اقتصاد انرژی/همت قلی زاده
نمودار جریان انرژی سال ۱۳۹۸ کشور @hemmatgholizadeh
تصویر جریان انرژی سال ۱۳۹۸ کشور : تا می توانید روی این نمودار تمرکز کنید!
@hemmatgholizadeh
سالنامه آماری وزارت جهاد کشاورزی سال ۱۴۰۰ جلد ۱.pdf
2.69M
سالنامه آماری ۱۴۰۰ وزارت جهاد کشاورزی
@hemmatgholizadeh
صادرات و واردات بخش کشاورزی در سال ۱۴۰۰.pdf
3.96M
صادرات و واردات بخش کشاورزی در سال ۱۴۰۰
@hemmatgholizadeh
ترازنامه انرژی (جداول بخش جهانی و ایران سال: 99- 2020).pdf
8.84M
ترازنامه انرژی سال ۱۳۹۹ که فقط بخش آمار جهانی منتشر شده و احتمالا به دلیل آماده نشدن آمار بخش داخلی انرژی، بخش اصلی منتشر نشده است!
@hemmatgholizadeh
تحلیل مسکن تهران ۱۳۹۲-۱۴۰۰.pdf
953.2K
گزارش تحلیلی روند تغییرات قیمت مسکن شهر تهران از سال ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۰ که توسط مرکز آمار ایران منتشر شده است.
@hemmatgholizadeh
بررسی آمار حوادث وتلفات جاده ای ١٤٠٠-١٣٩٢.pdf
943.6K
آمار حوادث و تلفات جاده ای از سال ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۰
@hemmatgholizadeh
هزینه و درآمد خانوار در سال ۱۴۰۰.pdf
1.03M
گزارش هزینه-درآمد خانوارهای شهری و روستایی کشور در سال ۱۴۰۰
@hemmatgholizadeh
هدایت شده از حسین زمانی میقان
دروغهای بزرگ اقتصاد ایران:
دولت بزرگ
یارانه پنهان
نقدینگی فراوان
اسراف مردم در مصرف
@hzamanim
نحوه ارتباط نظام مالیات بر مجموع درآمد با نظام یارانه ها.pdf
4.93M
نحوه ارتباط نظام مالیات بر مجموع درآمد با نظام یارانه ها.pdf
@hemmatgholizadeh
شاخص و متوسط قيمت آپارتمان های مسكوني مناطق ٢٢ گانه شهر تهران - آذر ماه ١٤٠١.pdf
388.3K
شاخص و متوسط قيمت آپارتمان های مسكوني مناطق ٢٢ گانه شهر تهران - آذر ماه ١٤٠١-گزارش مرکز آمار ایران
@hemmatgholizadeh
گزارش و تحلیل روند تغییرات مبلغ اجاره مسکن در شهر تهران.pdf
1.07M
گزارش و تحلیل روند تغییرات مبلغ اجاره مسکن در شهر تهران/مرکز آمار ایران
@hemmatgholizadeh
مَا أَفَاءَ اللَّهُ عَلَىٰ رَسُولِهِ مِنْ أَهْلِ الْقُرَىٰ فَلِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ وَلِذِي الْقُرْبَىٰ وَالْيَتَامَىٰ وَالْمَسَاكِينِ وَابْنِ السَّبِيلِ كَيْ لَا يَكُونَ دُولَةً بَيْنَ الْأَغْنِيَاءِ مِنْكُمْ ۚ وَمَا آتَاكُمُ الرَّسُولُ فَخُذُوهُ وَمَا نَهَاكُمْ عَنْهُ فَانْتَهُوا ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۖ إِنَّ اللَّهَ شَدِيدُ الْعِقَابِ
(آیه ۷ سوره حشر)
آنچه را خداوند از اهل آبادىها به رسولش بازگرداند، پس براى خدا و براى رسول و براى خويشاوندان و يتيمان و مستمندان و در راه ماندگان است تا (اين اموال) تنها ميان ثروتمندان شما در گردش نباشد و آنچه پيامبر براى شما آورده، بگيريد و آنچه شما را از آن بازداشته، ترك كنيد و از خدا پروا كنيد كه خداوند، سخت كيفر است.
✔️ كَيْ لا يَكُونَ دُولَةً بَيْنَ الْأَغْنِياءِ ...
«برنامهريزان اقتصادى در نظام اسلامى بايد به تعديل ثروت وعدم تمركز آن در دست يك گروه خاص توجه داشته باشند.»
@hemmatgholizadeh
سالهاست در صفحه اول سند بودجه کشور حدیث زیر از حضرت علی (ع) درج می شود:
حُسنُ التَّدبيرِ يُنمِي قَليلَ المالِ ، و سُوءُ التَّدبيرِ يُفني كَثِيرَهُ
برنامه ریزی درست، مال اندك را افزایش مى دهد و برنامه ریزی نادرست، مال فراوان را نابود می کند.
