سهم انواع #حاملهای_انرژی در تأمین انرژی جهان:
ما فقط دو نوع انرژی مصرف می کنیم، آنوفت مصرف ۲ نوع حامل انرژی ایران را با همان ۲ نوع در سایر کشورها مقایسه می کنند و عملا چشم بر ۴ نوع حامل انرژی دیگر می بندند و به همین خاطر مقایسه هایشان غلط است، طبیعتاً از مقایسه غلط هم نتایج غلط به دست می آید!
@hemmatgholizadeh
دوستان و همراهان عزیز!
برای اینکه بدانید در چه کانال مجازی هستید و هدف این کانال چیست و قرار است چه مطالبی را در این فضا ببینید لازم دیدم نکاتی را بصورت خلاصه محضر عزیزان تقدیم کنم.
این کانال در ابتدای زمستان ۱۳۹۴ مربوط به موضوع دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی راه اندازی شد. از همان زمان آنچه که در این کانال ارایه شده موضوعات مربوط به اقتصاد و بالاخص با تمرکز بر اقتصاد انرژی بوده و تدوام خواهد یافت. در سال ۱۳۹۸ هم مجددا در انتخابات مجلس شورای اسلامی ثبت نام کردم که نامه عدم احراز صلاحیت را بخاطر شناخته نبودن دریافت کردم!
در طی این سالها تمام تلاشم را کردم که به دنبال مشکل اصلی اقتصاد ایران بروم، مطالعاتم را گسترش دادم، داده های اقتصاد ایران با تمرکز بر اقتصاد انرژی و همچنین بودجه بندی انرژی را عمیقأ بررسی کردم. در آن سو، در رسانه ها، دانشگاه ها و در نهاد دولت و حتی در حاکمیت همه به دنبال کاهش نرخ تورم و سایر شاخصهای منفی اقتصاد بودند، اما از زبان آنها مشترکا یک صدا را می شنیدم که تأکید داشتند مردم ایران انرژی خوار هستند، نقدینگی در اختیار جامعه زیاد است، نهاد دولت تنبل و خیلی بزرگ است و باید سریعا هر آنچه دارایی دولت (چه در قالب شرکتها و چه سایر دارایی هایی که اخیرا در قالب مولدسازی برجسته شد) فروخته شود. در این بین شما عزیزان بهتر از من می دانید که همه این اتفاقات با حرف ها، وعده ها و شعارهای زیبا به اولویت اول برنامه ها تبدیل شد. از این نوع نگاههای تکراری سالها می گذرد، ولی همانطور که همه می دانیم سال به سال وضعیت اقتصاد ایران، چه اقتصاد خانوار و چه اقتصاد تولید، بدتر شده است و در کمال تعجب، هنوز هم همین سیاستهای اقتصادی تکرار می شود که تأکید می کنم در صورت تدوام بر این مدار، اتفاقات خطرناکی در انتظار کشور خواهد بود که نهایتا از آن در قالب چند کلمه و نمودار در برنامه شبکه چهار سیما به عنوان اینکه « مردم؛ ما داریم با هم سقوط می کنیم!» یاد کردم و این وضعیت، نتیجه همه ی آن سیاست هایی است که توسط انواع دولتها از کارگزاران، اصلاحات، مهرورز، اعتدال و انقلابی انجام شده است. در این بین شاید برخی جملات مانند « بد اجرا شد» و یا اینکه « نگذاشتند ما کارمان را بکنیم» را بارها به عنوان موجه نشان دادن شکست برنامه ها و بهبود شاخص ها و ارتقاء زندگی مردم شنیده ایم. اما داستان چیست؟
اولین مشکل اقتصاد ایران با بالاترین امتیاز منفی (۱۰۰) بکارگیری اقوام، همسایه ها، رفقا، دوستان سفارشی، داماد و مانند اینها در قالب منابع انسانی نهاد دولت آن هم در سطوح مدیریتی بوده و به نوعی تنیدگی مدیریتی رانتی-رفاقتی در اقتصاد ایران شکل گرفته که این قبیله در همه دولتهای چپ، راست، مهرورز، اعتدال و انقلابی گاه در روی صحنه و گاه در پشت صحنه اما کارگردان حضور فعال داشته اند و این قبیله اقتصاد ایران را به وضعیت بحرانی رسانده اند.
