💢ویژهنامه همایش بینالمللی «محییالدین ابن عربی؛ میراث او و اهمیت آن در جهان معاصر» منتشر شد.
🔶«همایش بینالمللی محییالدین ابن عربی: میراث او و اهمیت آن در جهان معاصر» در روزهای 20 و 21 آذرماه 1402 خورشیدی، در محلّ مؤسسه برگزار شد که در ادامه ویژهنامه آن ارائه میشود:
🌏دانلود فایل pdf
🆔https://eitaa.com/hekmatfalsafe
💢برگزاری نشست معرفی و بررسی کتاب «اختیارات مظفری»
✍️به گزارش روابط عمومی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، با اهتمام گروه پژوهشی «مطالعات علم» مؤسسه و با همکاری پژوهشکدۀ تاریخ علم دانشگاه تهران، نشست معرفی و بررسی کتاب «اختیارات مظفری»، جامعترین کتاب هیئت بطلمیوسی و غیربطلمیوسی به زبان فارسی، برگزار میشود.
🔶این کتاب نوشتۀ قطبالدین محمودبن مسعود شیرازی (۶۳۴-۷۱۰ ق) بوده و با تصحیح، تحقیق، و شرح امیرمحمد گمینی از سوی انتشارات مؤسسه به چاپ رسیده است.
👤سخنرانان:
• حسین معصومی همدانی
• سیدمحمدحسین حکیم
• حنیف قلندری
• امیرمحمدگمینی
⏰زمان: یکشنبه ۲۰ اسفندماه۱۴۰۲ ساعت ۱۶ الی ۱۸
📍مکان: مؤسسۀ پژوهشی حکمت و فلسفۀ ایران- سالن دکتر نصر
🌏لینک مجازی:
https://www.skyroom.online/ch/irip/naghd
🆔https://eitaa.com/hekmatfalsafe
💢ویژهنامه دوره آموزشی «دانشافزایی استادان، پژوهشگران، و دانشجویان دانشگاههای روسیه»
✍️به گزارش روابط عمومی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، دوره آموزشی «دانشافزایی استادان، پژوهشگران، و دانشجویان دانشگاههای روسیه» با موضوع «فلسفه و هنر اسلامی»، در «مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران» و با همکاری «بنیاد مطالعات اسلامی ابنسینای روسیه»، در آذرماه 1402، برگزار شد که در ادامه ویژهنامه آن از نظر میگذرد:
🌏دانلود فایل pdf
🆔https://eitaa.com/hekmatfalsafe
💢گزارشی از نشست «دوگانگی مفاهیم و گزارههای اعتباری از منظر مرحوم علامه طباطبایی»
✍️به گزارش روابط عمومی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، این نشست علمی در تاریخ هشتم اسفندماه 1402 در شعبۀ قم موسسه و با حضور حجتالاسلام و المسلمین کرمانشاهانی و جمعی از اعضاء هیئت علمی مؤسسه، طلاب، و دانشجویان برگزار گردید. در ادامه گزارشی از این نشست از نظر میگذرد:
🔶در ابتدای جلسه، دبیر علمی نشست، حجتالاسلام خیاط زاده (پژوهشگر وابستۀ به موسسه) اشارهای به تاریخچه و چیستی نظریۀ اعتباریات داشتند و در ادامه، حجتالاسلام کرمانشاهانی مباحثی را پیرامون چیستی اعتبارات عملی از منظر علامۀ طباطبایی ره بیان کردند. در انتهای جلسه نیز حاضران در جلسه و همراهان بر خط، پرسشهای خود را مطرح کردند.
خلاصۀ مباحث دبیر علمی جلسه بدین شرح بود: علامۀ طباطبایی ره اولین بار نظریۀ اعتبارات عملی را در سال 1348 قمری، در رسالهای با عنوان «رسالۀ فی الاعتباریات» مطرح کردند. ایشان در مقدمۀ این رساله بر جدید بودن این نظریه تصریح نموده است. این نظریه در سایر آثار علامه ره از جمله: رسالۀ الانسان فی الدنیا (1361 ق)، حاشیۀ الکفایۀ (1368 ق) و مقالۀ ششم کتاب اصول فلسفه و روش رئالیسم (1373 ق)، تفسیر البیان، تفسیر المیزان (1375 - 1392 ق)، بدایۀ الحکمۀ (1390 ق)، نهایۀ الحکمۀ (1395 ق) مطرح شده است...
