitaa.com/joinchat/928120837C5fba8cd9be
تذکراتی برای شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان
چون شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان است یک مقدار مختصر کردیم برای اینکه تذکراتی برای امشب داده باشیم اگرچه میدانیم که از نظر اسلام تعلیم و تعلّم اگر برای خدا باشد افضل عبادات است خصوصاً اگر تعلیم و تعلّم قرآن و سخن خدا باشد. بنابراین ما هر مقدار هم درباره آیات قرآن بحث کنیم اگر قصد ما از گفتن و قصد شما از شنیدن قربت باشد، همان اعمالی را داریم انجام میدهیم که در شب قدر باید انجام بدهیم، یعنی احیاء به عبادت.
📙آشنایی با قرآن ج ۹ ص۵۴
💠ترویج آثار شهید مطهری به زبان روز
✅eitaa.com/joinchat/928120837C5fba8cd9be
بحران در افکار و عقاید مذهبی جوان
یک فرد در دوران زندگی خودش معمولاً از نظر شک و یقین دچار بحران می شود، البته به اختلاف؛ در افراد عمیق و مفکر از سن شاید دوازده سالگی و سیزده سالگی شروع می شود، در بعضی ها در سنین بالاتر، هفده سالگی و هجده سالگی؛ مگر خیلی لخت باشد که اصلاً برایش پیدا نشود یا مثلاً در سی سالگی پیدا شود؛ بحرانی است در افکار و عقاید مذهبی انسان.
اینجاست که جوان یک وضع حساسی پیدا می کند و باید به او رسیدگی کرد و اینجاست که با خشونت رفتار کردن از نظر عقاید مذهبی در این دوره از عمر جوان بسیار خطرناک است. بسیاری از جوان ها در این دوره بحران- که یک دوره طبیعی و عادی است- مطالبی را به پدر و مادر یا دوستان خود اظهار می کنند؛ آنها این را دلیل بر خباثت این جوان می گیرند و با خشونت رفتار می کنند که خفه شو، این حرف ها چیست که می زنی، این ها سر به کفر می زند! در صورتی که او فقط سوال می کند. روحش را بدتر عاصی می کنند.
📕پانزده گفتار ص۲۲۴
💠ترویج آثار شهید مطهری به زبان روز
✅eitaa.com/joinchat/928120837C5fba8cd9be