این گفتگوها 👆 در گروه تلگرامی که همه آنها کارمندان سازمان برنامه و بودجه کشور هستند، توسط بنده ارایه شده است.
دیوان محاسبات به دولت نامه زده که عملکرد #یارانه_پنهان را گزارش کنید!
شما گفتید جدول ۲۲-۴ با عنوان یارانه پنهان فقط یک جدول بی اثر است ولی من آنرا #فاکتوری_علیه_معیشت و #شمشیر_بالای_سر سفره مردم توصیف کردم.
آن جدول سیاه بی اثر نخواهدبود، #میدان_مین علیه #اقتصادایران عمل خواهدکرد.
@hemmatgholizadeh
حدود هشت ماه پیش رفته بودیم پیش آقای لاریجانی،
پانزده دقیقه چکیده ای از مفهوم جهانی سازی قیمتها، دلاری فروشی منابع ملی و طبیعی و مفهوم و آثار یارانه پنهان انرژی جعلی را برای ایشان توضیح دادم،
در رد استدلال من جواب دادند:
آقای قلی زاده اینها موضوعات حل شده است و نیازی به بحث نیست!
آ.احمدی نژاد مصوبه فروش مرزی فرآورده های نفتی را صادر کرد که مغایر با منافع ملی بود و عده خاصی از آن سود می بردند، در کارگروه فروش مرزی فرآوردههای نفتی جلوی این مصوبه ایستادم و آ.رحمانی فضلی یک نامه مفصل تندی علیه من به آقای نوبخت زد و با زدن چند برچسب غیرواقعی درخواست کرده بود با من برخورد شدید کنند. سالها بعد خود آ.زنگنه هم گفت آن مصوبه به کشور و بازار فرآوردههای نفتی ایران صدمه جدی زده است.
آقای جباری مانند سیمپسون ها شش ماه پیش یک توییت پیشگویانه نوشتم و هنوز هم در دسترس است، نوشتم:
ظاهراً تقدیر اینگونه است که اقتصاد مفلوک ایران را آذری ها نجات خواهند داد.
این قوم(استثنائات رو کنار بگذارید) یک ویژگی برجسته نسبت به اقوام دیگر دارند، و آن هم این که سیاست بلد نیستند، زبان قلب و دهانشان یکی است، و به اصطلاح به آنها آدمهای ساده می گویند.
خدایی ناکرده از این مطلب قوم گرایی برداشت نشود ولی واقعیت رو اگر ببینیم در نظام اداری کشور با افراد بشدت عجیبی روبرو هستیم، با شما سر سفره نان و نمک می خورد، تعریفت را می کند، دو ساعت بعدش می بینی به خاطر چندر غاز اضافه کار چنان زیرآبی ازت زده که برق از کله آدم می پرد. آنها هم رشد می کنند و همه این گند اقتصادی را بار آورده اند، جرات بیان یک کلمه از حقیقت را نزد مافوق ندارند، پشت میزشان و در خفا غرولند می کنند، در جلسات تابع کسینوسی حرکات لبان رییس را برآورد می کند و هر چه که رییس می گوید با تکان دادن سر هر آنچه به غلط و یا درست را تایید می کنند. سخن در این باب بسیار است و شاید هم به نژاد و قوم و جغرافیا ربطی نداشته باشد ولی برگردیم ببینیم اینچنین است یا نه!
یک مدیری داشتم که لیسانس زمین شناسی و مسئولیتش در حوزه انرژی بود. می گفت من به قلی زاده می گویم برود در صدا و سیما بگوید قیمت جهانی خوب است او می رود می گوید قیمت جهانی غلط است!
او ۸ سال مرا بیکار و تنزل درجه داد و اغلب دریافتی مرا بعضاً تا سطح صفر ریال کاهش داد!
از او به خدا شکایت بردم.
اگر #یارانه_پنهان_انرژی را علمی می دانید، #مالیات_پنهان_دستمزد را هم باید علمی بدانید!
قرار بر این نیست کلاهبرداری کنیم و گرنه ظلم است.
من درباره وضعیت شرکت ملی نفت و گاز و کیفیت پایین بودجه آنها با آقایان نوبخت و میرکاظمی و منظور صحبت کرده ام.
هر سه بزرگوار در تائید عرایض بنده گفتند بله حق با شماست:
«شرکتهای نفت و گاز تاریکخانه کشور هستند.»
