تحولات #یمن، ۲۶ خرداد ۱۴۰۰
۱- مأرب:
- تداوم درگیریهای پراکنده انصارالله و نیروهای ائتلاف سعودی در جبهه شرق صرواح و مدغل.
- رسانههای تابع ائتلاف سعودی از اصابت یک فروند موشک انصارالله به منطقه سوم نظامی در شهر مأرب خبر دادند.
۲- حملات هوایی ائتلاف سعودی:
جنگندههای ائتلاف سعودی طی ۴۸ ساعت گذشته ۱۴ بار مدیریت صرواح و ۲ بار مدیریت مدغل در استان مأرب، ۶ بار مدیریت حرض در استان الحجه، ۶ بار مناطق الظهره و الخنجر در استان الجوف و یک بار مدیریت کتاف در استان صعده را بمباران کردهاند.
۳- الحدیده:
نیروهای ائتلاف سعودی طی ۴۸ ساعت گذشته ۱۹۴ بار آتشبس را در این استان نقض کردهاند.
⭐️«اللهم عجل لولیک الفرج»⭐️
🇮🇷 @hemase_25
#یمن
حمله دوم موشکی انصارالله به مواضع ائتلاف سعودی در شهر مأرب
⭐️«اللهم عجل لولیک الفرج»⭐️
🇮🇷 @hemase_25
#افغانستان
حمله طالبان به شهرستان زنده جان در غرب شهر هرات.
⭐️«اللهم عجل لولیک الفرج»⭐️
🇮🇷 @hemase_25
#آفریقا #سومالی
انفجار تروریستی در پایتخت سومالی
🔸به گزارش پایگاه تحلیلی خبری تحولات جهان اسلام؛ بر اثر انفجار تروریستی در مقابل یک پایگاه نظامی در شهر موگادیشو پایتخت سومالی، دهها نفر جان باخته و زخمی شدند.
این حمله توسط یک عامل انتحاری در میان صف سربازان استخدامی پایگاه آموزشی ارتش به نام پایگاه "ژنرال داگابادان" واقع در جنوب موگادیشو انجام گرفت.
طبق آخرین آمار رسانههای محلی، ۴۰ نفر در این حمله جان باخته و بیش از ۵۰ نفر زخمی شدهاند.
گروه تروریستی الشباب مسئولیت این حمله را به عهده گرفته است.
سومالی از جمله کشورهای آفریقایی است که کشورهای خارجی به بهانهی مبارزه با تروریسم، پایگاههای نظامی زیادی در آن احداث کردهاند.
آمریکا نیز در سالهای گذشته بیش از ۷۰۰ نفر نظامی در سومالی مستقر کرده بود که این نیروها در تاریخ ۳ بهمن ۹۹ به دستور "دونالد ترامپ" رئیسجمهور پیشین آمریکا سومالی را ترک کردند.
با افزایش تهدیدات الشباب در سومالی، گفته میشود آمریکا مجددا قصد ارسال نظامیان خود به این کشور را دارد و این تصمیم در کنگره این کشور مطرح شده است.
⭐️«اللهم عجل لولیک الفرج»⭐️
🇮🇷 @hemase_25
💢 "حماه" مقصد تجهیزات نظامی جدید ارتش سوریه
🔻 منابع محلی در سوریه اعلام کردند نیروهای سوریه در سه روز گذشته، تجهیزات نظامی متشکل از گروهی از کارشناسان شلیک موشک های ضد زره را به استان حماه فرستادند.
🔻 مقصد این نیروها به شکل دقیق مشخص نشده است، اما برخی خبرها از استقرار آن ها در جبهه های سهل الغاب در حومه شمال غربی حماه و مناطق جبل الزاویه حکایت دارد که اخیرا صحنه حملات متقابل میان طرف های توافق کاهش تنش بوده است.
🔻 در همین ارتباط، نیروهای روسی اخیرا توپخانه های لیزری "کراسنوپل" را در اطراف منطقه "نبل" که تحت کنترل ارتش سوریه در حومه شمالی حلب است، مستقر کردند.
