🔴 هیئت = خشونت علیه کودکان
برخیها! میگن که بچهها رو عزاداری نبرید چون؛
۱. حضور در این مراسمات #خشونت علیه کودکه
۲. مفاهیمی که توی عزاداریها طرح میشه یا کارهایی که توی هیئت میشه خارج از توان و درک کودکه
۳. کودک خیال میکنه این وضعیت پایداره و توی ترس و کابوس میمونه
بعد همون برخیها میگن که این آشنا کردن کودک با #مذهب نیست! و برای رعایت #حقوق_کودک نباید در این مراسمات شرکت کرد! معمولاً هم برای القای پیام از تصاویر #خشن که اکثراً مال #تعزیه دوطفلان حضرت مسلم هست، استفاده میکنن و اینجوری مخاطب رو با خودشون همراه میکنن!
اما بعد؛
ببینید این حرفا و بسیاری از حرفای دیگه ظاهرِ کاملاً شیک و اتوکشیدهای داره. ظاهراً از روی دغدغهمندی طرح میشه و عین خیلی از حرفای دیگه مخلوطی از حق و باطله. پس گیر کجاست؟!
ببینید؛ ما هم موافقیم که خیلی از عزاداریها مناسب کودک نیست. فرضاً جایی که قمه زده میشه - جدای از بررسی اصل موضوع! - اصلاً مناسب کودک نیست یا جایی که جلوی چشم همه دارن گاو یا گوسفند سر میبرن یا جایی که صدا به قدری زیاده که آدم بزرگهام اذیت میشن چه برسه به بچهها یا ...
در واقع ما هم معتقدیم باید از فضایی برای #عزاداری استفاده کنیم که تصویر خوب، مثبت و قابل فهم برای کودک ایجاد کنه و نه اضطراب و پریشانی. برای همین هم دو مطلب قبلی نوشته شد. ضمن اینکه ما با #فشردگی_مذهبی هم مخالفیم و میگیم نباید ذهن کودک رو بیش از حد درگیر مفاهیم انتزاعیِ دین کرد و خیلی از جاها جلوی رشد و فعالیتش رو به اسم اینکه خدا یا پیغمبر دوست نداره، بگیریم!
اما یه سوال؛
به گفتهی غالب روانشناسان، کودکی خیلی مهمه و بخش اعظم شخصیت در شش سال اول شکل میگیره. روانشناسان معتقدن که هر بازی و خاطرهای توی شکلگیری شخصیت موثره. اصلاً هر گرایش و تمایلی که در کودکی ایجاد بشه تا پایان عمر همراهمون میمونه و ریشه بسیاری از #مشکلات ما به دوران کودکی برمیگرده. یعنی اگه توی بچگی یه بار یکی شما رو هُل بده تو استخر و حس غرق شدن داشته باشید، تا آخر عمر میونه خوبی با آب ندارید یا برعکس اگه یه بار تو بچگی تجربه خوبی از اسبسواری داشته باشید، تا آخر عمر؛ اسب که میبینید دلتون میره 🤗
حالا سوال اینه که اگه همه چی توی شش سال اول پروندهاش بسته میشه، برنامهتون برای تربیت دینی چیه؟! آیا گرایشات مذهبی توی تربیت مهم نیستند؟ چطوره که فرضاً #تربیت_اقتصادی اینقدر مهمه و در موردش این همه صحبت میکنیم، اما این مهم نیست؟!
من فهمم اینه که هیچ کس در عالم به اندازه أباعبدالله به گردن بشریت حق نداره، اینم مرد و زن و مسلمون و غیرمسلمون نداره. حالا آیا در حق کودک اجحاف نمیکنیم اگر حب حسین (ع) رو در دلش ایجاد نکنیم؟! آیا #حقوق_کودک زیر پا گذاشته نمیشه؟! اینجا نباید کسی صداش دربیاد؟!
دو گروه هم هستن که این حقِ بچه رو پایمال میکنن، یک گروه که با فشردگیهای دینی، با دادن اطلاعات اضافی و زودهنگام، با در معرض محرکهای خشن قرار دادن کودک، غم رو به اون هبه میکنن!! و یک گروه هم که میگن الآن زوده، بگذار به وقتش میفهمه که معمولا این وقت، هیچ موقع زمانش نمیرسه و ...