📎ادامه خبر:
https://www.irip.ac.ir/fa/news/722
🆔https://eitaa.com/hekmatfalsafe
🖋انجمن معرفتشناسی حوزه علمیه قم برگزار میکند:
#کرسی_علمی_ترویجی
با موضوع : بررسی راهحل مستقیم به چالش معرفتشناختی "دیگر ساختار ذهنی"
🔰 ارائهدهنده : دکتر حسن عبدی
عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم (ع)
🔰ناقد : حجت الاسلام دکتر مهدی عبدالهی
دانشیار موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران
🔰 دبیر : حجت الاسلام دکتر یارعلی کرد فیروزجایی
استاد دانشگاه باقرالعلوم (ع)
⏰ زمان: سهشنبه ۱۵ اسفند ساعت ۱۸:۳۰
👨💻لینک حضور مجازی:
meet.google.com/her-kdkb-cxt
درصورت خطا کد her-kdkb-cxt داخل میت به صورت دستی وارد کنید
📌مکان : بلوار جمهوری ۲ فرعی اول سمت چپ، ساختمان انجمنهای علمی حوزه
●➼┅═❧═┅┅───┄
✍️ مهدی عبداللهی
🆔 @MAbdullahi
📜 حلقه پژوهشی حکمت عملی و علومانسانی دانشگاه امام صادق علیه السلام با همکاری انجمن علمی دانشجویی الهیات برگزار می کند:
💠 ریشه های علومانسانی در حکمت عملی 💠 (فصل اول)
👤 دکتر امیری تهرانی زاده
«نسبت علوم انسانی و اجتماعی کاربردی با حکمت عملی»
👤 دکتر موحد ابطحی
«زمینه های پیدایش علومانسانی جدید»
👤 حجة الاسلام دکتر عبداللهی
«فلسفه علوم انسانی با تاکید بر مبانی معرفت شناختی»
👤 دکتر شفیعی
«ابعاد اخلاقی سیاست خوشبختی؛ موازنه بهروزی فردی و خیر عمومی»
🕰 پنجشنبه ۱۷ اسفند ۱۴۰۲
ساعت 10-12
🌐 پیوند شرکت:
https://vc.isu.ac.ir/ch/hekmateamali_oe
(یا اسکن کد QR ارائه شده در پوستر)
اعطای گواهی رسمی 🔖
🔹شرکت برای عموم آزاد است
📌 پشتیبانی، هماهنگی و اطلاعات بیشتر:
09199048168 (تلگرام و ایتا)
_________________________________________
🆔 حلقه پژوهشی حکمت عملی و علوم انسانی
https://t.me/hekmateamali_oe
https://eitaa.com/hekmateamali_oe
https://www.aparat.com/hekmateamali_oe
●➼┅═❧═┅┅───┄
✍️ مهدی عبداللهی
🆔 @MAbdullahi
💢گزارشی از نشست علمی «مشاوره فلسفی و فلسفه اسلامی (امکانسنجی و ظرفیتشناسی)»
✍️به گزارش روابط عمومی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، این نشست با اهتمام گروه پژوهشی «فلسفه اسلامی» مؤسسه، در بعدازظهر روز یکشنبه ۱۳ اسفندماه 1402، با استقبال خوب علاقهمندان، بهصورت حضوری و مجازی، برگزار شد.
🔶سخنرانان این نشست محمدحسن یعقوبیان، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید مطهری (ره) و هادی وکیلی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، بوده و دبیری آن هم بر عهده محمدجعفر جامهبزرگی، عضو هیئت علمی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران بود. در ادامه گزارشی از این نشست از نظر میگذرد:
🔸یعقوبیان در ابتدای این نشست مروری گذرا بر تاریخچه اصطلاح «مشاوره فلسفی» داشته و توضیح داد: اصطلاح مشاوره فلسفی از سال ۱۹۷۸ عنوان و درباره آن نوشتههایی هم منتشر شد. این اصطلاح ابتدا در اروپا و سپس در آمریکا مطرح شد. در کنار کشورهای غربی، در شرق و به خصوص هند هم درباره این مفهوم کارهایی صورت گرفته و در کشور ما هم یکسری کتاب با این مضمون ترجمه و چاپ شده است و پایاننامههای مختلفی نیز در دانشگاهها به این مضمون پرداختهاند.
📎ادامه خبر:
https://www.irip.ac.ir/fa/news/723
🆔https://eitaa.com/hekmatfalsafe
💢بازدید رئیس گروه ارزیابی مؤسسات پژوهشی و رئیس گروه هوشمندسازی مرکز نظارت ارزیابی و تضمین کیفیت عتف از مؤسسه
✍️به گزارش روابط عمومی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، خانم دکتر میرزاپور، رئیس گروه ارزیابی مؤسسات پژوهشی، و خانم مهندس ربیعنیا، رئیس گروه هوشمندسازی نظارت و ارزیابی وزارت عتف، بهمنظور بحث و تبادل نظر درباره برنامههای راهبردی مؤسسه و توسعه و بهبود فرایندها و خدمات در بستر سامانه آموزش عالی (ساعا) ـ HES ـ و تمهیدات لازم جهت استقرار چرخه بهرهوری در مؤسسه، در تاریخ 14 اسفند 1402، در مؤسسه حضور یافتند.
🔶خانم دکتر میرزاپور و خانم مهندس ربیعنیا در ضمن بازدید از مؤسسه، در جلسهای مشترک با حضور حجتالاسلام و المسلمین دکتر سیداحمد غفاری، معاون پژوهشی و تحصیلات تکمیلی، دکتر اسماعیل رادپور، مدیر امور پژوهشی، دکتر حسین جلیلیان، مدیر نظارت و ارزیابی، آقای سیدعلی حسینی، مدیر امور اداری، و خانم سارا رحیمی، آقای محمد فرعی، و آقای حسین آقاجان، از کارشناسان مؤسسه، حضور بهم رساندند.
🔸در این جلسه در خصوص راهکارهای پیادهسازی فرایندهای تدوین شیوهنامههای لازم اجرایی پژوهشی در خصوص پیشبینی سازوکارهای ارتقاء کیفیت اجرای طرحهای پژوهشی و تدوین و تکمیل فرایندهای لازم برای کلیه مراحل نحوه انتشار نتایج و دستاوردهای علمی پژوهشی مؤسسه و همافزایی و همفکری در زمینه تکمیل برنامههای راهبردی مؤسسه و رفع برخی ایرادات و سوالات درباره سامانه ساعا و تکمیل پایش اطلاعات پژوهشی مؤسسه و ...
📎ادامه خبر:
https://www.irip.ac.ir/fa/news/724
🆔https://eitaa.com/hekmatfalsafe
💢همراهی دکتر عسکر دیرباز، رئیس مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، با آقای دکتر محمدعلی زلفیگل، وزیر محترم علوم، تحقیقات، و فناوری، در آئین کاشت نمادین نهال سرو
✅گزارش تصویری
🆔https://eitaa.com/hekmatfalsafe