پيوست شماره سه : بودجه شركتهاي دولتي، بانكها و مؤسسات انتفاعي وابسته به دولت به انضمام برنامه و فعاليت .pdf
2.55M
پیوست ۳ : بودجه شرکتهای دولتی لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور
@hemmatgholizadeh
شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی روزانه یک فایل با عنوان بولتن خبری را در سایت خود بارگذاری می کند که بیشتر به جمع آوری اخبار مربوط به این شرکت در رسانه های کشور می پردازد.
این تصویر مربوط به خبر کشف قاچاق سوخت در میرجاوه است نکته ای که جالب است حجم سوخت قاچاق کشف شده است. هنگ مرزی میرجاوه ۸۶۷ لیتر گازوئیل( حدود ۵/۵ بشکه) و ۳۰ لیتر بنزین !! قاچاقی را در بازرسی از یک دستگاه خودروی تویوتا کشف کرده است.
نتیجه ای که از این خبر می توان گرفت اینست که قاچاق هنگفت سوخت فقط یک توهم است این ادعا همیشه توسط عده ای در فضای مجازی به غلط منتشر می شود و هیچوقت شرکتهای نفتی و دستگاههای قانونی متولی مبارزه با قاچاق آنرا تایید نکرده اند هر چند برخی افراد اقتصادخوانده از ۱۲ هزارکیلومتر آنطرف تر ادعا می کنند با رگرسیون توانسته اند قاچاق هنگفت سوخت را ثابت کنند!! ادعایی که هر چند، گاهی در اخبار و همچنین توسط برخی مدیران نفتی به آن استناد می شود ولی در مجموع حیله ای برای به دام انداختن مردم در تله قیمتی است.
@hemmatgholizadeh
شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی قیمت داخلی و فوب خلیج فارس را در سایت خود گزارش می کند. این شرکت در سایت خود دو نرخ متفاوت برای دلار ارائه کرده است. همانطور که ملاحظه می کنید قیمت بالایی با فونت قرمز را با عنوان نرخ نیما دلار آمریکا با عدد ۲۸۳۷۱۸/۶ ریال معرفی کرده است اما شما اطلاعی دارید نرخ دوم در پایین صفحه با عنوان نرخ دلار آمریکا که با عدد ۳۰۵۵۴۶/۸ ریال مربوط به چه نرخ و کدام مرجع است؟
@hemmatgholizadeh
هدایت شده از حسین زمانی میقان
با بحران #آدرس_غلط و دروغهای بزرگ در بستر تصمیمسازی اقتصادی در کشور مواجه هستیم👌
تمامی آمارهای بینالمللی میزان مصرف انرژی ایرانیان را از میانگین جهانی کمتر میدانند اما مسئولین به واسطه آدرسهای غلط شیکاگوییهای اقتصاد تصور دیگری دارند!!!
هدف چیست؟ گرانسازی برای تخریب معیشت مردم ✋
#حسین_زمانی_میقان
@hzamanim
🌺إِنَّا أَعْطَيْنَاكَ الْكَوْثَرَ🌺
میلاد دخت نبی مکرم اسلام حضرت محمّد(ص)، امّ ابیها حضرت فاطمه(س) و روز مادر و روز زن را خدمت همه مسلمانان بخصوص زنان سرزمینم تبریک و تهنیت عرض می کنم. 🌹
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
1.14M
آیا خانه های ایرانی انرژی زیادی مصرف می کنند؟
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکترحمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
چامسکی تعبیر دقیقی درباره ژاپن دارد: منطقهای از جهان سوم که از استعمار گریخت و صنعتی شد. این کتاب ثابت میکند چین نیز از نئولیبرالیسم گریخت و صنعتی شد. در "دولت و بازار" نشان دادهام که نئولیبرالیسم چگونه بعنوان ابزار استعمار عمل میکند. پیشرفت با نه به نئولیبرالیسم آغاز میشود...