#حقوق_کودک
#محرم
#هیئت
کانال هندسه تربیت اسلامی
@hendesetarbiateslami
May 11
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🛑🎥 ترکیبی از خنده و اشک 😍
پیشرفت و موفقیت های فرزندتان
را با خودش مقایسه کنید.
گاهی اوقات چه بسا فرزند در
مقایسه با کودکان دیگر هنوز
عقب باشد ولی نسبت به عملکرد
قبل خودش پیشرفت کرده است.
او را باید تشویق کنید و کاری
به بچه های دیگران نداشته باشید.
کانال هندسه تربیت اسلامی
@hendesetarbiateslami
قابل توجه خانواده ها دغدغه مند به تربیت اسلامی دلبندان عزیزشان...
عزیزان پدران و مادرانی که دغدغه تربیت دینی واخلاقی فرزندانشون رو دارن راهکارهایی تربیت دینی فرزندانتان را درکانال تربیتی هندسه تربیت اسلامی در پیام رسان ایتا پیگیری فرمائید....
**** #آینده_موفق_ روشن _ در گرو تربیت صحیح است****
🌹🌹بانشر ومعرفی کانال ومطالب آن در ثواب تربیت دینی اقوام و دوستانتان سهیم باشید.🌹🌹
*به نظر میرسه یکی از رسالتهای جهاد تبیین معرفی کانال های، تربیتی، دینی واخلاقی و ارزشی، است*
کانال هندسه تربیت اسلامی 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/842661889Cf45c1f1b9a
هرگز به کودک نگویید اینقدر ترسو نباش!
برای آموزش دفاع کردن به کودکتان از نصیحت استفاده نکنید.
مثلا نگویید: «از خودت دفاع کن، چرا از خودت دفاع نکردی؟ چرا وقتی کتک خوردی هیچ کاری نکردی؟ نگفتم اینقدر ترسو نباش؟» یا برچسب نزنید: «بچه من پخمه است، مظلومه، بیدست و پاست، اصلا این کتک خوره و ...».
یا زمانی که کودکتان کتک میخورد، خشم خود را از بقیه سر او خالی نکنید: «چرا هیچی نگفتی؟ همینطور وایستادی کتک خوردی؟» از همان ابتدا که کودک شما کتک خورد یا حقش گرفته شد یا هل داده شد، رفتاری را داشته باشید که انتظار دارید فرزندتان در آن شرایط انجام دهد.
مثلا اگر کسی کودک را کتک زد، دستش را با اقتدار، ولی بدون خشونت میگیرید و میگویید کار بدیه، نباید بزنی.
اگر به زور اسباببازی را گرفت، ابتدا بگذارید خودش دفاع کند اگر خواستید ورود کنید بگویید این اسباببازی مال اونه، این برای شماست، ولی میتونید با همدیگه تقسیم کنید.
این رفتارها باید بدون خشونت و خجالت گفته شود.
کانال هندسه تربیت اسلامی
@hendesetarbiateslami
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸هیئتهای کودک و نوجوان، مهمترین هیئتها هستند🔸
من از هیئات مذهبی تشکر میکنم که بعضی از آنها هیئتهای کودکان و هیئتهای نوجوانان تشکیل دادند.
باز هم به هیئتها تأکید میکنم که مهمتر از همه هیئتها، هیئتهای کودکان و نوجوانانِ شماست. چون اینها را به وسیله آوردن در هیئت، میتوانید از چنگ شیطان خارج کنید. اگر اینها را با حسینبن علی (ع) تربیت نکنید، میخواهید با چه چیز تربیت کنید؟ اگر با بوی حسینبن علی علیه السلام بیمه نکنید با چه چیزی میخواهید بیمه کنید؟
به پدر و مادرها توصیه میکنم اجازه بدهند بچهها عضو هیئتهای کودکان و نوجوانان شوند. اگر در محلهها بتوانید با هیئتها صحبت کنید، دست بچهها را بگیرید و به هیئتها بدهید.
کانال هندسه تربیت اسلامی
@hendesetarbiateslami
15.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎶 از همون بچگی دچارم
🎙راغب
کانال هندسه تربیت اسلامی
@hendesetarbiateslami
💠 روشهای کسب استقلال شخصیت فرزندان
🔹برای کمک به ایجاد #شخصیت مستقل در #کودکان و #نوجوان پژوهش های مختلفی انجام شده است که عمده نتایج آنها به شرح زیر است:
- اجازه بدهید فرزندانتان خود انتخاب کنند هر چند میتوانید به آنها پیشنهاد بدهید (انتخاب لباس، رشته تحصیلی و...)
