eitaa logo
اقتصاد انرژی/همت قلی زاده
2.7هزار دنبال‌کننده
640 عکس
159 ویدیو
205 فایل
در این کانال به دلایل ریشه ای تورم و بیکاری و بی ثباتی اقتصادی از منظر تحولات انرژی خواهیم پرداخت.
مشاهده در ایتا
دانلود
4_5809990221952980039.pdf
29.88M
گفتگوی ماهنامه تخصصی دنیای انرژی با بنده را می توانید در صفحه ۱۴ مطالعه کنید. @hemmatgholizadeh
‏جوامع مختلف از رکورد زنی ‎ به عنوان افتخار یاد می کنند، اما ما همیشه با جهش های قیمتی می خواهیم ‎ را سرکوب کنیم. ‎ تله به فقر انداختن یک کشور بزرگ مانند ‎ است، بیچاره وطنم که چند اقتصاد خوانده دائما به تن زخم خورده آن خنجر می زنند!
‏حداقل حقوق در هلند ۲۰۰۰ یورو است که یک هلندی می تواند با این حقوق حداقلی در یک ماه، یخچال فریزر سامسونگ ۵۷۷ یورو، تلویزیون ۵۰ اینچ ۵۲۷ یورو، جارو برقی فیلیپس ۱۴۶ یورو، لباسشویی بکو ۴۳۹ یورو و ماشین ظرفشویی بکو ۳۸۸یورو را بخرد. بعد عده ای نادان مبنای قیمت گاز ملی را برای مردم ایران به هلند و بنزین را به فوب خلیج فارس وصل می کنند! یا نادانند، یا مغرض... یا هر دو
‏قیمت گاز در اروپا ۵ برابر آمریکا و کانادا است آیا آمریکا و کانادا به گاز یارانه پنهان می دهند؟ اگر می دهند چرا در سند بودجه آنها چنین واژه ای وجود ندارد؟ ای کاش مردم از عمق ‎ اطلاع داشتند! مزیت عمومی کشور را به رانت برای عده ای محدود تبدیل کرده اند!
پاسخی به است که تا الان نه فقط اجرا نشده که حتی به آن توجه هم نشده است. پس، اینکه عده ای ذینفع برخی روندهای کاهشی صنعت پالایشی و پتروشیمی را به این موضوع ربط می دهند اولا حاصل جهالت آنها نسبت موضوع است، ثانیا، ادعای دروغی را مطرح می کنند.
علت اینکه با کاهش تقاضای داخلی، قیمت کالاها جهش می یابد، وفور نقدینگی نیست بلکه با کاهش شدید ارزش پول ملی و حذف کلیه موانع تجاری در قوانین برنامه، نیروی تقاضای خارجی نه فقط جبران کاهش تقاضای داخلی را کرده که چند برابر آن افزایش یافته است. نیروی کار و منابع کشور به خدمت مردم خارج درآمده است!
‏حذف ارز ترجیحی ۴۸۵ قلم کالا حتما اقدام اشتباهی بود و طی دو ماهه آینده ‎ را با ‎ مواجه خواهد ساخت. در بررسی با ‎ این نتیجه حاصل شد که حذف کامل ‎ فقط و فقط با حل معضل ‎ امکان پذیر است. ‎
برای انتخاب رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور چه شاخص های باید مد نظر قرار بگیرد؟ @hemmatgholizadeh
اقتصاد انرژی/همت قلی زاده
برای انتخاب رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور چه شاخص های باید مد نظر قرار بگیرد؟ @hemmatgholizadeh
‏یادمان نرود نقطه آغاز تحولات اقتصادی کشور از سازمان برنامه و بودجه و در حقیقت بودجه دولت شروع می شود، تقویت سازمان برنامه به منزله دولتی شدن اقتصاد نیست، تصور اداره نهادی مانند سازمان برنامه، با تیم محبوب و حلقه بسته و تنظیم بودجه دستوری تبعات ناگواری برای کشور دارد که باید از آن پرهیز کرد.
مدتهاست درباره قلب معانی برخی واژه های اقتصادی و وارونه نشان دادن واقعیت برخلاف منافع ملی مانند یارانه پنهان انرژی مطالبی می نویسم، برخی در برابر استدلالات روشن ما، دست به بازی کثیف تولید برچسب مانند اقتصاددان دستوری زدند. این دو ماده قانونی را که سالهاست در همین چارچوب نقد می کنم شما بفرمایید دستوری است یا نه؟ اگر این قیمتگذاری جهانی دستوری نیست پس چیست؟ هفت راهکاری که برای خروج از این بن بست مطرح کرده ام همگی در چارچوب علم و قوانین کشور تنظیم شده است و اتفاقا هیچکدام از این هفت پیشنهاد به هیچ وجه شبیه اقتصاد دستوری نیست. چرا ما نمی توانیم واقعیت را درست ببینیم؟ مستدل که حرف نمی زنید، اگر هم بازی را می بازید لااقل سعی کنید اخلاق را نبازید! @hemmatgholizadeh
‏شرایط اقتصادکشور بگونه ای بحرانی است که سکوت در این شرایط جایزنیست.رئیس جمهور ‎@drpezeshkian و دکتر ‎@JZarif بهتر از این حقیر میدانند اسامی که از کمیته ها درز پیدا می کند، نگران کننده و بعضاً از مسببین بحران اقتصادی هستند و لازم است دقت شود.فرصتی برای تکرار تجارب شکست خورده نداریم.
‏‎نه یارانه نقدی و گدا پروری نه جیره بندی و رعیت پروری فقط به کاربست علم و عقل اعتقاد دارم.