@hemmatgholizadeh
به گزارش مركز اطلاع رساني، روابط عمومي و امور بين الملل سازمان برنامه و بودجه، سيد محسن دهنوي گفت: دومين لايحه بودجه تدوينشده توسط دولت سيزدهم درحالي به مجلس تقديم شده كه با گذشت بيش از يك سال از استقرار اين دولت و افزايش انتظارات مردم براي بهبود وضعيت اقتصادي و معيشتي، اهميت دوچنداني نسبت به سالهاي پيش از آن پيدا كردهاست. خوشبختانه لايحه بودجه فعلي از حيث منابع با توجه به فروش بهتر نفت، افزايش درآمدهاي مالياتي و گمركي ۴۴ درصد رشد داشته است.
خبر خوب اين است كه در لايحه بودجه ۱۴۰۲، درآمدهاي پايدار شامل ماليات و گمرك با ۳۰ درصد افزايش از ۷۰۰ هزار ميليارد تومان به ۱۰۰۲ هزار ميليارد تومان رسيده است. از اهم دلايل افزايش درآمدهاي پايدار دولت ميتوان به مبارزه هوشمند با فرار مالياتي و افزايش درآمد گمركي به جهت رشد تجارت كشور اشاره كرد.
همچنين هزينههاي جاري دولت به علت افزايش حقوق در دو نوبت ميان سال ۱۴۰۱ و براي سال ۱۴۰۲ با ۴۹۱ هزار ميليارد تومان افزايش، به ۱۴۹۱ ميليارد تومان رسيده است. هزينههاي دولت به جهت حمايت از كارمندان با حقوق پايينتر و حمايت از صندوقهاي بازنشستگي رشد قابل توجهي داشته است.
منابع حاصل از واگذاري داراييهاي سرمايهاي نيز در لايحه بودجه ۱۴۰۲ نسبت به سال گذشته، ۳۹/۷ درصد افزايش يافته است. منابع حاصل از فروش نفت خام و گاز طبيعي و منابع حاصل از فروش يا واگذاري اموال منقول و غيرمنقول دولت دو منبع اصلي اين بخش هستند.
دولت در سال آينده با تخمين فروش نفت يك ميليون و چهارصدهزار بشكه در روز، در راستاي تحقق خنثيسازي تحريمها به دنبال افزايش منابع كشور خواهد بود؛ موضوعي كه امسال نيز در درآمدهاي ارزي خوب دولت خود را نشان داد.
با توجه به شرايط اقتصادي كشور، دولت سعي كرده لايحه بودجهاي ضدتورمي و با رويكرد حمايت از اقشار آسيبپذير به مجلس ارائه دهد. منابع حاصل از واگذاري داراييهاي مالي در لايحه بودجه سال ۱۴۰۲ به ۲۸۸ هزار ميليارد تومان رسيده است. اين رقم در قانون بودجه ۱۴۰۱ به ۱۷۷ همت رسيده بود.
البته مجلس هنوز از جزئيات ميزان فروش اوراق، اطلاع دقيقي ندارد.
اخذ ماليات بر خامفروشي به منظور توسعه زنجيره ارزش، مشوق ماليات براي توليدكنندگان و برنامه براي بازپرداخت بدهيها به كمك مدل تهاتر ويژگيهاي مهم و مثبت لايحه بودجه ۱۴۰۲ به منظور توسعه اقتصادي است.
ايده نوآورانه دولت براي تصويب بخش تكرارشونده بودجه در احكامي با قابليت دائميشدن، ميتواند در راستاي اصلاح ساختار بودجه گام مهمي باشد تا با كاهش احكام متغير يا محدود به يك سال، دولت به سمت پيشبينيپذيري در اقتصاد حركت كند. البته ظرفيت قانوني براي بررسي اين احكام بايد ارزيابي شود اما كاهش احكام بودجه ميتواند از انحرافات در قانوننويسي بكاهد.
يكي از نكات مهم در لايحه پيشنهادي تخمين درآمد ۱۵ هزار ميليارد توماني از صادرات برق در تبصره ۱۴ است. صادرات برق، شروع مسير مديريت انرژي در كشور را نويد ميدهد. مجلس شوراي اسلامي بايد در هفت محور كه عبارتند از ۱. ايجاد شفافيت در احكام و جداول ۲. صرفهجويي در هزينههاي غيرضرور با رويكرد كاهش كسري تراز عملياتي ۳. واقعيسازي تخمينهاي مرتبط با نفت و گاز و فرآوردهها ۴. حمايت از صنايع و كسبوكارها با رويكرد معافيتهاي مالياتي هوشمند ۵. تأمين مالي براي پيشرانها ۶. حمايت از اقتصاد دانشبنيان ۷. كاهش رانت به ويژه در شركتهاي دولتي و خصولتي با رويكرد توسعه زنجيره ارزش، لايحه بودجه را بررسي كند. اميد است مجلس با اين هفت محور در راستاي تكميل و تحكيم برنامه دولت به حل مشكلات اقتصادي كشور كمك كند.
