هدایت شده از کانال مشرق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥یاسر جبرائیلی: زیبنده نیست در دولت مردمی جریان سرمایه دار رانتخوار به سودهای کلان برسد
🔸۲۰ شرکت خام فروش از ۳۵ هزار میلیارد در سال ۹۶ به سود ۳۸۵ هزار میلیاردی در سال ۱۴۰۰ رسیده اند/ فقط یک شرکت از گران فروشی ارز ۱۰۸ هزار میلیارد تومان سود کرده است!
@mashreghnews_channel
مسأله اصلی بنزین نیست. درنشست علمی هفته پیش مرکزپژوهشهای توسعه و آینده نگری وابسته به سازمان برنامه وبودجه کشور عنوان کردم خروجی های یارانه پنهان، وارونه است و هر وقت درباره بنزین تصمیمی گرفته شده، در پشت ماجرا تصمیم دیگری گرفته شده است!
به سایت این مرکز مراجعه ومطلب را مطالعه کنید.
@hemmatgholizadeh
باید بین مصرف اسمی و مصرف حقیقی انرژی تمایز قایل شد.
@hemmatgholizadeh
✔️مطلبی که سایت مرکز پژوهش های توسعه و آینده نگری وابسته به سازمان برنامه و بودجه کشور از ارائه بنده منتشر کرده است:
➖همّت قلي زاده؛ كارشناس حوزه اقتصاد انرژي سازمان برنامه و بودجه كشور به عنوان سخنران سوم اين نشست در بيان مسئله موجود كشور گفت: ما بر اين باوريم يارانه پنهان اساسا وجود ندارد، بايد بحث فروش را در نظر بگيريم و مسئله اصلي كشور موضوع بنزين نيست.
اين محقق و كارشناس حوزه اقتصاد انرژي گفت: بر اساس گزارش هاي شركت ملي نفت، ما هر بشكه نفت خام را در مقاطعي در سال ۹۸، به قيمت ۶۲۰ هزار تومان و به خارج از كشور ۳۲۰ هزارتومان فروخته ايم لذا بر اين باورم ما بايد به بهاي تمام شده حامل انرژي توجه كنيم.
قلي زاده با اشاره به دلاري كردن اقتصاد ايران گفت: در سال ۱۳۸۶ با صورت هاي مالي پالايشگاه هاي كشور نفت خام در بهاي تمام شده، ديده نمي شده است. انفجار نقدينگي و توليد پديده ي نقدينه خواهي از سال ۸۶ آغاز شده است و اكنون قيمت حدود ۱۰ هزار تومان ميانگين قيمت تمام شده فراورده هاي پالايشگاهي است بر فرض لحاظ نكردن قيمت نفت خام بهاي تمام شده بنزين در حدود ۶۰۰ تومان است و در واقع ما با اقدام سال ۸۶ يك زيست تورم محور را به وجود آورديم.
وي با اشاره به مصرف انرژي در ايران گفت: ما در رتبه ۸۳ ميانگين استفاده از خودرو در جهان قرار داريم، لذا بر اين باورم مصرف بنزين در ايران پايين است و مصرف سوخت در ايران به مراتب از كشور هاي ديگر كمتر است. در مقابل ما با اتلاف وحشتناك انرژي در كشور مواجه هستيم كه نيز بر اين باورم حتي قاچاق سوخت هم در كشور به گونه اي كه بيان مي شود وجود ندارد و بايد بگويم ما با پديده نقدينه خواهي گسترده در كشور مواجه هستيم.
وي در پايان خاطر نشان كرد: بانك ها هم در اين زنجيره با ايجاد نقدينگي با پرداخت وام اين چرخه را گسترش داده اند. با شعار كاهش شدت انرژي، قيمت ها منفجر مي شود ولي شيب نمودار به شدت افزايش مي يابد. لذا بر اين باورم بايد اصلاح نظام بودجه بندي شركت ملي نفت و شركت ملي گاز و شركت پالايش و پخش بايد مورد توجه ويژه باشد و از دلاري كردن اقتصاد به سرعت فاصله بگيريم.
@hemmatgholizadeh
shgkhrk017.pdf
530.8K
متوسط قیمت کالاهای خوراکی منتخب درمناطق شهری کشور– مهر ١٤٠١/ مرکز آمار ایران
@hemmatgholizadeh
shgmskn017.pdf
528.8K
شاخص و متوسط قيمت آپارتمانهای مسكوني مناطق ٢٢ گانه شهر تهران- مهر ماه ١٤٠١/مرکز آمار ایران
@hemmatgholizadeh
ostan-mehr1401.pdf
513.5K
شاخص قیمت مصرف کننده به تفکیک استان – مهر ١٤٠١/ مرکز آمار ایران
@hemmatgholizadeh
dahak-l=mehr1401.pdf
399.2K
شاخص قیمت مصرف کننده کل کشور بر اساس دهکهای هزینهای - مهر ماه ١٤٠١ / مرکز آمار ایران
@hemmatgholizadeh
shg0107.pdf
553.4K
شاخص قیمت مصرف کننده – مهر ١٤٠١ / مرکز آمار ایران
@hemmatgholizadeh
shakhes. kalan. aban.pdf
5.95M
انتشار نسخه الکترونیکی شاخص های کلان اقتصادی و اجتماعی کشور آبان ١٤٠١ (تاریخ بروز رسانی ١٤٠١/٠٨/١٦) - مرکز آمار ایران
@hemmatgholizadeh
ما تاکنون و در چند سال اخیر با استدلال های مختلف گفته ایم مصرف انرژی در ایران پایین است! اخیرا دیدم از انتشار دی اکسیدکربن بالا در ایران حرف می زنند این مقایسه هم آبکی است در نمودار بالا ببینید کدام کشورهای بصورت سرانه جمعیتی بیشترین co2 را تولید می کنند، اسامی جالبی هستند ببینید.
سالانه در این کشور حدود ۷۵۰ میلیون بشکه بعنوان خوراک پالایشگاهها استفاده می شود و حدود ۵۵۰ میلیون بشکه معادل نفتخام ( ۷۳ درصد خوراک پالایشگاههای کشور) اتلاف انرژی قبل از مصرف نهایی وجود دارد.
بارها گفته ام نتایج مدل #یارانه_جعلی_پنهان وارونه و علیه اقتصاد ملی است و مسأله چیز دیگری است.
@hemmatgholizadeh