حضرت پيامبر صلىاللهعليهوآله :
إِنَّ لِسَانَ الْمُؤْمِنِ وَرَاءَ قَلْبِهِ فَإِذَا أَرَادَ أَنْ يَتَكَلَّمَ بِشَيْءٍ يُدَبِّرُهُ بِقَلْبِهِ ثُمَّ أَمْضَاهُ بِلِسَانِهِ وَ إِنَّ لِسَانَ الْمُنَافِقِ أَمَامَ قَلْبِهِ فَإِذَا هَمَّ بِالشَّيْءِ أَمْضَاهُ بِلِسَانِهِ وَ لَمْ يَتَدَبَّرْهُ بِقَلْبِه
زبان مؤمن در پس دل اوست، هرگاه بخواهد سخن بگويد درباره آن مىانديشد و سپس آن را مى گويد اما زبان منافق جلوى دل اوست هرگاه قصد سخن كند آن را به زبان مىآورد و درباره آن نمىانديشد.
📚تنبيه الخواطر، ج۱ ، ص۱۰۶.
@khatibeborujerdi
بچهها توی خانه بازیگوشی و شیطنت میکردند. گاهی درمانده میشدیم. از آقای بهجت پرسیدم: «با بچهای که از دیوار راست میرود بالا و حرف گوش نمیکند، باید چه کار کرد؟» گفت: «همانطوری که توقع دارید خدا با شما رفتار کند، با این بچهها هم همانطور رفتار کنید. اینطور اگر نگاه کنید، دیگر زدن بچهها یا بداخلاقی با آنها بهخاطر اشتباه، بیمعنی میشود. بچه هم احساس نمیکند که بابایش درکش نمیکند.»
📚 به شیوه باران، ص٣٩
@khatibeborujerdi
مواظب "نه" گفتن های زیادی به بچه ها باشید.
گاهی پیش میآید که ما والدین مجبور میشویم با درخواست ها و خواهش های کودکانمان مخالفت کنیم
کودکان یک "نه" صریح را حمله ای مستقیم علیه استقلال شان تلقی میکند و تمام نیروی و توانشان را برای ضد حمله بسیج می کند. جیغ و داد راه میاندازند، اوقات تلخی میکنند.
کانال تربیتی خطیب بروجردی 👈 وارد شو
@khatibeborujerdi
#تلنگر
از حکیمی پرسیدند :
که چرا گوش دادنت از سخن گفتنت
بیشتر است؟
گفت:
چون به من دو گوش داده اند و یک زبان، یعنی دو برابر آنچه میگویم، میشنوم.
کم گوی و به جز مصلحت خویش مگوی،
چیزی که نپرسند، تو از پیش مگوی،
از آغاز دو گوش و یک زبانت دادند،
یعنی که دو بشنو و یکی بیش مگوی.
@khatibeborujerdi
مشکلات رایج رفتاری کودکان :
1⃣ مکیدن انگشت :👇👇
بیشتر کودکان در دوره ای از زندگی شان برای رهایی از تنش ها و کاهش اضطراب و احساس ناتوانی ، از عادت های عصبی کمک می گیرند .
روانشناس کودکان با کاهش میزان اضطراب و فشار روانی ، یا با آموختن روش های بهتر برای مقابله با این احساسات ، وابستگی کودکان به این رفتار ها را کمتر می کند . گاه این رفتار ها ممکن است به صورت عادت های پایدار دربیایند که حتی وقتی کودک خسته یا مضطرب نباشد نیز به وقوع می پیوندد. مکیدن انگشت یکی از ابتدایی ترین اعمالی است که کودک انجام می دهد .
🌼 راهکار : اگر قصد دارید عادت مکیدن انگشت در کودک خود را تغییر دهید یادگیری راه حل های اختصاصی الزامی می باشد . از لحاظ درمانی معمولا در 2 تا 3 سال اول لازم نیست درمان خاصی صورت بگیرد و بهتر است که اضطراب و وسواس والدین نیز بررسی شود ولی توجه کودک را بعد از 3 سالگی ، باید از ناحیه دهان منحرف کرد .
@khatibeborujerdi
2⃣ ناخن جویدن :
از میان عادت های عصبی ناخن جویدن از معمول ترین عادت ها می باشد و در صورت عدم درمان ، احتمال ادامه آن از کودکی به دوران نوجوانی و بزرگسالی وجود دارد .
🌼 راهکار : برای ترک این عادت یادگیری مهارت هایی از قبیل کسب آرامش تدریجی ، آموختن آگاهی به کودک و ایجاد وقفه مفید خواهد بود .
وکسلر کودکانی را مورد تحقیق قرار داده و 3 علت را بیان کرده که عبارت اند از :
1) عصبانیت بیش از حد
2) دلواپسی و تضادهای فکری و مخصوصا قرار گر فتن کودک در موقعیت های حساس و ترس آور
3) عادت
⬅️ از عادت های عصبی دیگر در کودکان می توان به کشیدن موها ، فشردن دندان ها و... اشاره کرد .
@khatibeborujerdi