هدایت شده از اقتصاد کاربردی - رضا غلامی
فکاهیات اقتصاد ایران
به بازارگردان دستور و تسهیلات خرید سهام میدهند
شرکتها مجوز مییابند سهام خودشان را بخرند
به مردم تسهیلات خرید سهام میدهند
به صندوق توسعه ملی دستور خرید سهام میدهند
هیچ کدام اقتصاد دستوری نیست
ولی اگر بگوییم قیمت فولاد و سیمان را مدیریت کنید تا تأمین نیازهای ضروری مردم مثل مسکن و توسعه زیربناهای کشور مختل نشود، سخنی غیرعلمی در چارچوب اقتصاد دستوری و خلاف تمامی اصول حاکم بر اخلاق و توسعه است. #بورس
https://eitaa.com/DrRezaGholami
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
راه حلّ واقعی این است که یک ملت خودش باشد؛ با مغزِ خودش فکر کند؛ با چشمِ خودش ببیند؛ با اراده خودش انتخاب کند؛ آنچه را هم انتخاب میکند، چیزی باشد که برایش مفید است. ما باید با حفظ تمدّنمان، با دست و بازوی خود کار کنیم و فقط ترجمه، کارِ منحصر ما نباشد. بعضی افراد، حتّی فکر را هم ترجمه شده قبول میکنند؛ حاضر نیستند آن را با معیارها بسنجند؛ میگویند چون فلان روانشناس یا فلان جامعهشناس یا فلان اقتصاددان اینطور گفته و این فرمول را داده، دیگر بروبرگرد ندارد. اگر کسی برخلاف او حرف زد، مثل اینکه کفر گفته است! چهار صباح دیگر آنها از حرف خودشان بر میگردند و حرف دیگری میزنند؛ باز این آقا همان حرف دوم آنها را بدون تحلیل قبول میکند! برای یک کشور، این بدبختی است. راه حلّ واقعی این است که یک ملت با دست خود، کار کند؛ برای خود، کار کند؛ با فکر و مغزِ خود بیندیشد و اجتهاد کند و با ابتکار خود پیش برود؛ ضمن اینکه از همه تجارب هم استفاده کند| رهبر حکیم انقلاب اسلامی
@syjebraily
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
ما بر تحریمهای اقتصادی آمریکا پیروز شدهایم. انشاءالله بر تفکر آمریکایی در اقتصاد هم پیروز خواهیم شد.
اقتصاد انرژی/همت قلی زاده
ما بر تحریمهای اقتصادی آمریکا پیروز شدهایم. انشاءالله بر تفکر آمریکایی در اقتصاد هم پیروز خواهیم
با سلام و احترام، اراده ای نمی بینم. اغلب پی زد و بند و کسب میز و حفظ موقعیت هستند. این چیزی نیست که حاصل بدبینی و ناامیدی باشد واقعیتِ چیزی است که با دو چشمانم می بینم. آنچه که در سایه جهاد تبیین و تلاش مبتنی بر اندیشه داخلی نوشته ام چیزی جز هزینه نداشته است و دست ما را از نوشتن می بُرد و از اندیشه کردن باز می دارد، ظاهرا اندیشه ی وابسته و سرسپرده و پذیرش چشم و گوش بسته طرفداران جدی دارد.
با احترام
همت قلی زاده
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
با مدل قیمتگذاری جهانی انرژی، اگر نفت با بنزین خارج از کشور تهاتر شود منافع ملی بیشتر تأمین می شود. یعنی در مدل کژکارکرد یارانه پنهان انرژی، اقتصاد ایران در شرایط وابستگی قرار می گیرد. مزیتی که می توانست اهرم اقتصاد کشور شود علیه اقتصاد کشور کار می کند،
ببینید...
@hemmatgholizadeh
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
وقتی هزینههای نیروی انسانی را جهانی/دلاری کرده اما دستمزدش را بومی/ریالی نگه داشتهایم، یعنی سیاست اعمالیمان ما کوچ دادن اجباری نیروی انسانی است؛ شعار اعلامیمان هرچه میخواهد باشد.