خوب عزیزان...
چرا چراغ نتاباندید؟!
پ.ن:(صحبتها در جمع مطرح شده است)
یکی از نهادهایی که باید بررسی شود،صندوق ملی مسکن است، قرار بود براساس مأموریتهای مصرح در قانون جهش تولید مسکن حرکت کند،بودجه این صندوق را اولین بار من با رقم ۱۲۵ همت تنظیم کردم.بخاطر حضور در برنامه شیوه شبکه ۴ از آنجا دیپورت شدم و حق و حقوقم هم را بعد از شش ماه ناقص دادند!
دوستان لطف کنند که این توییت را به عنوان سوت زنی به دست سازمان بازرسی کل کشور برسانند تا بررسی کنند آیا صندوق ملی مسکن در چارچوب قانون جهش تولید مسکن (که یک قانون خوبی است) حرکت کرده یا نه با بودجه ۱۲۵ همت به حیات خلوت تبدیل شده است؟ هنوز صورت مالی اش را منتشر نکرده است!
یکسال پیش مشاور آقای نیکزاد نایب رئیس مجلس تماس گرفتند که وی خواسته ارایه ای درباره یارانه پنهان انجام دهید، رفتم و برای او ارایه کردم و قبول نکردند بعد از مدتی مشاور به من زنگ زد و گفت من و آ.نیکزد پیش آ.فلاحتیان هستیم، توییت شما مبنی بر گران فروشی نفت درست نیست من هم گفتم گوشی را بزارید روی بلندگو، بعد از احوالپرسی گفتم صورت مالی شرکت ملی نفت را بیاورید، ماشین حساب هم بیاورید، روش محاسبه را و اینکه کدام اعداد را جمع و تفریق کند، گفتم و پرسیدم عدد چند شد؟ گفت همان عددی شد که توییت زدی!
گفتم به عزیزان نفتی بفرمایید این اسناد را با دقت مطالعه نمایند.
سلام عزیزان
امروز ساعت پنج یعنی ده دقیقه دیگه کلاب گذاشتم با موضوع:
نظام بودجه ریزی ایران و آینده اقتصاد ایران
ما بابت واردات بنزین دلاری پرداخت نمی کنیم، ظواهر نشان می دهد به رئیس جمهور اطلاعات نادرست ارایه می کنند.
رئیس جمهور باید مراقب این اطلاعات نادرست باشد!
@hemmatgholizadeh
آخه ساعت کار از ۶ تا ۱۰ صبح؟!
تعطیل می کردید سنگین تر و درست تر بود،عده زیادی می رفتن خانه پدری و یا سایر مکانهای خنک تر و بهتر کمک می شد.
سیستم قیمتگذاری جهانی در حال نابودی ماست.
آقای رجبی مشهدی در توانیر را #عزل کنید. اطلاعات نادرست و مقایسه های غلط او جامعه را آزار می دهد. چندسال است بجای انجام وظایف صحیح دائما ملت را متهم به بیش مصرفی می کند. مقایسه مصرف کولر با میزان #مصرف_برق برخی کشورها جور به مردم است. قرار بود وزارت نیرو کولرها را اصلاح کند چه شد؟
ایران یکی از کشورهایی است که مصرف برق آن خیلی پایین است. چرا وزارت نیرو به وظایف خود در قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی و قانون رفع موانع صنعت برق عمل نمی کند؟
جز #عدالت و #انصاف تلاش خواهم کرد کار دیگری نکنم.
آقای رئیس جمهور مفهوم #یارانه_پنهان_انرژی جعل شده و اسم حقیقی اش #جهانی_سازی_قیمت و #دلاریزه شدن معیشت مردم است و حسابرسان از آن در اسناد مالی به عنوان #قیمتگذاری_منصفانه یاد می کنند که عین ظلم است!
برای شما عجیب است بدانید #دولت اگر #بنزین از خارج کشور وارد کند برایش ارزانتر تمام می شود تا از #پالایشگاه داخلی بخرد و تازه بنزین باکیفیت تر می تواند وارد کند.این حاصل معادله #یارانه_پنهان_انرژی_جعلی است. روابط مالی نفت را مطالعه کنید تاببینید #دولت_ملت با هم چه آسیبی می بینند!