@syjebraily
همت قلی زاده:
افزایش دستمزد كارگران چگونه موجب گرانی در جامعه میشود؟
همچنین همت قلیزاده، كارشناس اقتصادی با اشاره به این كه نوعی نظام اقتصادی سیاسی در پس پرده تعیین حداقلهای حقوق و دستمزد نهفته است، گفت: نظام سرمایهداری پس از پیشبینی كه ماركس نسبت به شورش كارگری داشت، نظام تأمین اجتماعی و حداقل دستمزد را در نظر گرفت.
در دوران كرونا با روی كار آمدن بایدن حداقل دستمزد ساعتی در امریكا ۷ و نیم دلار بود و بلافاصله به ساعتی ۱۵ دلار افزایش یافت و باید پرسید این تغییرات چه نقشی در تورم دارد؟
وی ادامه داد: مدل قیمتگذاری برای نیروی انسانی همواره شكلی از پسا تورم داشته است. یعنی تورم اتفاق افتاده و سپس ما تصمیم گرفتهایم كه متناسب با تورم گذشته چه اتفاقی باید روی دهد؟!
قلیزاده با اشاره به اصل ۴۳ قانون اساسی گفت: برنامهریزی برای شغل و كار مردم باید بهگونهای باشد كه بر اساس ساعت و محتوا و فرم، هر فرد فرصت كافی برای خودسازی و معنوی هم داشته باشد.
وی همچنین تأكید كرد كه بر اساس قانون، افزایش حقوق میبایست متناسب با افزایش تورم باشد؛ ولی واقعیت روز جامعه نشان میدهد بسیاری مردان دوشغله یا چندشغله هستند و در مقایسه با سال ۵۸ قدرت خرید خانوار نصف شده است.
برنامه اقتصادی رادیو گفتگو
۱۴۰۱/۱۰/۱۱
@hemmatgholizadeh
مشکل سمت عرضه را به سمت تقاضا حواله ندهیم...
@hemmatgholizadeh
پیش بینی های ما یک به یک محقق می شود اما مروجین فکری رایج، ما را شماتت می کنند!
@hemmatgholizadeh
یارانه جعلی پنهان کشور را دچار دو بحران انرژی و تورم کرده است!
@hemmatgholizadeh
هدایت شده از کانال خبری رجانیوز
🔻مقایسه نئولیبرالها از جمله آقای صادق الحسینی در خصوص مصرف گاز ایران و روسیه گمراهکننده است
امید رامِز، فعال رسانه:
🔹۱.کل طول خط لوله گاز در ایران بیش از ۳۵۰ هزار کیلومتر است. در حالی که کل خط لوله روسیه ۱۷۶ هزار کیلومتر است. دقت کنید وسعت روسیه ۱۰ برابر وسعت ایران است.
پس در ایران «تعداد» افراد بیشتری به گاز دسترسی دارند و این الزاما به معنی مصرف زیاد هر یک آنها نیست.
(تا اینجا خدمترسانی جمهوری اسلامی و نگاه «توسعه عدالتمحور» در حوزه مصرف مواهب طبیعی اثبات میشود)
🔹۲. قریب به ۸۳٪ تولید برق ایران «گاز محور» است. در حالی که این نسبت در روسیه ۵۴٪ است.
🔹بنابراین مقایسه مصرف سرانه گاز در ایران و روسیه مثل بسیاری از مقایسههای دیگر نئولیبرالها بیهوده است و منتج به سیاست اثربخش نخواهد شد. زیرا نقش مهم "صنایع" را در افزایش مصرف سرانه نادیده میگیرند. اساسا مقایسه کشورها با شاخص «سرانه» جزء گمراهکنندهترین و ناکارآمدترین شاخصهاست و نحوه توزیع، موقعیت و شرایط هر کشور و... را نادیده میگیرد.