#نه_به_نئولیبرالیسم
اقتصاد، طراحی یک کارخانه نیست که ابتدا آن را برای هدفی معین راه بیندازی و همه جوانب آن از قبل تعریف شده باشد. مکاتب اقتصادی را تاریخ نگاران اقتصادی رقم زده اند. این نبوده که فردی از قبل بگوید من فلانیسم! هستم و در آن خط حرکت کند. او نوشته و رفته و در نمودار زمان افکار او را نامگذاری(دسته بندی) کرده اند.
@hemmatgholizadeh
بزرگان کشور...
در آمریکا «قانون جلوگیری از افزایش استثمارگرانه قیمت بنزین» را تصویب کرده بودند وحالا «قانون قیمتهای پایین تر دارو»...
می گوید دلالان دارویی مخالف بودند اما مردم برنده شدند!
باور کنید عده ای سرتان عمدا/سهوا کلاه گذاشته اند و کشور را به گروگان الیگارشها درآورده اند.
لعنت به شما آمریکاییهای کمونیست...
دائما برای مدیریت قیمتها، قانون تصویب می کنید، مگر با قانون می شود قیمتها را کنترل کرد؟ تعدادی از این بازارشناس های پرمدعای ایرانی را سریعا به آمریکا صادر کنید تا دولت را کوچک کنند که فقط تصدی گری کند، قیمتها را جهانی کنند، دلار را ارزان کنند و...!!!
دولت یک پتروشیمی ندارد، دولت یک داروسازی هم ندارد، بیش از ۸۰ درصد پالایشگاهها و نیروگاهها هم متعلق به بخش غیردولتی هستند، شرکت ملی نفت هم با روش خاص قیمتگذاری به تصرف پالایشگاهها درآمده و عملا ملی نیست!
اقتصاد کشور را پس بگیرید نه با تملک، بلکه با قانونگذاری صحیح و نظارت بر آنها
@hemmatgholizadeh
من تا الان نه گفته ام انرژی ارزان است نه گفته ام گران است، هسته اصلی مباحث بنده معطوف به مکانیسم قیمتگذاری است. من از آسیبهای مختلف سیستم قیمتگذاری جهانی انرژی در داخل کشور صحبت کرده ام. هرگز از تثبیت قیمت حرفی نزده ام. مسأله این است که منتقدین متوجه مفهوم تحلیل بنده نشده اند.
من درباره یک فلسفه خراب فکری حرف می زنم!
@hemmatgholizadeh
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
اوج وقاحت نئولیبرالها در اینجاست که دستگاههای تبلیغاتیشان مردمی را که با تمام وجود نتیجه پیاده شدن تفکر آنها را میبینند و درک و لمس میکنند، از پیاده شدن تفکرات ما میترسانند!
سود خالص پالایشگاه اصفهان در سال ۱۴۰۱ به ۳۶/۲ همت جهش یافت!
این رقم در سال ۱۴۰۰ درحدود ۱۶/۶ همت و در سال ۱۳۹۸ به میزان ۲/۸ همت بوده است. اتفاق خاصی در مقادیر نیفتاده است، فرآورده های ویژه اش را زیاد کرده است.
سکوت می کنم چون قبلا هشدار داده بودم!
سود ناشی از تغییر نرخ ارز عین نان آغشته به خون است.
سودخالص پالایشگاه اراک هم از عدد ۱۸/۲ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰ به عدد ۳۴ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۱ جهش یافته است.
سود بد نیست، اما منشاء سود مهمتر از عدد سود است.سود اگر ناشی از رشد مقادیر عملیات باشد خوب است اما اگر این سودهای عجیب صرفا ناشی از تغییرات نرخ ارز باشد حتما غلط است.
سود خالص پالایشگاه تهران در سال ۱۴۰۰ به مبلغ ۱۵/۴ همت بوده که در سال ۱۴۰۱ به عدد ۲۹/۹ همت جهش یافته است. آنهایی که ادعا می کنند این اسپرد است و یا هنوز پالایشگاه حق العمل و... است، اشتباه می کنند. آنها بگویند قیمت ۵ فرآورده اصلی که برای مردم تغییری نکرده، پس ماجرای این سودهای عجیب چیست؟!
@hemmatgholizadeh
نحوه قمتگذاری-پالایشگاه شیراز.JPG
126.6K
نحوه قیمتگذاری مواد اولیه و محصولات پالایشگاها چگونه است؟ توضیحات حسابرس پالایشگاه شیراز در صورت مالی سال 1401 این شرکت را با دقت مطالعه کنید.
@hemmatgholizadeh