-برای تلاش فرزندان خود #احترام قائل شوید. احترام گذاشتن به تلاش های آنها منجر به #تمرکز بر تلاشهای آنها می شود.
-هرگز در حضور دیگران درباره مسائل و مشکلات کودک خود پرس وجو نکنید.
-برای فرزندان خود شرح دهید که چه الگوی رفتاری را می پسندید نه اینکه این نیست که شما از آنها بخواهید که دقیقا مانند الگوی مد نظر شما باشند.
- سنگ صبور کودکان و نوجوانان خود باشید.
❌هرگز بلافاصله بعد از اشتباه فرزندانتان آنها را نصیحت نکنید.
کانال هندسه تربیت اسلامی
@hendesetarbiateslami
22.75M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤😭😭😭😭😭😭😭😭😭🖤🖤🖤🖤
کانال هندسه تربیت اسلامی
@hendesetarbiateslami
✅ ﭘﺮﺳﯿﺪﻡ: ﺑﻬﺘﺮﯾﻦ ﺭﺍﻩ ﺗﺮﺑﯿﺖ ﮐﺮﺩﻥ ﭼﯿﺴﺖ؟
✍ﮔﻔﺖ: ﻓﺮﺯﻧﺪ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﻣﺜﻞ ﻓﺮﺯﻧﺪ ﻫﻤﺴﺎﯾﻪ ﺑﺰﺭﮒ ﮐﻦ! ﮔﻔﺘﻢ: ﭼﮕﻮﻧﻪ؟ ﮔﻔﺖ: ﻭﻗﺘﯽ ﻓﺮﺯﻧﺪ ﻫﻤﺴﺎﯾﻪ ﺩﺭ ﺧﺎﻧﻪ ﺗﻮ ﻣﯿﻬﻤﺎﻥ ﺍﺳﺖ ﺑﻪ ﺍﻭ ﺍﺣﺘﺮﺍﻡ مےگذاری، ﺣﺎﻟﺶ ﺭﺍ مےپرسی، ﻭﻗﺘﯽ ﺍﺯ ﻣﺪﺭﺳﻪ ﺑﺮﮔﺸﺖ ﺍﺑﺘﺪﺍ ﺳﺮﺍﻍ ﮐﯿﻒ ﻭ ﻧﻤﺮﺍﺕ ﺍﻭ نمےروی، ﺩﺭ ﺭﺍﺑﻄﻪ ﺑﺎ ﻧﻮﻉ ﻏﺬﺍ ﻧﻈﺮﺵ ﺭﺍ مےپرﺳﯽ، ﺩﺭﺑﺎﺭﻩ ﺯﻣﺎﻥ ﺧﻮﺍﺑﯿﺪﻥ ﺑﺎ ﺍﻭ ﻣﺸﻮﺭﺕ مےکنی، ﻧﻈﺮ ﺍﻭ ﺭﺍ ﺧﯿﻠﯽ ﺍﺯ ﻣﻮﺍﻗﻊ ﺟﻮﯾﺎ مےشوی، ﻧﺰﺩ ﺍﻭ ﺑﺎ ﻫﻤﺴﺮﺕ ﺩﻋﻮﺍ نمےکنی، ﺑﺪﺍﻥ ﮐﻪ ﻓﺮﺯﻧﺪ ﺗﻮ ﻭ ﻓﺮﺯﻧﺪ ﻫﻤﺴﺎﯾﻪ ﻫﺮ ﺩﻭ ﺩﺭ ﺧﺎﻧﻪ ﺗﻮ ﻣﯿﻬﻤﺎﻥ ﻫﺴﺘﻨﺪ. ﯾﮑﯽ ﭼﻨﺪ ﺭﻭﺯ ﻭ ﺁﻥ ﺩﯾﮕﺮﯼ ﭼﻨﺪ ﺳﺎﻝ.
ﻓﻘﻂ ﮐﺎﻓﯽ ﺍﺳﺖ ﺑﺪﺍﻧﯽ ﺍﺣﺘﺮﺍﻡ ، ﺍﺣﺘﺮﺍﻡ ﻣﯽ ﺁﻓﺮﯾﻨﺪ ﻧﻪ ﺍﺣﺴﺎﺱ مالکیت!
کانال هندسه تربیت اسلامی
@hendesetarbiateslami