🔹این البته ناقض لزوم صرفهجویی مردم و گران کردن گاز ثروتمندان که استخر و جکوزی خود را با قیمت کم گرم نگه میدارند نیست. اما اینها، همهی مردم نیستند که اقتصادخواندهها نسخه «گرانسازی» را با نام «جهانیسازی» تجویز میکنند.
✅ @Rajanews
هدایت شده از مهدی عسگری 🇮🇷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▫️این کلیپ، بخشی از گفتگوی ویژهی خبری شبکه خبر با موضوع؛
“ویلاییسازی در نهضت ملی مسکن “ است،
با این سوال که آپارتمان به صرفه است یا خانه ویلایی؟
▫️همچنین مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی (دیگر مهمان برنامه) نیز ضمن تشریح موارد تاکید کرد؛
طبق مطالعات دفتر اقتصاد مسکن، هزینه ساخت و زیرساخت خانهی یکطبقه حیاطدار نسبت به ساخت آپارتمان، اقتصادی و بصرفهتر است.
___
▫️پیرو مطالبات مردم و انتقاداتی که به صدا و سیما درخصوص سانسور انتقادات مربوط به سبک احداث مسکن داشتیم؛
مدتی است که خوشبختانه فضای گفتگوی کارشناسی درباره این موضوع مهم در صداوسیما فراهم شده است که قابل تقدیر است.
مهدی عسگری🇮🇷
نماینده مردم شریف کرج، فردیس و اشتهارد
#مطالبه_عمومی
#شکستن_احتکار_زمین
#آپارتمان_مسکن_نیست
🔗 @MahdiAsgari133
بررسی لایجه بودجه ۱۴۰۲.pdf
1.48M
بررسی لایجه بودجه ۱۴۰۲/ مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی
@hemmatgholizadeh
اقتصاد انرژی/همت قلی زاده
بررسی لایجه بودجه ۱۴۰۲/ مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی @hemmatgholizadeh
برخی جداول و نمودارهای مهم گزارش مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی درباره لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور
@hemmatgholizadeh
🔴 لینک مصاحبه بنده با روزنامه قدس درباره ریشه مشکلات اقتصاد کشور:
https://www.qudsdaily.com/Newspaper/item/44229
✔️ خودتحریمی داخلی و الگوی اشتباه قیمت گذاری انرژی عامل خلق ۱۲۰۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی و نوسانات عجیب تورم و رکود تولید در ایران
@hemmatgholizadeh
⭕️ ریشه تورم ۱۵ سال گذشته به انرژی بر میگردد/ از سال ۸۶ قیمتهای کلیدی را تغییر دادیم و حالا به چه کنم چه کنم افتادهایم/ پالایشگاهها از سال۸۶، ۳۵ فراورده نفتی را با نرخ جهانی میفروشند
👤 همت قلی زاده، کارشناس اقتصاد انرژی:
🔹مهمترین منشأ تورم و کاهش ارزش پول ملی در حدود ۱۵ سال گذشته غولی به نام یارانه پنهان انرژی و شروع جهانیسازی قیمت انرژی در کشور از سال ۸۶ است
🔹از دیرباز در ایران تورمی ساختاری و سنتی بین ۱۵ تا ۲۵درصد وجود دارد که محصول ناکارآمدی، عدم استقلال بانک مرکزی و کیفیت پایین برنامه-ریزی بوده است. اما ریشه تورم غیرمتعارفی که در بیش از یک دهه گذشته به بالای ۳۷درصد رسید و حالا به کمتر از ۴۰درصد راضی نمیشود، به انرژی بر میگردد.