🔻 به نظر میرسد با توجه به نقض مکرر آتشبس در مناطق کاهش تنش از سوی تروریستهای مورد حمایت ترکیه، دمشق و مسکو تصمیماتی در خصوص یکسره کردن موضوع ادلب و مناطق باقیمانده تحت کنترل تروریستها اتخاذ کرده باشند.
#افغانستان
بر اثر حمله انتحاری طالبان به مقر فرماندهی پلیس در شهرستان دولت آباد در استان بلخ چندین ساختمان تخریب شده و تا این لحظه ۵ نفر جان باخته و زخمی شدهاند.
آمار تلفات در حال افزایش است.
⭐️«اللهم عجل لولیک الفرج»⭐️
🇮🇷 @hemase_25
#افغانستان
#پرسش_مخاطب: علت سقوط مناطق دولت افغانستان و ظهور دوباره طالبان چیست؟
🔸نکاتی در خصوص علل سقوط مناطق تحت کنترل دولت افغانستان و ظهور مجدد طالبان در افغانستان
🔹ابعاد این موضوع را میتوان در چند مورد دستهبندی و خلاصه کرد:
۱- با اعلام خروج نیروهای آمریکا و ناتو از افغانستان، بیم طالبان از واکنش و پاسخ نیروهای خارجی به حملاتشان کاهش یافته و طی روند آزمایشی طالبان که چند ماه به طول انجامید، سران این گروه به این نتیجه رسیدند که اظهارات آمریکاییها واقعیت دارد و اگر به نیروهای خارجی حمله و خسارتی وارد نشود به تحرکات طالبان کاری ندارند. بنابراین مسلحین طالبان بیشتر شهرهایی را هدف قرار میدهد که نیروهای خارجی در آن استقرار ندارند.
۲- طالبان در گذشته هم قدرت تصرف برخی از مناطق، شهرستانها و حتی استانها را داشتهاند، اما عدم توان تثبیت پیشرویها و واکنش نیروهای خارجی مانع از گسترش تحرکات آنها میشد. در واقع نیروهای امنیتی افغانستان توان مقابله نظامی با طالبان را ندارند و طالبان هم توان تثبیت و کنترل مناطق را ندارند.
۳- برخی از این شهرستانها گستردگی و موقعیت خاصی ندارند و به لحاظ مساحت، جمعیت، اهمیت و... در سطح پایینی قرار دارند. بنابراین تصرف آنها برای طالبان کار پیچیدهای نیست، چرا که نیروهای امنیتی در شهرهای کوچک امکانات و نیروی خاصی برای مقابله با آنها ندارند و در برابر حملات محدود طالبان هم تسلیم شده و یا عقب نشینی میکنند.
۴- ارتش و نیروهای دولتی در مواردی که طالبان بر شهرستان تحت کنترل آنها سیطره مییابد، ساختمان فرمانداری و پلیس را به دیگر شهرستانها منتقل میکنند و سقوط شهرستان را تکذیب میکنند. این حربه و تاکتیک دولت افغانستان است که بارها در جنگ افغانستان شاهد آن بودهایم.
۵- یکی از علل مهم سقوط شهرستانها را میتوان انتصاب پشتونها به فرماندهی پلیس و یا فرمانداری شهرستانها و استانها دانست. دولت اشرف غنی از بیم افزایش قدرت شیعیان و یا اقوام غیرپشتون، عموم مسئولیتها را بین فرماندهان و سیاستمداران پشتون تقسیم میکند. این امر علاوه بر نارضایتی اقوام دیگر منجر به سهولت پیشروی طالبان شده است.
قومیت مشترک پشتونها با اکثر نیروهای طالبان عموما منجر به عدم مقاومت آنها در برابر طالبان و رفتار ملایم این گروه با آنها میشود. قومگرایی را میتوان یکی از دو علت اصلی تداوم جنگ و تنش سیاسی در افغانستان دانست.
⭐️«اللهم عجل لولیک الفرج»⭐️
🇮🇷 @hemase_25
#افغانستان
#پرسش_مخاطب: علت سقوط مناطق دولت افغانستان و ظهور دوباره طالبان چیست؟
🔸نکاتی در خصوص علل سقوط مناطق تحت کنترل دولت افغانستان و ظهور مجدد طالبان در افغانستان
⭐️«اللهم عجل لولیک الفرج»⭐️
🇮🇷 @hemase_25