در مطالعات و بررسی هایی که انجام داده ام، مشاهده کرده ام این قبیله ی تنیده شده و ریشه دوانده به هر سو، از کتاب ها، رسانه ها و بعضاً مشاوران و کارشناسان در طی زمان جملاتی کلیشه ای یاد گرفته اند و به این فهم تکاملی رسیده اند که اگر آنها را تکرار کنند نشانه علمی حرف زدن و باسواد بودن آنها می باشد که در این مدار ساعتها می توانم آنچه که در تک تک سیاستهای اقتصادی بر اقتصاد مردم کشور گذشته، استدلالات و نشانه های محکمی ارایه کنم که امیدوارم بتوانم در فرصت های آتی به آنها بیشتر بپردازم.
اما همانطور که بارها اشاره کرده ام نفس های اقتصاد ایران به شمارش افتاده است و این ادعا از آن دست حرفهای پوچ برای گرفتن جایی و منزلتی و دلبری از گروهی سیاسی نیست، بلکه حقیقی مبتنی بر داده ها و آمارهای دقیق و رسمی می باشد. از سال ۱۳۹۵ مواردی را نوشتم و مطالبی را بیان کرده ام که گام های مغفول مانده در علم اقتصاد ایران و شکافنده آن حرفهای تکراری کتابهای دهه ۷۰ میلادی قبیله ی همیشگی می باشد. در این نتیجه گیری علاوه بر مطالعات داخلی همانطور که بارها شاهد بوده اید مصادیق متعددی از اقتصاد مدرن جهان هم ارایه کرده ام. اما، صداها به آنجاهایی که باید می رسید هنوز نرسیده و یا ضعیف رسیده است، هر چند در چند برنامه معدود تلویزیونی و دانشگاهی حضور داشته ام، منتهی فرمان دست همان تکرار کنندگان سنتی است و این گروه ( چه در چپ سیاسی و چه در راست سیاسی و چه در گروههای وسط این دو طیف) قادر و یا مایل به درک هشدار نبوده اند و با جنگ با یکدیگر برای کسب پست و مقام مشغولند و به همین دلیل آمارهای آنها بیشتر می خواهد ثابت کند که از طرف مقابل بهتر عمل کرده اند!
اما عزیزان من؛ اقتصاد ایران درست است که مشکلات متعددی دارد، و امروزه هر چند تحت این مشکلات همه اقتصاددان شده اند ولی چند مشکل اساسی، سرنخ همه مشکلات است. این سرنخ یا به عمد یا به سهو، شنیده و دیده نمی شوند. اولین سرنخ همانطور که اشاره کردم کیفیت نهاد دولت است که می توان ادعا کرد بطور کامل مضمحل شده است و نیازمند باز معماری بنیانی است، دومین سرنخ، که هزینه و پوشش ناکارآمدی علت اول است جهانی سازی مخفیانه قیمت منابع ملی و طبیعی کشور است که بارها به این موضوع پرداخته ام که مسأله یارانه پنهان جعلی انرژی، دلاری فروشی منابع ملی و طبیعی کشور به مردم رنجور خودمان و مسأله نرخ ارز در این دسته دوم قرار دارد. اما علت سوم که نیز مانند علت دوم، عامل پوشش ناکارآمدی ها و مشکلات پنهان مانند چرک مشکلات اقتصاد ایران می باشد، مسأله واگذاری ها و مولدسازی و در واقع به حراج کشیدن منابع مردم که به امانت در دست دولتها بوده، می باشد. من بارها گفته ام که تاریخ و نسل های آینده درباره این همه جنون و سفلگی ما در حوزه اقتصاد بطور متعجبانه خواهند نوشت.
اما...
انتخابات دولت چهاردهم برگزار شد و دکتر پزشکیان منتخب ملت شدند، من شرایط اقتصاد ایران را شرایط یک بیمار به کما رفته و یا سکته زده می دانم، اقتصاد ایران دیگر، فرصتی برای آزمون و خطا ندارد، باید هر چه توان هست را وارد میدان کرد، باید فهمیده باشیم که کشور تحریمی و درگیر جنگ اقتصادی را نمی توان به مانند شرایط عادی مدیریت کرد، بلکه هوش بالا، دانش بالا، تجربه بالا، سلامت و پاکدستی ثابت شده و اجماع ملی می خواهد. باید تا الان فهمیده باشیم که افراد تکراری، همان نتایج شکست خورده ی تکراری را در پی خواهد داشت، پس توصیه ام به دولت چهاردهم توجه به همه ی این کلماتی است که با دلهرگی تمام نوشتم که بدانند ما در فرصت های پایانی هستیم و زمانی برای انجام خطا نداریم و باید اقتصاد ایران از این باتلاقی که خودمان ایجاد کرده ایم در بیاید و در این راستا همه وظیفه دارند کمک کنند.