منبع: روزنامه رسالت
اقتصاد انرژی/همت قلی زاده
به گزارش مركز اطلاع رساني، روابط عمومي و امور بين الملل سازمان برنامه و بودجه، سيد محسن دهنوي گفت: د
اولین خبر از لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور👆
در روزهای نخست دی ماه، گزارش واردات و صادرات ۹ ماهه ۱۴۰۱ در سایت گمرک ایران منتشر شد. در یک اقدام عجیب گمرک ایران برای چند روز آمار مذکور را از سایت حذف و پس از چند روز مجددا آمار نه ماهه بعلاوه ۱۰ روز اول دی ماه ۱۴۰۱ را منتشر کرد. مقایسه ارقام واردات و صادرات جدول اول و دوم نشان می دهد که همه ارقام و حتی ارقام مشابه سال گذشته تغییر یافته است. همانطور که مشخص است تغییرات مربوط به صادرات چشمگیر بوده بطوریکه در گزارش نخست وزن صادرات در نه ماهه سالجاری ۱۳ درصد منفی شده ولی در گزارش دومی این عدد نه تنها منفی نیست بلکه وزن صادرات با رشد حدود ۳ درصدی مواجه شده است. گمرک ایران بابت این اقدام تاکنون توضیحی منتشر نکرده است.
@hemmatgholizadeh
اقتصاد انرژی/همت قلی زاده
4_tahlil.pdf
170K
گزارش دوم گمرک ایران از تجارت خارجی از اول فروردین تا ۱۰ دی ماه ۱۴۰۱
@hemmatgholizadeh
شرکت پخش فرآوردههای نفتی در سایت خود مانند همیشه به مصرف بی رویه بنزین تاکید کرده و ادعا کرده که اگر ۵ میلیون لیتر بنزین صرفه جویی شود امکان صادرات ۱ میلیارد و ۸۲۵ میلیون لیتر صادرات در سال با قیمت هر لیتر ۳۰ هزار تومان وجود خواهد داشت!!!
به شرکت پخش توصیه می کنم آمارهای کشور را مطالعه و سپس ارقام انتزاعی خود را منتشر کند. آمار منتشر شده توسط گمرک ایران نشان می دهد که هر لیتر بنزین به قیمت ۲۷ سنت صادر شده که با ارز نیمایی حدود ۷ هزار تومان می شود. یارانه پنهان کذایی را همینطور حساب می کنند! لطفا در زمان انتشار تحلیل های غلط به این هم فکر کنید افرادی هستند که متوجه آمارهای دست ساز می شوند!
@hemmatgholizadeh
از دید سازمان حفاظت از محیط زیست استان تهران همه عوامل داخلی عالی است و تنها و تنها دلیل آلودگی هوا، خود هواست!!! چون هیچ باد و بارانی نیامده است.
من خواهش می کنم چنین تحلیل هایی ارائه ندهید!!! لطفا سازمان بازرسی کل کشور سوخت نیروگاه بعثت را دقیق بررسی کند تا صحت و سقم گفته های معاون محیط زیست استان تهران مشخص شود!!
@hemmatgholizadeh
وقتی تند تند برای رفع تکلیف و اقناع ذهن جامعه آمار منتشر می شود لطفا قبل از انتشار، آنها را چند جانبه کنترل کنید! لطفا این متن از سایت شرکت پالایش و پخش فراورده های نفتی را با دقت مطالعه و از اقدامات پرشمار وزارت نفت!! برای اجرای قانون هوای پاک مطلع شوید!!!!
همین چند روز پیش در اخبار می گفت سازمان بازررسی پیگیر دلایل عدم اجرای قانون هوای پاک است.
برخی مسائل هر سال تکرار می شود و پاسخ ها اما تکراری تر که دیگر حفظ شده ایم.
"کلکم راع و کلکم مسئول آن رعیته"
@hemmatgholizadeh
آیا تله خوداصطکاک دیگری در حال شکل گرفتن است؟؟!!
در بحران انرژی اروپا و آمریکا در پی جنگ روسیه و اکراین، مقامات این کشورها مطالب زیادی منتشر کردند خیلی گشتم ببینم آنها یکبار به مردم خودشون تشر بزنند و دائم بگویند مردم فرهنگ مصرف ندارند و مردم مصرف بی رویه انجام می دهند. سه دهه است که ما از این واژه سرکوبگر استفاده می کنیم و واقعا متاسفم!
@hemmatgholizadeh
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
اینکه جمهوری اسلامی می تونه بنزین رو ۱۵۰۰ تومن، برق طبقاتی از جامعه رو رایگان و گاز رو به راحتی به منازل مردم برسونه، از قدرت اقتصادی این کشوره.
اما بعضی ها تلاش می کنن به ما یاد بدن که این ها از ضعف اقتصاد ماست و این ها باید گرون بشه!
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکترحمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi