🌱گیاه #سداب
سداب گیاهی است چند ساله که در خاک های شنی حاوی مقادیر مناسب کربنات کلسیم کشت می شود. ریشه آن قوی، به رنگ قهوه ای روشن و دارای انشعاب های متعددی است که به طرف اعماق زمین رشد می کند. ارتفاع این گیاه با توجه به شرایط محل رویش متفاوت بوده و بین 50 تا 100 سانتی متر است. پای ساقه ها چوبی است (در گیاهان چند ساله کاملا مشخص است). شاخه های جوان انبوه و متراکم و رنگ آنها، تقریبا شبیه به رنگ برگ ها (سبز تیره) می باشد.برگ های این گیاه دارای بریدگی های نسبتا عمیق و کم و بی بیضی کل است و نسبت به یکدیگر به صورت متناوب قرار می گیرند. گل ها نامنظم و به رنگ زرد و با کلاله ساده هستند. میوه چند برچه چند کپسولی و دارای 3 تا 5 شاخه می باشد و در سطح کپسول برجستگی های دایره ای شکل دیده می شود. بذرها لوبیایی شکل و رنگ آنها قهوه ای تیره یا سیاه است.
🔻 شما هم اطلاعات بومی و محلی از گیاهان دارویی منطقه خود را با عکس و فیلم برای ما ارسال کنید:
@ali_zarechian
هندباء | گیاه شناسی بومی
https://eitaa.com/hendeba
🌱گیاه #به_لیمو
🔸به لیمو درختچه ای پایا و همیشه بهار است که ارتفاع آن به یک و نیم متر می رسد.ساقه های جوان این درختچه ابتدا نازک،سبز مایل به قرمز و سطح مقطع آن مربعی شکل است ولی پس از مدتی چوبی می شود.برگ های این درختچه کشیده و نوک دارند و کناره شان چند دندانه بسیار ریز دارد و به صورت متقابل با دمبرگ هایی بسیار کوتاه می رویند.
محل رویش : شیلی، آرژانتین، مراکش و ایران
🔹تکثیر گیاه به لیمو از طریق قلمه زدن یا پاجوش های ریشه دار یا خوابانیدن شاخه های آن انجام می شود.قلمه این گیاه را در تابستان گرفته و معمولا پاییز ریشه دار و آماده انتقال به زمین اصلی می شود.
🔻 شما هم اطلاعات بومی و محلی از گیاهان دارویی منطقه خود را با عکس و فیلم برای ما ارسال کنید:
@ali_zarechian
هندباء | گیاه شناسی بومی
https://eitaa.com/hendeba
🔸 فصل برداشت گیاه کَوَر
▪️یکی از گیاهان دارویی بسیار مهم در روایات کَوَر است. از مهم ترین خواص این گیاه تقویت نطفه مردان است که در درمان عقیم بودن آقایان بسیار موثر است.
▪️ خواص دیگری نظیر چاق کنندگی، تقویت کلیه و ... نیز دارد.
▪️این گیاه بسیار مهم در کشور ایران بسیار فراوان است و محصولش بین اردیبهشت تا اوایل شهریور در نقاط مختلف به دست میآید.
▪️نام دیگر این گیاه بین بومیان شِفِلِّه است.
▪️همچنین در برخی نقاط، این گیاه را با سرکه و نمک و دیگر طعمدهندهها مخلوط میکنند و با آن ترشی و شوری درست میکنند.
▪️هم اکنون در خیلی از نقاط کشور این محصول وجود دارد و خیلی خوب است که مردم به جمع آوری و فرآوری این گیاه مشغول شوند؛ قدر این نعمت ارزشمند را بدانیم و از آن بهره ببریم؛ کشور ایران مملو از این نعمات است در حالیکه اکثر مردم از آنها بی خبرند.
🔻شما اگر اطلاعاتی پیرامون این گیاه از جمله محل رویش، کاربرد و ... دارید بفرستید:
@ali_zarechian
هندباء | گیاه شناسی بومی
https://eitaa.com/hendeba
سلام گیاه کور یا لگجی الان در زمان گلدهی در اهواز👆👆
🔺#ارسالی_مخاطبین
هندباء | گیاه شناسی بومی
https://eitaa.com/hendeba