🔹براساس اصل ۴۵ قانون اساسی«نفت»، ملی است و تا سال۸۵ سهم نفت خام در بهای تمامشده محصولات پالایشگاهی صفر ثبت میشد. از سال۸۶ برای نخستین بار در اقتصاد ایران ۴۰هزار میلیارد تومان (معادل ۲ میلیون بشکه نفت خام به قیمت فوب خلیج فارس با نرخ دلار رسمی) وارد بودجه و از همین جا نوسانهای عجیب اقتصاد ایران آغاز شد. آن زمان بودجه منابع عمومی کشور که از ابتدا ۶۵ هزار میلیارد تومان بود، ناگهان ۴۰ هزار میلیارد تومان افزایش منابع در بخش شرکتی به خود دید.
🔹از سال ۹۷ ارز ۴هزارو۲۰۰ تومانی حذف و نرخ ۲۵هزار تومانی نیمایی در بودجه اعمال شد تا ۲ میلیون بشکه نفت خام در سال۱۴۰۰ حدود هزارو۲۰۰ هزار میلیارد تومان فروخته شود و همین پولها عامل تشدید تورم و کاهش روزافزون ارزش پول ملی در ایران شد.
🔹تا پیش از جهانیسازی قیمت انرژی در ایران، ۹ پالایشگاه در کشور وجود داشت و امروز هم همین تعداد به علاوه یک مجتمع ستاره خلیجفارس برای تبدیل میعانات گازی در کشور وجود دارد و میزان پالایش روزانه نفت خام هم همچنان تقریباً ۲ میلیون بشکه است.
🔹قیمت ۵ فراورده اصلی دیگر ازجمله بنزین هم براساس فوب افزایش مییابد. یعنی در ایران خط ریال به خط فوب تغییر کرده است.
🔹قیمت تمام شده هر لیتر بنزین در سال ۱۴۰۰ حدود ۸۵۰ تومان بوده، در حالی که ۳ هزار تومان به مردم فروخته میشود و ۱۰ هزار تومان هم بابت نفت خام به آن اضافه میشود.
🔹در صورتهای مالی پالایشگاههای ایران، سهم نفت خام در قیمت تمامشده بنزین ۹۲درصد درج شده در حالی که این عدد در آمریکا ۵۲درصد است. این همان خطای بزرگی است که ما را در یک چرخه تورمی گیر انداخته است.
🔹خودمان از سال ۸۶ قیمتهای کلیدی را تغییر دادیم و حالا به چه کنم چه کنم افتادهایم. اقتصاد ما در این یک دهه بهشدت درگیر رکود بوده، اما دولت بر پایه اظهارات بیاساس برخی کارشناسان که ریشه تورم را در نقدینگی میدانند، مسئله واقعی را شناسایی نمیکند و رکود را تعمیق میکند.
🔹پالایشگاهها از سال۸۶ مطابق اصل۷۱ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، ۳۵ فراورده نفتی را با نرخ جهانی میفروشند. مردم حتی نام بسیاری از این فراوردهها را نشنیدهاند، چون ما را بیشتر با بنزین سرگرم کردهاند اما این فراوردهها مستقیم وارد صنعت میشوند و علت افزایش قیمت مواد شوینده، دارویی و شیمیایی و انفجار تورمی از سال۸۶ تا چند سال پس از آن و از سال ۹۷ تاکنون با نرخ نیمایی، جهانیسازی همان فراوردههاست که با گرفتن این پولها از مردم و اقتصاد، در عمل اقتصاد ایران را دلاری کرده است.
🔹شیوههای اصلاحی برای توقف این چرخه تورمزا و رکودزای حاصل از قیمتگذاری انرژی در کشور قابل طرح است که یکی بازگشت به روشهای حسابداری گذشته (پیش از سال ۸۶) و دیگری حاکمیتبخشی به ریال است.
🔹مسئولان، بازگشت به گذشته و محاسبه پایه ریال تمامی عملیات داخلی حوزه انرژی را سخت میدانند، اما با جهانیسازی قیمتها و علم کردن غولی به نام یارانه پنهان، مدام شاهد افزایش قیمت انرژی، توزیع یارانه و تشدید تورم هستیم./ قدس
@Rasad_tahlil