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
✨بنزین؛ اولین سوژه اولین عملیات فریب کارشناسان روی ذهن دکتر پزشکیان
آقای دکتر پزشکیان رئیسجمهور منتخب گفتهاند: «ما در کشور ناترازی انرژی داریم و در حال حاضر برای خرید بنزین، ۸ میلیارد دلار پول میدهیم؛ یعنی بنزین را مثلاً حدوداً ۳۰ یا ۴۰ هزار تومان میخریم، بعد ۱۵۰۰ تومان میفروشیم! خب تا کجا میتوانیم این کار را بکنیم؟»
آنچه از این اظهارات برداشت میشود این است که در طول مدتی که دکتر پزشکیان در ساختمان قرمز ریاستجمهوری مستقر شدهاند، در معرض یک عملیات روانی سنگین قرار گرفتهاند تا به گرانسازی بنزین رضایت دهند.
اما واقعیت چیست؟ آیا این ادعا که دولت بابت خرید بنزین ۸ میلیارد دلار پول میدهد، صحیح است؟ آیا واقعا دولت بنزین را ۳۰ یا ۴۰ هزار تومان میخرد و ۱۵۰۰ تومان میفروشد؟
پاسخ، خیر است! من از آقای پزشکیان خواهش میکنم در برابر هر ادعایی از این جنس، سوالات اساسی و راهبردی بپرسند. سوال کنند که این ۸ میلیارد دلار ادعایی دقیقا از چه منبعی تامین شده و از چه مسیری به چه کسی پرداخت شده است؟
واقعیت این است که دولت حتی یک دلار بابت خرید بنزین پرداخت نکرده است.
بر اساس گزارش کارشناسان و به استناد مستندات موجود، خدمت رئیس جمهور منتخب عارضم که از سال ۱۳۸۶ تا امروز، دولت جمهوری اسلامی نفت خام را با تخفیف ۵ درصد نسبت به قیمت فوب خلیج فارس، به پالایشگاههای داخلی میدهد. اما پالایشگاهها بابت نفت پولی به دولت پرداخت نمیکنند. پالایشگاهها بنزین و ۴ فرآورده اصلی دیگر (گازوئیل، نفت سفید، مازوت و گاز مایع) را به قیمت فوب خلیج فارس با نفت دریافتی از دولت، تهاتر میکنند. به عبارت سادهتر، دولت نفت میدهد، ۵ فرآورده از جمله بنزین میگیرد، بدون اینکه ریالی رد و بدل شود. اما نکته اینجاست که پالایشگاهها علاوه بر ۵ فرآورده اصلی، بیش از ۴۰ فرآورده دیگر نیز از نفت استحصال میکنند(معادل حدودا ۴۰۰ هزار بشکه نفت خام در روز) و به قیمت فوب به داخل کشور میفروشند.
دقت بفرمایید! نفت را با ۵ درصد تخفیف فوب میگیرند، اما بدون تخفیف نسبت به فوب ۵ فرآورده به دولت تحویل میدهند. ۵ درصد تخفیف از یک سو، و ارزش بیشتر ۵ فرآورده نسبت به نفت خام از سوی دیگر، باعث شده دولت با وجود فروش روزانه ۲.۲ میلیون بشکه نفت به پالایشگاههای داخلی، بیش از ۲ میلیارد دلار به این پالایشگاهها بدهکار شود!
اما آنچه جدیدا اتفاق افتاده، این است که وزیر نفت آقای روحانی معتقد بود پالایشگاهسازی کثافتکاری است و پالایشگاههای کشور را توسعه نداد. با توجه به افزوده شدن سالانه بیش از یک میلیون دستگاه خودرو به ناوگان کشور، تقاضای بنزین بیش از عرضه بنزین رشد کرد.
اینک به دلیل عدم توسعه کافی ظرفیت پالایشی کشور، دولت همان رابطه تهاتری را که با پالایشگاههای داخلی داشت، با پالایشگاههای خارجی برقرار کرده است. یعنی به پالایشگاههای خارجی نفت خام میدهد(بدون تخفیف ۵ درصد فوب) و بنزین (باکیفیتتر!) با قیمت فوب تحویل میگیرد. یعنی معالاسف بر اساس تفکر یارانه پنهان، توجیه اقتصادی واردات بنزین برای دولت بیش از خرید بنزین از پالایشگاههای داخلی است!