و من اللّه التوفیق
برادرتان
همت قلی زاده
امضای مجازی:
@hemmatgholizadeh
پیشنهاد بنده این است این پست آخری👆 که به عشق شما همراهان همیشگی نوشتم را مطالعه کنید و از کنارش به سادگی رد نشوید. 🙏🌺♥️
سلام - شما باید امروز در 17:00 GMT+03:30 برای " یارانه پنهان بزرگترین دروغ تاریخ اقتصادایران: راهکار چیست؟ " به ما بپیوندید. https://www.clubhouse.com/invite/B27Fq8WvkaBJ1AwzBEA27BeD3V84IyALzpX:PaOKxVHg-daG_jXGoHD6GS5ZY0DLEY6v4nXY9NGJzQk
اقتصاد انرژی/همت قلی زاده
سلام - شما باید امروز در 17:00 GMT+03:30 برای " یارانه پنهان بزرگترین دروغ تاریخ اقتصادایران: راهکار
دوستان عزیز منتظر شما در نشست امروز 👆 هستم.
با تشکر
ممنون میشم این برنامه رو گوش کنید:
https://www.clubhouse.com/room/PGjVkweg?utm_medium=ch_room_pxr
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 قلاب قیمت انرژی ایران به خارج
همت قلیزاده کارشناس اقتصادی در مناظره:
🔹 میگویند تفاوت قیمت دو کالا در دو مکان مختلف به معنای یارانه پنهان است، اگر اینگونه باشد پس مردم شمال هم از یارانه پنهان هوای پاک برخوردارند یا مثلا خداوند به استان اردبیل یارانه پنهان هوای خنک اعطا کرده است.
🔹مسئله اینجاست که تا سال ۸۵ نفت در ایران رایگان بوده و بعد از آن قیمت نفت ملی مردم به قیمت جهانی رسیده. ما نباید قیمت نفت را به خارج قلاب میکردیم و با این کار به زندگی کردم آتش زدهایم.
@hemmatgholizadeh
مگر نگفتید میدانیم مثلا در مازندران در فلان روستا فلان شخص چند تا نان میخرد! چطور نمیدانید میلیونهامهاجر افغانستانی چقدر نان،انرژی،آب،شغل و...در این کشور مصرف میکنند.
در آمریکا نرخ بیکاری براساس رنگ پوست و مذهب گزارش می شود.
این #حق_ملت_ایران است که بداند چقدر بار روی دوش آنهاست!
4_5809990221952980039.pdf
29.88M
گفتگوی ماهنامه تخصصی دنیای انرژی با بنده را می توانید در صفحه ۱۴ مطالعه کنید.
@hemmatgholizadeh
جوامع مختلف از رکورد زنی #مصرف_برق به عنوان افتخار یاد می کنند، اما ما همیشه با جهش های قیمتی می خواهیم #اقتصاد_مردم را سرکوب کنیم.
#یارانه_پنهان_انرژی_جعلی تله به فقر انداختن یک کشور بزرگ مانند #ایران است، بیچاره وطنم که چند اقتصاد خوانده دائما به تن زخم خورده آن خنجر می زنند!
حداقل حقوق در هلند ۲۰۰۰ یورو است که یک هلندی می تواند با این حقوق حداقلی در یک ماه، یخچال فریزر سامسونگ ۵۷۷ یورو، تلویزیون ۵۰ اینچ ۵۲۷ یورو، جارو برقی فیلیپس ۱۴۶ یورو، لباسشویی بکو ۴۳۹ یورو و ماشین ظرفشویی بکو ۳۸۸یورو را بخرد.
بعد عده ای نادان مبنای قیمت گاز ملی را برای مردم ایران به هلند و بنزین را به فوب خلیج فارس وصل می کنند!
یا نادانند، یا مغرض...
یا هر دو
قیمت گاز در اروپا ۵ برابر آمریکا و کانادا است آیا آمریکا و کانادا به گاز یارانه پنهان می دهند؟ اگر می دهند چرا در سند بودجه آنها چنین واژه ای وجود ندارد؟
ای کاش مردم از عمق #مفهوم_فریبکارانه_یارانه_پنهان_انرژی اطلاع داشتند!