یک نکته جالب دیگر، تغییر ترکیب تولید پالایشگاههاست. گفتیم که پالایشگاهها فرآوردههای نفتی را به قیمت فوب به داخل میفروشند. بنابراین، هرچه بنزین کمتری تولید کرده و فرآورده ویژه بیشتری تولید کنند، سود بیشتری میبرند. بر اساس گزارشهای رسمی، سهم فرآوردههای ویژه از کل تولید، از یک درصد در سال ۸۶ به حدود ۲۰ درصد در سال ۱۴۰۲ افزایش یافته است. یعنی پالایشگاهها بجای تولید بنزین و عرضه آن به شکل تهاتری با دولت و درگیر شدن با روابط مالی ناشی از هدفمندسازی یارانهها، ترجیح میدهند محصولات دیگری تولید کرده و به نرخ جهانی به مردم بفروشند. به عبارت سادهتر، اگر سهم بنزین از تولیدات پالایشگاهها، مانند دوره پیش از ۱۳۸۶ بود، شاید امروز کمبود بنزین نداشتیم!
دفت بفرمائید که این مطلب نیز مبتنی بر نظرات کارشناسی است. اما کارشناسان متنوعاند و متفاوت میاندیشند. ما هستیم که باید تشخیص دهیم کدام نظر کارشناسی، در جهت منافع ملی است.
راهکار روشن است: اولا سیاست غلط جهانیسازی قیمتها و حاکم کردن دلار آمریکا در خاک ایران باید کنار گذاشته شود. ثانیا، انفال متعلق به دولت اسلامی است. بنگاههایی نظیر پالایشگاهها و پتروشیمیها و شرکتهای بازرگانی نفتی و... صرفا باید حقالعمل ارائه خدمات خود را دریافت نمایند، نه اینکه مالک انفال فرآوری شده شوند.
@syjebraily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
◼️تفکر سیاه یارانه پنهان با زندگی شما سر و کار دارد!
◾ماجرای جدول ۲۲-۴ قانون بودجه سال۱۴۰۳ چیست؟
▪️ما با گران سازی خوشبخت نخواهیم شد.
@hemmatgholizadeh
سلام - شما باید امروز در 22:00 GMT+03:30 برای " چالشهای واقعی اقتصاد ایران کدامند؟ راهکار چیست؟ " به ما بپیوندید. https://www.clubhouse.com/invite/dXNcg1QejolON7j5evaK57KlbQO4Fj0DoGk:-cfUGApuLm3QWI_1gULFGNW1idHRB3jODN28zXJD2NE
یکی از نکاتی که برخی از دوستان به من می گویند اینست فن بیانم را تقویت کنم، اگرچه بنده هم حتما مانند هرکس دیگری به دلیل اینکه فارسی زبان مادری ام نبوده، ضعف دارم، منتهی نکته اصلی اینست که اگر موضوع یارانه پنهان انرژی جعلی را بصورت علمی پیش نمیبردم احتمالا هرگز تا اینجا نمیرسیدیم!
بگذاریم صدای جدید شنیده شود، بگذاریم رایحه خوش نسیم خنک نظام تدبیر به مشام مردم برسد، بگذاریم فرزندان شایسته مردم، دین خود را به مردم کشورشان ادا کنند، بگذاریم اندیشه ها شکوفا شود، ایده ها را با آغوش باز بپذیریم، قلب هایمان را برای شنیدن تندترین نقدها بزرگ کنیم...
فردا را باید ساخت.
ما باید بدانیم چکار کرده ایم، فرق است بین عمل و شعار،
انقلابی بودن به انقلابی گفتن نیست، مرا بعد از بازگشت از مأموریت کوتاه مدتم به خانه ام حتی اجازه ندادند به عنوان کارمند معمولی در دفتر اقتصادکلان مشغول به کار شوم.
طرح و افشای یارانه پنهان جعلی تبعات سنگینی برایم داشته است.
صحبت از انقلابی بودن تا عمل در انقلابی ماندن، صحبت از عدالت تا عادل بودن، صحبت از خادم بودن تا تصویر واقعی پشت میزهای قدرت...
شکاف زشت بین ادعا و عمل که همانا ریاکاری است، پدر #ما_مردم را درآورده است و #ما_خسته_ایم از زخمهای بسیار،
ما از باندهای فساد و ضد مردم در ادارات خیلی خسته ایم!
نهاد دولت، دکان کسی نیست.