مزیت عمومی کشور را به رانت برای عده ای محدود تبدیل کرده اند!
#دلارزدایی_داخلی پاسخی به #یارانه_پنهان_انرژی_جعلی است که تا الان نه فقط اجرا نشده که حتی به آن توجه هم نشده است.
پس، اینکه عده ای ذینفع برخی روندهای کاهشی صنعت پالایشی و پتروشیمی را به این موضوع ربط می دهند اولا حاصل جهالت آنها نسبت موضوع است، ثانیا، ادعای دروغی را مطرح می کنند.
علت اینکه با کاهش تقاضای داخلی، قیمت کالاها جهش می یابد، وفور نقدینگی نیست بلکه با کاهش شدید ارزش پول ملی و حذف کلیه موانع تجاری در قوانین برنامه، نیروی تقاضای خارجی نه فقط جبران کاهش تقاضای داخلی را کرده که چند برابر آن افزایش یافته است. نیروی کار و منابع کشور به خدمت مردم خارج درآمده است!
حذف ارز ترجیحی ۴۸۵ قلم کالا حتما اقدام اشتباهی بود و طی دو ماهه آینده #دولت_چهاردهم را با #تورم_فزاینده مواجه خواهد ساخت. در بررسی با #اقتصاددانان_دلسوز این نتیجه حاصل شد که حذف کامل #ارز_ترجیحی فقط و فقط با حل معضل #یارانه_پنهان_جعلی امکان پذیر است.
#تورم_نفتی_ارزی
برای انتخاب رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور چه شاخص های باید مد نظر قرار بگیرد؟
@hemmatgholizadeh
اقتصاد انرژی/همت قلی زاده
برای انتخاب رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور چه شاخص های باید مد نظر قرار بگیرد؟ @hemmatgholizadeh
یادمان نرود نقطه آغاز تحولات اقتصادی کشور از سازمان برنامه و بودجه و در حقیقت بودجه دولت شروع می شود، تقویت سازمان برنامه به منزله دولتی شدن اقتصاد نیست، تصور اداره نهادی مانند سازمان برنامه، با تیم محبوب و حلقه بسته و تنظیم بودجه دستوری تبعات ناگواری برای کشور دارد که باید از آن پرهیز کرد.
مدتهاست درباره قلب معانی برخی واژه های اقتصادی و وارونه نشان دادن واقعیت برخلاف منافع ملی مانند یارانه پنهان انرژی مطالبی می نویسم، برخی در برابر استدلالات روشن ما، دست به بازی کثیف تولید برچسب مانند اقتصاددان دستوری زدند. این دو ماده قانونی را که سالهاست در همین چارچوب نقد می کنم شما بفرمایید دستوری است یا نه؟ اگر این قیمتگذاری جهانی دستوری نیست پس چیست؟ هفت راهکاری که برای خروج از این بن بست مطرح کرده ام همگی در چارچوب علم و قوانین کشور تنظیم شده است و اتفاقا هیچکدام از این هفت پیشنهاد به هیچ وجه شبیه اقتصاد دستوری نیست.
چرا ما نمی توانیم واقعیت را درست ببینیم؟
مستدل که حرف نمی زنید، اگر هم بازی را می بازید لااقل سعی کنید اخلاق را نبازید!
@hemmatgholizadeh
شرایط اقتصادکشور بگونه ای بحرانی است که سکوت در این شرایط جایزنیست.رئیس جمهور @drpezeshkian و دکتر @JZarif بهتر از این حقیر میدانند اسامی که از کمیته ها درز پیدا می کند، نگران کننده و بعضاً از مسببین بحران اقتصادی هستند و لازم است دقت شود.فرصتی برای تکرار تجارب شکست خورده نداریم.
نه یارانه نقدی و گدا پروری نه جیره بندی و رعیت پروری
فقط به کاربست علم و عقل اعتقاد دارم.
آقای دکتر پزشکیان و همه بدانند که اقتصاد ایران در کنار تحریم از کجا و چطوری ضربه خورده است؟
یک روزی، یک نفر از خواب بیدار می شود، و با خودش می گوید چرا نفت و گاز ملی کشور را نباید به قیمت جهانی به مردم مظلوم ایران فروخت...
این جمله الان همه ی ما را گرفتار کرده است!
@hemmatgholizadeh